Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

METODY

OBSAH

Komplikace

Recidivy onemocnění se téměř nevyskytují, drobné komplikace, pokud se ojediněle vyskytly, byly snadno zvládnuty. Tato metoda léčby hemoroidů je velmi vhodná rovněž pro opakující se onemocnění po předchozích jiných zákrocích kvůli hemoroidům. Při klasickém odstraňování hemoroidálního uzlu hrozilo pacientům opakování nemoci a nebezpečí inkontinence způsobené narušením svěračů. Tyto komplikace u Longovy metody odpadají.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Přírodní bělicí metody

Přírodní bělení pokožky může být dobrým řešením pro nápravu pigmentace kůže, pokud máte z chemikálií strach nebo musíte přestat s užíváním chemických bělidel. Jestliže máte tedy problémy s chemickým bělením, používejte ověřené přírodní produkty, které bezpečně ošetří vaši pokožku. Dokonce i profesionální ošetření, zejména lasery, které jsou velmi drahé, mohou být nebezpečné. Naštěstí existují osvědčené ingredience pro zesvětlení kůže.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kupková .

Dobrý den, jsem u průmyslové pojišťovny 205.Hradí tato pojišťovna operaci hemoroidů Longovou metodou? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na možnost úhrady longovy metody se musíte zeptat přímo ve své pojišťovně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má pro tyto účely speciální informační linku na čísle 810 800 000.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda ostrava

Metody bělení

Existuje několik způsobů, jak provádět bělení řitního otvoru. Nejběžnější, bezpečný a spolehlivý způsob je pomocí osvětlovacího krému, který se nanese na oblast řitního otvoru. Existují však i jiné metody, které se používají pro zesvětlení pokožky.

Zdroj: Bělení řitního otvoru

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Dobrý den,
prosím Vás o zhodnocení. Dnes jsem si všimla tmavší hnědé skvrny (čáry) u spodního okraje nehtu. Můžu se zeptat o co by se mohlo jednat?
Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii toho není moc vidět. Doporučuji prohlídku v ambulanci kožního lékaře, kde mají lepší zobrazovací metody, díky kterým je možné lépe určit příčinu tohoto zbarvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Rosacea - moderní léky

  • Deoxymykoin - doxycyklin hyklát,
  • Doxybene - doxycyklin hyklát.

Dávkování: 1 až 2 tablety ráno, zapít velkým množstvím vody.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den
Moc děkuji za reakci, zkusím. Jim často jogurty a kefir. Antibiotika jsem měl naposled tak před 22 lety. Ptal jsem se spíše na souvislosti - tlak na žlučníku-špatné jaterní testy-žlutá stolice-průjem, což mám tak 10 let. Zda není problém ve špatně funkci žlučníku,nebo zlucovodu, kvůli kterému mám vysoké jaterní testy a občas průjem se stále okrovou stolici? Jestli ano jak se posusit o zlepšení?
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná by ještě pomohly nějaké zobrazovací metody, jako je magnetická rezonance, sono, nebo CT. Dalo by se tím lépe porozumět funkci žlučovodu i samotného žlučníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti bricha a zluta ridka stolice

Fyzikální vyšetření

K vyšetření se dnes využívají nové zobrazovací metody, jako je ultrazvuk (UZ), výpočetní tomografie (CT), spirální CT (SCT), kontrastní SCT, případně magnetická rezonance, a ke zhodnocení perfuze a portálního oběhu angiografie (AG), spirální AG a Dopplerovská ultrasonografie.

Zdroj: Hepatomegalie

Poradna

V naší poradně s názvem ANEURYSMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Klimesova.

Dobry den,
zijemem v Irsku a manzelovi objevili pred deseti roky Aneurysma. Udelali dve operace pres trisla a jednou otevreni hlavy a bohuzel Aneurysma bylo hluboko a tudiz neslo odstranit. Ted mu neurolog poslal dopis s tim, ze uz jej nebude dale lecit , jelikoz je to zbytecne a at, uz k nemu nechodi. Manzelovi je sedesat roku. Cetla jsem Vas clanek a nepisete tam nic o tom , ze pokud nejde Aneurysma vylecit , ze se prestava lecit. Muzete mi prosim poradit?
Jsem z toho velmi nestastna a proto se obracim na Vase stranky.

Dekuji moc za Vasi odpoved.

Jana Klimesova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte jiného neurologa a započněte s ním novou léčbu. Vnímejte to tak, že i lékař je člověk a může si vybrat koho bude a nebude léčit. S novým doktorem přijdou i nové metody a možná se vám podaří dosáhnout nějakého pokroku, který dříve nebyl možný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aneurysma

Co je rosacea

Růžovka je chronické kožní onemocnění, jehož příčina není přesně známa. Předpokládá se, že růžovku způsobuje přemnožení baterií uvnitř těla. Tyto bakterie se normálně v člověku vyskytují, ale jen v malém – bezpečném množství. Rosacea nejčastěji postihuje lidi ve věku 30 až 50 let, přičemž ženy jsou postiženy častěji než muži. Typické příznaky této nemoci jsou otoky obličeje – erytém, které doprovázejí papuly a pustuly. Rosacea představuje vážný problém, neboť hrozí při dlouhodobém onemocnění znetvoření kůže a tím i vznik druhotných psychických problémů.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Diskuze

V diskuzi PROVEDENÍ OPERACE LONGOVOU METODOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babánek.

Dobrý den, 13.10.2016 jsem byl operován longovou metodou. Je normální, že i po 13-ti dnech operace mám pořád bolesti, pálení, v místě operace se mi objevují výrustky, bez krvácení? Vše dodržuji dle doporučení, strava, léky apod. Mám kontaktovat lékaře nebo je to zcela ještě normální? Děkuji, s pozdravem JB.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobry den, jake metody muzou byt pouzity pri operaci prolapsu rekta a omezene funkce vnejsiho sverace? Vek 62 let, vaha 75 kg.
Jaky postup je pro pacienta nejmene narocny? Dekuji

Zdroj: diskuze Provedení operace longovou metodou

Prodloužení vlasů v Praze

Salon YES VIP

Největším specialistou na profesionální prodlužování a zhušťování vlasů je salon YES VIP. V tomto salonu se používá metoda Hairdreams. Orientační cena prodlužování vlasů v tomto salonu činí od 5 000 až po 12 000 Kč.

Studio Sonja

V tomto salonu se používají 2 techniky na prodlužování vlasů, a to za studena a za tepla. Orientační cena tohoto salonu je stanovena podle centimetrů, takže nejlevnější prodloužení se pohybuje od 8 000 Kč a nejdražší od 30 000 Kč.

Natur Hair

V tomto salonu se používají metody Bond Plus, Bond Fix, keratinová metoda a metoda Micro Rings. Všechny ceny v tomto salonu ovlivňují faktory, jako je druh vlasů, délka a hustota. Orientační cena se pohybuje od 1 800 Kč a může se vyšplhat až k 12 500 Kč.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Dobry den,
doktor mi diagnostikoval plíseň nehtu a předepsal mi Exoderil. Po 14 dnech pravidelného používání nevidim změny. Znáte nekdo jine metody k uzdraveni? Diky. K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana z Brna.

Ahoj, vyrábím domácí mast ze smrku, která je na plíseň na nehtech velmi účinná. Mimo jiné bezvadně funguje na bolavé klouby, bolesti hlavy, ucpaný noc či uvolnění hlenů při nachlazení. Pokud máš zájem, ozvi se mi na E-mail: ivana.uhrova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu u palce nohy

Metody

Byla aplikována tři různá topická antiseptika (dvě na bázi alkoholu a jedno na bázi povidonu – jodu) na kůži jedné ruky, která byla zasažena svrabem. Z každé oblasti byl proveden stěr z kůže, aby se vyhodnotila životaschopnost roztočů v daném období. Rovněž byl proveden stěr kůže v kontrolní oblasti bez antiseptické aplikace. Antiseptika se testovala i přímo na roztoče. Statistické srovnání procentuálního zastoupení živých roztočů v různých vzorcích bylo hodnoceno pomocí testu χ 2. Proveden byl rovněž dermoskopický obraz druhé ruky před a po mytí rukou, aby se spočítal počet parazitů na povrchu kůže.[1]

Zdroj: Slivovice na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem NÁDOR ZA UCHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý večer. Syn 12let má asi 2mesice bouli za uchem. Neboli ho. Jsme objednání na ultrazvukové vyšetření, ale mam strach co to je, aby to nebylo něco vážného. Zjistili jsme to náhodou. Nemocný nebyl. Mívá problémy s usinanim. Děkuji za odpověď. M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ultrazvuk je na začátku dobrá volba. Pokud ultrazvuk nic neukáže, tak je zde několik dalších pokročilých vyšetřovacích metod: počítačová tomografie (CéTéčko) a magnetická rezonance. Tyto metody mají velkou vypovídající hodnotu a většinou zcela ozřejmí zdravotní stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nádor za uchem

Umělé oplodnění hrazené pojišťovnou

Umělé oplodnění je hrazeno pojišťovnou jen v případě, kdy má klient nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění. Dle § 15 odst. 3 zákona o veřejném zdravotním pojištění č. 48/1997 Sb. se hradí péče v souvislosti s umělým oplodněním nejvíce třikrát za život, nebo pokud bylo v prvních dvou případech přeneseno do pohlavních orgánů ženy pouze 1 lidské embryo čtyřikrát za život. Speciální laboratorní metody jsou hrazeny přímo klientem, stejně jako doplatky za stimulační léky nebo léky, které jsou nad rámec limitu hrazeného ze zdravotního pojištění (po vyčerpání 2 250 IU).

Podrobné ceníky jsou uvedeny v jednotlivých centrech.

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi ZÁKALKY VE SKLIVCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

mám ablaci zadní membrány sklivce na obou očích již 1,5 roku a zákaly mě velice obtěžují a vidím jako přes igelit. co by se dalo dělat kromě operativní metody. Nevím, zda příčina není v laserové operaci krátkozrakosti před 14 lety -8 dioptrií.
Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zákalky ve sklivci

Přírodní léčba růžovky

Rosacea se obvykle léčí zevním nanášením gelu z aloe vera, nebo čaje roibos s citronem, popřípadě mýdla se sírou nebo masti s ichtamolem. Na růžovku také pomáhá volně prodejná Kittlova mast a Jarischova voda. Předpokládá se, že růžovka souvisí se špatnou funkcní střev, takže v léčbě je důležitá také dieta a přísná životospráva, jako například: hodně ovoce a zeleniny, bílé maso (drůbeží, ryby apod.), ale ne často, jen jednou za týden. Dále čaje na pročištění a úplné vyřazení bílé mouky v jakékoli podobě, to znamená žádné sladké (oplatky, koláče, buchty, knedlíky, těstoviny, omáčky zahuštěné moukou) Co se týče pečiva, tak se může jen žitný chleba.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Poradna

V naší poradně s názvem PROSBA O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den. Již skoro rok mám bolesti kolem bederní páteře, vystřelující do obou hýždí. Dle rentgenového snímku se jedná o: coxartrosis bilat.,gr.II-III vpravo, vlevo gr.II dle Kellgrena, coxa valga Artoza Si synchrondroz, polyosteochondroza disků, sponndyloza, spondylartroza.
Několikrát jsem navštívil praktického lékaře, ortopedii, neurologii, několikráte jsem prošel rehabilitací. Dostal jsem nějaké tablety proti bolesti, ale ta přetrvává. Nikdo mi zatím nesdělil o co se jedná a co mám dělat. Pouze jsem se dozvěděl, že na vozík to ještě není. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S bolestmi podobného druhu jako máte Vy, máme výborné výsledky s použitím dornovy metody. Dornovu metodu obvykle můžete najít ve větším městě. Pro získání přehledu o této terapii Vám zde přikládám odkaz, kde najdete bližší informace: www.google.cz/search…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosba o radu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP