Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LIDSKÉ EMBRYO PO TÝDNECH

OBSAH

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk.

Průjem jsem vždycky léčil Endiaronem. Poslední dobou už nezabíral. V lékárně mi poradili nějaká probiotika Probiolact. Stačílo si dát jednu tobolku ráno, druhou večer a průjem odezněl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

co teda zabírá na sto procent při průjmu? chtělo by to něco šetrnějšího pro lidské tělo.. ono černé uhlí znám, ale to nechci, to je o ničem :(

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Vývoj plodu

Jako prenatální vývoj označujeme proces, ve kterém se vyvíjí lidské embryo či plod v průběhu těhotenství. Dalo by se říci, že se jedná o období od oplodnění až po narození. Často se používají termíny jako vývoj plodu, fetální vývoj nebo embryologie. Jakmile u plodu skončí embryogeneze, a to v 10. týdnu těhotenství, dochází k tvorbě všech důležitých orgánů. Proto se následující období nazývá fetální.

  • 4. týden: Hlava a nohy embrya rostou, vyvíjejí se oči a uši. V budoucím hrudníku bije srdce a vytvářejí se plíce.
  • 8. týden: Nenarozené dítě přestává být embryem a stává se plodem. Plod už má všechny orgány. Vytváří se čelist včetně zárodků zubů v dásních. V mozku probíhá elektrická aktivita. Plod měří asi 2 cm a jeho srdce tepe asi 140–150krát za minutu.
  • 13. týden: Tlukot srdce je slyšet stetoskopem. Vytvořily se prsty s měkkými nehty. Na prstech jsou zřejmé otisky prstů. Plod reaguje na dotyk. Vyvíjejí se pohlavní orgány, ale určení pohlaví je stále obtížné. Plod se hýbe, svírá pěst a pohybuje hlavou. Na konci třetího měsíce (prvního trimestru) je plod asi 10 cm dlouhý a váží asi 150 g.
  • 17. týden: Plod slyší matčin hlas, tlukot srdce a další okolní zvuky. Plodová voda je dvakrát až třikrát denně obměněna. Matka přibývá na váze asi čtvrt kilogramu za týden. Plod měří okolo 16 cm a váží asi 250 g.
  • 21. týden: Matce se dále zvětšují prsa, zpravidla pociťuje první pohyby dítěte. Plod je asi 19 cm dlouhý a váží 350 g. Začínají mu růst vlasy a oční řasy. Na ultrazvukovém vyšetření jsou vidět pohyby a bývá možno rozpoznat pohlaví.
  • 25. týden: Plod je aktivní a otáčí se. „Saje“ si palec (ve skutečnosti však dosud nemá vyvinutý sací reflex). Má reálnou šanci (asi 70%) na přežití v případě předčasného porodu. Měří přes 30 cm a váží asi 900 g.
  • 29. týden: Plod rychle roste a přibývá na váze. Kope, může škytat a plakat. Chutí rozlišuje mezi sladkým a kyselým. Pracuje všech pět smyslů. Měří téměř 40 cm a váží asi 1,8 kg.
  • 34. týden: Plodu rychle narostl mozek. V případě předčasného porodu má dítě velmi dobrou šanci na přežití. Měří asi 42 cm a váží 2,3 kg.
  • 38. týden: Je krátce před porodem. Dítě měří od 48 do 54 cm a váží od 2,8 do 4 kg. Průměr jeho hlavy je 9,5–10,5 cm.

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu

Poradna

V naší poradně s názvem LIDSKÉ OKO NAPADENÍ CIZOPASNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Kesslerová.

Potřebuji vědět jaký cizopasník mě mohl napadnout oko , mám zastřené vidění na levém oku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oko vám mohl zasáhnout například virus herpes simplex, který způsobuje opary na rtu. Typické příznaky viru v oku jsou pocit cizího předmětu v oku, četné červené žilky, škubání, rozostřené vidění. Léčba bývá pomocí antivirotiky a je k dostání v lékárně na předpis. Zastřené vidění může mít ještě mnoho dalších příčin. Blíže vám k tomu řekne oční lékař po vyšetření rohovky. Neodkládejte vyšetření, ať se toho co nejdříve zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lidské oko napadení cizopasníky

Umělé oplodnění hrazené pojišťovnou

Umělé oplodnění je hrazeno pojišťovnou jen v případě, kdy má klient nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění. Dle § 15 odst. 3 zákona o veřejném zdravotním pojištění č. 48/1997 Sb. se hradí péče v souvislosti s umělým oplodněním nejvíce třikrát za život, nebo pokud bylo v prvních dvou případech přeneseno do pohlavních orgánů ženy pouze 1 lidské embryo čtyřikrát za život. Speciální laboratorní metody jsou hrazeny přímo klientem, stejně jako doplatky za stimulační léky nebo léky, které jsou nad rámec limitu hrazeného ze zdravotního pojištění (po vyčerpání 2 250 IU).

Podrobné ceníky jsou uvedeny v jednotlivých centrech.

Zdroj: ICSI

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE TECKY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry vecir moje mala holcicka amalka sa stoho dostala velmi dobre je doma a smeje se nne vse moze se ji to. Vratit ddekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lidské tělo si proti meningokoku bohužel nevytváří automaticky protilátky a infekce se může za život opakovat. Ale nestrachujte se, radujte se, že to dobře dopadlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene tecky na kuzi

Délka procedury

Jeden cyklus trvá přibližně 6 týdnů, protože se čeká, kdy dozrají vajíčka u ženy. Proces, kdy se odebírají spermie a vajíčka, trvá jeden den a v ten stejný den se vloží spermie do vajíčka pomocí intracytoplazmatické injekce.

Faktory, které ovlivňují výsledek:

  • vlastnosti spermií – aby byl úspěšně ukončený celý proces oplodnění, musí být v ejakulátu přítomna alespoň jedna jediná spermie, která dokáže oplodnit vajíčko;
  • faktory ze strany žen – na oplodnění má ve vysoké míře vliv věk ženy, který ovlivňuje kvalitu ovulace;
  • poškození vajíčka při zákroku – poškození vajíčka může vést k zániku vajíčka.

Lékaři doporučují využít metodu intracytoplazmatické injekce spermie do vajíčka hlavně u mužů, kteří nemají v ejakulátu žádné spermie nebo jsou spermie poškozené. Lékaři dále mužům často doporučují genetické vyšetření před samotným vykonáním ICSI. Po oplodnění, když ještě embryo není vložené do dělohy, se embryo může vyšetřit pomocí PGD (preimplantační genetická diagnostika).

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE + V TĚHOTENSTVÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku jsou uvedeny informace o prospěšnosti pro lidské tělo, ale nikde jsem se nedočetla jak je to s užíváním v těhotenství. Zdali se má dávkování snížit, zvýšit, či po dobu těhotenství neužívat.

Děkuji za odpověď.
Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Tak teď koukám, že v diskuzi již informace na toto téma jsou. :)

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte + v těhotenství?

Nidace po KET

Úspěšnost uhnízdění (nidace) embryí závisí na jejich kvalitě. Tu ovlivní stimulace a především kultivace embryí. Vhodný je transfer v přirozeném cyklu, s minimem léků. Jen s podporou gestagenů. Výrazně zvýšené protilátky proti trofoblastu mohou ovlivnit transfer. Kvalitní embryo se samo ubrání a produkuje imunosupresivní látky potřebné k nidaci. Také někteří odborníci doporučují vždy jen transfer jednoho embrya. Při zavedení většího počtu se mohou embrya negativně ovlivňovat.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena;.

Já používám na bradavice slupku od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli svých nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry proti bradavicím bradavice zcela zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Co je to hCG

Pod pojmem hCG je myšlen hormon tzv. humánní choriový gonadotropin, který vzniká ve chvíli, kdy se oplodněné vajíčko usadí v děložní sliznici a postupně začne uvolňovat do ženského těla různé chemické látky a hormony, které současně zastavují ženinu menstruaci. Tento hormon produkují buňky, které jsou základem pro vznikající placentu a vyvíjející se embryo. Hladina tohoto hormonu v krvi i v moči se měří v jednotkách mIU/ml (= milli-international units per mililiter).

Hormon hCG se projevuje tedy v krvi i v moči, měření ale ukazují, že v krvi je jeho hodnota o něco vyšší než v moči, i proto se těhotenství dá zjistit dříve z krve (zhruba 9. den po oplození) než z moči (zhruba v době očekávané menstruace).

Zdroj: Co znamená hCG

Diskuze

V diskuzi PODVODNÍK POZOR KOUKNETE NA POŘAD REPORTÉŘI ZE DNE 18.6 2018 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simi.

Tahá z lidi statisíce a nikdy nikoho nevylecil ve Švýcarsku má jen zaplacenou schránku poštovní schovává se ze je tam institut!!obral nemocné bezbranné lidi o statisíce!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Dobrý den, naprostá pravda a ještě těmto lidem chybí naprostá morálka...viz Aktip, vydělávají na lidské slabosti a nevědomosti. Nechápu lidi, kteří je navštěvují a ještě jim za to platí.

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Oplodnění

Oplodnění je složitý proces, k němuž je potřebné správné fungování ženských a mužských pohlavních orgánů, takže musí být správně vyvinuté spermie i vajíčka. Na dozrávání vajíček jsou potřebné tyto hormony: folikuly stimulující hormon, luteinizační hormon a estrogeny. Na tvorbu a dozrávání spermií je potřebný hormon testosteron.

Vajíčko dozrává ve vaječnících a v období ovulace je uvolněno do vejcovodů a připraveno na oplodnění. Vajíčko je schopné oplodnění přibližně 24 hodin po uvolnění z vaječníku. To je tedy nejlepší doba na oplodnění. Při pohlavním styku se spermie dostanou do pohlavních orgánů ženy. Jen jedna spermie z obrovského množství spermií může proniknout do vajíčka a oplodnit ho. Po oplodnění se oplozené vajíčko začne dělit a vzniká embryo, které se vyvíjí 9 měsíců v děloze.

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi WHO CDC JSOU SPOLKY ORGANIZOVANÝCH ZLOČINCŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haluz.

Jsem alergický když vidím jak se celý svět obrací ke své zvrácené modle jako CDC WHO a veškeré tyto spolky, jsou tím prokazatelně nejhorším odpadem lidské společnosti. Rozum ýůstává stát nad tím že jestě tito zločinci žijí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze WHO CDC jsou spolky organizovaných zločinců

Jak se tinktura citron - česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

foto: André Karwath aka

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Mě se osvědčil Reneval Neo, který mi doporučila moje kadeřnice. Po několika týdnech užívání se padání úplně zastavilo a vlasy mám mnohem zdravější než kdykoli předtím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Babské rady

Necháme li česnek při běžné pokojové teplotě, tak uděláme nejlépe, to vydrží spolehlivě dva měsíce. Když jej necháme volně v lednici, tak nejspíše do měsíce začne zeleně rašit nebo zplesniví a tím se také znehodnotí. Nejlépe je si česneku kupovat jen tolik, kolik ho spotřebujete v následujících dvou týdnech nebo ho skladujte jak je výše uvedeno.

Zdroj: Návod jak uchovat česnek přes zimu?

Poradna

V naší poradně s názvem KALA BÍLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Felda.

Po třech týdnech kvetení většina květů zezelená. Má to tak být, nebo dělám při pěstování někde chybu?
Děkuji Felda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zelené květy takhle rychle po prodeji svědčí o přebytku dusíku v substrátu. Ten se tam mohl dostat společně s hnojivem v prodejně a nebo ve vaší zálivce. Zvolte hnojivo s nižším obsahem dusíku a vyšším obsahem fosforu. Pravidelně jednou za měsíc zalévejte rozmixovanými skořápkami od vajec.

Zdroj: diskuze Pokojová kala pěstování

Typy léčby

Léčba pro ženy

Léčba neplodnosti u žen je samozřejmě závislá na tom, co brání otěhotnění. Někdy však nemusí být příčina známa.

  • Problémy s ovulací – předepisuje se medikamentózní léčba.
  • Nevysvětlitelná plodnost – když lékař nemůže zjistit příčiny neplodnosti u vás i vašeho partnera, může léčba zahrnovat buď léky, nebo hormonální injekce, či inseminaci.
  • Blokované nebo poškozené vejcovody – provádí se operace vejcovodů.
  • Endometrióza – u mírné až střední endometriózy zahrnuje léčba laparoskopickou operaci, kdy dojde k odstranění endometriální tkáně. Tato léčba však nebývá možná, pokud trpíte závažnou endometriózou.

Léčba pro muže

Lékař vám může doporučit inseminaci. Spermie jsou shromažďovány a pak zahuštěny, aby došlo ke zvýšení počtu zdravých spermií pro inseminaci.

Nefungující počáteční léčba

Mnoho párů, které mají problémy s otěhotněním, dospěje ke společnému bodu, kdy se musí rozhodnout, zda chtějí zkusit asistovanou reprodukci.

  • In vitro fertilizace je nejčastějším typem asistované reprodukce, jde o umístění oplodněného vajíčka do dělohy přes děložní čípek.
  • Intracytoplazmatická injekce spermie – provádí se v laboratoři, kde lékař vstřikuje přímo jednu spermii do jednoho vajíčka. Pokud dojde k oplodnění, lékař vloží embryo do dělohy ženy.

Zdroj: Léčba neplodnosti

Diskuze

V diskuzi MANČINGOVÁ DIETA JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sulcova.

děkuji za odpoved,mé zkušenosti jsou jiné,cítím se skvěle problémy po třech týdnech zmizely.Hodnoty krve ideální super.Očista je to skvělá,doporučuji Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Yoanna.

mate pravdu, zatim i ja mam stejne zkusenosti jako Vy.

Zdroj: diskuze Mančingová dieta jídelníček


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP