Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LECBA VLKA

OBSAH

Léčba vlka

Při výskytu „vlka“ lze v mnoha případech základní léčbu zvládnout i bez návštěvy lékaře. Lékárny nabízejí nespočet přípravků, které mohou pomoci problém vyřešit. Vhodné jsou například zásypy, speciální masti, krémy, pudry či koupele.

Dále je u postižených míst třeba dodržovat suchou a čistou pokožku, zabránit dalšímu zapařování, upřednostňovat vzdušné oblečení a spodní prádlo z přírodních materiálů. V domácím prostředí pak nosit co nejméně oblečení, při intimní hygieně používat čistou vodu a případně antibakteriální mýdlo. Výborným pomocníkem, zejména na cestách, jsou i speciální vlhčené ubrousky napuštěné antimykotickým nebo antibakteriálním roztokem.

Pokud domácí samoléčba nepomáhá a postižená pokožka je stále zarudlá, zanícená, či dokonce mokvá a bolí, jedná se s největší pravděpodobností o opruzeniny způsobené kvasinkami, bakteriemi nebo plísněmi. V takovém případě je vhodná návštěva lékaře dermatologa, který provede stěry z postižených míst a doporučí vhodnou léčbu.

Zdroj: Co je to vlk

Poradna

V naší poradně s názvem MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobrý den, poslední dobou mam problémy v třiskach. Svědění a vlhkost kolem varlat. Můžete mi poradit co s tím mohu dělat.
Dekuj

Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To jsou přesně podmínky pro vznik "vlka". U toho pak nesnesitelně svědí pokožka, a když to k uspokojení poškrábete, tak to začne pálit, jako když se do toho zakousne vlk - proto také ten název. Nejlepší péče je pravidelné mytí mýdlem a dobré vysušení - nikoliv drhnutí ručníkem. Ideální je vysušit to fénem a pak hned nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Do dvou dnů je to pryč. Se zásypem ale ještě pokračujte, obzvláště když se hodně potíte ve vedru nebo při zátěži. Zásyp aplikujte ráno i večer před spaním. Kdybyste již vlka měl tak použijte mast Hydrocortisone, která je volně prodejná v lékárně. Pomůže vám do jednoho nebo dvou dnů se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Hydrocortison na vlka

Účinné látky: hydrocortisoni acetas 100 mg v 10 g masti. Pomocné látky: tekutý parafin, tvrdý parafin, cetylstearylalkohol, stearin, bílý vosk, monoglyceridy nasycených vyšších mastných kyselin, ethoxylované alkoholy C12-C16, propylenglykol, trolamin, methylparaben, propylparaben, čištěná voda.

Hydrokortizon je protizánětlivá látka ze skupiny kortikosteroidních hormonů. Mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně.

Kontraindikace: Mast se nemá používat u přecitlivělosti na hydrokortizon, parabeny, propylenglykol a trolamin. Dále se nepoužívá u plísňových a jiných infekčních onemocnění, na otevřené rány, do oka a v místě očkování. U malých dětí ji lze použít jen pod dohleden odborného lékaře. V těhotenství a při kojení se poraďte se svým lékařem.

Nežádoucí účinky: Nežádoucí účinky jsou u hydrokortizonové masti zcela výjimečné, ojedinělá je přecitlivělost na jednotlivé složky přípravku. Dlouhodobé používání masti na obličeji může vyvolat ztenčení a zarudnutí kůže, ekzém, rozšíření povrchových cév a akné. V případě výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se obraťte na lékaře.

Interakce: Hydrocortison mast může při současném používání snížit účinnost antibiotických zásypů a mastí. Bez porady s lékařem proto nepoužívejte současně na své onemocnění s tímto přípravkem žádné volně prodejné přípravky pro místní používání. Jestliže vám další lékař bude předepisovat nějaký jiný lék, informujte ho, že již používáte Hydrocortison Léčiva mast.

Dávkovaní: Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2krát denně. Nedojde-li k ústupu obtíží během týdne léčby, poraďte se s lékařem. Aplikace v obličeji nemá přesáhnout 10 dní. Bez porady s lékařem nemá aplikace přípravku u dětí přesáhnout 14 dní.

Upozornění: Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami a nelze jím ošetřovat prsní bradavky kojících matek. Při náhodném požití masti dítětem může dojít k nevolnosti a zvracení. Je vhodné zvracení vyvolat nebo podpořit a vyhledat lékaře.

Varování: Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Ukládejte mimo dosah dětí.

Zde můžete vidět cenu produktu Hydrocortison Léčiva.

Zdroj: Co je to vlk

Diskuze

V diskuzi JANKANANASVSRCOVA@GMAIL.COM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den mam ITP uz cca pul roku...trombocyty jsem mnela na 5tis. zacala lecba dexamethasonem 40 mg...po prvnim uzivani velke nezadouci ucinky davka snizena na polovicu..pak lecba pro nu ukoncena..zacala lecba imuranem pri ktere se desticky drzeli na 13 tis....ted byla tahle lecba ukoncena taky desticky klesli na 4 tis....zacala lecba prednisonem 60mg...mam uz strach a shanim co nejvice informaci k tomu dekuji na email

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jankananasvsrcova@gmail.com

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jk za redakci krasojizda.

Jsem si jista, že se najde mnoho odpůrců přípravků k prodloužení řas, ať už se jedná o léčivou látku anebo jen kosmetické sérum. Měli bychom si uvědomit, že každý kosmetický prostředek představuje významnou konkurenci všem kosmetičkám a salonům, které tuto činnost provádějí. To se však, bohužel, anebo raději bohudík, nedá nic dělat. Trh je trh a naštěstí zafunguje sám. Ještě před několika lety jsme zaplatili za prodloužení řas i několik tisíc korun, dnes je to otázka pár „stovek“. Renokin Lash Lash mám vyzkoušený a to je důvod, proč jsme o něm také psali. Ten zbytek je pouhá informace o dalších možnostech a čtenář si musí vybrat sám.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužení řas

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Ivo, co já vím tak biologická léčba je spíš na revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi LECEBNA DOBA UPALU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svetlana.

jak dlouhom teva lecba po upalu? dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lecebna doba upalu

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi LECBA TINNITU BYLINKAMI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobrý den,
Teboan mi po poctivým užívání na Tinnitus nepomohl. Nevíte nekdo, zda by pomohly bylinky? Pokud o někom víte, kdo by věděl, co používat, dekuji. za radu. Uz mi tuto variantu nabídl lekar ORL.
Dekuji Simona

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JirkaO.

Dobrý den,

zkuste navštívit stránky známého Dědka Kořenáře, alias Břetislav Nový, třeba zde:

www.dedekkorenar.cz/…
www.dedekkorenar.cz/…
www.dedekkorenar.cz/…

Držím palce,

Jirka

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Léčba alergie související s kožní vyrážkou

Základním faktorem úspěšné léčby alergického ekzému je zabránit kontaktu s alergeny. To platí jak pro akutní alergické reakce, tak i pro atopickou dermatitidu (ekzém). Problém spočívá nejen v ošetření, ale často i v přesném určení příznaků, které byly příčinou vyrážky. Často je bohužel nemožné vyhnout se kontaktu s alergeny. Nejúčinnější léčbou je pak konvenční léčba, která pomáhá proti kontaktní dermatitidě. Konvenční léčba zahrnuje léčbu glukokortikoidy, které jsou účinné při externí léčbě svědivé vyrážky nebo podráždění kůže. Dále se mohou používat krémy nebo masti, které přispívají k posílení bariérové funkce kůže, aby tak byla snížena citlivost k průniku alergenů a následné podráždění. Také může být použita alternativní léčba, například UV terapie.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi PLICNÍ CHLAMYDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola Zajíček.

zdravím. prosím vás.....kam se mám obrátit na vysetreni?
A popř. Jak dlouho může trvat lecba na infekcnim. jsem samozivitel... děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plicní chlamydie

Typy léčby

Léčba pro ženy

Léčba neplodnosti u žen je samozřejmě závislá na tom, co brání otěhotnění. Někdy však nemusí být příčina známa.

  • Problémy s ovulací – předepisuje se medikamentózní léčba.
  • Nevysvětlitelná plodnost – když lékař nemůže zjistit příčiny neplodnosti u vás i vašeho partnera, může léčba zahrnovat buď léky, nebo hormonální injekce, či inseminaci.
  • Blokované nebo poškozené vejcovody – provádí se operace vejcovodů.
  • Endometrióza – u mírné až střední endometriózy zahrnuje léčba laparoskopickou operaci, kdy dojde k odstranění endometriální tkáně. Tato léčba však nebývá možná, pokud trpíte závažnou endometriózou.

Léčba pro muže

Lékař vám může doporučit inseminaci. Spermie jsou shromažďovány a pak zahuštěny, aby došlo ke zvýšení počtu zdravých spermií pro inseminaci.

Nefungující počáteční léčba

Mnoho párů, které mají problémy s otěhotněním, dospěje ke společnému bodu, kdy se musí rozhodnout, zda chtějí zkusit asistovanou reprodukci.

  • In vitro fertilizace je nejčastějším typem asistované reprodukce, jde o umístění oplodněného vajíčka do dělohy přes děložní čípek.
  • Intracytoplazmatická injekce spermie – provádí se v laboratoři, kde lékař vstřikuje přímo jednu spermii do jednoho vajíčka. Pokud dojde k oplodnění, lékař vloží embryo do dělohy ženy.

Zdroj: Léčba neplodnosti

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP