Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LYMFATICKÝ ČAJ ÚČINKY

OBSAH

Lymfatický a imunitní systém člověka

Imunitní a lymfatický systém jsou dva úzce související orgánové systémy, které sdílejí řadu orgánů a fyziologických funkcí. Imunitní systém je obranný systém našeho těla působící proti infekčním patogenním virům, bakteriím, houbám a parazitům. To znamená, že zabraňuje, aby tyto škodlivé látky vstoupily do organismu, a pokud se již tak stalo, tak proti nim útočí. Lymfatický systém je systém kapilár, cév, uzlin a dalších orgánů, které dopravují lymfu z tkání. Lymfatický systém slouží jako filtr, který zbavuje organismus od zbytků buněk nebo patogenů, přenáší také mastné kyseliny ze střeva do krevního oběhu. Lymfatická soustava (mízní soustava) je jednosměrná soustava lidského těla, vedoucí z mezibuněčných prostor do krve mízními cévami. Větší mízní cévy se označují jako mízovody (například hrudní mízovod, kde ústí míza do žil).

Funkcí lymfatického systému je odvod tkáňového moku z tkání ve formě lymfy, odvod tuků ve formě kapének do horní duté žíly, obranný mechanismus (mízní uzliny), rovněž odvádí z těla produkty metabolismu (škodlivé, nepotřebné látky), vede do krve živiny, lymfa se podílí i na stálosti vnitřního prostředí (takzvaná homeostáze).

Zdroj: Lymfatický systém

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA RYOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Cetl.

Dobrý den , jsem uživatel warfarinu 1 denně ,začal jsem užívat 1 šálek denně čaje ryor lymfatický.Zlepšení od druhého dne , žádný otok,můžu čaj užívat každý den nebo jen těch 6 týdnů 2 x v roce na pročištění lym. systému ?můžu ho užívat i mimo kůru , pravidelně ?díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika Ryor

Bylinný čaj pro zdravý lymfatický systém

Nejlepšími bylinkami pro lymfatickou očistu je třapatka (Echinacea), Goldenseal Rott („Zlatá pečeť“), řebříček a chvojník (Ephedra). Echinacea a Goldenseal jsou silná přírodní antibiotika pro čištění lymfatického systému. Řebříček slouží k pocení, čištění, sušení a léčí řadu infekcí. Ephedra je nejsilnější čisticí prostředek, ale musí se používat s opatrností a pod dohledem lékaře, protože za určitých okolností může poškozovat tkáně.

„Zlatá pečeť“ je prášek vhodný pro krátkodobé použití při čištění vašeho lymfatického systému v důsledku akutní infekce. Doporučuje se 500 mg denně.

Echinacea je lepší pro dlouhodobé užívání, protože je šetrnější ke tkáním. Pro pravidelné lymfatické čištění se doporučuje pít ½ šálku denně v kombinaci s kořenem lékořice.

Pro jemnou očistu lze pít 3 nebo více šálků denně odvaru z řebříčku.

Ephedra je jedním z nejmocnějších detoxikačních prostředků. Nicméně je to také silný stimulant nervového systému, který musíte užívat s opatrností. Před zahájením jakéhokoli druhu alternativní léčby doporučujeme konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem CRP A LYMFATICKÝ OBĚH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý večer,

mam už 5let problémy s lymfamy.Mam doma masážní kalhoty,které denně používám.
Nyní mam ale problém.Mam zvýšenou hladinu CRP 17.Zajímalo by mě,jestli s touto hodnotou můžu provádět masáž v lymf.kalhotech a jestli hodnota může být zvýšená díky právě mému problému .



děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

CRP je předevšim ukazatel zánětu v těle. Bakteriální infekce zvýší CRP na vysoké hodnoty nad 100. Virová infekce naopak pod 100. Mírně zvýšené CRP 10 až 20 může ukazovat na problém se srdcem nebo cévami. Pro správnou odpověď, zdali provádět lymfatickou masáž nebo ne, bude zapotřebí nejdříve zjistit příčinu zvýšeného CRP. Proto bude nejlepší, když se na dalším postupu dohodnete se svým lékařem, buď s praktickým lékařem a nebo s kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Crp a lymfatický oběh

Chirurgická léčba

Chirurgické řešení lymfedému je indikováno pouze u omezeného množství pacientů a má přesně stanovené indikace. Vyhrazeno je pacientům s pokročilou elefantiázou, kdy se provádí snesení zbytnělého podkoží a následně se transplantuje kůže zbavená podkožní vrstvy. Jedná se o náročný chirurgický zákrok, který neřeší podstatu onemocnění, ale jeho následky. Navíc kosmetický efekt zákroku není příliš uspokojivý. Mikrochirurgické výkony spočívají v rekonstrukci stávajících lymfatických cév nebo se zbývající lymfatický systém napojí na venózní řečiště. Jedná se o náročný chirurgický výkon vyžadující erudovaného specialistu, cévního chirurga. Nezbytnou podmínkou je částečně vyvinutý lymfatický systém.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Anatomie lymfatického systému

Lymfatický systém je nedílnou součástí imunitního systému. Je to jedinečný čisticí systém, odvádějící z těla ven škodliviny, které vznikají při funkci organismu, ale i ty, jež do něj vnikají z vnějšího prostředí vzduchem a potravinami. Jelikož je tento systém hlavním faktorem obranyschopnosti organismu, má rozhodující podíl na všech nemocech dnešní doby.

Lymfatická soustava se skládá z lymfatických cév a vysoce specializovaných lymfoidních orgánů a tkání, především brzlíku, sleziny, mandlí a kostní dřeně. Lymfatický (mízní) oběh se velmi podobá oběhu krevnímu. Větší lymfatické cévy jsou podobné jako žíly, lymfatické kapiláry jsou rozptýleny po celém těle, nejmenší vedou podél tepen a žil.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,

od jedné paní jsem si koupila sirupy lisované za studena
-šalvějový
-jetelový
-bezinkový_černý bez z plodu
-tymiánový

Bohužel mi k tomu nebyl dán leták ,
jak ho užívat a na co se může užívat.
Ptala jsem se ji,odkazala mi na net....bohužel...

Proto se na vás obrátím,
protože jsem to jaksi na netu nemohla dohledat.

Budu moc ráda za vše informace.

Děkuji a s přáním hezkého dne.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Šalvěj:
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- nežádoucí účinky: odstavec.ceskenemoci…
- pití sirupu / čaje: odstavec.ceskenemoci…

Jetel:
- účinky a použití: odstavec.ceskenemoci…

Černý bez
- účinky: odstavec.ceskaordina…

Tymián
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- recept a dávkování: odstavec.ceskenemoci…

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Bylinky na lymfatický systém

Bylinný lymfatický čaj se využívá kvůli antibakteriálním a antivirovým účinkům. Obsažené bylinky zabraňují městnání lymfy a čistí krev.

Složení: šípek, třezalka, komonice, benedikt, divizna

Užívání: Bylinné směsi slouží zejména k přípravě vodních výluhů (čajů). Obecně platí, že na 100 ml vody přijde 1 čajová lžička jemně nasekané sušené byliny, na 250 ml pak 1 polévková lžíce. Byliny zalijte horkou vodou, která právě přestala vřít, zakryjte šálek (konvici) pokličkou, a nechte cca 10 minut vyluhovat. Denní dávka čaje je 500 až 750 ml. Čaj se pije neslazený a na lačno.

Upozornění: Uchovávejte na suchém místě do 25 °C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Jde o doplněk stravy – neslouží jako náhrada pestré stravy. Směs se využívá v lidovém léčitelství.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC SLONÍ NOHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohuslava krupičková.

Dá se léčit nemoc sloní noha?jJe mi 67 roků často jsem měla bércový vředy..jJe to už půl roku co se mi udělala boule na pravém stzehně ze kterého mi vytékala voda,proto jsem se léčila abrala jsem léky na odvodnšní"furon..Jenže mi léčitel zjistil,že je to nemoc sloní noha a já bych prosila o radu jakse tato nemoc léčí. zdá se mi,že mi ta boule na stehně roste a tvrdne,Je to pro mne bolestivé,špatně se mi chodí a dost mi to vadí.Děkuji za pomocnou radu Krupičková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nemoc sloní noha je stádium lymfedemu. Lymfedem se vytvoří tehdy, když přestane fungovat lymfatický systém. U Vás přestal fungovat v oblasti stehna a vytvořil se Vám tam otok. Bohužel současné zdravotnictví ještě nedokáže tento problém zcela vyléčit a budete se tedy muset naučit s tím žít. Můžete si pomoci režimovými opatřeními a to zejména provádění častých masáží od kolene směrem k srdci a dále zařazením nějakého sportu, třeba jízdu na kole nebo plavání. Vyvarujte se dlouhého stání nebo sezení, stále se pohybujte. Vyhýbejte se vysokým teplotám a nenoste těsné oblečení. Také s tím choďte na pravidelné prohlídky na kožní, abyste předešla rozvoji onemocnění kůže a následné amputaci končetiny. Na kožní choďte preventivně každé 3 měsíce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc sloní noha

Poruchy lymfatického systému

Pokud lymfatický systém nefunguje správně, nastávají problémy – ucpaný lymfatický systém vede k selhávání transportní a filtrační schopnosti lymfy. Organismus je zatěžován působením škodlivých látek, které měly být z těla vyloučeny. Zplodiny metabolismu se ukládají do mezibuněčných prostor a lymfatický systém nezvládá plnit svou funkci. Dochází k hromadění vody, solí, tuku a odpadních látek v podkoží. Velmi důležitá je proto prevence, posilování lymfatického systému pomocí manuální či strojové lymfatické drenáže. Použitím lymfatické masáže můžete posílit lymfatický systém, čímž nejen posílíte svoji imunitu, ale například i zmírníte projevy celulitidy. Každá větší zátěž, jizvy po zraněních, císařských řezech a operacích či prodělané infekce mohou zpomalit nebo zastavit průchod lymfy, lymfa se zahleňuje, houstne a usazuje se ve tkáních, což způsobuje následně otok, bolest, hromadění různých toxinů a posléze zánětlivé změny. Existuje také spojitost poruchy lymfatického systému s problémy pokožky, jako je akné, celulitida.

Lymfatický systém se špatnou funkcí se zpočátku projevuje:

  • nenápadnou únavou nohou;
  • později únavou celého těla;
  • otoky kotníků, lýtek, stehen – hlavně večer po námaze;
  • otoky v břišní krajině;
  • otoky očních víček a mízních uzlin;
  • celulitidou;
  • poruchami imunitního systému – sklon k infekčním nemocem;
  • dechovými obtížemi bez zjevné příčiny.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Léky

Pouze doplňkovou léčbou lymfedému je užívání léků. V celkové terapii lymfedému se osvědčuje podávání proteáz, flavonoidů a dalších léků. O jejich užívání rozhoduje specialista na léčbu lymfatických otoků. Často užívaná diuretika nemají v léčbě lymfedému své opodstatnění. Při komplikacích lymfedému (růže, plísňové infekce) je důležitá včasná léčba celkově podávanými léky s cílem zabránění recidivám onemocnění.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Bandážování

Bandážování postižené oblasti je nedílnou součástí komplexní terapie lymfedému. Cílem vrstvené komprese je udržení zmenšeného objemu končetiny, dosaženého kombinací předchozích technik. Používají se speciální elastická obinadla (krátkotažná). Technika bandážování je poměrně náročná a musí ji provádět vyškolený pracovník. Bandáž se ponechává na končetině celodenně a po dosažení stálého objemu končetiny je možné jí vyměnit za kompresivní punčochy nebo pažní návleky.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Irlbeková.

mám užívat lék Condrosulf 800 mg prosím jaké jsou vedlejší účinky a jak je snášen. Bojím se vedlejších účinků.Děkuji za odpovědi.Irlbeková M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je obvykle dobře snášen, protože obsahuje pouze přírodní látku, která pomáhá udržovat kloubní chrupavky v dobré kondici. Zde jsou možné nežádoucí účinky:
Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných): Velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (např. kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Cvičení

Nedílnou součástí komplexní terapie je cvičení s bandáží pod dohledem rehabilitačního pracovníka, po zaškolení je možné cvičit i individuálně. Ke cvičení se využívají míčky, tyče či pružné gumy. Cílem cvičení je posílení a protažení svalů postižené končetiny, zvýšení kloubní pohyblivosti. Význam cvičení spočívá v urychlení toku lymfy z postižené oblasti díky opakovaným svalovým kontrakcím a relaxacím, nesmí se však jednat o cvičení rychlé, dynamické, jednostranně zatěžující postiženou oblast.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁM WARFARIN JAKOU ZELENINU MÁM SNÍŽOVAT NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY MOHU VAŽENOU ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kozák Ladislav.

myslel jsem že listová zelenina sníží negativní účinky Warfarinu. Platí to i pro vařenou v polévce ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji nexperimentovat, ale naopak stravovat se stále stejně. Warfarin má své nežádoucí účinky, které ale nejsou tolik závažné, jako když uděláte změnu v jídelníčku, která může způsobit krvácení. Základní pravidlo u Warfarinu: Jezte stejné potraviny, jako v době kdy vám byla odebrána krev (Quickův test). Při změně ve stravování je zapotřebí odebrat znovu krev a zjistit její aktuální srážlivost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívám warfarin jakou zeleninu mám snížovat nežádoucí účinky mohu važenou ?

Cviky na lymfatický systém

Zvolený pohyb by měl být především přiměřený vašemu zdraví, věku a možnostem. Pro správné fungování lymfatického systému je ale nejdůležitější hýbat se pravidelně, nejlépe každý den. Nelekejte se, není to o tom, abyste se dennodenně potili několik hodin v posilovně, zvlášť pokud nejste na takový pohyb zvyklí. Lymfa vám nejvíce poděkuje za každodenní přirozený a plynulý pohyb, který rozhodně nemusí trvat hodiny, svému tělu naopak dvakrát neprospějete, pokud se nárazově zničíte jednou za měsíc. A jaký pohyb nejlépe zvolit? Pro začátek se doporučuje zařadit každý den několikaminutové protažení jako základ vaší pohybové aktivity – inspirovat se můžete jak klasickými rehabilitačními cviky na záda, tak i cviky vycházejícími z východních filozofií: Pozdrav slunci, Pozdrav měsíci, Pět tibeťanů či Cchi kung nebo Taiji. Celé vám to zabere jen pár minut a nejen váš lymfatický systém, ale i páteř a kosterní svaly a vůbec celý váš organismus vám budou vděční. Lymfatickému systému obecně nejlépe prospívá plynulý aerobní pohyb (nejlépe bez tvrdých doskoků a prudkého brzdění) nebo cvičení s vlastní vahou těla či lehkou zátěží. Nejvhodnější jsou svižné procházky v přírodě i po městě a celkově chůze pěšky kdykoliv a kdekoliv se vám k tomu naskytne příležitost.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem MOČOPUDNÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Polášek.

Je močopudná také čokoláda, příp. jiné sladkosti?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čokoláda má mírné močopudné účinky díky obsahu theobrominu a kofeinu. Theobromin je hořký alkaloid obsažený v kakau a tedy i v čokoládě.
Další cukrovinku, která má močopudné účinky je možné zmínit lékořicové bonbony.
Nejsilnějším přírodním diuretikem je kofein z kávy nebo černého čaje. Ze zeleniny má nejsilnější močopudné účinky chřest, vodní meloun, okurka a celer.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Močopudné potraviny

Očista lymfatického systému

Jelikož lymfatický systém čistí celé naše tělo, mohou se příznaky ucpaného systému projevit v mnoha ohledech, proto je důležitá očista lymfatického systému. U očisty lymfatického systému postupujte dle pravidel zdravé výživy a správného životního stylu. Zde je několik rad:

  1. „Vyčistěte“ svůj jídelníček tak, aby vám pomohl očistit lymfatický systém. Zdravá strava produkuje méně odpadu, a tak nezatěžuje váš lymfatický systém. Vyhněte se zpracovaným potravinám, které mají vysoký obsah soli, cukru a konzervačních látek. Vyměňte jednoduché cukry a sacharidy za komplexní sacharidy z ovoce. Vyhněte se ovoci, které u vás vyvolává alergii.
  2. Pijte 2,5 až 4 litry filtrované nebo čištěné vody denně. Vaše tělo potřebuje být dobře hydratované, aby váš lymfatický systém správně fungoval.
  3. Praktikujte hluboké dýchání z bránice a nosem, aby byla vaše lymfa v pohybu.
  4. Pravidelně cvičte. Nejlépe skákejte nahoru a dolů na trampolíně nebo přes švihadlo po dobu 5 minut denně. Další mírné cvičení, jako je chůze a strečink, je také užitečné, pokud jej provádíte pravidelně.
  5. Odpočiňte si v sauně nebo parní lázni a nechte vaše tělo potit, takto se organismus výborně očistí od toxinů.
  6. Noste oblečení, které není příliš upnuté. Těsné oblečení omezuje váš lymfatický systém a přispívá k jeho ucpání. Ze stejného důvodu by se ženy měly vyhnout celodennímu nošení podprsenek.
  7. Vypořádejte se stresem, depresí a jinými emocionálními problémy. Emocionální problémy se totiž mohou snadno stát fyzickými.
  8. Zvažte alternativní terapie. Bylo zjištěno, že akupunktura je velmi prospěšná pro proudění lymfy. Pravidelné ošetření od maséra, který je obeznámen s lymfodrenážní masáží je skvělý způsob, jak udržet celé tělo zdravé a lymfatický systém v běhu.
  9. Detoxikujte své tlusté střevo. Vyberte si detoxikační systém, který zároveň pročišťuje játra, ledviny a slezinu. Pokud jste pod pravidelnou kontrolou lékaře, měli byste vždy s lékařem konzultovat, jaký detoxikační program je pro vás nejvhodnější.

Zdroj: Lymfatický systém

Poruchy lymfatického systému

Mezi poruchy lymfatického systému patří lymfedém. Lymfedém je onemocnění, při kterém se lymfa hromadí v měkkých tkáních těla. Lymfa je tekutina obsahující bílé krvinky, které brání průniku choroboplodných zárodků. Příznaky lymfedému se nejčastěji projeví na rukou nebo nohou. Příčinami lymfedému bývají infekce, rakovina, genetické předpoklady, odstranění mízních uzlin. Léčba pomáhá kontrolovat příznaky a je kombinována s cvičením, kompresí postižené části, péčí o pleť a masážemi.

Zdroj: Lymfatický systém

Manuální lymfodrenáž

Základem léčby je manuální lymfodrenáž – jemná technika skládající se ze soustavy speciálních hmatů zcela odlišných od klasické masáže. Základní funkcí manuální lymfodrenáže je napodobit, popřípadě posílit práci fyziologického lymfatického řečiště, a pomoci odvést nadbytek mízy z oblasti, kde se hromadí. Technika vychází a využívá znalosti anatomického uspořádání mízního řečiště v jednotlivých částech těla. Nácviku techniky masáže a ošetření jednotlivých oblastí těla jsou věnovány speciální kurzy.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Očista lymfatického systému

Ingredience: Glauberovu sůl (seženete ji v lékárně), 900 ml grepové šťávy, 200 ml pomerančové šťávy, 200 ml šťávy z citronu, 2 litry vody (dávka na jeden den, kterou jsme předtím nechali v mrazničce zamrazit a znovu ji rozmrazili)

Postup: Ráno rozpusťte polévkovou lžíci Glauberovy soli ve 100 ml připravené vody a roztok pomalu vypijte. Pak se na čtvrthodinu ponořte do lázně s 38stupňovou teplotou. Po koupeli byste se měli začít silně potit, což je velmi důležité. Každých 30 minut vypijte 100 ml šťávy připravené z ovoce. V teple zůstaňte, dokud probíhá potní proces. Každých 30 minut vypijte 100 ml připravené směsi šťávy. Tuto proceduru čištění opakujte tři dny po sobě. Šťávu si připravujte každý den vždy čerstvou.

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Presoterapie

Přístrojová technika doplňující ruční ošetřování postižené oblasti se nazývá presoterapie. Tímto přístrojem nelze nahradit manuální lymfodrenáž. Obě tyto techniky se vzájemně doplňují, některé oblasti ani přístrojově ošetřovat nelze (oblasti třísel, podpaží, záda, obličej). Vyrobeny jsou speciální návleky na končetiny (dolní i horní) a na oblast hýždí. Tyto návleky jsou konstrukčně upraveny tak, že se jednotlivé části návleku (takzvané komory) vzájemně překrývají a plní se vzduchem. Tlak v komorách dosahuje hodnot mezi 25–40 mm Hg a směr tlakové vlny postupuje ve směru fyziologického toku lymfy. Samostatně přístrojovou presoterapii nelze použít, respektive je kontraindikována, protože může dojít k přesunu otoku do sousedního kvadrantu těla!

Zdroj: Co je to lymfatický systém

Homeopatika na lymfatický systém

Detoxikace je základem pro léčbu otoků, které vznikly nejenom v důsledku zanesení těla odpadními látkami. Základní délka detoxikace je 2 měsíce (= jedno balení).

Cannabis tělové mléko 50ml + Hanak's Homeopathy informace – forte DETOX-OTOKY

Tělové mléko je obohaceno o kvalitní olej ze semen konopí (Cannabis Sativa L., Angiospermae), který působí jako přírodní emulze a napomáhá pokožku udržovat přirozeně hebkou a jemnou. Dále obsahuje speciální hydratační olejové složky ve směsi s panthenolem, které poskytují pleti vlhkost a jemnou péči. Chrání pokožku před vysycháním a činí pleť krásně vláčnou a sametově hebkou. Přípravek je vhodný pro každý typ pleti.

Použití: Vtírá se v dostatečném množství do suché a čisté pokožky, kterou zanechává jemnou, vláčnou a příjemně provoněnou. Dermatologicky testováno. Stačí malé množství tělového mléka nanést na pokožku a nechat působit. Při pravidelné každodenní aplikaci tělového mléka cca 3x denně vydrží jedno balení přibližně 2 měsíce.

Tělové mléko obsahuje komplex Hanak's Homeopathy informací, které se vstřebávají pokožkou. Není tedy nutné užívat léky, ale informace je tělu dodávána největším orgánem těla – kůží. Je to nejbezpečnější forma aplikace, vhodná pro všechny věkové skupiny. Nezatěžuje trávení, nezpůsobuje negativní vedlejší účinky.

CASTANUM – sprchový gel 200 ml forte + Hanak's Homeopathy informace – forte 13 v 1 – OTOKY

Krémový sprchový gel s extraktem z kaštanu koňského je jemný přípravek osobní hygieny vhodný k mytí celého těla s podmanivou moderní vůní. Je obohacen o kvalitní extrakt z koňského kaštanu (Aesculus Hippocastanum), který obsahuje saponiny, flavonoidy, aminokyseliny a další prospěšné látky, které příznivě působí na stav pokožky, zjemňují působení mycích složek na pokožku a napomáhají ji udržovat přirozeně hebkou a jemnou. Bohatá pěna je vhodná ke každodennímu použití, šetrně myje a zanechává vaši pokožku svěží a krásně provoněnou.

Použití: Gel se používá 1x denně společně s tělovým mlékem s informací pro detoxikaci. 1x denně malé množství velikosti hrášku aplikujte na tělo, nechte působit jednu minutu a poté opláchněte. Nakonec pokožku natřete tělovým mlékem.

Sprchový gel obsahuje komplex Hanak's Homeopathy informací, které se vstřebávají pokožkou. Není tedy nutné užívat léky, ale informace je tělu dodávána největším orgánem těla – kůží. Je to nejbezpečnější forma aplikace, vhodná pro všechny věkové skupiny. Nezatěžuje trávení, nezpůsobuje negativní vedlejší účinky.

Zdroj: Co je to lymfatický systém


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP