Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA UVOLNĚNÍ SVALŮ

OBSAH

Dimexol

Dimexol patří mezi běžně užívané léky v neurologii a ortopedii. Účinnou sloučeninou léku je droga mephenoxalonum. Mefenoxalon účinkuje na centrální nervový systém a pomáhá uvolňovat stahy kosterní svaloviny (myorelaxační efekt).

Dimexol se používá zvláště při bolestech zad, které jsou způsobeny nadměrně staženými svaly, nejčastěji jde o bolesti krční páteře. Lék je v takovém případě vhodným doplňkem k masážím a rehabilitačním cvičením.

Vyrábí se ve formě 200miligramových tablet a u dospělého člověka se většinou předepisují 1–3 tablety denně.

Dimexol má jen málo nežádoucích účinků, u některých lidí byly po jeho nasazení popisovány bolesti hlavy, ospalost a trávicí obtíže (nechutenství, plynatost, bolesti břicha, pálení žáhy a jiné).

Wikipedie se o tomto léku nezmiňuje.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi TROLKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jeřábek.

Dobrý den,

obávám se, že mi po umrtvení zubu ve spodní čelisti, byl (zastupujícím lékařem) injekcí napíchnutý trojklanný nerv. Po odeznívání umrtvení (asi třetí den) mi stále pobolívala čelist, někde pod levým uchem. Nelepšilo se to a začal jsem pozorovat, že nemohu naplno otevřít ústa (MAXIMÁLNĚ 2,5 CM). Hodně to bolí a ještě horší je to při kousání! Nemohu otevřít ústa a dělá mi velké potíže vůbec něco sníst, jak to bolí. Můj lékař mi radí cvičit prsty ruky roztahování čelistí. Mně to ale nejde, hodně to bolí. Nemohu normálně jíst.
Prosím, poraďte, co mám dělat?
Rozhodně nechci obcházet svého dobrého doktora a plně mu důvěřuji, ale chtěl bych slyšet názor i jiného odborníka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Zdravím, mám to samé. Co s tím? Prosíííím.....ATB či lék na uvolnění svalu.Děkuji moc moc moc....pomáhám chiropraxí a diagnostikou zlomenin ostatním a teď jsem sama v bolestech. Pomůže mi prosím někdo či poradí. Děkuji P.

Zdroj: diskuze Trolklaný nerv

Mefenoxalon

Dorsiflex patří mezi běžně užívané léky v neurologii a ortopedii. Účinnou sloučeninou léku je látka mephenoxalonum. Mefenoxalon účinkuje na centrální nervový systém a pomáhá uvolňovat stahy kosterní svaloviny (odborně se označuje tento efekt jako myorelaxační).

Dorsiflex se používá zejména při bolestech zad, které jsou způsobeny nadměrně staženými svaly, nejčastěji jde o bolesti krční páteře. Lék je v takovém případě vhodným doplňkem k masážím a rehabilitačním cvičením.

Dorsiflex se vyrábí ve formě 200miligramových tablet a u dospělého člověka se většinou předepisují 1–3 tablety denně.

Dorsiflex má jen málo nežádoucích účinků, u některých lidí byly po jeho nasazení popisovány obtíže jako bolesti hlavy, ospalost a trávicí obtíže (nechutenství, plynatost, bolesti břicha, pálení žáhy a podobně).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE KONOPÍ NA ŠLACHY STEHENNÍHO SPODNÍHO SVALU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Chlád.

Již druhý měsíc mě bolí levá noha - spodní lýtkový sval. Vůbec se nemohu pohnout. Jsem invalidní nepohyblivý člověk. Dříve jsem mohl alespoň chvilku stát než mi třebas vykoupali. Nyní to hrozně bolí a žádný ibalgin nebo léky na uvolnění svalu nepomáhají. Nemohu už ani sedět, trochu to pomůže pokud ležím v klidu. Každý pohyb je velká bolest. V noci to trochu zaspím, ale po probuzení je to tu opět. Nemohu se ani sám vymočit, každý pohyb je moc bolestivý. Rád bych něco bral na zmírnění bolestí. Co koliv.
Děkuji moc za Info.
Dotazuji se přes bratra ten má doma internet.
S pozdravem
Stanislav Chlád

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Janečková.

Zdravím Vás, pane Chlád, je mi moc líto, že máte bolesti. Zkuste kontaktovat Mudr.Petr Sikora, ordinace Ostrava, je to špičkový lékař.
Telefon 596 716 986.
Eva Janečková ️

Zdroj: diskuze Pomůže konopí na šlachy stehenního spodního svalu?

Nežádoucí účinky

Přípravek může ve výjimečných případech ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost (řízení vozidla, ovládání strojů).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. I já jsem platil za Milgammu N.10injekcí 340Kč dále jsem měl 12 injekcí Muscoralu a deset injekcí Almiralu a platil jsem celkem 780Kč. a celkově to moc nepomohlo.Tyto injekce jsou na uvolnění svalstva aby záda nebolela. Nyní jsem si ještě koupil Milgammu n v tabletách je jich tam 100 tablet a cena v nynější akci je 550Kč jinak 670 Kč.Tablety jsou bez předpisu, ale injekce jsou na předpis a mě je chodili domů píchat sestřičky každý den.MIlgamma N se píchá ob den.Muscoril a Almiral se píchá každý den do svalu a injekce nebolí kdežto injekce Milgammy N trošku štípou a musí se píchat zvlášť hluboko do svalu.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Účinky

Účinná látka přípravku Solpaflex se řadí mezi nesteroidní protizánětlivé léky. Speciální formulace přípravku Solpaflex umožňuje řízené uvolňování účinné látky. Tak je zajištěn prodloužený účinek trvající až 12 hodin. Tím se Solpaflex liší od ostatních léčiv na bázi ibuprofenu dostupných na našem trhu.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry den co bys te me poradili mam cukr 17 beru kapky metamizol a gujaran nemam to s toho prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky Metamizol a Guajacuran jsou léky proti bolesti a na uvolnění svalstva. Tyto léky nepůsobí na hladinu krevního cukru. Pokud máte takto vysoký obsah glukózy v krvi, musíte se poradit s lékařem diabetologem. Existuje mnoho možností, jak snížit cukr v krvi. Ke zvolení té správné je třeba znát váš zdravotní stav, a ten zná jedině váš lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Cena a dostupnost

Zaváděcí cena pro balení 12 tobolek byl 77,60 Kč s úhradou VZP ve výši 10,70 Kč. Balení po 24 tobolkách bylo v prodeji za 126,10 Kč a úhrada VZP činila 21,40 Kč.

Volně prodejný lék Solpaflex je momentálně na našem trhu nedostupný.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA CHOLESTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím vás kdo mi poradí
užívala jsem Sorvasta lék na cholesterol a mám svalové křeče
léky na bolest nepomáhají a v nemocnici na neurologii mi řekli
že to nic není vážného a poslali mě domů, jsem předávkovaná
léky od paní doktorky a teť mám už asi měsíc bolesti svalů.
Masáže mi ze začátku pomohli,jelikož jsem léky brala dál
tak mám bolesti v levé noze koleno a v přední část stehna.
Prosím vás může mi někdo pomoci .Děkuji Kejíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V příbalové informaci k léku Sorvasta je přesně napsáno toto:
"Přestaňte užívat přípravek Sorvasta a vyhledejte ihned lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte kterýkoli z následujících nežádoucích účinků:
Neobvyklé bolesti Vašich svalů, které pokračují déle, než byste očekával(a). Vzácně mohou pokračovat do závažného stavu případně ohrožujícího život známého jako rabdomyolýza."
Doporučuji následovat toto doporučení, přestat užívat tento lék a ihned vyhledat lékařskou pomoc. Podobných léků ze skupiny statinů je celá řada, které se dají vyzkoušet místo Sorvasty. Případně se dá změnit styl vedení léčby s použitím jiných postupů, abyste nemusela tento lék vůbec používat. Určitě se dohodnete se svým praktickým lékařem na lepším řešení. A když ne, tak zkuste nalézt jiného lékaře, který bude více ochotný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na cholesterol

Dávkování

Přípravek Solpaflex je určen pro dospělé a děti starší 12 let. Užívají se 1 až 2 tobolky 2x denně v časovém odstupu 12 hodin. Maximální denní dávka jsou 4 tobolky. Tobolky se polykají celé s trochou vody. Nesmí se cucat ani kousat, aby nedošlo k porušení prodloužené doby působení.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOROVÁ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dal jsem si tuto koupel ale na asi 1,5 hodiny.Byl to přijemný hřejivý pocit ne tak draždivý jako když si dáte do vany alpu at už klasickou nebo lesanu.
Během koupele jsem měl mírnou žízen ale to mám vždycky když se koupu dýl a když je voda víc teplá.
Po koupely je znatelný ůčinek hladší plet a uvolnění svalu a vůbec příjemný pocit.
Po koupely jsem si šel lehnout a celou noc jsem spal bez přerušení doslova ůplně jak miminko a to přes 8hodin - opravdu ale opravdu velice kvalitní vyspání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvorová koupel

Cviky na uvolnění krční páteře

Zde můžete vidět video s cviky na uvolnění krční páteře.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

K čemu se používá lék Muscoril

Muscoril se používá ke zmírnění nebo úplnému odstranění bolesti při bolestivých svalových stavech a křečových stazích kosterního svalstva vyvolaných onemocněním páteře, revmatismem nebo úrazem, při zvýšeném svalovém napětí způsobeném onemocněním CNS, při zánětu sedacího nervu (houser), při bolestivých pohybech krčních svalů, při menstruačních potížích. Muscoril lze také použít k celkovému uvolnění před pohybovou rehabilitací.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra76.

Na uvolnění pokožky používám kostičky colafit www.prozdravi.cz/col… 60 kostiček mám na dva měsíce a pocitově i vzhledově super.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

Léčba

Při léčbě natrženého svalu je důležité okamžité ukončení činnosti, klidová poloha, v akutní fázi ledovat, klidový režim, lokálně nesteroidní antiflogistika (Ketoprofen, Voltaren), při rozsáhlejším poranění prevence trombózy, analgetika (léky proti bolesti), u totálních ruptur (úplného přetrhnutí svalu) je samozřejmě nutný chirurgický zákrok. Následuje pozvolná, odborně vedená rehabilitace pod dohledem fyzioterapeuta, a to od 3. až 12. týdne dle rozsahu poškození.

Zdroj: Natržený sval

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA S ONEMOCNĚNÍM SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Šteflova.

Prosím můžete mi poradit, mohu užívat chlorellu když mám zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni? Není to nebetpečné z důvodu uvolnění částic? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorellu můžete v klidu používat i když máte zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni. Chlorella totiž čistí především zažívací trakt. V klidu do toho. Očekávejte na začátku léčby průjem nebo zřídnutí srolice. Je to normální projev detoxikace organismu.

Zdroj: diskuze Chlorella s onemocněním srdce

Účinek

Dorsiflex je lék na uvolnění svalů. Dorsiflex je určen k léčbě torticollis (jednostranné svalové strnutí šíje), bolestivého syndromu krční páteře a k léčbě svalových spasmů (včetně spazmů spojených s frakturou). Dále se Dorsiflex používá k léčbě lumbaga, myalgií, svalových poranění, herniací vertebrálních disků a jiných dorsopatií. Přípravek se používá rovněž při léčbě artróz (spondylartróza, coxartróza) spojených se svalovými spasmy a také jako doplňkový lék při fyzikální terapii. Dorsiflex mohou užívat dospělí, dospívající a děti od 8 let.

Zdroj: Dorsiflex droga

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Halada.

PS, super je namočit zubní kartáček do obyčejného mýdla a vyčistit si opakovaně dáseň,Jde to super odstranit.

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Dávkování a způsob podání

Počáteční dávka jsou 2 ampule denně (8 mg/den) i.m., tj. po 1 ampuli v rozmezí 12 hodin.

U akutních bolestí lze dávku postupně zvyšovat vždy za 2 dny na dvojnásobek, výjimečně až trojnásobek počáteční dávky. Při dlouhodobém podávání 6 - 8 týdnů u chronických bolestí postačuje obvykle 1 ampule 1 - 2x týdně, popř. měsíčně.

Pro uvolnění spasmů při rehabilitaci je třeba s cvičením vyčkat 30 - 40 minut po aplikaci.

Způsob podávání: Lék se podává jako každá jiná intramusculární injekce hluboko do zevní horní části gluteálního svalu.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Tolperison

Mydocalm [mydokalm] je lék, který bývá předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tolperison. Tolperison snižuje napětí kosterní svaloviny (má centrálně myorelaxační účinek) a navíc lehce rozšiřuje cévy, což zlepšuje prokrvení tkání.

Recenze uvádějí, že se Mydocalm používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly, ve většině případů na bolest zad. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace. Mydocalm má efekt i při bolestech zad způsobených nadměrnými stahy páteřních svalů (typicky bolest krční páteře). Pozitivní efekt Mydocalmu na cévy se využívá v léčbě takových stavů, jako je postižení drobných cév při cukrovce, u Raynaudovy nemoci a podobně.

Jak dlouho lze Mydocalm užívat?

Mydocalm by měl být užíván tak dlouho, jak je předepisován lékařem. Obvyklá doba léčby je v délce týdnů. Vyrábí se ve formě tablet a běžná dávka pro dospělého člověka je 3x denně 200 mg.

Mydocalm může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Velmi nebezpečný může být Mydocalm pro pacienty trpící myasthenií gravis.

Tento lék nelze zakoupit online na českém trhu, není volně prodejný, je vázán na předpis.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Tizadinin

Sirdalud je lék, který bývá dle zkušenosti předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tizanidini hydrochloridum. Wikipedia neuvádí potřebné informace o tomto léku.

Tizanidin působí na centrální nervový systém a snižuje napětí kosterní svaloviny, což se označuje jako centrálně myorelaxační účinek.

Sirdalud se používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly. Běžnou indikací jsou bolesti zad způsobené nadměrnými stahy páteřních svalů, typicky jde o bolesti krční páteře. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace.

Sirdalud by měl být užíván pouze dle doporučení předepisujícího lékaře. Vyrábí se ve formě tablet o síle 2 a 4 miligramy a běžná dávka pro dospělého člověka jsou 1–3 tablety denně. Celková počáteční denní dávka by neměla překročit 6 miligramů.

Sirdalud může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Při užívání Sirdaludu může dojít ke zvýšení jaterních testů a vzácně i k selhání jater. Velmi nebezpečný může být Sirdalud pro pacienty trpící myasthenií gravis (autoimunitní onemocnění postihující nervosvalový přenos). Preparát by v žádném případě neměl být kombinován s alkoholem.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Léky proti bolesti zad

V případě prostých bolestí zad, které se objevují zejména po nezvyklé nebo nadměrné fyzické či duševní zátěži, jde obvykle o potlačení bolesti a uvolnění svalů pomocí léků, které se označují jako myorelaxancia. Dle závažnosti se doporučuje klidový režim na lůžku do odeznění bolesti (obvykle 2–4 dny). Po odeznění akutní fáze je namístě vhodná forma rehabilitace, tudíž rehabilitační cviky a fyzikální terapie – suché teplo, cvičení zad a jiné. Po návratu do aktivního života je nezbytné vyhnout se rizikovým faktorům a zabránit přechodu do chronického stavu. Nebezpečím jsou především opakující se potíže, bolest, svalová slabost, špatná nálada a špatný vztah k práci, osobnostní problémy, kouření či konzumace alkoholu. Ukazuje se, že velký vliv na chronické bolesti zad má právě psychický stav a pracovní pohoda pacienta.

U chronických bolestí zad je třeba určit příčinu a nastavit komplexnější léčbu, která má zahrnovat léčbu medikamentózní (především potlačení bolesti), fyzikální a pracovní terapii, psychosociální podporu, případně chirurgické metody léčby.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Dorsiflex bez předpisu

Účinky léku Dorsiflex jsou opravdu skvělé, když máte potřebu užít lék na uvolnění svalů. Bohužel tento lék je návykový a není tedy možné si ho naordinovat kdykoliv se nám zachce. Jeho výdej je vázán jen lékařský předpis, který může vystavit kterýkoliv lékař. Stačí zavolat svému praktickému lékaři a požádat ho o zaslání elektronického předpisu na mobilní telefon a lék bez problémů pak dostanete v kterékoli lékárně, například v lékárnách Dr Max.

Cena

Dorsiflex není drahý lék. Zdravotní pojišťovna přispívá na jeho úhradu zhruba třetinu a dvě třetiny hradí pacient. Současná cena doplatku u tohoto léku je cca 55 Kč za 30 tablet.

Zdroj: Dorsiflex droga

Solpaflex

Výrobce, respektive držitel rozhodnutí o registraci Solpaflexu je GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S. Aktivní složkou tohoto přípravku je ibuprofen.

Solpaflex jsou tobolky s prodlouženým uvolňováním. Tento přípravek uvedla na český trh na sklonku roku 1999 společnost SmithKline Beecham Consumer Healthcare. Česká republika se tak stala třetí zemí ve střední a východní Evropě, kde se tento produkt prodává. Přípravek má statut volně prodejného léčiva, což znamená, že je k dostání v lékárně bez lékařského předpisu. Solpaflex je registrován Státním ústavem pro kontrolu léčiv pod registračním číslem 29/329/99-C. Je k dostání bez lékařského předpisu v balení po 12 a 24 tobolkách.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP