Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO POMÁHÁ NA KUŘÍ OKA DOMÁCÍ RADY

OBSAH

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PROJÍMADLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Nějaké přírodní babské rady aby se vyprázdnit??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Strouhalová.

Dobrý den, muj manzel mel nekolik let velke problemy se stolici. Vyzkousel co se dalo, marne. Nahodou jsme cetli o Zajecicke horke. Zazrak! Manzel je v pohode. Je potreba vyzkouset jake mnozstvi a jak casto pit. Je to individualni. Ale pomaha a neni to zadna chemie. Drzim palce! Marcela

Zdroj: diskuze Domácí projímadlo

Příznaky kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje čep zanořený pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní. Zde je několik fotek, na kterých je vidět kuří oko foto.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Kupte si nějaký dobrý sprej do nosu. Mě to pomáhá vždy uvolnit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na ucpaný nos

Rady z přírody

  • kyselina mravenčí – prodává se v lékárně a kuří oko jí potíráme
  • jasmínový květ – po rozemletí na kaši naneseme na kuří oko a necháme působit asi 5 dní, poté opakujeme až do vyléčení (proces opakujeme 3–5x)
  • stroužek česneku a citronová šťáva – opět potíráme
  • směs olivového oleje a cukru krystal – jemně vmasírujte do kůže na chodidlech, chodidla pak zůstávají jemná, bez ztvrdlé kůže

Zdroj: Kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem OPRUZENINA CO NA NÍ POMÁHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Sabino, musíš si opruzená místa důkladně mýt vodou a mýdlem dvakrát denně a hned po umytí jemně, ale důkladně osušit a nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Nic jiného na to nedávej. Teprve až když se to hojí (většinou po dvou dnech) můžeš použít kalciovou mast podle návodu. Celé by se to mělo zahojit do týdne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Uz jsem zde psala,podivejte se na www.prirodni-lecive-produkty domaci.webnode.cz
a myslim,ze pomalu každý si tu vybere na svůj problem,vše je čistě přirodni,proto vše musi byt ve studenu.

Zdroj: diskuze Opruzenina co na ní pomáha

Příčiny kuřího oka

Nejčastější příčinou bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Objevují se častěji u žen, především kvůli jejich zálibě v nošení nepohodlných bot. Rájem pro kuří oka jsou především vysoké boty s úzkou špičkou, které znatelně stlačují malíček a palec.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem RADY NA DOMÁCÍ LÉČBU JATER A SLEZINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Mohu na slezinu brát teplou koupel,saunu,vířivku atd,děkuji za odpověd,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to vše podpoří zdraví sleziny. Slezina je studený orgán a teplo jí dělá dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvětšená slezina dieta

Co je to kuří oko?

Kuří oka se obvykle projeví jako následek nevhodné obuvi. Bývají totiž výsledkem odumřelé a zrohovatělé kůže v menších oblastech vystavených tlaku a tření. Kuří oka se však na rozdíl od mozolů obvykle nacházejí na vystupujících kostech, zejména na kloubech.

Zdroj: Kuří oko

Babské rady na kuří oka

Příčinou vzniku kuřích ok je především nevhodná obuv. Pokud se chystáte na pěší výlet, rozhodně si neberte vysoké boty do špičky, které jsou při delším nošení rizikové. Jako první pomoc proti nim se doporučují gelové náplasti, které vám alespoň trochu uleví.

Máte-li šikovné ruce, poradíte si s kuřím okem i doma a nemusíte chodit zbytečně na pedikúru. Ideální domácí léčbou jsou náplasti na kuří oka z lékárny. Obsahují kyselinu salicylovou, která změkčí tvrdou kůži a umožní vám po teplé koupeli kuří oko „vydloubnout“. K babským receptům na léčbu kuřích ok patří například obklad z cibule a octa. Plátek cibule několik hodin máčejte v octu a večer připevněte náplastí či obvazem k postižené noze. Ráno si nezapomeňte důkladně omýt nohy, protože cibule a ocet umějí s kuřími oky sice zázraky, ale po fialkách zrovna nevoní. Tento postup opakujte každý večer tak dlouho, dokud se jádro kuřího oka nevyloupne.

Zdroj: Kuří oko

Diskuze

V diskuzi TIPY A TRIKY PRO KRÁSU DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka001.

Skvělé rady a tipy, já přidám svůj: studio Epilla, modeláž nehtů, gelové nehty apod. téměř za poloviční ceny. Detaily na www.zapakatel.cz/cs/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tipy a triky pro krásu domácí recepty

Domácí léčba spalniček

Existuje i domácí léčba spalniček. Zde je několik tipů, které můžete sami vyzkoušet:

  • konzumace citrónové a pomerančové šťávy;
  • konzumace sušených kurkumových kořenů;
  • směs ječmenové vody s pár kapkami mandlového oleje.

Zdroj: Domácí rady na spalničky

Poradna

V naší poradně s názvem RADY NA DOMÁCÍ LÉČBU JATER A SLEZINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Jak dlouho se bere litalir

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Litalir se užívá výhradně podle přesného doporučení předepisujícího lékaře. Běžná dávka pro dospělého člověka je 20-30 miligramů léku na kilogram váhy denně. Přesná dávka Litaliru a doba léčby je přísně individuální a závisí na indikaci podávání a zdravotním stavu pacienta a léčba s ním může být i dlouhodobá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Foto kuřího oka

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět kuří oko.

Zdroj: Kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI KUZE KOLEM OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dada.

Dobry den ,uz dlouho me svedi kuze kolem oka hlavne v koutku,uz nevim co na to pouzit ,pani doktorka zkousi ruzne masticky,na tyden mam treba pokoj,ale opakuje se to ,nekdy se mi k tomu prida modry flek jak ,kdyz mam modrinu,prosim porad te mi,dekuji Bilkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pomoc hledejte jen u lékaře, protože domácí mističky nebo domácí kapky můžou výrazně zhoršit stav oka. Sama si můžete pomoci tím, že zcela vyřadíte male-up v oblasti očí a začněte používat desinfekční gel na ruce během dne, jak si vzpomenete. Účinné léky dostanete od lékaře, který nejdříve musí zjistit důvod potíží. Jednou z metod je metoda pokus/omyl, proto i když lék nezabere, tak nerezignujte a dále respektujte rady a recepty lékaře. Je to nejrychlejší způsob, jak si pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni kuze kolem oka

Kuří oko nebo bradavice

Kuří oko je bolestivé, tlakem podmíněné nadměrné zrohovatění kůže nad kostními výstupky. Kuří oko nejčastěji vzniká na patě, plosce nohy, v hlubokých kožních prasklinách, případně se na prstech vyskytuje takzvané měkké kuří oko. Nejčastější příčinou vzniku kuřích ok bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar, asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost.

Pokud se vám vytvoří kuří oka, zajděte s nimi na pedikúru. Ale pokud se jedná o virové bradavice, tak ty by měl odstranit lékař. Pokud se jedná o malé bradavice, lze je léčit protivirovými přípravky, například vlaštovičníkem nebo lápisem.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Co způsobuje kuří oka?

Kuří oka jsou projevem poranění kůže a měkkých tkání. Jedná se o vrstvy postižené sekundárním mechanickým tlakem a podrážděním. Tyto problémy jsou lékaři často přehlíženy, bývají však pro pacienty velmi nepříjemné. Mezi nejčastější mechanická poranění dolní končetiny patří právě kuří oka a mozoly. Příznaky mohou být natolik závažné, že mohou ovlivnit chůzi a výběr obuvi nebo činnosti. Většinu kuřích ok a mozolů lze vyřešit pomocí odpovídající konzervativní léčby, ale je nutná správná diagnóza.

Zdroj: Kuří oka

Jak léčit kuří oko?

Obvyklé možnosti léčby:

  • návštěva pedikéra, který vám kuří oko seřízne ostrou žiletkou a přelepí náplastí na kuří oka;
  • laserové odstranění – jen pro otrlejší jedince, neboť je velmi bolestivé;
  • individuální polstrování na různé oblasti chodidla pomůckami, jako jsou gelové polovložky, vložky do bot nebo jiné ortopedické pomůcky;
  • pokud je to nutné, nosit speciální „trvalé“ vložky do bot;
  • poradit se ohledně výběru správné obuvi;
  • dostatečně chodidla hydratovat, ať už krémy nebo hydratačními ponožkami;
  • pečovat o nohy a pravidelně chodidla obrušovat pemzou.

Zdroj: Kuří oko

Náplast na kuří oka

Náplastí na kuří oka je celá škála. Vhodné jsou hydrokoloidní náplasti, které urychlují odstranění kuřího oka. Tlumí bolest při došlapu v obuvi. Hydrokoloidní polštářek změkčuje kuří oko, napomáhá tak k jeho hojení a regeneraci kůže. Tvar náplasti umožňuje lepší přilnutí a přizpůsobení se vaší pokožce. Náplast je průsvitná, takže můžete sledovat ránu i její okolí. Výše popsané náplasti zakoupíte například pod názvem Cosmos – Náplast na kuří oka.

Nová celohydrokoloidní náplast Cosmos „Na kuří oka Twin tec“ se dvěma vrstvami hydrokoloidů je určena pro dvojí ochranu a účinnou léčbu kuřího oka. Mírní tlak a bolest, je diskrétní a prodyšná, snadno se odstraňuje. Je voděodolná. Více se těchto produktech dozvíte zde.

Tento typ náplastí je dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravotnickými prostředky.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Co pomáhá na kuří oka

Zrohovatělou kůži lze odstranit seškrábáním po horké koupeli, nebo můžete použít masti obsahující látky, které rozpouštějí zrohovatělou kůži (například kyselina salicylová). Rizikem u tohoto defektu je, že se neléčená kuří oka mohou zanítit. V případě, že se defekt nebude hojit, musíte počítat s vyříznutím na chirurgické nebo dermatologické ambulanci.

Pokud si chcete od kuřích ok pomoci sami, máčejte nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové (koupíte v lékárně) do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraňte nožíkem či žiletkou a zalepte náplastí. Po čtyřech dnech náplast odkryjte a postup opakujte do vyléčení. V lékárně lze zakoupit i speciální náplasti napuštěné kyselinou salicylovou, které mohou být na postiženém místě nalepeny, tudíž působí celý den.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Příznaky a projevy kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní.

Zdroj: Kuří oko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP