Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČIVÝ KONDICIONÉR

OBSAH

Použití domácího kondicionéru z lopuchu

Domácí kondicionér na vlasy si dáme do rozprašovače. Vlasy si nejdříve umyjeme oblíbeným šamponem a trochu je vysušíme ručníkem. Pak pomocí rozprašovače aplikujeme kondicionér k pokožce hlavy, ke kořínkům vlasů. Až to budeme mít hotové, tak postříkáme také všechny vlasy, řasy a obočí po celé jejich délce a jemně je promneme. Tento kondicionér zajistí pěkný a rychlý růst silných vlasů a řas a pomůže odstranit případné lupy ve vlasech nebo také uzdravuje mastné vlasy. Kondicionér z lopuchu používáme dvakrát týdně.

Zdroj: Domácí kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem CO DĚLAT KDYŽ ELEKTRIZUJÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Formanová.

dobrý den,často mi elektrizují vlasy a dost mně to trápí,mohla bych poprosit o radu, ja se z toho dostat? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Helčo, použijte nesmývaný kondicionér, kondicionér, který se neoplachuje. Tím se vlasy obalí ochranným filmem a změní se i jejich schopnost absorbovat elektrický náboj. Občas dopřejte svým vlasům i některou olejovou masku, ta působí taky proti elektrizování vlasů.

Zdroj: diskuze Co dělat když elektrizují vlasy

Kondicionér z lopuchu

Na tento léčivý kondicionér budeme potřebovat směs z různých bylin, kterou si smícháme hned na začátku, ještě před samotnou přípravou kondicionéru. Směs obsahuje: 5 lžic listu z lopuchu plstnatého, pak následuje nať kopřivy 5 lžic, list břízy 3 lžíce, list anebo i oplodí z vlašského ořechu 3 lžíce, květ heřmánku 2 lžíce. Tyto ingredience můžou být suché i čerstvé. Vše dobře pomísíme. Nyní se dostáváme k samotnému vaření kondicionéru na vlasy. Budeme k tomu potřebovat kořen z rostliny lopuch plstnatý. Jednu lžíci rozdrceného kořene z lopuchu dáme vařit do půllitru studené vody. Až se to přivede k varu, tak se to nechá vřít 3 až 5 minut. Po této době odstavíme z plotny a přidáme k tomu jednu lžíci směsi, kterou jsme si připravili na začátku. Necháme to 15 vylouhovat a pak to přecedíme. A máme hotovo.

Zdroj: Domácí kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Domácí kondicionér na vlasy – recept

Nechcete-li si pořizovat kondicionér v obchodě a chcete-li vždy přesně vědět, čím si své vlasy ošetřujete, pak si můžete připravit kondicionér z běžných surovin. Pro suché vlasy si můžete připravit kondicionér například z vody a piva v poměru 2 : 1. Pro lesklé vlasy si pak připravte kondicionér z jednoho litru vody a šťávy z poloviny citronu. Tento kondicionér již neoplachujte. Pro všechny typy vlasů pak můžete připravit kondicionér z jednoho vydlabaného a dohladka rozmixovaného avokáda a jedné lžíce medu. Tento kondicionér nechte chvíli působit a pak opláchněte vodou.

Zdroj: Kondicionér

Kondicionér na suché vlasy

Máte-li suché vlasy, využijte kondicionér regenerační, hydratační či s keratinem. Vhodné je alespoň jedenkrát za jeden až dva týdny doplnit ke kondicionéru vyživující masku, která vlasy zregeneruje i uvnitř, ne jen na povrchu. Současně bývá kondicionér pro suché vlasy určen také pro vlasy barvené nebo poškozené častým používáním fénu či žehličky, nebo dlouhodobým vystavováním slunci.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Ahoj. Mám stejný problém jako ty. Hlavně jsem zjistila, že nesmím po umytí vlasy vyfoukat, protože pak vypadám, jako kdybych sahla do elektriky. Kupuji si šampon od Dove, masku od Dove, kterou nechám působit hooodně dlouho, po spláchnutí jemně vysuším ručníkem, hlavně si vlasy ručníkem nedrť. Nastříkem na vlhké vlasy neoplachující kondicioner s olejem od Dove. Vůbec je nečeš, jen je trochu narovnej prsty. Až ti vlasy proschnou, narovnej si je žehličkou. Nedávej žádná tužidla ani laky. Vlasy se tím vysuší a jsou o dost tvrdší. Jen to zkus, mě to pomohlo i když o pár procent, ale přece je to lepší.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Správné použití kondicionéru

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte proudem vody.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ SRSTI U PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Dřevojánková.

Dobrý den,
prosím pěkně o radu.
Máme doma tříletou čubičku trpasličího jezevčíka která začala ztrácet srst,zůstává ji jen
takový semiš.Byli jsme u dvou veterinářů,odebrali jí krev,seškrábali ji kůži na plíseň a
roztoče ale nic nenašli.Dokonce na radu veterináře jsme ji nechali vykastrovat ale vypadávání
srsti pokračuje.Začalo to kolem čela,uší,bříška,prdelky a ocásku.Teď to má od oušek přes krk,
hruď,bříško až k zadečku.Teď se jí objevily dvě místa na zádech kde prosvítá trochu kůže.
Krmíme jí suchým Pedigree i kapsičkami,vařené maso s rýží nebo vločkami.Má ráda ovoce i
zeleninu kterou konzumuje syrovou.Oproti jiným pejskům malých ras,málo pije.
Poraďte co máme udělat.
Děkujeme za radu Helena a Honza z Teplic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krátkosrstí jezevčíci ve středním věku často trpí onemocněním štítné žlázy zvané hypotyreóza. Většinou se pozná z vyšetření krve, proto si vzpomeňte, jestli bylo toto onemocnění vyloučeno při zmiňovaných odběrech krve. Dále to může být i alergie, třeba na některou ze složek její pestré stravy. V tom případě zkuste experimentovat se stravou a zařaďte na několik měsíců jen dietní granule bez dalších zpestření a pamlsků. Rovněž koupání a šamponování pejska může způsobit vysušení pokožky a vznik lysin. V takovém případě použijte po koupání hydratační krém a nebo zkuste kondicionér. Šamponování by nemělo být častěji než jednou za 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání srsti u psů

Kondicionér na mastné vlasy

Pro každý typ vlasů byste měla volit vhodný šampon i kondicionér. Pokud se vám vlasy hodně mastí, je opravdu vhodné používat přípravky tomu určené. Kondicionér pro mastné vlasy by měl obsahovat například extrakt z arktické maliny, která obnovuje rovnováhu pokožky hlavy, další vhodnou látkou je borovice zakrslá, která je bohatá na aminokyseliny a obnovuje poškozené vlasy. Co je ale mnohem důležitější než používat přípravky pro mastné vlasy, je si do vlasů co nejméně sahat a prohrabovat se jimi.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICOVA LIMONADA OD DADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel NELL.

prosim pošlete mi recept na skořicovou limonadu od Dady Patrasove.Nemužu ho nikde najit děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je ten recept na léčivý nápoj ze skořice: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Skořicova limonada od Dady

Kondicionér z býčích žláz

Asi si sami umíte představit, z čeho se kondicionér z býčích žláz vyráběl, ano, dříve to byly skutečně výtažky z býčích žláz, dnes jsou ale nahrazovány výtažky z bambusu, a to hlavně z toho důvodu, že se rozšířila nemoc šílených krav. Bylo zjištěno, že výtažky z bambusu mají stejné účinky jako býčí žlázy. Tento kondicionér bývá nejčastěji používán pro hodně poškozené vlasy po trvalé, barvení, ale i pro prodloužené vlasy. Dodává vlasům původní vzhled, lesk, hydrataci a hebkost.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem LOCERYL 5 % LÉČIVÝ LAK NA NECHTY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Endler.karel@seznam.cz.

Dobrý den, měl jsem láhvičku s 2,5 ml laku. Při ošetřování
se mě láhvička převrátila .
Prosím sdelte zda jde tato láhvička koupit samostatně a nebo čím
by se mohla nahradit a kolik by stále nová lahvička Kč..
Kde bych ji mohl koupit. Předem Vám děkuji a zprávu mě pošlete
e-mailem.
Praha 10

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den pane Endlere, léčivý lak na nehty Loceryl je jen na lékařský předpis, takže k jakémukoliv doplnění Vašich zásob budete muset nejdříve zajít k lékaři a požádat ho o lékařský předpis na tento lék. V lékárně pak dostanete vždy jen kompletní balení. Náhradní díly se v tomto případě nevedou :-). Cena za vydání léku je v průměru 400 Kč. Celková cena je přibližně 800 Kč a polovinu Vám na to přidá zdravotní pojišťovna. Tento doplatek se započítává do limitu poplatků ve zdravotnictví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl 5 % léčivý lak na nechty.

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Kondicionér nebo balzám

Je těžké striktně se rozhodnout pro používání kondicionéru či balzámu, protože některé firmy to vzaly jako obchodní tah a ve skutečnosti zaměnily jen název slova kondicionér za slovo balzám – jinými slovy jde o stejný výrobek s různým názvem. Skutečnost by ale měla být jiná, jen je těžké orientovat se ve značkách a rozeznat, co firma chtěla vlastně vyrobit. Kondicionér by měl ošetřit povrch vlasu, dodat mu lesk a usnadnit nám rozčesávání a úpravu. Balzám by měl pronikat do nitra vlasu, dodat mu energii a posílit poškozenou část. Oba dva přípravky se používají po umytí vlasů šamponem a ihned se oplachují, nenechávají se působit. Chcete-li mít opravdu jistotu, že vlasu dáváte více než jen povrchovou úpravu, pak použijte produkt nesoucí v názvu označení „regenerační maska“.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi SPECIALISTA NA PROBLÉMY S VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Unucková.

Dobrý večer!
Již dlouho si nevím rady s problémem mé 17 leté dcery.
V roce 2014 dcera ukončila úspešně léčbu nádorového onemocnění kosti pánevní (Ewingův sarkom). Během chemoter.vypadly všechny vlasy. Po léčbě ji narostly nové méně kvalitní a řídké vlasy.
Před 5 měsíci ji, ale začaly vypadávat vlasy.Vypadávání vlasů způsobil přechod na ,,zdravý životní styl,,Dcera sice jedla(ale žádné cukry, tuky), během 5 měsíců zhubla 18 kg.Tím začaly potíže. Navštívili jsme kožního lékaře, nakoupili mnoho přípravků
v lékárně.(Alpecin-kofejnový šampón, Plantur 21, Revitalit kondicioner, Alpicort F- kožní roztok, od kožního lékaře Metniomini, vaříme odvar z kopřiv, ale po 2 měsících žádný účinek.
Začala normálně jíst.
Budu vděčná, za Vaši radu a pomoc.
Děkuji Unucková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Specialista na problémy s vypadávání vlasů

Kondicionér z jojobového oleje

Pokud máte vlasy velmi suché, tak přidejte lžičku jojobového oleje k vašemu pravidelnému kondicionéru. Po té aplikujte kondicionér na vlasy. Kondicionér nechte působit několik minut a následně opláchněte. Ale nepoužívejte znovu šampon na vlasy. Pro suché vlasy můžete vzít pár kapek tohoto oleje na dlaň. Oleje na dlani rozetřete a aplikujete jej důkladně na vlhké vlasy. Pokud jsou vaše vlasy kudrnaté a nezvladatelné, tak si dejte několik kapek na prsty a pročesávejte si jimi suché vlasy. Tímto způsobem se vlasy vyrovnají a nebude docházek ke krepatění.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ještě bych zde doplnila, že na plíseň nehtů je také dobrý a účinný léčivý lak na nehty Loceryl. Loceryl je na lékařský předpis a cena doplatku je 335 Kč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Kondicionér bez silikonů

Všechny přípravky pro vlasovou péči s obsahem silikonu mají výborné reklamy hovořící o tom, jak dodají vašim vlasům lesk, zlepší rozčesávání, poskytnou ochranu a výživu, bohužel musím podotknout, že někdo zapomněl uvést, že všeho do času, protože takový silikon vlasy uzavře, zapouzdří a více k nim nic nepustí, i kdybyste se sebevíce snažila. Vaše vlasy se pak začnou rychleji mastit a těžknou. Proto je lepší se všem těmto přípravkům s obsahem silikonu vyhnout velkým obloukem.

Zdroj: Kondicionér

Kondicionér pro děti

Děti nemívají vlasy poničené chemicky ani mechanicky, spíše bývají jemné, slabé a rády se cuchají, proto určitě uvítáte usnadněné rozčesávání především dlouhých vlasů malých holčiček. U dětí se dost často používají bezoplachové kondicionéry, jsou rychlé a jednoduché pro aplikaci, ne všechny děti si totiž nechají hlavu máčet bez pláče a vztekání. Dětské kondicionéry účinkují pro již zmíněné rozčesávání vlasů, vyživují vlasy a hlavně je chrání před UVA a UVB zářením.

Zdroj: Kondicionér

Potřebné věci

  • jablečný ocet;
  • šampon;
  • kondicionér na vlasy.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Revalid kondicionér

Revalid kondicionér s ošetřujícími složkami z extraktu z ovsa, pšeničných proteinů a panthenolu. Zlepšuje strukturu vlasů, dodává jim hebkost, lesk a pružnost bez toho, aby vlasy ztěžkly. Usnadňuje rozčesávání. Obvykle se užívá po umytí šamponem Revalid.

Použití: Po umytí vlasů rovnoměrně naneste na vlhké vlasy, nechte chvíli působit, rozčešte a důkladně opláchněte.

Složení: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Pantenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kernel Extract, Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Citric Acid

Kondicionér je bez barviv, bez formaldehydu, bez alergizujících složek parfémů.

Zdroj: Revalid – recenze

Jablečný ocet a šalvějový čaj na vlasy

Obvyklým způsobem si umyjte vlasy (šampon a kondicionér na vlasy). Aplikujte do vlasů stejné množství jablečného octa a šalvějového čaje. Poté opláchněte vlasy teplou vodou.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP