Téma: 

ledviny

Oslabené ledviny

Alkohol a ledviny

Nadměrné pití alkoholu má na ledviny neblahé účinky, způsobuje onemocnění ledvin, ovlivňuje srdce a cévy, které zároveň ovlivňují ledviny, a nadměrná konzumace alkoholu vede i k tvorbě močový kamenů.

Zdroj: Oslabené ledviny
Zveřejněno dne: 23.12.2015

Diskuze: Re: Ledviny

Určitě byste měla znovu zajít na nefrologii, aby vám vyšetřili funkci ledvin. Ledviny totiž dlouho nebolí, ačkoliv již nemusí fungovat správně a až začnou bolet, tak je již pozdě něco dělat. Neodkládejte návštěvu lékaře nefrologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ledviny
Odesláno dne: 24.2.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Dřín lékařský

  • botanický název: Cornus officinalis
  • čínský název: shanzhuyu
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: Re: ledviny a petržel

Vody má být 7 hrnečků na jeden hrneček nasekané nati.

Zdroj: diskuze Ledviny a petržel
Odesláno dne: 18.5.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Vlašské ořechy

  • botanický název: Juglans regia
  • čínský název: hutaoren
  • chuť: sladká
  • povaha: teplá
  • ovlivňují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: Re: Warfarin a ledviny

Uvedené INR je příliš vysoké. Vše nad hodnotu 4 znamená předávkování antikoagulancii (léky proti srážení krve). Při takto zpomaleném srážení krve hrozí nezastavitelené krvácení a tvorba modřin bez příčiny. Toto není rozhodně dobrý stav vůbec pro nic, ani pro ledviny.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Warfarin a ledviny
Odesláno dne: 12.10.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Příznaky chronického onemocnění ledvin

Vyrážka, svědění a suchá kůže

Ledviny odstraňují odpad z krevního oběhu, takže když ledviny selžou, může nahromadění odpadů v krvi způsobit kožní vyrážky nebo svědění kůže.

Zdroj: Příznaky chronického onemocnění ledvin
Zveřejněno dne: 15.11.2012

Diskuze: Warfarin a ledviny

Mohou nastat problemy s ledvinami při vysoke sražlivosti posledni INR je 6.7

Zdroj: diskuze Warfarin a ledviny
Odesláno dne: 12.10.2015 uživatelem Hana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Mořské řasy – kelp

  • botanický název: Laminaria japonica
  • čínský název: kunbu
  • užívaná část: tato mořská řasa se užívá celá
  • chuť: slaná
  • povaha: chladná
  • podporují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: VRBOVKA

Mam nemocne ledviny-uzivam vrbovku malokvetnou.Jak dlouho ji uzivat s prestavkami.Vadi vrbovce ,kdyz projde mrazem.Je mi 60 let a vrbovka mi velice pomaha.Jsou i jine byliny na ledviny.Dekuji .

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna
Odesláno dne: 15.2.2017 uživatelem Bretislav Mazac
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Skořicovník čínský

  • botanický název: Cinnamomum cassia
  • čínský název: rougui
  • užívaná část: kůra
  • chuť: štiplavá, sladká
  • povaha: horká
  • posiluje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: ledviny a petržel

Dobrý den. Ráda bych věděla, jakým množstvím vody mám petržel zalít. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Ledviny a petržel
Odesláno dne: 18.5.2015 uživatelem Blanka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Kustovnice cizí

  • botanický název: Lycium barbarum
  • čínský název: gouqizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: sladká
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: bioléčba

moje dcera prodělává bioléčbu (ledviny).má neustále velký průjem.má někdo vyzkoušený lék nebo cokoli co pomohlo? díky za zpávu.

Zdroj: diskuze Průjem jak léčit
Odesláno dne: 18.6.2017 uživatelem helena machutková
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Potraviny posilující ledviny

Lotosové semeno

  • botanický název: Nelumbo nucifera
  • čínský název: lianzi
  • užívaná část: semeno
  • chuť: sladká, svíravá
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Diskuze: Re: Otazka

Nemoc dna je výsledkem onemocnění ledvin. Co se týče tribulusu, tedy kotvičníku zemního, tak nemá žádné prokázané negativní účinky na ledviny.
Z výzkumu na zvířatech se zdá, že plody tribulusu ledviny spíše chrání před oxidačními poškozeními a to již v poměrně nízkých dávkách. Rovněž se zdá, že kotvičník také působí proti stresu a dá se o něm hovořit jako o adaptogenu.
Jiným výzkumem bylo prokázáno, že tribulus snižuje vysoký krevní tlak. Vzhledem k tomu, že snížení krevního tlaku bylo spojeno se zvýšením močového výkonu, zdá se, že pozorované přínosy byly prospěšné i pro ledviny.
Z výživného hlediska nemá tribulus žádné nebezpečné množství purinů a je proro při dně povolen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky
Odesláno dne: 19.6.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

Ledviny

Ledviny a alkohol

Alkohol je toxin a nadměrně přetěžuje nejen játra, ale i ledviny. Při konzumaci alkoholu ve velkém množství dochází k nadměrnému usazování kyseliny močové v ledvinových trubicích, což vede k jejich ucpání. Takové ucpání hrozí dokonce i úplným selháním ledvin. Alkohol způsobuje navíc dehydrataci, čímž narušuje normální funkci ledvin.

Zdroj: Ledviny
Zveřejněno dne: 13.7.2017

Diskuze: Dlouhodobé užívání Warfarinu

Je mi 60 let. Co mi hrozí za nemoce z dlouhodobého užívání Warfarinu? Co krev,co ledviny,slinivka, játra ??? Nepoškozují se užíváním tohoto léku na ředění krve ?

Zdroj: diskuze Dlouhodobé užívání Warfarinu
Odesláno dne: 4.11.2015 uživatelem Hela
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Bolest zad v křížové oblasti

Ledviny

Rozeznat rozdíl mezi bolestí zad a bolestí ledvin není jednoduché. Ledviny bolí i v klidu, a to ve výšce malinko nad pasem. Když si bouchnete do zad, tak to zabolí. Bolest ledviny (latinsky nefralgie) je charakterizována jako tupá trvalá bolest vycházející z pouzdra ledviny. Bývá nejčastěji přítomna u zánětlivých onemocnění ledvin. Bolest je lokalizována v oblasti bederní páteře, kde na postižené straně můžeme nahmatat stažené svaly v oblasti nad ledvinou. Při poklepu na tuto oblast se bolest většinou zhoršuje. Někdy progreduje při námaze a pohybu.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti
Zveřejněno dne: 21.4.2017

Potraviny posilující ledviny

Potraviny čínské medicíny

Černý sezam, dřín, fenykl, hroznové víno, hřebíček, jinan, kaštan, kelp, krevety, kustovnice, lotosové semeno, pšenice, rakytník, skopové maso, skořice, sójová omáčka, sůl, vlašské ořechy

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Podpora ledvin

Tím nejpodstatnějším, čím můžete ledvinám prospět, je poskytnout jim teplo. Ledviny milují všechny druhy tepla, k nimž patří i citová vřelost. Teplo ledvinám také dodáváme teplou vařenou stravou, čajem, nebo jen popíjením horké vody. S alkoholem opatrně, jen v určitém množství, jinak by spíše škodil. Kdo byl v Číně, tak ví, že Číňané rádi snídají vařené snídaně, hlavní složkou v nich je rýže a součástí každého oběda je vždy polévka. Ledvinám nesvědčí příliš mnoho sladkého jídla.

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Luštěniny

Luštěniny podle čínské medicíny posilují ledviny. Všimněte si ledvinovitého tvaru fazolí. Východní medicína učí, že je-li tvar rostliny podobný určitému orgánu, pak je rostlina pro tento orgán léčivá. Díky luštěninám se vám velmi rozšíří jídelníček. Guláše nemusíte vařit jen z masa, ale třeba i z fazolí. Například cizrna nebo čočka jsou zase skvělé základy pro pomazánky, saláty s cizrnou či fazolemi jsou výživné a určitě vám budou chutnat husté krémové luštěninové polévky nebo omáčky.

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Onemocnění ledvin

Anatomie ledvin

Ledviny jsou součástí vylučovacího systému, jde o párový orgán. Jsou uloženy ve výši dvanáctého hrudního obratle až po druhý obratel bederní, leží po stranách páteře. Jejich délka je asi 12 cm, šířka 5–6 cm, výška 4 cm. Ledviny mají charakteristický fazolovitý tvar. Jejich povrch je hladký, barva červenohnědá. Na jejich vnitřní straně je prohlubeň, kudy do ledviny vstupuje ledvinová tepna a vystupuje ledvinová žíla a močovod. Na řezu ledvinou je kůra, která je tvořena převážně nefrony, a dřeň, která obsahuje vývodné kanálky a takzvané Henleovy kličky nefronu. Nefron je základní stavební i funkční jednotka ledviny. Každá ledvina obsahuje asi jeden milion nefronů. Nefron má dvě základní části: glomerulus a systém tubulů. Glomerulus obsahuje asi 30 kapilárních kliček, v nichž přes speciálně upravenou třívrstevnou stěnu kapilár (vlásečnic) dochází k filtraci krevní plazmy a vzniká takzvaná primární moč.

Zdroj: Onemocnění ledvin
Zveřejněno dne: 22.2.2016


SiteMAP