Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAST WARTEC CREAM

OBSAH

Mast Wartec Cream

Podofylotoxin je na trhu k dostání pod názvem WARTEC CREAM. Lék stojí s doplatkem cca 630–660 Kč za 1 balení, ošetření provádí sám pacient. Předepsat tento přípravek může kterýkoliv lékař (kožní lékař, gynekolog, urolog), avšak příspěvek od pojišťovny ve výši 75 Kč dostanete pouze, když je přípravek předepsán kožním lékařem. Krém se natírá dvakrát denně (ráno a večer) po 3 dny, pak následuje 4denní pauza. Takto to lze zopakovat 4x. Pokud nedošlo k vyléčení, je třeba změnit léčebnou metodu.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPARENY ZAREZ V PODBRISKU- PREVISLE BRICHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na opruzeniny pod prsy a také mezi stehny je nejlepší krém Bactroban. Bactroban Cream je na lékařský předpis a vydrží hodně dlouho. Stačí namazat dvakrát denně po dobu tří dní a opruzenina je pryč. Požádejte svého praktického lékaře o předpis. Mast obsahuje mimo antibiotik také kortikoidy a proto není vhodná k dlouhodobému používání. Vždy jen několik dní a dost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Diskuze

V diskuzi PROGESTERON KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Kupuju vždy po pěti kusech a beru si tento:
Emerita Pro-Gest Cream.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Děkuji moc

Zdroj: diskuze Progesteron krém

Testované produkty podle dTestu

  • La Roche Posay Hydreane BB Creme – hodnocení: dobře (67 %).
  • Nivea BB Cream 5 in 1 – hodnocení: dobře (67 %).
  • Yves Rocher BB Créme 6 in 1 – hodnocení: dobře (66 %).
  • Vichy Idéalia BB Créme – hodnocení: dobře (63 %).
  • Clarins BB Skin Perfecting Cream – hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Dermacol BB Cream 8 in 1 Beauty Benefit Glow – hodnocení: uspokojivě (57 %).
  • L´Oréal Paris Nude Magique BB Cream 5 in 1 – hodnocení: uspokojivě (54 %).
  • Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector – hodnocení: uspokojivě (53 %).
  • Maybelline BB Cream Dream Fresh 8 in 1 – hodnocení: uspokojivě (49 %).
  • Biotherm Aquasource BB Cream – hodnocení: uspokojivě (48 %).
  • Clinique Age Defense BB Cream – hodnocení: uspokojivě (44 %).
  • Erborian BB Crème Au Ginseng 5 in 1 – hodnocení: uspokojivě (44 %).
  • Clinique Superdefense CC Cream – hodnocení: uspokojivě (41 %).

Zdroj: Nejlepší BB krém

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, byl jsem na abrasy (odstranění bradavic) a používal jsem krém wartec. Krém mi vůbec nepomohl, bez jakékoliv změny a bradavice se mi postupně vracejí. Prosím o pomoc a případně o kontakt na někoho kdo se tímto problémem specializovaně zabývá. Děkuji mockrát.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bradavice je nejlepší dusík aplikovaný několikrát po sobě. S touto léčbou bradavic dusíkem má nejlepší výsledky MUDr. Sonja Lacinová.
Kontakt:
Kochova 1185, 43001 Chomutov
Poliklinika, 5. podlaží
Telefon +420 474 447 733
Ordinační hodiny:
Pondělí 07:30 - 11:00 12:30 - 14:30
Úterý 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Středa 07:30 - 12:00 13:00 - 15:00
Čtvrtek 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Pátek 07:30 - 11:00

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Žebříček dle zkušenosti

Na prvním místě je určitě Cien Body Butter – tělové máslo.

Na druhém místě Duo pac Cien Q10 Ani Wrinkle Night end Day Cream – noční a denní krém s Q10.

Na třetím místě Cien Q10 Anti – Wrinkle Eye Cream je krém na oční okolí s protivráskovým efektem.

Na čtvrtém místě je neutrálně hodnocen Cien Aqua Moisturising Cream hydratační krém s UV filtrem.

Pokud srovnáte zkušenost s recenzí, tak hodnocení jsou shodná. I když průkazný vzorek respondentů byl opravdu nízký co do počtu (5), ale nešlo přece o studii. Z daného však vyplývá, že i na pohled lacinější kosmetika ze supermarketu může být kvalitní a konkurenceschopná.

Zdroj: Krémy Cien

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST PAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Láda.

Dobrý den, již několik let mám značně rozpraskané paty někdy po chůzi až do jizem-krvavých, byl jsem již na kožním, kde uvedli že mám plísen na nehtech a dokud toto nebude odstraněno že mi budou paty praskat /toto cca 3 roky/ používám lék Exoderil-mast i kapky - toto nepomáhá, dostal jsem i míchanou mast na kůži, taktéž bez úspěchu, používám různé krémy na nohy /aloe vera, cracked heel crem active repair K´plus, foot cream-algetics, cracked heels cream -tian De a jiné masti na promaštění kůže jako je plsní nesolené sádlo, měsíčková mast, mastné krémy na ruce atd./ bolest je v v klidu při sezení nebo lehu, pomáhá před spaním cca 20 min studená koupel nohou, provádím i pilníkování, broušení a vyřezávání kůže žiletkou k tomu určenou ke snížení vrstvy kůže, zatím nic nepomáhá, bolest vystřeluje až do lýtek nad patami-toto onemocnění mám na obou nohách /patách/, mám slabý diabetes do 6,8 - takže již nevím koho mám navštívit - říkal jsem to praktické lékařce, internistovi,fyzioterapeutce ale nikdo se k tomuto nevyjádřil-pouze uvedli že to musím mastit-prosím o radu jak případně dále pokračovat nebo radu jak toto léčit, otevřené ani oteklé nohy nemám ani nikterak deformované, nosím ponožky z důvodů infekce ale chodidla mě v tomto dosti pálí nosím většinou plnou obuv-mám pouze popraskané paty chodidel děkuji za radu Láda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Popraskané paty se léčí v ordinaci kožního lékaře. Dostal jste informaci, že za popraskané paty ve vašem případě může plíseň nehtů. Soustřeďte se tedy na eliminaci rozvoje této plísně. Kupte si v lékárně sprej proti plísni na nohách s názvem Clotrimazol a aplikujte podle návodu na celé chodidlo po dobu několika měsíců. Nohy se snažte mít co nejvíce holé na vzduchu. Vlhko, jako je pot, různé zvláčňující krémy, sádlo, atd, to vše vaši situaci jen zhoršuje. I přílišné obrušování či ořezávání kůže může podporovat průnik nových plísňových spór do pokožky. Zajděte znovu na kožní a zaměřte se na léčbu plísně nehtů. Dodržujte pečlivě lékařem poskytnutou léčbu a udržujte nohy v suchu, co nejvíce bez ponožek a uzavřených bot.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest pat

Holtova mast u dětí

Holtovu mast lze u malých dětí použít na potničky. Holtova mast připravená v lékárně slouží také na ošetření ekzému u dětí.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Na rychlé vybělení pleti (během dvou týdnů) bezvadně funguje mýdlo s kyselinou Kojic, které se bohužel v ČR neprodává, ale půjde koupit v Japonsku, odkud tato kyselina pochází. Do ČR zasílá mýdlo s kyselinou Kojic tento obchod: www.amazon.com/s/ref…
Před cestou do Japonska pomůže kůži vybělit speciální sérum s Alfa Arbutinem, které se jmenuje Medik8 white balance. Je trochu dražší, ale mohlo by během dvaceti dnů skutečně kůži zesvětlit. Aplikuje se kapátkem buď přímo na pigmentové skvrny a nebo plošně na kůži, kde se pigmentace vyskytuje. Důležité je při této léčbě chránit kůži krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, ihned po nanesení tohoto bělícího séra.
Medik8 White Balance se dá koupit v ČR. Zde je seznam obchodů, kde sérum Medik8 White Balance mají, a je zde také vidět i nejlevnější cena: www.zbozi.cz/?q=medi…

Napiš pak jak ti to dopadlo, jestli se nějaké bělící účinky povedly.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dante.

Už žádná technika ke bělení přípravků za celých xx let mně nezabíraly....Já si už vůbec neporadím a ani kožní lékařka, protože má z toho obavu, že mně víc poškodí. Jakmile si natřu krémem, okamžitě mně ztmaví. Nyní mám krém z Francie na bělení a jmenuje se Max White S1 whitening cream 500 ml a stejně je to naprd. Prostě si na co sáhnu drahý cokoliv, je ze mně suchá vylezlá hlína po záplavech.

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Kalciová mast na akné

Kalciová mast urychluje hojení a zklidňuje podrážděnou kůži, proto je vhodná při léčbě akné.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Poradna

V naší poradně s názvem MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příprava smrkové masti je jednoduchá. Nejdříve si připravíte nasycený olej a to tak, že do dvou třetin uzavíratelné sklenice vložíte kusy smrkové smůly, které zalijete do plného obsahu sklenice oblíbeným olejem, uzavřete a uchováte při teplotě 40 až 50 stupňů Celsia, dokud se smůla do oleje nerozpustí. To může trvat i několik dní. Pomoci smůle v rozpouštění můžete častým zatřesením se sklenicí. Nasycený olej pak smícháte s včelím voskem v poměru 2 lžíce vosku na 230 ml nasyceného oleje a přivedete k teplotě, kdy budete moci smíchat olej s voskem dohromady, obvykle 50 °C. Pak hned ještě teplé slijete do sterilní skleněné uzavíratelné nádoby, kterou uzavřete až po vychladnutí obsahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Neznáte někdo recept na kaštanovou mast, chtěla bych si ji udělat z čerstvých kaštanů?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštanová mast je výborná na bolístky kloubů, svalů, ale také na hemoroidy, různé pohmožděniny a výrony a křečové žíly. Dá se použít buď kupovaná koňská mast a nebo je možné si ji vyrobit doma podle receptu, který je tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Kde koupit krušinovou mast

Krušinovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Krušinová mast

Smrková mast – kde koupit

Smrkovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Hydratace pokožky pomocí BB krémů

Krémy, které získaly dobrou známku za hydrataci pokožky, jsou v účinku srovnatelné s H krémy, tedy dobrými hydratačními krémy. Hydratace pokožky se během testování výrazně zlepšila. Dobré hodnocení (70 %) získalo sedm produktů, mezi nimi i vítězové testu La Roche Posay Hydreane BB Creme a Nivea BB Cream 5 in 1. Velmi dobré hodnocení ve zkoušce hydratace pokožky, kdy by testovaný produkt byl výrazně lepší než H krém, však nezískal žádný BB krém. Průměrné hodnocení (50 %) znamená, že testovaný produkt hydratuje hůře než H krém, ale oproti stavu na počátku testování byla zjištěna vyšší hydratace pokožky a také na původně neošetřovaném místě byla hydratace pokožky vyšší. Průměrné hodnocení obdržely krémy Dermacol BB Cream 8 in 1 Beauty Benefit Glow a Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector. Hodnocení 40 % bylo uděleno výrobku Biotherm Aquasource BB Cream a říká, že hydratace pokožky je sice lepší než na začátku testu, ale v porovnání s neošetřovaným místem zde není patrný žádný výrazný pokrok. Dostatečné hodnocení pak vyjadřuje to, že po dvoutýdenním používání BB krému se úroveň hydratace nezlepšila. A velmi špatné hodnocení poukazuje na vysušující efekt testovaného krému. To je případ Clinique Superdefense CC krému, který se proto k hydrataci pokožky nehodí.

Zdroj: Nejlepší BB krém

A co závěrem?

Po zhodnocení zkušeností a recenzí se jedná se o dobrou kosmetiku za dobrou cenu, výjimku představuje snad jen Cien Aqua Moisturising Cream, který příliš nenadchl. Ale je zřejmé, že to, co je drahé, nemusí být bezesporu nejlepší. Opak je toho pravdou.

Podělte se i vy se svými zkušenostmi s Cien kosmetikou.

Zdroj: Krémy Cien

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Kaštany a nebezpečí

Plody kaštanů jsou pro člověka jedovaté, proto ani mast a ani takto vyrobenou kaštanovou tinkturu nikdy nekonzumujeme!

Zdroj: Kaštanová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP