Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LESKLÉ VLASY

OBSAH

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ROZTŘEPENÉ KONEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kika.

je mi teprv 14 ale mam hodně poškozene vlasy žehličkou mam roztřepene konečky a vlasy se mi lamou ale jinak je mam leskle a hebke chtěla bych se zeptat jak je mam nechat zacelit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, taky jsem něco podobného řešila a pomohl mi botox na vlasy. Tady jsou o tom podrobné informace, kolik to stojí a kdo to vyrábí: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Roztřepené konečky

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona by cerny.

Ahoj. Kupuju si šampony od Eurona by Cerny - protože mi přijde, že když si s nim umyju vlasy, tak jsou moje vlasy bohatší, jemné a hrozně lesklé. Jde navíc o ekologickou kosmetiku, takže nezatěžuje životní prostředí. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi CIBULE NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,
nápady zde jsou dobré, ale už se nikde nepíše, zda po těchto procesech si ještě dotyčný má umýt hlavu šamponem, vodou nebo ničím (potom ale podle mě vlasy budou zapáchat).
Tato informace je podle mého názoru taky velice důležitá??


Děkuji předem za radu

Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona.

Pro mě jsou nejlepší šampony ty z Eurona by Cerny - připadají mi takové povzbuzující. Vlasy jsou pak krásně lesklé. Hebké a bohatší a líp se upravují. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Cibule na vlasy

Vitamin H (biotin)

Vitamin H působí tak, že na sebe váže vlasové buňky a úzce je připojuje k sobě. Vlasy jsou po něm husté a lesklé. Roztřepené konečky už nemají šanci. Biotin udržuje pokožku vláčnou a zabraňuje zánětu. Také je účinný proti zánětu vlasových folikul. Biotin se vyskytuje v mléčných výrobcích, mase, žloutcích, ořechách a celozrnných výrobcích.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MAJONÉZA ZÁBAL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Olejový zábal na vlasy s vajíčkem, respektive olej s vaječným žloutkem a octem je de fakto připravený k okamžitému použití ve formě majonézy. Taková majonéza jako zábal na vlasy má v sobě výživu mastných kyselin z oleje, sílu vlasům dodá obsažený vaječný žloutek a kyselost vlasové pokožky nám blahodárně upraví ocet, který je v majonéze taktéž obsažen. Takže majonéza jako zábal na vlasy mohu vřele doporučit na suché a lámavé vlasy, popřípadě na roztřepené konečky. Vhodný je také zábal na vlasy z majonézy na dlouhé vlasy, které mají být lesklé a vláčné. Na zábal na vlasy použijte jen klasickou majonézu, ne žádnou lite, lehkou nebo bez tuku! Normálně si naberte majonézu na prsty a postupně ji vmasírujte mezi všechny vlasy a i na vlasovou pokožku. Pak takový zábal na vlasy z majonézy nechte působit na svých vlasech 20 - 30 minut a po té opláchněte. Není třeba vlasy dodatečně mýt, jen tak zůstanou po majonéze krásně vláčné a hebké na dotek. Jestliže máte osobní problém s pachem svých vlasů po majonéze, tak použijte po spláchnutí ještě kondicionér, který obsahuje parfém, jenž vám vaše vlásky krásně provoní. Přeji hodně zdaru v péči o své vlásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Majonéza zábal na vlasy

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Rady na lesklé a rovné vlasy

Chcete-li mít vlasy rovné a lesklé, pak bych vám poradila domácí použití keratinu, zakoupíte ho v internetových obchodech, jen nevybírejte ty nejlevnější produkty, ale spíše si zkuste najít doporučené, ozkoušené přípravky. Možná jste se s keratinem právě setkala u své kadeřnice, která ho aplikuje pro dlouhodobé narovnání vlasů, tato aplikace ale u profesionála stojí většinou v řádu tisíců korun, a to si ne každá z nás může dovolit. Při domácím použití určitě nedosáhnete srovnatelných výsledků jako ze salonu, ale vaše vlasy by měly být na nějaký čas rovné a hlavně lesklé a měly by působit zdravě. Keratin vaše vlasy v podstatě obalí a zpevní.

Aplikace keratinu se prování na umyté, vyfénované vlasy, musíte ho nanést rovnoměrně na jednotlivé prameny po celé hlavě. Po nanesení keratin rozčešete a necháte působit. Asi po tři čtvrtě hodině vlasy vyfénujete do sucha a důkladně vyžehlete žehličkou. Co vás možná bude obtěžovat nejvíce, je, že následující tři dny nesmíte vlasy umýt, ani namočit a nesmíte je mít pevně spojené žádnou sponou ani gumičkou, aby nezůstaly zafixované v nevhodném tvaru. Podrobný návod jak keratin aplikovat, jak se zachovat v určité situaci nebo jak vyřešit nastalý problém naleznete jako součást balení keratinu.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Výhody surovin používaných v receptech

Extra panenský olivový olej

Hydratuje vlasy a působí jako přírodní kondicionér. Tento olej je již dlouhou dobu používán v péči o vlasy, zvláště je skvělý pro výživu křehkých, suchých a poškozených vlasů. Zároveň je omlazuje a dodává jim lesk.

Mléko

Poskytuje vlasům měkkost.

Citrón

Citrón uzavírá póry pokožky hlavy, čímž zbavuje vlasy a pokožku přebytečného mazu. Ale je důležité při jeho používání dávat pozor, protože zesvětluje vlasy. Dobré je tedy, aby všechny přípravky na vlasy z citrónu byly dostatečně ředěny vodou. Doporučuje se poměr 1 : 2 (citrón a voda).

Kokosový olej

Jedná se o vynikající kondicionér, který pomáhá vlasům, aby byly měkčí a lesklejší.

Med

Med má výborné hydratační vlastnosti. Velmi často se používá pro výrobu domácích masek na vlasy, a to zejména pro suché a unavené vlasy. Má skvělé regenerační vlastnosti a vašim vlasům dodá vlhkost, takže pak vypadají zářivěji a jsou nádherně lesklé.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je výborný pro odstranění mazu z pokožky hlavy. Je vhodné ho používat zvláště pro dlouhé vlasy, kdy výborně pomáhá s odstraňováním lupů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Kupovaný pivní šampon

Pokud se nechcete patlat a chcete raději zaplatit za namíchání šamponu někoho jiného, aby pro vás připravil pivo v podobě profesionálního přípravku na vlasy, tak vás potěšíme, existuje více než dost produktů, ze kterých si můžete vybrat z nabídky trhu v péči o vlasy. Například firma Lush dělá zcela veganský šampon s názvem Cynthia Sylvia, který je složený z organického Irish Stout a z citronů pro vyhlazení kutikuly a zvětšení objemu. Další výrobky jsou vyrobeny z přírodního chmele a propůjčují vlasům zdravě vypadající strukturu a lesk. Pak jsou i pivní šampony specielně určené pro jemné nebo křehké vlasy, kde pivo bývá propagováno jako druhá složka. Pivní kondicionér zase spojuje pivní složky s měděným peptidem, vitaminu-H a bylinných výtažků k projasnění vlasů a proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy

Do poloviny obsahu rozprašovací láhve nalijte čištěnou nebo destilovanou vodu a k tomu nakapejte osm až deset kapek domácího oleje z rozmarýnu. S množstvím oleje můžete experimentovat a vytvořit si vlastní perfektní kombinaci, která vám přesně sedne. Dále do směsi přidejte lžičku aloe vera gel a 1/2 čajové lžičky jojobového oleje. Jojobový olej je hydratační, ale není tak těžký jako klasický kondicionér. Tato kombinace aloe vera gelu a jojobového oleje udrží vůni rozmarýnu ve vlasech až na několik hodin, takže se tím perfektně na dlouhou dobu vlasy krásně osvěží. Dále přidáme 2 lžíce oblíbeného kondicionéru, protože kondicionér hydratuje vlasy a vlasové kořínky a také prodlužuje vůni ve vlasech. Dobře to protřepejte, aby se zcela promíchaly všechny přísady. Několikrát odstříkněte na prázdno, abyste se ujistili, že rozprašovač funguje správně. Nyní je váš rozmarýnový sprej na vlasy připraven k použití.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Pivo na vlasy

I když je sporné, zda kukuřice, rýže, nebo pšeničný protein v pivu může skutečně proniknout do vlasů a vytvořit zde zpevňující film, tak není pochyb o tom, že po pivu vlasy vypadají hustší. Právě tento volumizující účinek může být přičítán proteinům zanechaných na vlasovém vláknu, ale patrně také bude souviset, že vlasy mírně nabobtnají po nanesení piva. Díky bobtnání vlasů po pivní masce, je proto pivo ideální právě pro jemné vlasy.
Pivo jako péče na vlasy je i levná alternativa domácí péče, ve srovnání s komerčně prodávanými volumizéry – zahušťovací tonika, která jsou dostupná na trhu za pěti násobné ceny, než je lahev piva. Použijete li pivo na vlasy, tak zabije dvě mouchy jednou ranou. Jednak pivem přidáte svým vlasům na objemu a k tomu ještě současně potáhnete kutikuly se zářivým leskem. Je to díky tomu, že pivo dodá vlasům kromě vitamínů B i proteiny pocházející ze sladu a chmele, které opraví poškozené vlasy a posílí celkovou strukturu vlasu. Mezitím, maltóza a sacharóza, což jsou cukry v pivě, utáhnou vlasové kutikuly pro zvýšení lesku vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Jahodová maska na vlasy

Jahody stejně jako citrusové plody obsahují velké množství vitamínu C, který poskytuje vlasům potřebnou výživu. Dalo by se říci, že se jedná o vynikající přírodní ingredienci pro kontrolování vlasového mazu. Jahody pomáhají s odstraňováním přebytečného mazu a přitom jsou k vaší pokožce velmi šetrné. Jahody také regulují přirozeně pH. Nejčastěji se používají v maskách pro lesklé vlasy.

Výroba masky

  • 1 hrst červených jahod (pro středně dlouhé vlasy je ideální počet sedm jahod, záleží na délce vlasů)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu

Všechny ingredience smíchejte, než se vytvoří hustší pyré. Poté masku aplikujte na vlhké vlasy. Nanášejte vždy od kořínků ke konečkům. Po aplikaci vlasy dobře opláchněte vlažnou vodou. Nepotřebujete žádné organické šampony, protože jahody mají vlastní čistící účinky.

Tip

Někdy je zapotřebí používat společně s jahodami hydratační složky, aby nedošlo v průběhu sušení vlasů k jejich maštění. Díky těmto přírodním maskám dosáhnou vlasy přirozeného zdraví a krásy. Zároveň nesmíte opomenout dobu působení masky, protože čím déle je maska ve vlasech, tím více je vyživuje a posiluje vlasové kořínky. Délka času působení masky se také musí přizpůsobit kvalitě vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP