Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYROBIT DOMÁCÍ SÝR Z TVAROHU

OBSAH

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Z čeho se dá vyrobit škrob

Domácí škrob, který má podobu prášku bez chuti a vůně a jenž není rozpustný ve vodě, se dá vyrobit z brambor. Škrob se dále vyskytuje například v kukuřici a v obilí.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi ŠKRÁBADLO PRO KOČKY DOMÁCÍ VÝROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

zkoušel jsem vyrobit škrabadlo ale letělo to všechno do koše. Nakonec koupil tohle šplhadlo www.zooo.cz/skrabadl… a úplně té naší kočce stačí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Škrábadlo pro kočky domácí výroba

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PROTEINOVÝ NÁPOJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohuslav.

Neměl byste někdo tip na vydatný domácí proteinový nápoj, který bych si mohl v pohodě připravit doma?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Bohuslave, jako nejlepší domácí přírodní proteinový nápoj doporučuji mléčnou syrovátku, která vzniká při výrobě tvarohu z kvalitního čerstvého kravského mléka - ne z krabicového! Další tip na domácí proteinový nápoj je rozmíchaný nízkotučný tvaroh s odtučněným mlékem, který je možno osladit medem. Další tip je hotové acidofilní mléko, které se prodává už hotové v supermarketu.
Jako přídavek zde uvádím i Smacker, jako dokonalý zdroj hodnotných bílkovin - proteinů. Vyzkoušeli jsme ho v pevné formě a chutná dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domácí proteinový nápoj

Použití domácího škrobu při vaření

Škrob je jednak zásobní látkou rostlin, jednak významnou složkou potravy živočichů, tudíž i člověka. V hojném množství se vyskytuje například v bramborách, z nichž ho můžeme izolovat a vyrobit tak zahušťovadlo do pokrmů. V kuchyni se škrob používá při přípravě moučníků a dezertů, k zahušťování krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Škrob našel své využití kromě potravinářského průmyslu i v průmyslu kvasném, ve farmacii a podobně. Konkrétně se škrob používá k výrobě lepidel, nátěrů, apretur a škrobových derivátů.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Účinky škrobu na zdraví

Škrobem se nejen škrobí prádlo, škrob se přidává též do zásypů a mastí, jelikož dokáže mírnit dráždění pokožky při svědivých zánětech. Škrob rovněž neutralizuje žaludeční kyseliny a snižuje pocit pálení žáhy a pomáhá při zácpě, vředech, močových kamenech, hemeroidech či cukrovce.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Jak použít domácí škrob na prádlo

Jak již bylo řečeno, škrobem napuštěná textilní vlákna se špiní pomaleji, v případě husté lázně pak prádlo ztvrdne a drží si tvar. Příprava škrobového roztoku: jednu vrchovatou polévkovou lžíci bramborového škrobu rozmícháme v 250 ml studené vody. Do varu poté uvedeme 750 ml vody, do které za stálého míchání vlijeme mírným proudem rozmíchaný škrob. Až se začnou tvořit bubliny, vaříme škrob ještě dvě minuty.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čestmír.

Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo
domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Pokud máte zájem, napíšu vám ten nejjednodušší recept, roky vyzkoušený, hustý a lze ho bez problémů vyrobit bez jogurtovače.Jen se šlehačem, jogurtem a suš. mlékem. Jde ale o jogurt určité značky a to se psát asi nesmí. Já vám to ale ráda sdělím.

Zdroj: diskuze Domácí výroba sýra

Recept na domácí antiperspirant ze škrobu

Ingredience: 5–6 lžic kokosového oleje, 1/4 hrnku kukuřičného škrobu, 1/4 hrnku jedlé sody, 5 kapek esenciálního oleje.

Postup: Než začnete s mícháním, důkladně si umyjte ruce. Rozehřejte kokosový olej. V misce smíchejte škrob a jedlou sodu a do této směsi pomalu přimíchejte rozehřátý kokosový olej. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne pasta. Poté můžete přidat esenciální olej, aby antiperspirant voněl. Když je pasta hotová, dejte ji do vhodné krabičky a tu uchovávejte v chladu.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi SAFT Z ALOE VERA - DOMACI VYROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindriska.

Prosim o radu,jak vyrobit saft z Aloe Vera.Mam vypestovanou doma zu pekne velkou.
Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Saft z aloe vera - domaci vyroba

Kurzy výroby sýrů

Sýry nejsou jen doménou průmyslu, může je dělat každý, kdo je ochotný se tímto oborem zabývat a koho to baví. Je možné si vyrobit jogurt, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky sýra. Na internetu je široká škála nabídek těchto kurzů. V cyklu kurzů „VÝROBA SÝRŮ“ se naučíte dělat sýry dobře, snadno a s radostí. Obsáhnete kompletní sortiment, včetně zakysaných výrobků. Je jedno, zda se budete sýrařstvím živit, nebo je budete dělat „jen tak pro sebe“. Když pochopíte podstatu, množství nerozhoduje.

Zdroj: Domácí výroba sýra

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMACI TELOVY PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Musím říct, že tělový peeling z kávy zanechává pokožku superhladkou a krásně měkkou, ale nedoporučovala bych ho slečnám s citlivou pletí. Po smytí jsem měla narudlou pokožku a udělala se mi vyrážka!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit domaci telovy peeling

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD NA VÝROBU KRÉMU Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Receptů na výrobu krémů z aloe vera je mnoho různých. Lidé obvykle používají k výrobě masti listy nebo jen gel z aloe vera. Zde je seznam mnoha různých video - receptů, podle kterých se dá vyrobit domácí mast z aloe vera: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na výrobu krému z aloe

Recept na domácí depilační prostředek

Ingredience: 500 g cukru krystal, 50 ml vody, 50 ml citrónové šťávy

Postup: Vše smíchejte v hlubokém hrnci a ohřejte na 120 °C, míchejte, než se vytvoří hmota, která připomíná hodně hustý tmavý med. Za tepla přelijte do žáruvzdorné nádoby, pozor vzniklá hmota pálí! Nechte zchladit. Studená cukrová pasta je tuhá, před depilací ji tedy vždy nahřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, aby se s ní dalo pracovat.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Domácí tinktura proti klíšťatům

Příprava: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody. Vodu přivedeme k varu. Odstavíme a vložíme rozmarýn, který louhujeme do úplného vychladnutí vody. Po vylouhování a vychladnutí přefiltrujeme a přidáme jednu lžící bílého vinného octa. Uchováváme v ledničce. Tinkturu naplníme do rozstřikovače (například po mycím prostředku). Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu si po těle, případně na oblečení, tinkturu rozstříkejte. Tento přípravek je prý naprosto 100% účinný, žádné klíště se na vás nepřichytne.

Zdroj: Jak vyrobit bylinnou tinkturu

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Zábal z kávy a tvarohu

  • turecká káva
  • tvaroh
  • olivový olej

Tvaroh smíchejte společně s troškou olivového oleje. K takto připravené směsi přilijte hotovou kávu. Stačí tolik, aby vám vznikla dobře se vtírající kašička. Pokud máte v masce kávová zrníčka, vůbec to nevadí. Vetřete je přímo ke kořínkům vlasů. Kofein z kávy má dobrý vliv na růst vlasů a káva jako taková dobře barví, proto se nedoporučuje používat na světlé vlasy. Masku nechte na vlasech působit minimálně 30 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Recepty na výrobu domácího škrobu

Ingredience: 2 středně velké brambory, struhadlo, miska, sklenička, jemné síto (sítko), talířek.

Postup: Dvě středně velké brambory oloupeme a na struhadle nastrouháme najemno. Z brambor vymačkáme všechnu šťávu do misky. Vymačkanou šťávu přecedíme přes jemné síto do skleničky a cca 1 hodinu počkáme, až se škrob usadí na jejím dně. Poté vodu opatrně slijeme, aby se škrob na dně nezvířil. Usazený škrob přendáme lžičkou na talířek a necháme ho usušit volně na vzduchu (nezkoušejte to v troubě, jinak se z něj stane pudink). Tak jsme získali škrob z brambor.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Jak si vyrobit svůj vlastní cukrový peeling - recept

Pokud jste došli k závěru, že komerčně vyráběné cukrové peelingy jsou příliš drahé, tak je ten správný čas na vyzkoušení něčeho nového. Na výrobu základu cukrového peelingu budeme potřebovat jeden malý šálek cukru a malé množství oleje, který může být buď olivový, kukuřičný, arašídový nebo i slunečnicový. Do cukru ho přidejte tolik, abyste dosáhli pastovité konzistence. Cukr je třeba, aby byl býlí a byl třtinový – vyroben z cukrové třtiny. Hnědý cukr má tendenci přidat do cukrového peelingu lehký pach melasy. Nyní můžeme použít řadu užitečných a kůži prospěšných složek, které můžeme přidat k tomuto cukrovému základu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP