Téma: 

lněný olej použití

Diskuze: Re: tvaroh a lněný olej

Ano, to by nemělo vadit.

Zdroj: diskuze Tvaroh a lněný olej
Odesláno dne: 1.2.2014 uživatelem Kamča

Zdravé použití lněného oleje

Jak se vyrábí lněný olej

Lněný olej se vyrábí třemi způsoby:

Lisování za tepla

Lněné semínko se nejprve rozhněte na válcích, potom se zkrápí vodou a dále se vaří ve speciální nádrži. Směs se musí míchat, aby se nepřipálila, až do odpaření vody (teplota nejméně 100 °C). Voda se odpařuje a současně z rozhnětených semen vytéká olej. Směs se pak umístí do plátěných pytlů a dále se lisuje, obvykle ručně. S podobnou technologií lisování lněného oleje se můžeme setkat dodnes na mnoha místech jihovýchodního Polska a na pobřeží Baltu. Takto vyrobený olej stojí asi 85 Kč za litr. Nicméně lisování touto metodou nikdy nepřinese očekávaný obsah omega-3 mastných kyselin. Vyššího obsahu mastných kyselin ve lněném oleji dosáhneme pouze při lisování za studena (viz další bod).

Lisování za studena

Semínko v pokojové teplotě (20–25 °C) se hněte v lisu tak, aby provozní teplota zařízení byla co nejnižší, přičemž by se měla pohybovat v rozmezí teploty lidského těla (36–40 °C). Někteří výrobci lisů uvádějí dokonce teplotu do 50 °C. Pouze takto lisovaný lněný olej, samozřejmě za předpokladu, že semena pocházejí z vhodné odrůdy lnu, který byl pěstovaný odpovídajícím způsobem, nám zaručuje, že bude dosaženo kvalitních biochemických parametrů.

Extrahování

Tato metoda se používá ve velkých továrnách. Olej ze semen se získává za použití organických rozpouštědel, například hexanu. Rozpouštědlo vypláchne tuk ze semen a následně se odpaří.

Při výrobě oleje za studena zůstává v odpadu po lisování, v takzvaných výliscích, ještě okolo 18–20 % tuku. V případě použití metody extrakce zůstane pouze 1–3 %. Druhá metoda je daleko výhodnější z hlediska ekonomických nákladů, kdy je získáno maximální množství tuku. Z hlediska kvality parametrů vylisovaného oleje je však tato metoda absolutně nevhodná, protože vysoká teplota a použitá rozpouštědla negativně ovlivní obsah mastných kyselin ve vylisovaném oleji.

Zdroj: Zdravé použití lněného oleje
Zveřejněno dne: 2.3.2016

Diskuze: tvaroh a lněný olej

Dobrý den,

mohu zmíněný recept používat současně s probéhající chemoterapií? CA prsu...

Zdroj: diskuze Tvaroh a lněný olej
Odesláno dne: 31.1.2014 uživatelem Marie

Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Na rakovinu tvaroh a lněný olej

Tato dieta proti rakovině vyžaduje radikální změnu životního stylu, ale to vyžaduje i medicínská chemoterapie. Základním a jediným jídlem je strava bez rafinovaných cukrů, žádné živočišné bílkoviny s výjimkou tvarohu a cottage sýra, a k tomu lněný olej. Tuk se dobře rozpouští v jiných tucích a v těle je zpracován v játrech a v žlučníku. Když je někdo nemocný rakovinou nebo jiným zánětlivým onemocněním, tak je schopnost jater zpracovat a absorbovat tuky drasticky snížena. Cottage sýr a tvaroh jsou potraviny bohaté na bílkoviny a pokud tyto proteiny ještě smícháme se zdravým tukem - lněným olejem, tak dostaneme směs, která je rozpustná ve vodě a díky tomu již tolik nepotřebuje pomoc jater. Tuk pak může být lépe dopraven do buněk i u nemocných lidí rakovinou. Metoda léčby rakoviny tvarohem je založena na nasycených mastných kyselinách omega 3, které mají protizánětlivé účinky díky procesu, který okysličuje buňky a obnovuje zdraví na buněčné úrovni.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu
Zveřejněno dne: 3.8.2012

Diskuze: Re: lněný olej a tvaroh diskuze

Tvaroh je třeba používat plnotučný, protože během diety se nejí nic jiného, takže tělo tuky dobře využije. Zkuste to dva týdny vydržet a nejíst nic jiného.

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze
Odesláno dne: 17.11.2014 uživatelem Kamča

Mátový olej na diabetes

Použití mátového oleje

Mátový olej má dva účinky, uklidňující a otupující. Z tohoto důvodu, je účinný při zmírnění syndromu dráždivého tračníku, který způsobuje průjem, bolest, plynatost a nadýmání. Mátový olej také zabraňuje zácpě v souvislosti s nachlazením nebo chřipkou, snižuje křeče během gastrointestinálních lékařských postupů a při léčbě neulcerózní dyspepsie. Při lokální léčbě mátový olej zmírňuje svědění a podráždění.

Zdroj: Mátový olej na diabetes
Zveřejněno dne: 5.11.2012

Jak použít pupalkový olej

Pupalkový olej při menstruaci

Jak již bylo zmíněno výše (v použití), pupalkový olej uleví ženám jednak při bolestivé menstruaci, ale pomáhá i při potížích premenstruačního syndromu jako jsou změny nálad, úzkost, napětí a bolestivost prsou. Užívá se ½ až 1 čajová lžička 2 - 3x denně v období obtíží.

Zdroj: Jak použít pupalkový olej
Zveřejněno dne: 28.8.2015

Diskuze: Re: lněný olej a tvaroh diskuze

Zvýšená obměna kůže, která vypadá jako lupenka, může souviset s vyšším příjmem bílkovin, které jsou obsaženy v tvarohu. Zkuste na měsíc vysadit a pak znovu začněte s poloviční intenzitou než máte nyní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze
Odesláno dne: 20.2.2014 uživatelem Cempírek

Organický arganový olej

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno dne: 29.10.2012

Diskuze: lněný olej a tvaroh diskuze

Dobrý den-užívám olej,tvaroh a ln.semínko už měsíc a mám pocit že se mi zhoršily kožní problemy(asi lupenka na loktech a kotnících- nikdy jsem nekonzumovala tak pravidelně a často tvaroh,olej... Nevím jestli je to následný projev tohoto užívání nebo mám zastavit toto užívání. dík Svatka

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze
Odesláno dne: 20.2.2014 uživatelem Svatka

Organický arganový olej

Arganový olej proti lupénce a na akné

S příchodem nových technologií, se dnes organický arganový olej extrahuje za použití hi-tech strojů, které snižují náročnost procesu extrahování. Extrahovaný arganový olej se používá jako olej na smažení, nebo jako přísada do kosmetických produktů a léků. Existuje mnoho kosmetických výrobků, které využívají organický arganový olej jako svou hlavní složku. Dále sem také patří masážní oleje, tělová mýdla, šampony a koupelové přípravky, které arganový olej někdy také obsahují. Na internetu je mnoho pozitivních recenzí produktů s organickým arganovým olejem a jejich uživatelé si pochvalují používání tohoto oleje. Jedna z recenzí tvrdí, že organický arganový olej je vynikající domácí lék na léčbu kožních onemocnění, jako je lupénka a akné.
 

Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno dne: 29.10.2012

Diskuze: Re: přírodní kosmetika

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze
Odesláno dne: 18.11.2016 uživatelem Kamča

Meruňkový olej

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno dne: 8.12.2013

Diskuze: petrkličový olej

Prosím o radu hladam petrkličový olej koncentrovaný viete mi poradiť súrne.

Zdroj: diskuze Petrkličový olej
Odesláno dne: 22.3.2016 uživatelem Eliška

Jojobový olej pro růst vlasů

Výhody jojobového oleje

  • Použití jojobového oleje při masáži pokožky hlavy může zlepšit krevní oběh. Díky tomu jsou stimulovány vlasové folikuly při růstu vlasů.
  • Jojobový olej má antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Jojobový olej může být také použit při péči o zdravou pokožku.
  • Jojobový olej pomáhá při snižování vypadávání vlasů. Častými faktory vypadávání vlasů jsou dermatitida, lupénka a ekzém, které jojobový olej léčí.
  • Jojobový olej je také vynikající vlasový kondicionér, který může být použit při suchých, kudrnatých a nezvladatelných vlasech.
  • Jojobový olej pomáhá utěsnit vlhkost ve vlasech a dodává přirozený lesk a třpyt vlasům. Minimalizuje škody způsobené chemikáliemi a látkami, které vlasy a pokožku znečišťují.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů
Zveřejněno dne: 12.11.2012

Diskuze: ovlivnuje masažní olej oplodnění

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se s přítelem o dítě a místo lubrikačních gelů používáme masážní olej. Ovlivnuje to nějak oplodnění? Děkuji za odpoved.

Zdroj: diskuze Ovlivnuje masažní olej oplodnění
Odesláno dne: 21.2.2014 uživatelem Veronika

Jojobový olej pro růst vlasů

Způsoby použití jojobového oleje

Výživná maska na vlasy z horkého jojobového oleje

Zahřejte jojobový olej a aplikujte ho na pokožku hlavy pomocí vatových tamponů. Následně masírujte vlasovou pokožku. Masáž pokožky by měla být jemná a odpočinek by měl trvat asi hodinu. Po masáži a odpočinku si umyjete vlasy jemným šamponem, čímž odstraníte přebytečný olej. Smícháním jojobového oleje s kokosovým olejem se vytvoří extra výživa pro pokožku a vlasy.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů
Zveřejněno dne: 12.11.2012

Diskuze: Arganový olej Smilargan

Já používám tento arganový olej - smilargan.cz/cs/Arga… už dva roky a jsem s ním moc spokojena. Používám ho na obličej, na vlasy a pak na případné nehody jako když se třeba popálím atd.

Zdroj: diskuze Arganový olej Smilargan
Odesláno dne: 6.8.2015 uživatelem Hanka

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP