Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TUKOVÉ VÁČKY U VAGÍNY

OBSAH

Co to jsou oční váčky

Vaky pod očima jsou více či méně výrazné otoky dolních víček. Často se jedná o změny v tukové tkáni dolních víček. Váčky mohou vznikat přes lymfatické kožní ochabnutí nebo kožní proliferaci, která je způsobená vzácným onemocněním kůže. Mohou také souviset s otoky horních víček. Krevní otoky očí mohou být způsobené lymfatickým přetížením nebo tukovou tkání kolem očí. V podstatě, by se měly rozlišovat akutní a chronické otoky očí nebo dlouhotrvající otoky. Akutní oční otoky mají často jednoduché příčiny, které lze rychle napravit. Mezi akutní oční otoky patří alergie, cizí těleso nebo oční infekce. Tyto příčiny odstraní oftalmolog. Zejména chronicky oteklá víčka mohou vzniknout z podobných důvodů, závisí na nadbytečné tukové tkáni kolem očí a oční slabosti. Zde je pak nutná dlouhodobá léčba.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ U OČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Nevíte někdo co to je když se mi dělají tukové skvrny pod kůží u očí, jsou to takové tukové bulky. Ráda bych se toho zbavila a měla oční víčka zase jako dřív, hladká bez boulí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tukové bulky na očních víčkách jsou xantelasmata. Vznikají, když se v organizmu pohybuje moc tuků. Tukové bulky na očních jsou vlastně usazený cholesterol. Tady je článek, ve kterém se detailně píše o tomto problému a je tam i možná léčba: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Tukové skvrny pod kůží u očí

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÉ NÁDORY NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malár.

Jak se ošetřují višněvským balzámem tukové nádory ve vlasech.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nijak. Višněvského balzám tyto problémy vůbec neléčí.

Zdroj: diskuze Tukové nádory na hlavě

Kde se nejčastěji tvoří

Tuková bulka se může vyskytnout nejen kdekoliv pod kůží, ale i ve vnitřních orgánech.

Na hlavě

Tuková boule na hlavě je nejen kosmetickým problémem, může také vadit při česání a mohlo by dojít k zanesení infekce do rány po hřebeni. Je proto vhodné navštívit kožního lékaře a domluvit se s ním na postupu odstranění.

Zde jsou fotky tukové bulky na hlavě.

Na zádech

Nejčastějšími místy, kde se tuková bulka objevuje, jsou hlava, krk a záda. Tuková bulka se většinou na těle objevuje postupně a zpozorujeme ji obvykle až ve chvíli, kdy je větší. Dorůstá do určité velikosti a pak se již dále nerozšiřuje. Velikost tukové bulky se pohybuje většinou od 1,5 cm do 3,5 cm. U některých lidí se takových tukových boulí na těle objeví i více. Nezřídka i desítky.

Zde jsou fotky tukové bulky na zádech.

Na ruce

Vznik tukové bulky není ničím podmíněn, a tak se může objevit téměř kdykoliv a na jakémkoliv místě i na ruce. Lipom na ruce nebolí, místo kolem není nijak zarudlé ani podrážděné. Bulka se odstraňuje zpravidla chirurgicky.

Zde jsou fotky tukové bulky na ruce.

Za uchem

Pokud tuková bulka za uchem pacientovi vadí, provede se chirurgické odstranění. Někomu se bohužel i po takovém zákroku bulky opakovaně vracejí.

Zde jsou fotky tukové bulky za uchem.

Na zadku

Pokud se vám objeví tuková bulka na hýždích, ale není bolestivá a nijak vás neomezuje, tak zaleží jen na vás, zda si ji po konzultaci s lékařem necháte odstranit. Vždy záleží na velikosti a lokalizaci bulky.

Zde jsou fotky tukové bulky na zadku.

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BULKY NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Štika.

Už třicet let si nechavám tukové bulky chirurgicky vyřezávat a mám jich více a více.Muže mi nekdo poradit jak to řešit jinak.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Keyřová.

Moje maminka má po celém těle tukové boule a kdysi asi před padesáti lety jí lékař řekl že je to špatná funkce štítné žlázy protože nerozpouští v těle tuky. Já i můj bratr už je máme také.

Zdroj: diskuze Tukové bulky na těle

Příčiny

Tuková bulka pod kůží je nezhoubný (benigní) útvar (nádor). Roste velmi pomalu, je tvořen tukovými buňkami a projevuje se jako několik centimetrů velké tukové lipomy. Může se však vyskytovat na každém místě v našem těle, kde máme tuk, například poblíž vnitřních orgánů. Výskyt může být i mnohočetný.

Jaká je příčina a jak vzniká tukový lipom? To se zatím nedokázalo přesně zjistit. Uvažuje se o několika příčinách vzniku lipomu. Lékaři se domnívají, že se jedná o poruchu metabolismu. Jednou z příčin, o které se spekuluje, je zanešení těla z důvodu špatné stravy a konzumování chemických léků.

Tukové bulky vznikají nejčastěji z vrstvy podkožní tukové tkáně a objevují se tedy pod kůží. Lipomy jsou měkké a pružné a ve většině případů nebolí. Bolestivé jsou ve chvíli, kdy tlačí na nějaký útvar nebo nerv, nebo pokud jde o takzvaný angiolipom, který může být bolestivý (lipom, který je bohatě zásobený cévami).

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paní Novotná.

Hodně jsem trpěla na váčky pod očima a souhlasím, že jsem málo pila a byla ve stresu, ale i když jsem začala víc pít, váčky nezmizely. Začalo mi výborně zabírat až sérum Stem Cells Eye Bag, obsahuje tu výše zmíněnou kyselinu hyaluronovou, takže vzhledem k svým pozitivním zkušenostem s tímto sérem, na tom článku opravdu něco je. :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční váčky

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM NATĚLE TUKOVE BOULE..**? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Névim coto je a bojim se jít k lekaří moje babíčka to mněla a umřela nato nevím jestli jsouto tukove boule nevím coto pořadně je a moje máminka to má taky a umira co mám dělat poradtemí prosim


Děkují Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tukové boule se některým lidem dělají spontánně a zpravidla nejsou nebezpečné a bývají právě dědičné. Jde o lipomy, které patří mezi nádory, ale nejsou zhoubné. Rozhodně se na lipomy neumírá. Pokud máte jakékoliv pochyby o svém zdravotním stavu, nějaká podezření a podobně, tak nejít k lékaři je ta nejkratší cesta do rakve. Přeci lékař může nejlépe případné onemocnění rychle rozpoznat a zahájit pak cílenou léčbu, která může zachránit život. Přemýšlejte nad tím, až Vám něco bude.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám natěle tukove boule..**?

Bílé skvrny na rtu

Bílé skvrny na rtech jsou znamením, že se v zažívacím traktu vytvářejí hlenové nebo tukové usazeniny.

Bílé skvrny na rtech mohou predikovat zažívací potíže. V tomto případě je dobré provést očistu těla, a to konzumací salátů, čerstvé zeleniny a pitím zeleného čaje.

Dále mohou bílé skvrny vznikat jako virové onemocnění nebo z nachlazení. Takové pupínky by se neměly mačkat. Zde by měla následovat léčba pomocí D-panthenolu. Je nutné zvolit zdravý životní styl, přehodnotit svůj jídelníček, odstranit z jídelníčku alergeny, solené a uzené potraviny.

Někdy se bílé skvrny objeví v důsledku chloazmatu během těhotenství či po narození dítěte a obvykle odezní samy od sebe. Objeví-li se jindy než v těchto obdobích, pak je třeba dávat pozor na stav jater, vaječníků a nadledvinek. A lékař by vás měl také otestovat na přítomnost červů.

Zdroj: Bílé skvrny na obličeji

Vyšetření očních kruhů a váčků

Lékař by měl určit příčinu vzniku očních kruhů a váčků. Také by měl určit oční změny, které získá z porovnání fotografií nebo při srovnání s výskytem u příbuzných. Musí brát v úvahu návyky a zvláštnosti jako je kouření, opalování, alkohol a spací návyky. Při klinickém vyšetření se zjišťují hluboké oční kruhy, pružnost kůže očních víček a také barva kůže. Pomocí speciální lupy a dalších nástrojů se zjistí plnění krevních a lymfatických cév, tukové a obsahové vlastnosti a barva kůže. Také se dělají krevní testy, aby se vyloučila vnitřní onemocnění. Měl by se také zjistit stav periorbitálního a subokularentního podkožního tuku. Krevní testy se dělají k vyloučení těchto onemocnění: ledvin, štítné žlázy, nedostatek vitaminu, anémie, nedostatek železa a krevní onemocnění. Často jsou nutná speciální oční vyšetření.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi MIKOZA VAGINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,prosím o pomoc a radu,přítelkyně má už 5měsíců bolesti vagíny výtoky,pálení,bolest břicha je to od té doby co jsme se poznaly,párkrát jsme se spolu pomilovaly a od té doby to má,myslí si že to může být mnou ale mě se nikdy nic takového nestalo a jí taky ne.Byla u svého doktora udělal jí vyšetření a odběry krev má v pořádku a na nic nepřišel a dál jí prášky které nepomáhají a řekl jí že to chce čas ale už to trvá moc dlouho.Už jsme s toho oba dva na prášky a nevíme si rady.Hrozně moc děkuji za každou radu???MARTIN.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mikoza vaginy

Příznaky a projevy lipomů

Lidé si často vůbec ani neuvědomují, že se u nich vyvíjí lipomy, dokud se nerozrostou do dostatečné velikosti, aby byly vidět nebo cítit hmatem. Růst lipomů probíhá pomalu v průběhu několika let.

Nejčastější projevy lipomů:

  • Lipomy mohou mít kopulovitý nebo vejčitý tvar o průměru od 2 do 10 cm. Některé lipomy mohou růst i do ještě větších rozměrů.
  • Lipomy bývají měkké a hladké a snadno se přemísťují pod kůží při zatlačení prstem.
  • Některé lipomy mají gumovou nebo těstovitou konzistenci.
  • Lipomy se nejčastěji objevují jako tukové pupínky na rameni, krku, trupu a na pažích, ale mohou se objevit kdekoliv na těle, kde je tuková podkožní tkáň. Zde pak bývají lipomy na čele, lipomy na hlavě, lipom na obličeji.
  • Většina lipomů bývá bez příznaků, ale některé lipomy jsou bolestivé při stlačení. Takový bolestivý lipom bývá obvykle angiolipom. Angiolipom je tukový lipom, který je navíc ještě prorostlý malými krevními cévkami.

Zdroj: Lipomy

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Znáte tady někdo osvědčený způsob na to, jak provést orální sex ženě? Jakou máte rádi přípravu a techniku lízání vagíny? ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP