Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MINERÁLY

OBSAH

Vitamíny a minerály

Vitamíny jsou užitečným domácím lékem na kopřivku. Vitamín C snižuje hladinu histaminu a příznaky kopřivky. Doporučená dávka je 2–4 gramy denně. Vitamín E a zinek také napomáhají při léčbě kopřivky, protože hojí pokožku. Vitamín E a zinek se obvykle aplikují lokálně, přímo na zasaženou oblast.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobry den,
Smim poprosit o nazev mineralu, ktere pouzivate? Trapi mne hodne obdobne potize, a take mam tetanii, jsem take pod dlouhodobym psy hickym tlakem. Dekuji mnohokrat. Petra Ostrava

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Skulinová.

Minerály užívám od LR. Ale doporučuji přehodnotit celkový přístup ke zdraví. Možná vám napomůžou doporučení a recepty stránek www.naukaozdravi.cz. Přeji vám zdravé a radostné dny. Miluška

Zdroj: diskuze Mravenčení končetin.

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krasavka.

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Peeling

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

B komplex je pro vlasy základ. Ale mně kromě vymenovných dost pomohly i omega 3 mastné kyseliny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny a minerály pro vlasy

Pangamin Klasik

Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.

Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.

Zdroj: Pivní kvasnice

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPSI MINERALY A LEKY PRO ALERGIKY S EXEMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drapal lumir.

jsem alergicky na skoro vsechny stromy nektere travy psi a kocky jidla cokolady orechy.pokozka zarudla a vyrazka strasne svedi.nic moc nepomaha .mam 32 let.predem dekuji za jakoukoli radu.preji pekny den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto projevech alergie bych doporučil dlouhodobou léčbu Claritinem a na vyrážku bych zkusil použít fenistil gel. Od praktického lékaře, si nechte předepsat lék Prednizon a při těžkých projevech ho krátkodobě užívejte.
Samozřejmě platí vyhýbat se alergenům co to jde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nejlepsi mineraly a leky pro alergiky s exemy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP