Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAGNESIUM ČERNY ČAJ

OBSAH

Černý česnek podle Wikipedie

Wikipedie uvádí, že černý česnek je typická ingredience asijské kuchyně. Vzniká Maillardovou reakcí (nikoli fermentací), kdy se celé cibule česneku vystaví zvýšené teplotě po dobu několika týdnů, čímž se barva stroužků změní z bílé na černou.[1]

Tento česnek je úplně černý, ale přitom není spálený ani obarvený. Je měkký a mazlavý, proto není vysušený a šťávy má pořád dostatek. Není ostrý, ani štiplavý, má spíše nasládlou umami chuť.

Zdroj: Černý česnek

Poradna

V naší poradně s názvem TRNUTÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka .

dobrý den mám už skoro rok problém s tímto mi často v noci Brní nebo znecitlivění ruce.. Přes den i nohy když dyl sedím nebo jsme v jedné pozici.. Když ležím na boku z necítili se mi i bok... Často mívám i křeč různé po těle je to příznak toho ze mi chybí Magnesium? V rodině máme Tetanii ale neví zda to a tím souvisí a jdem už dva roky po operaci císařem. Mam to konzultovat s lékařem nebo stacinkouoit magnesium? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Magnesium je na tyto problémy dobré, obzvláště společně se zinkem a vitamínem B6, ale zde bude vhodnější konzultace s lékařem. Možná i s vícero. Prvně bych začal u neurologa, pak ortoped a také kardiolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trnutí končetin

Kvašený černý česnek

Mnoho lidí píše o černém česneku, ale bohužel jde často o poněkud rozporuplné informace. Ale jedna věc, se kterou všichni souhlasí, je, že jeho chuť je téměř nepopsatelná a kulinářské možnosti nekonečné. Popisy zahrnují chuť tmavé čokolády, karamelu, octa, melasy, ovocné aroma a náznaky vanilky. Není proto překvapením, že černý česnek je novou zázračnou ingrediencí pro kuchaře v kuchařských show. Tento zázrak si ale můžete připravit i vy sami doma.

Zdroj: Černý česnek

Černý jazyk – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět černý jazyk.

Zdroj: Co značí černý jazyk

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Rataj.

¨Dobrý den,
děkuji Vám za předešlou odpověď. Psal jste o vitamínech, na Vašem webu jsem se dočetl, že B12 a podobně na Xarelto nevadí, takže ani Magnesium by nemělo vadit, že? Užívám na unavené nohy. Zajímavé je, že trošku vysmrkávám krev, ale to bude zřejmě podrážděné sliznice, objeví se zcela vyjímečně náhodou, někdy i při vykašlávání, ale není to každý den, ale řekněme 2x za týden, jen ráno 2x a pak klid. Na plicním jsem byl na kontrole, v pohodě. Magnesium by nemělo nic děla, že? A ani Afonilum SR 2540,, že ne? To jsou mé poslední dotazy k Vám. Pak už nemusím řešit nic. Mockrát Vám děkuji, jste úřžasní, ten web je senzační. S pořáním hezkého dne
Miroslav Rataj

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání Xarelta můžete bez obav užívat vitamíny B, magnesium i Afonilum SR 250g. U léku na dušnost Afonilum SR 250g si dejte pozor, pokud jste kuřák (čehokoliv) a zároveň pijete kávu. Tato kombinace se neslučuje s léčbou Afonilum SR 250g.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto

Černý kašel u dospělých

Černý kašel postihuje dospělé jedince výjimečně. Mezi jeho hlavní příznaky patří nevolnost, nechuť k jídlu, zahlenění, rýma, samozřejmě kašel a slzení očí. Dále se může objevit dušnost, potíže s dýcháním, nadměrná tvorba slin, zvracení a horečka.

Zdroj: Černý kašel

Obrázky

Pohled na diabetický palec není nic hezkého. Pro ukázku mohou sloužit fotografie na následujícím odkazu: černý palec foto.

Zdroj: Černý palec u nohy

Diskuze

V diskuzi ČERNÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hančí.

Mám už asi rok černý nehet na palci u nohy a nemohu se toho zbavit.Ví někdo, co by to mohlo být a jak s tím zatočit? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PODHÁJČAN.

nojo, ja to chytim vzdy na Podhájskej termál, voda vyzerie nechty a potom sa tam usadi kadejaka plesen - ucinne, lacne na znicenie po par tyzdnoch PITRALON prip. zelená voda 378

Zdroj: diskuze Černý nehet

Co může naznačovat černý jazyk

Jazyk s tmavším povrchem je jedním z příznaků spojených s dysfunkcí jater. Také bývá projevem nadbytečného množství keratinu na jazyku, které se vyznačuje zvýšeným množstvím bakterií přirozeně se vyskytujících v ústech. Tyto bakterie nejsou nijak škodlivé.

Zdroj: Co značí černý jazyk

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluse hajkova.

Dobry den .... prosím o radu ... po snědení bramborového salátu a řízku ( Vánoční období) jsem měla napětí a nafouknuti v oblasti podžeberni a rano jsem měla uplne černý povlak jazyka. Napětí a nafouknuti zmizelo ale černý povlak jazyka ne. Je to spojitost s játry a zazivanim?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzala jste si nějaké léky proti průjmu? Bismut subsalicylát způsobuje černý jazyk. Bismut subsalicylát je netoxická látka obsažená ve volně prodejných lécích proti průjmovým onemocněním. Další možná příčina černého jazyka by mohla být barevná strava nebo nápoje, jako například červené víno. Také přemnožená candida může zavinit černý jazyk. Vyčkejte ještě několik dní, a když černý povlak na jazyku nezmizí, tak navštivte lékaře na ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater

Popis černého jazyka

Černý jazyk vzniká přemnožením plísní a bakterií na jazyku, což bývá často způsobeno užíváním léků, které obsahují vysokou hladinu antacidu. Tato nevzhledná tmavost jazyka by měla odeznít během 3 až 5 dnů a neměla by způsobit žádné potíže.

Zdroj: Co značí černý jazyk

Černý kašel v těhotenství

Černý kašel je v těhotenství pro ženu nebezpečný svými příznaky a průběhem. Řadí se mezi ně zvýšená teplota, pokašlávání, kýchání, rýma, nechutenství či únava. Toto období trvá 10–15 dní.

Dráždivý až křečový kašel – při záchvatu kašle pacient nejprve zrudne, pak zmodrá, slzí mu oči, mívá vyplazený jazyk a snaží se nadechnout, přičemž je slyšet „hýkavý“ zvuk. Záchvat končí vykašláním hlenu nebo zvracením. Záchvaty se opakují denně po dobu průměrně 6– 10 týdnů, často i déle. Desítky záchvatů jsou častější v noci a jsou značně vyčerpávající.

Zdroj: Černý kašel

Diskuze

V diskuzi VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Černý.

Michal Černý


Hodonín Lesní 3483/5 číslo jednotky 22


Důvod a rok ukončení vlastnictví bytové jednotky,děkuji Černá

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Co je to Magnosolv

Magnosolv je přípravek předepisovaný lidem s nedostatkem hořčíku. Účinnou složkou přípravku je již zmíněný hořčík neboli magnesium. Magnosolv se vyrábí v podobě sáčků obsahujících bílý krystalický prášek, který obsahuje drobné granule. Prášek se rozpouští ve vodě a výsledný roztok se pije. Běžná dávka pro dospělého člověka je 1–2 sáčky denně. Přípravek má příjemnou citrónovou příchuť. Magnosolv nemá velké vedlejší účinky, nicméně se nedoporučuje překročit denní doporučené dávky. Zvýšený přísun hořčíku totiž může vyvolat svalovou slabost, únavu a průjmy.

1 sáček o hmotnosti 6,1 g obsahuje:

  • 670 mg lehkého zásaditého uhličitanu hořečnatého (= 169 mg hořčíku),
  • 342 mg lehkého oxidu hořečnatého (= 196 mg hořčíku).

Celkový obsah hořčíku je 365 mg, což odpovídá 15 mmol hořečnatých iontů.

Pomocné látky se známým účinkem:

  • Jeden sáček obsahuje 238,93 mg (10,39 mmol) sodíku.
  • Jeden sáček obsahuje 194,8 mg (5 mmol) draslíku.

Léková forma:

Bílý krystalický prášek citrónové vůně pro přípravu perorálního roztoku.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Diskuze

V diskuzi CO ZNAČÍ ČERNÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Marian.

Dobrý den,
mám již asi 3 měsíce "černý jazyk". Dá se nějak odstranit? Alergie na léky to zřejmě není = beru stále stejné léky.
Děkuji z zprávu,
V.Marian
602 227 028

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co značí černý jazyk

Černý rybíz a jeho účinky na zdraví

Černý rybíz (Ribes nigrum) je keř dorůstající výšky kolem 1 až 2 metrů. Produkuje jedlé, purpurově černé bobule, které chutnají sladce a obsahují semeno.

Olej ze semen černého rybízu obsahuje chemickou látku zvanou kyselina gama-linolenová (GLA). GLA může zlepšit imunitní funkce a pomoci snížit otoky a ředí krev. Plody černého rybízu obsahují chemické látky zvané antokyany, které mají antioxidační účinky. Tyto přírodní chemikálie zabraňují stárnutí pleti a vráskám.

Lidé používají černý rybíz na ekzémy, dnu, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, svalovou únavu, hojení ran a na mnoho dalších stavů, ale neexistují žádné vědecké důkazy, které by tato použití podporovaly.

Zdroj: Může se černý rybíz při Warfarinu?

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Celá.

Prosím o sdělení co se používá na léčbu histaminu dříve mně bylo sděleno že se na to májí brát bylinky list černý rybíz, list černý bez, list ořešáku a bazalky posvátné. Prosím sdělení, jestli je možné tyto bylinky u Vás koupit. Děkuji Celá

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Černý rybíz a Warfarin

Černý rybíz obsahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA), která může mít protidestičkový účinek. To znamená, že mastná kyselina ze semen černého rybízu ředí krev. Olej ze semen černého rybízu by měl být používán s opatrností u těch, kteří užívají známá ředidla krve, jako je aspirin, klopidogrel (Trombex), enoxaparin (Clexane, Ihixa), Heparin a Warfarin.

100 gramů plodů černého rybízu obsahuje pouhých 0,4 gramu tuků, přičemž jen část z toho je kyselina gama-linolenová. To znamená, že při běžné konzumaci černého rybízu, například na koláči nebo v ovocném poháru, nepředstavuje žádné riziko interakce s Warfarinem. Riziko interakce s Warfarinem je jen u extrahovaného rybízového oleje, který je užíván jako lék.

Zdroj: Může se černý rybíz při Warfarinu?

Diagnostika

Diagnostika se provádí na základě odběru krve, jako ukazatel zánětu bývá zvýšen CRP (C-reaktivní protein). Vychází z klinického obrazu záchvatovitého kašle. Počet leukocytů v krvi je zvýšený. Laboratorní detekce bakterie – kultivace a izolace, PCR (polymerázová řetězová reakce – detekce bakteriální DNA) a sérologie, tj. nalezení specifických protilátek proti bakterii. Zda se jedná o černý kašel lze zjistit z mikrobiologického vyšetření výtěru nosohltanu.

Zdroj: Černý kašel

Inkubační doba

Pertusi čili dávivý (černý) kašel je vysoce nakažlivá kapénková infekce bakteriálního původu, která je rozšířena celosvětově. Onemocnění postihuje dýchací systém, vyskytuje se zejména u dětí do dvou let, kdy má nejzávažnější průběh s nejvyšším procentem úmrtí. Původcem je bakterie Bordetella pertussis. Přenáší se pouze mezi lidmi, a to kýcháním, smrkáním, kašlem a vzácně takto potřísněnými předměty. Lze ji tedy vdechnout z ovzduší. Inkubační doba je 7– 17 dní.

Zdroj: Černý kašel

Účinky

Černý česnek obsahuje celou řadu antioxidantů, polyfenolů, flavonoidů, siřičitanů, síranů a široké spektrum vitaminů. Dohromady obsahuje kombinaci látek, které na základě mnoha vědeckých studií pozitivně působí na naše zdraví, proto v mnoha ohledech dokonce předčí klasický česnek.

Pozitivní efekty na lidské zdraví:

  • silně antioxidační
  • antibakteriální a antivirální
  • hepatoprotektivní (ochrana jater)
  • posilující imunitu
  • protirakovinný

Zdroj: Černý česnek

Černý česnek v rýžovaru

Palici zdravého česneku omyjeme mokrou houbičkou a necháme jej uschnout. Rýžovar vysteleme papírovou utěrkou. Doprostřed postavíme skleničku s vodou a kolem ní vrstvíme čistý, omytý a suchý česnek. Rýžovar zapneme jen na udržování v teple a zavřeme. Takto udržujeme česnek maximálně 40 dní. Podle potřeby doplníme vodu a můžeme i přeházet vrstvy česneku. Poté hotový česnek oloupeme a můžeme rozmixovat. Nyní již můžete použít dle svého uvážení.

Zdroj: Černý česnek

Černý rybíz

Je pravá vitaminová pilulka. Ze všech bobulových plodů má nejvyšší podíl ovocných kyselin a ty aktivují látkovou výměnu. Rybízová šťáva působí antioxidačně, odbourává jedy a posiluje naše zdraví. Černý rybíz obsahuje vysoké množství vitaminu C. Černý rybíz a jeho listy obsahují flavonoidy (rutin, isokvercitrin). Olej ze semen černého rybízu obsahuje esenciální mastné kyseliny (mimo jiné omega-3 a omega-6-nenasycené kyseliny). Plody černého rybízu působí protizánětlivě, stimulují imunitu a jsou výborné i jako čistící čaj

Jaké množství? Čerstvé plody černého rybízu alespoň dvě misky týdně, čaj 2-3 krát týdně a olej z plodů dle doporučeného dávkování na obalu, zpravidla 1 lžíce denně. 

Zdroj: Potraviny proti stárnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP