Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MOČOPUDNÉ LÁTKY

OBSAH

Praktický význam odvodňování

Přírodní diuretika pomohou s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin a toxinů z těla.

Zdroj: Močopudné potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem MOČOPUDNÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Polášek.

Je močopudná také čokoláda, příp. jiné sladkosti?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čokoláda má mírné močopudné účinky díky obsahu theobrominu a kofeinu. Theobromin je hořký alkaloid obsažený v kakau a tedy i v čokoládě.
Další cukrovinku, která má močopudné účinky je možné zmínit lékořicové bonbony.
Nejsilnějším přírodním diuretikem je kofein z kávy nebo černého čaje. Ze zeleniny má nejsilnější močopudné účinky chřest, vodní meloun, okurka a celer.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Močopudné potraviny

Nebezpečí při odvodňování

Odvést vodu z těla a domnívat se, že člověk zhubl, není správné, jde totiž jen o krátkodobý efekt. Velká žízeň, která následuje, deficit tekutin okamžitě vyrovná. Odvodňovacích účinků některých rostlin zneužívají prostředky na snížení hmotnosti. Při jejich užívání zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu, což jsou většinou dva až tři dny, může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět, ale nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota.

Zdroj: Močopudné potraviny

Krémy s čistými polyfenoly z citrusů

Jak blahodárně působí na naši pokožku čisté polyfenoly z citrusů? Polyfenoly jsou látky, které jsou rozpustné ve vodě, ale naše pokožka je pokryta ochranným filmem z tuku, takže tyto látky se jen velmi obtížně vstřebávají do pokožky. Z toho vyplívá, že pokud se tyto drahé látky nevstřebají do pokožky, tak v ní nemohou ani nijak působit. Existuje zde ale možnost, že se tyto látky mohou v omezeném množství dostat do pokožky prostřednictvím potních žláz nebo podél chloupků a v těchto místech by pak mohly trochu působit.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK TRAMAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema Bartoňová.

Dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat, jestli mohu kombinovat
lék tramal s lékem sorbifer durules

Děkuji EB

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Sorbifer Durules má dvě účinné látky vitamín C a síran železnatý. Na obě tyto látky jste se ptala ve svém předchozím dotazu. Lék Sorbifer Durules lze užívat společně s lékem Tramal.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Tramal

Odvodnění organismu

  • Naprosto spolehlivým a přitom všeobecně oblíbeným přírodním diuretikem je vodní meloun. Podobné účinky mají i okurky – vždyť jsou z „jedné rodiny“. Nízká energetická hodnota melouny a okurky přímo předurčuje pro odlehčovací diety, přičemž důležitá je právě ona „nízkokaloričnost“ než dočasný úbytek vody. Ten je potřebný u nemocných lidí.
  • Močopudné, a tedy odvodňovací účinky má kořenová zelenina, zejména celer, petržel, pastinák. Sušený kořen petržele je obsažen v močopudných čajových směsích nebo v kapslích (ne právě levných) určených k odvodnění organismu. Proto je pro odvodnění lepší připravit si například salát ze syrového celeru než kupovat drahý potravinový doplněk.
  • Odvodňovací účinky mají i docela obyčejná jablka. Jejich dužina do sebe „natáhne“ přebytečnou vodu, trochu nabobtná, takže dalším příznivým účinkem jablek je i zlepšená střevní peristaltika.
  • Močopudné účinky má rovněž mnoho bylin. Jejich užívání je třeba konzultovat s ošetřujícím lékařem, aby byl případně zajištěn soulad léčivých a účinných látek s ostatními léčivy.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobrý den beru eliquis po plicní embolii a tromboze je možné brát ještě mobivenal na varixy děkuji Ladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal obsahuje léčivé látky Diosminol a Hesperidin. Obě tyto látky jsou přírodní flavonoidy a s lékem Eliquis nijak neinteragují. Je tedy možné společně užívat Mobivenal i Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Jak fungují diuretika

Diuretika jsou velmi jednoduchá: pomáhají vašemu tělu zbavit se přebytečné nahromaděné vody a soli. Jak toho dosáhnou? Tím, že vás přimějí více čůrat.

Diuretika jsou užitečná, pokud máte zdravotní stav, který vás nutí zadržovat vodu, jako je selhání ledvin nebo městnavé srdeční selhání. Ve skutečnosti jsou také často součástí léků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku.

Zdroj: Močopudné potraviny

Diskuze

V diskuzi JAK NA SUCHÉ A ROZPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Me hodne pomohlo kdyz jsem si na noc namazala Vitaskin gold a dala si na ruce rukavice. Hlavne ted na podzim ma i mala dcera hodne vysusene ruce zimou a take ji to pomohlo. ale opravdu ruce zabalit do rukavic. Vitaskin gold je hodne mastny a krasne ruce zjemni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Předražený šunt obsahující škodlivé látky! Mnohem lepší přípravky a především levnější najdete lehce.

Zdroj: diskuze Jak na suché a rozpraskané ruce

Krémy s kolagenem.

Kolagen je bílkovina, která způsobuje elasticitu kůže. Kolagen je ale obrovská molekula a buňky kůže jsou schopny propouštět jen látky s molekulami mnohem menšími. Nějakou takovou obrovskou molekulu nejsou schopny vůbec vstřebat. Účinek kolagenu z krému nebude tedy tolik výrazný, jak se o něm často mluví. Mnohem výraznější omlazení kůže se dosáhne pomocí kolagenu, který je do těla podáván stravou, například doplňkem stravy s názvem Colafit.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

To máte pravdu. Tváří se to, že v tom jsou velmi zdravé látky, které nejpsíše nemohou ublížit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel SylvaK.

A hlavně příznaky, které tam jsou popsány, trápí čas od času všechny moje známe včetně mě. Takže jsem klidná :D

Zdroj: diskuze Příznaky

Hypoalergenní krémy

Obecně platí, že každý pleťový krém je důležité si předem vyzkoušet!. Jako zkouška krému se doporučuje natřít trochu krému na předloktí, popřípadě na pokožku za uchem nebo před uchem. Pokud se po natření neprojeví na těchto místech žádná alergická reakce, tak pak se dá krém použít na pleť tváří a celého obličeje, popřípadě dekoltu. Co ale přesně znamená informace, že je krém hypoalergenní? Znamená to, že hypoalergenní krém u většiny lidí nevyvolává alergické reakce. Spousta lidí je ale přecitlivělá na různé látky z okolního prostředí, ať to jsou pily nebo chemické látky. Také alergií jsou stovky druhů, tak jak to že se daný krém může chlubit termínem hypoalergenní? Z dlouholeté praxe jsou nám známy látky, které alergie způsobují, a jejich přítomnost v daném krému pak dává podezření, že daný krém může a pravděpodobně bude způsobovat alergické reakce. Pokud ovšem výrobce tyto podezřelé látky z krému vyloučí, tak významně snižuje riziko, že se po použití projeví nějaká alergie. Hypoalergenní krém je tedy kosmetický přípravek, který neobsahuje známé alergeny a u většiny lidí nezpůsobí alergickou reakci. Hypoalergenní krémy by se daly také označit, jako krémy vhodné pro děti.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květka.

Ahoj, může ten Alavis i moje 60-ti letá babička?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alavis obsahuje glukosamin a chondroitin a někdy i MSM a všechny tyto látky mohou ovlivnit účinky Warfarinu. Warfarin bývá obvyklý lék u lidí ve věku 60ti let. Pokud je užíván Warfarin, mohou se tyto látky užívat jen pod dohledem lékaře, jinak hrozí komplikace ohrožující život pacienta.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Lipotropní faktory

Lipotropní látky podporují tok tuku a žluči do jater a z jater. Používají se především jako léčba hepatitidy, cirhózy a chemicky indukovaného onemocnění jater. Tyto látky zvyšují hladiny dvou důležitých jaterních látek – glutathionu a S-adenosylmethioninu (SAMe). Většina výrobců doplňků výživy nabízí lipotropní přípravky. Tyto přípravky jsou obvykle bohaté na cholin a methionin, což jsou dvě důležité živiny pro játra, spolu s podpůrnými živinami anebo bylinami. Hledejte nejlépe doplněk s denní dávkou 1 000 mg cholinu a 1 000 mg methioninu. Začněte přípravek užívat jeden týden před operací a alespoň dva týdny po ní.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Diskuze

V diskuzi MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, pokud chcete mít v čaji veškeré prospěšné látky, vmíchejte med do vlahé tekutiny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dany.

Měl bych také dotaz. Jak přesně se med vyrábí?? Zatím jsem našel tento článek:vcelimor.cz/serial-d… ale rád bych věděl nějaké ty podrobnosti :)

Zdroj: diskuze Med


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP