Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MÍSTA

OBSAH

Přiměřené množství tělového krému Priessnitz vmasírujte do ztuhlého a bolestivého místa. Účinky přípravku budou intenzivnější, když na místo aplikace přiložíte zábal.

K zevnímu použití! Skladujte při teplotě 15–25 °C. Skladujte mimo dosah dětí. Neaplikujte do očí ani na sliznici.

Zde se můžete podívat, jaká je cena masti na žíly Priessnitz.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz

Diskuze

V diskuzi LASER NA METLIČKOVÉ ŽILKY - MÍSTA,KDE SE PROVÁDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Salavová.

Jsem z Uničova-okres Olomouc.
Prosím o nejbližší místa,kde se tento zákrok
provádí.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Zkuste si u vietnamců koupit to nejsilnější laserové ukazovátko asi za 100 Kč a tím pak pravidelně zblízka sviťte na postižená místa po dobu 20 minut každý den.

Zdroj: diskuze Laser na metličkové žilky - místa,kde se provádí

Příprava nového místa

Přesazení motýlího keře vyžaduje určitou přípravu nového místa. Motýlí keř preferuje vlhkou, dobře odvodněnou půdu na částečném až plném slunci. Pro dosažení nejlepších výsledků vyhnojte půdu před výsadbou kompostem. Po přesazení již keř nepotřebuje žádnou zvláštní péči.

Zdroj: Kdy přesadit motýlí keř

Léčba

V léčbě se využívá extirpace, což je vyříznutí postižené tkáně a následné ozařování místa.

Zdroj: Rakovina rtu

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Stuchliková.

jsem po operaci štítné žlaze v zaří 2022 pravy lalok v dubnu 2023 levy kde byli tři nádory zhoubné prodělala jsem léčbu jodem v Ostravske fakultní nemocnici a jdu ještě v lednu lázně mám od endokrinologa jen se mám rozhodnout já bych moc ráda Luhačovice je to možné děkuji za odpověd s pozdravem Stuchliková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Do návrhu na lázeňskou léčbu můžete uvést místo, kde chcete léčbu absolvovat. Můžete uvést až tři různá místa. O tom, do kterého místa nakonec pojedete, rozhodne vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lazně po operaci štitné žlazy

Tea tree oil

Tea tree oil je silným antiseptickým prostředkem využitelným při akné a vyrážkách. Lze ho použít k lokální aplikaci ředěný či koncentrovaný. Aplikujte na vatovou tyčinku a potírejte jím postižená místa.

Zdroj: Které bylinky použít jako přírodní antiseptikum?

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana z Brna.

Ahoj, vyrábím domácí mast ze smrku, která je na plíseň na nehtech velmi účinná. Mimo jiné bezvadně funguje na bolavé klouby, bolesti hlavy, ucpaný noc či uvolnění hlenů při nachlazení. Pokud máš zájem, ozvi se mi na E-mail: ivana.uhrova@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katarina Anischova.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat,jestli ještě mate uvedenou masticku ze smrku? Mám na protikuřácká asi plíseň nehtů na noze. Místa a je černá,místa a zelená. Myslíte,ze by to pomohlo? Dekuji za odpověď. Anischova

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu u palce nohy

Způsob použití

Několikrát denně masírujte postižená místa krémem Antižilka. Výrobek Antižilka je roky ověřený produkt, který pomohl už desítkám lidí s kožnými problémy.

Zdroj: Krém Antižilka

Diskuze

V diskuzi HOLÁ MÍSTA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JK za Krasojizda.cz.

Dobrý den, Tomáši, jsou-li místa bez vlasů zhruba o velikosti pětikoruny, pak se pravděpodobně jedná o druh onemocnění alopecia. Ve skutečnosti jde o autoimunitní onemocnění, kdy z času na čas dojde ke zlepšení stavu, ale vlivem stresu (vnitřního nebo vnějšího) se stav opět zhoršuje. Tento cyklus se během života může několikrát opakovat. Onemocnění je z lékařského hlediska neléčitelné. Pro bližší informace se obraťte na portál www.vlasy.cz/

Zdroj: diskuze Holá místa ve vlasech

Česnek

Česnek působí jako lokální antibiotikum. Vymačkejte jej a aplikujte přímo na zanícená postižená místa na pokožce. Nechejte působit alespoň půl hodiny (můžete i delší dobu). Vyvarujte se pokožky kolem očí.

Zdroj: Které bylinky použít jako přírodní antiseptikum?

Poradna

V naší poradně s názvem L DOBRY DE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den po vytržení zubů mi tam paní zubarka nedala žádný tampon ale jen vložku a na tu vložku mi dala naky byli prášeka rekla mi. Že mám přijít až 17.8kdyby byl naky problém jinak že prý ta vlozka vipadne sama může vipadnou sama děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Počkejte až sama vypadne. Když ne, tak běžte na prohlídku 17.8. Nezanedbejte čištění zubů a to včetně místa po vytrženém zubu.

Zdroj: diskuze Dobry den

Na co si dát pozor

Léčivými látkami jsou: neomycinum (ve formě neomycini sulfas) 3 300 m.j., bacitracinum zincicum 250 m.j. v 1 g zásypu.

Pomocnou látkou je monohydrát laktózy.

Nepoužívejte na rozsáhlé mokvající plochy, na místa se zřetelným výskytem městnání krve v křečových žilách a do bércových vředů.

Zdroj: Framykoin na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO OPERACI KŘEČOVÝCH ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Jsem 3 a půl měsíce po operaci křečových žil a stále mám místa i velikosti dlaně i s prsty,která vůbec necítím.připadne mi to jako přeříznuté nervy.Je prosím něco co by půsbilo aby se nervy spojily?Necitlivá místa mám na bérci a na vnitřní straně stehna. Děkuji za radu. Ludmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cvičení a masáže. Musíte něčím stimulovat nervová zakončení, aby se mohla obnovit vazba vedoucí do mozku. Zkuste zajít na neurologii a dohodněte s lékařem další postup vaší rehabilitace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potíže po operaci křečových žil

Bylinky na opruzeniny

Na opruzeniny pomáhají níže uvedené bylinné nálevy.

Opruzeniny oplachujte v nálevu ze sliznatých bylin, hlavně slézu lesního, dále ze semen lnu setého nebo chaluhy bublinatky: 1 vrchovatou lžíci byliny přelijte 0,5 l vroucí vody, 20 minut vyluhujte a sceďte. Postižená místa oplachujte 2x až 3x denně.

Také můžete vyzkoušet nálev z řepíku lékařského: 1 hrst sušeného řepíku přelijte 1 l vroucí vody, 15 minut luhujte a poté sceďte. Vlažným nálevem oplachujte postižená místa 1x denně po dobu 10–15 minut.

Mokvavé opruzeniny oplachujte v nálevu z kořene lopuchu většího nebo květu měsíčku lékařského: 1 vrchovatou lžíci sušeného květu měsíčku přelijte 0,5 l vroucí vody, 15 minut vyluhujte, následně sceďte. Postižená místa oplachujte 2x denně.

U miminek zmírníte opruzeniny studeným obkladem z nálevu měsíčku lékařského nebo řepíku lékařského. Obklady přikládejte na krátkou dobu na postižená místa a nechávejte děťátko často svlečené na čerstvém vzduchu.

Z volně prodejných mastí se nejvíce osvědčily: Imazol, Sudocream, Pytiol, Bepanthen, Ondřejova mast, Měsíčkový kojenecký krém, Menalind a nově i Zitenax.

Nezapomeňte na důkladnou hygienu a vhodnou úpravu stravy.

Zdroj: Babské rady na opruzeniny

Jak vytvořit můstek z alobalu

Je třeba vzít kus široké náplasti a na ni nalepit pásek fólie (alobalu) široké 1 cm vodorovně a 1,5 cm svisle, přičemž se horní a spodní části náplasti nechají volné, tedy vlevo i vpravo po 1,5 cm. Stříbrný můstek se přikládá na všechna postižená, bolavá místa.

Zdroj: Stříbrný můstek z alobalu návod

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ MAGNETEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den.
Prosím o informaci, zda lze aplikovat léčebné magnety na místa na páteři, kde je po operaci použita fixace s kovy. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení magnetem

Koza na řezání dřeva kovová

Koza na řezání dřeva kovová má stabilní provedení a charakteristickou ozubenou lištu, která zabraňuje protočení položeného dřeva, řezání s ní je tedy velmi bezpečné. Kovová koza na řezání dřeva umožňuje majiteli eventualitu složení pro ušetření místa. Rozměr kovové kozy je 82 x 79 x 82 cm, maximální průměr polen 30 cm, maximální zatížení 150 kg.

Zdroj: Koza na řezání dřeva

Diskuze

V diskuzi CHODIDLA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Beham po doktorech,bolest je neskutecna,po ranu sotva chodim,jak po modrinach,nejprve jsem mela elektrolecbu,to jrste zhorsilo,pak ozarovani leiserem,nepomohlo,ted jsem objednana na radiolecbu,pry je to silnejsi ozarovani,,rengen ukazal vyrustky kosti na pate,obou noh,tzv ostruhy,..ma nekdo zkusenosti,jak se vylecit,dekuji Magdaléna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Bolí mě také paty, lékařka mi nechala udělat rentgen, ale nic mi tam nezjistily. Byla jsem i na přístroji, teď si nemohu vzpomenout, jak se jmenoval, ale vypadal jako váha. Kde se zobrazilo, že tam je nějaký problém, ty místa byly zobrazeny červeně a kde to bylo v pořádku, bylo zelené. Tak mi na ty místa udělali opichy. No, ale bez bolesti jsem byla jen na nějakou dobu. Nikdo nemůže přijít na to z čeho nebo proč mě to tak bolí. Je to strašně nepříjemné a nevím už co mám dělat.

Zdroj: diskuze Chodidla bolest

Kožní výrůstek připomínající roh

Kožní rohy mají různé velikosti, obvykle bývají do 1 cm, historicky jsou však popsány případy kožních rohů délky přes 10 cm. Ačkoli jsou nejčastěji benigního, tudíž nezhoubného charakteru, řadí se ke kožním prekancerózám, což je stav předcházející vzniku zhoubného nádoru. Diagnózu lze stanovit na základě charakteristického vzhledu afekce a histologického vyšetření tkáně odebrané z postiženého místa.

Zdroj: Kožní roh

Framykoin zásyp

Framykoin zásyp obsahuje neomycinum (ut neomycini sulfas) sulfas 3 300 m.j., bacitracinum zincicum 250 m.j. v 1 g zásypu. Pomocnou látkou je monohydrát laktózy. Framykoin zásyp patří do indikační skupiny dermatologik, antibiotik. Přípravek obsahuje kombinaci dvou antibiotik se širokým antibakteriálním spektrem. Působí na většinu mikroorganismů, které mohou být příčinou infekce u povrchových poranění kůže.

Framykoinový zásyp se používá k ošetření drobných poranění, především tam, kde je vyšší riziko vzniku infekce. K ošetření po dermatologických a drobných chirurgických zákrocích. Přípravek mohou používat, dospělí, mladiství i děti od 1 roku, lze ho podávat i v období těhotenství a kojení. Postižená místa se nejprve dobře očistí a poté zasypou přiměřeným množstvím přípravku. Pokud lékař neurčí jinak, zásyp se používá 1–2krát denně na postižená místa. Při hnisavé sekreci a tvorbě krust je nutné krusty před aplikací odstranit. Přípravek se obvykle nanáší na postižené místo do zhojení. Pokud se rána nezhojí nebo se její stav výrazně nezlepší do 7 dní od začátku léčby, poraďte se o další léčbě s lékařem. Framykoin by se neměl používat na rozsáhlé mokvající plochy, na místa se zřetelným výskytem městnání krve v křečových žilách a do bércových vředů.

Framykoin DRM PLV ADS 1 X 20 GM: maximální cena v lékárně je 64,51 Kč, průměrný doplatek v lékárně činí 8,98 Kč.

Framykoin DRM PLV ADS 1 X 5 GM: maximální cena v lékárně je 50,86 Kč, průměrný doplatek v lékárně je 36,96 Kč.

Zdroj: Antibiotikum Framykoin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP