Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO APLIKOVAT NA POHMOZDENINY

OBSAH

Aloe vera

Aloe vera je vhodným prostředkem na léčbu zevních špičatých kondylomat. Je třeba si pořídit rostlinu s dobře vzrostlými listy, aby se dala lépe aplikovat. Pak už jen stačí uříznout asi 2cm kousek, rozříznout list, abyste se dostali k dužině, kterou už můžete postižené místo potírat. Výsledky by se měly dostavit asi po 3 týdnech při potírání 1x denně před spaním.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kolář.

Dobrý den,
maminka 91 let má bolestí kolenních kloubů. Lékařka poradila kolagenové injekce ale nemá to možnost aplikovat v domácím prostředí jelikož je maminka ležící.
Jak to mám zajistit-např. koupit a aplikovat dle návodu a nebo existuje někdo kdo to umí i aplikovat v domácím prostředí v oblasti Zlín.
Děkuji Z .Kolář Zlín mob.: 739 177 756

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kolagenové injekce nelze aplikovat svépomocí v domácím prostředí. Je potřeba k tomu využít domácí péči. To je zdravotní sestra, která objíždí pacienty autem a u nich doma vykoná potřebné zdravotní úkony. Tuto domácí péči předepíše ošetřující lékař nebo praktický lékař. Náklady na domácí péči jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, pacient nic nedoplácí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolagenové injekce na bolest

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Určitě ho vyzkouším, líbí se mi možnost ho aplikovat preventivně, aby se případnému problému s pokožkou zabránilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Jak používat hřebíčkový olej na svrab

Nejprve by mělo proběhnout přeléčení sirnou mastí. Poté se doporučuje mazat se po opravdu horké koupeli hřebíčkovým olejem zředěným 1 : 4 s olivovým olejem. Následně je vhodné aplikovat mast zakoupenou v lékárně na zklidnění pokožky.

Zdroj: Hřebíčkový olej na svrab

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Nakupuji i www.vlasy-levne.cz. Dokonce si je můžete nechat aplikovat u nich na pobočce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Ta aplikace na pobočce se mě líbí. Sama si na to netroufám a moje kadeřnice vlasy neprodlužuje.

Zdroj: diskuze Clip in

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi SALINICKÉ KLYZMA A JEHO UŽITI PŘED VYŠETŘENÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

Jak dlouho před vyšetřením (rektoskopie) si mám salinické klysma aplikovat, když pak musím jet 1,5 hodiny do nemocnice a tam třeba ještě čekat. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek Miškeřík.

Jak dlouho před zákrokem je potřeba kllyzmu aplikovat?

Zdroj: diskuze Salinické klyzma a jeho užiti před vyšetřením

Jak mít krásné rty?

Rty jsou velmi citlivou části našeho obličeje a potřebují pravidelnou péči.

  • Hydratujte zevnitř. Zajisté jste si všimli, že při nízkém příjmu tekutin mají rty tendenci k praskání a vysušování, jsou červené a podrážděné. Nejlepším řešením je obratem aplikovat hojivý balzám a co nejdříve doplňte tekutiny! Jako balzám vám dobře poslouží i olivový olej anebo domácí sádlo.
  • Balzám na rty je důležitou součástí denní péče. Aplikovat bychom ho měli alespoň jednou denně, ideálně však ráno a večer. Vybírejte takový, který neobsahuje minerální oleje, parabeny, parfém a další chemické sloučeniny.
  • Teplotní změny rtům nesvědčí. Obvykle se to projeví poškozením rtů, olupováním a vznikem bolestivých trhlinek.
  • Okamžitou pomoc z přírody nabídne medový balzám, sádlo anebo olivový olej. Všechny tyto prostředky jsou běžnou výbavou jakékoli domácnosti. Mají obdivuhodné regenerační účinky.

Zdroj: Božské rty aneb přirozené zvětšení rtů

Diskuze

V diskuzi INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naďa jelínková.

Kde je možno ji v Pardubicích aplikovat?

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Doplňky stravy na suchou pokožku

Z doplňků stravy lze užívat Colafit (kolagenové kostičky). První měsíc je vhodné užívat 2 kostičky ráno, poté postačí 1 kostička denně.

Z času na čas doporučujeme aplikovat parafínové zábaly, tuto službu provádějí vybrané kosmetické studia, cena se pohybuje kolem 250 Kč.

Ruce by se dále neměly namáhat chemickými čisticími prostředky – myti nádobí přenechte jiným členům rodiny.

Zdroj: Vrásčitá pokožka rukou

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Jak si poradit s bolestí

Pokud budete chtít celkovou regeneraci podpořit, můžete si postiženou část hrudníku mazat gely a mastičkami na pohmožděniny (mast z kostivalu, prhy), případně užívat doplňky stravy sloužící jako výživa pro kosti a klouby (například tablety s kolagenem, vápníkem či fosforem a další).

Naraženiny žeber bolí dlouho. Pokud by se bolest zhoršovala, a nereagovala na analgetika nebo se dostavily nějaké stavy motání, slabosti, bledost a podobně, volejte RZP.

Při silných bolestech je možné užívat prášky proti bolesti. Ale lepší je se těmto lékům vyhnout a snažit se to vydržet.

Zdroj: Naražená žebra

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ MAGNETEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den.
Prosím o informaci, zda lze aplikovat léčebné magnety na místa na páteři, kde je po operaci použita fixace s kovy. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení magnetem

Léčba laserem

Jedná se o laserové snesení/odpaření pohlavně přenosných virových bradavic. Většinou stačí místní znecitlivění hodinu před zákrokem pomocí anestetického krému (200 Kč) bez nutnosti injekční anestezie. Zákrok je tak většinou nebolestivý. Do tří dnů se vytvoří v místě ošetření stroupky, které se do dvou týdnů od zákroku odloučí. Poté je vhodná kontrola, kdy lze na případné zbytky bradavic aplikovat mast Veregen k doléčení. Při ošetřování větších bradavic nelze vyloučit nutnost dalšího ošetření laserem, přičemž cena ošetření je úměrná velikosti projevů a rozsahu postižení.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem KAPYDERM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

muze se aplikovat kolem oci kapyderm specialni krem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zdeňko, Speciální krém K od Kapydermu se na obličeji dá použít pro léčbu seboroické dermatitidy. Máte-li projevy seboroické dermatitidy u očí, tak můžete opatrně nanést Speciální krém K od Kapydermu i kolem očí. Důležité je si dát pozor při nanášení, ale i po něm, aby se léčivý krém nedostal do očí, respektive za řasy. Vniknutí krému do očí by mohlo vyvolat pálivou reakci v očích. To platí i při případném pozdějším spocení a zatečení potu s krémem do oka, ano? Pozor na to!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kapyderm

Kokoška pastuší tobolka účinky

Jedná se o léčivku. Dokáže zastavit krvácení, mírně snižuje krevní tlak. Sbírá se kvetoucí nať po celou dobu vegetace. Může se užívat vnitřně, například při krvácení z nosu, děložním či silném menstruačním krvácení, při onemocněních močových orgánů a tak dále. Dále ji můžeme upotřebit při vnějších poraněních, jako jsou rány, otoky, pohmožděniny, záněty šlach, vyrážky, či při neurovegetativních obtížích v pubertě a v klimakteriu.

Obsahuje cholin, acetylcholin, tyramin, histamin, dusík, betain a jeho ester acetylcholin, saponiny, sirné látky, třísloviny, flavonový glykosid diosmin a větší množství minerálního vzduchu. Sbíranou částí je nať, která se sbírá po celý rok a suší se ve stínu nebo při umělém sušení za teploty do 40 °C. Bylina speciálně působí na hladké svalstvo děložní, a to tak, že zvyšuje stahy hladkých svalů, takže hlavní použití nachází při léčbě gynekologických obtíží. Dále zastavuje vnější i vnitřní krvácení, mírně snižuje krevní tlak, zvyšuje tonus dělohy a dalších orgánů malé pánve, ovlivňuje činnost jater a sleziny, užívá se při potížích s močením a při výskytu ledvinového písku, reguluje menstruaci, tlumí bílý výtok a zejména se uplatňuje při léčbě gynekologických krvácení. Zevně se užívá na pohmožděniny, na záněty šlach, a to především formou obkladů. Při krvácivých hemoroidech lze drogy použít ve formě klyzmatu. Čerstvou šťávu lze použít do bolavého ucha při nachlazení. V prevenci se kokošky užívá při opakovaném vyhřeznutí konečníku a při gynekologickém či hemoroidálním krvácení (sedací koupele v kombinaci s pitnou kúrou).

Zdroj: Kokoška pastuší tobolka

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Varianty Exoderilu

Kožní roztok s protiplísňovým a protizánětlivým účinkem určený k zevnímu použití. Exoderil dermální roztok se používá pouze k lokální léčbě a aplikuje se pouze 1x denně. Pouze v případě nehtové plísně se doporučuje aplikovat 2x denně a nehet lehce narušit pilníčkem, aby účinná látka mohla dobře nehtem pronikat. Exoderil roztok je vhodný na léčbu plísňových onemocnění kůže, mezi prsty a nehty, a na zánětlivá kožní onemocnění. Po doléčení aplikujte ještě 14 dnů, aby nedošlo k opětovnému návratu plísně. Exoderil roztok je zvláště vhodný k léčbě mykóz ve vlasové části hlavy, přípravky jsou vhodné pro dospělé i děti.

Kožní krém s protiplísňovým a protizánětlivým účinkem určený k zevnímu použití. Exoderil dermální krém se používá pouze k místní léčbě a aplikuje se pouze 1x denně. Pouze v případě nehtové plísně doporučujeme aplikovat 2x denně a nehet lehce narušit pilníčkem, aby účinná látka mohla dobře nehtem pronikat. Exoderil krém je vhodný k léčbě plísňových onemocnění kůže, mezi prsty a nehty, a na zánětlivá kožní onemocnění. Po doléčení aplikujte ještě 14 dnů, aby nedošlo k opětovnému návratu plísně.

Někdy se laicky zaměňuje mast za krém. Exoderil je zaregistrovaný v české republice jako Exoderil dermální krém a Exoderil dermální roztok.

Zdroj: Exoderil

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA APLIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Řihošek.

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné aplikovat postřik na již rozkvetlé brambory.
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na aplikaci

Aloe Vera

Aloe vera se používá k místní aplikaci k léčbě různých kožních problémů, jako je vyrážka od svrabu a ekzém. Může pomoci zmírnit různé kožní problémy, jako jsou rány a popáleniny. Gel z aloe vera můžete použít jako jeden z přírodních domácích léků na svrab. Nejprve musíte vzít list aloe vera, důkladně ho omýt, rozříznout list nožem a extrahovat z něj gel. Poté můžete tento gel smíchat s kokosovým olejem a aplikovat na vyrážky jako zklidňující prostředek na svrab. Aloe vera sice svrab nezabije, ale pomůže zmírnit kožní projevy, které svrab doprovázejí.

Zdroj: Domácí lék proti svrabu

Použití a dávkování

Přípravek mohou používat dospělí, mladiství i děti od 1 roku, lze ho aplikovat i v období těhotenství a kojení.

Vždy používejte tento přípravek přesně podle pokynů lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistí, poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Postižená místa se nejprve dobře očistí a poté zasypou přiměřeným množstvím přípravku. Pokud lékař neurčí jinak, zásyp se používá 1–2krát denně. Při hnisavé sekreci a tvorbě krust je nutné krusty před aplikací odstranit.

Přípravek se obvykle nanáší na postižené místo do zhojení.

Velikosti balení: 2 g, 5 g, 20 g.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Zdroj: Framykoin na hemoroidy

Léčba

Mírné spálení se léčí chlazením kůže, a to sprchováním pokožky vlažnou vodou po dobu cca 10 minut a potíráním prostředky po opalování. Na místa spálení můžeme například aplikovat Hydrogenia biominerální vodu ve spreji a poté kůži namazat Balneo welness hydratačním tělovým balzámem. Lékař může také předepsat slabě účinné hormonální krémy s kortikosteroidy, které mají protizánětlivý účinek. Celkově je možné reakci zklidnit podanými protizánětlivými léky, například kyselinou acetylosalicylovou, ale ne u dětí, nebo indometacinem. Při těžkém spálení kůže se doporučuje klid na lůžku, v horším případě musí být pacient hospitalizován a léčen za pomoci infúzí.

Zdroj: Solární dermatitida

Tea Tree Oil

Studie [1] ukázala, že tea tree olej byl účinnější při zabíjení svrabových roztočů než jiné běžně používané látky. Kromě toho také během pokusu vykazoval minimální vedlejší účinky.

Tea tree olej můžete použít jako přírodní domácí lék proti svrabu tak, že si na vyrážky nanesete malé množství tohoto oleje. Použijte například vatový tampon a jemně vetřete olej z čajovníku na vyrážky od svrabu.

Můžete také rozmíchat trochu oleje z čajovníku v mírně zahřátém kokosovém oleji a aplikovat ho na vyrážky jako domácí lék na svrab. Pokud však zaznamenáte jakoukoli alergickou reakci, přestaňte jej používat a obraťte se na svého lékaře o osvědčenou léčbu mastí Infectoscab.

Zdroj: Domácí lék proti svrabu

Biologický peeling - příprava a ingredience:

  • ¼ hrnečku čerstvě namleté kávy,
  • ¼ hrnečku mléka,
  • 2 lžičky ovesných vloček,
  • 1 lžíce oleje ze semen z hroznů,
  • 2 lžíce medu,
  • 1 vaječný bílek.

Postup

Zkombinujte mléko, med, olej ze semen hroznů a vaječný bílek a vše smíchejte v míse. Poté pomalu přidávejte kávu a ovesné vločky a opatrně je vmíchejte do směsi tak, aby se nezměnila její struktura. Směs je nutné míchat do doby, než bude krémová a hladká. Elixír nyní můžete aplikovat ve sprše anebo ve vaně přímo na pokožku těla a jemně ji masírovat. Jako vhodný pomocník vám poslouží i froté rukavice.

Zdroj: zdravi-lecba.cz

Zdroj: Domácí oživující medový peeling


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP