Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZBAVIT SE VELKYCH PORU

OBSAH

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den, chcem sa opytat..aka maska je dobra na pory ?? existuje nejaka kozmetika, ktora by mi pomohla aby sa moje pory zmensili alebo stiahli ?? nezmyznu mi asi nikdy:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na velké póry? Pokud se jich chcete skutečně zbavit na trvalo, tedy je zúžit, tak vám žádná kosmetika zcela nepomůže. Jediné řešení, jak rozšířené póry zúžit je pomocí chemického peelingu a nebo s pomocí laserové terapie, toto dokáže velké póry znatelně zredukovat.
Kosmetika, určená na velké póry, tyto jenom překryje, a ačkoliv by reklamní text u těchto výrobků mohl slibovat úplné vyřešení tohoto problému, tak tomu tak není. Velké póry jsou vlastností konkrétní pokožky a krém ani pleťová maska na póry je nikdy trvale neodstraní. Půjde vždy jen o relativně krátkodobé řešení. Pokud použijete korekční kosmetiku na velké póry, tak dbejte na dobrý podklad, který dobře přilne k vyčištěné pokožce a vytvoří základ pro další make-up, který pak lépe drží a má vyrovnaný základ. Jako vhodný podklad doporučuji Clarins - Bázi na vyplnění vrásek a pórů, odkaz: www.krasa.cz/baze-na… a jako péči pro delší efekt na stažení rozšířených pórů doporučuji sérum Idealist od Estée Lauder odkaz: www.krasa.cz/serum-o…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Léčba akné

Benzoylperoxid

Benzoylperoxid (BPO) má antibakteriální a keratolytický účinek, zároveň léčí vrchní vrstvu pokožky a poskytuje obnovu pleti. BPO působí proti poruchám keratinizace, která je způsobena pupínky na zádech. Aplikace BPO je považována za velmi perspektivní, protože nedochází ke vzniku rezistence jako u některých antibiotik. Nežádoucí účinky zahrnují mírné zarudnutí a suchost kůže. Ale na rozdíl od silnějších léků jsou tyto přípravky ještě mírné.

Při léčbě zad dochází k bělicím účinkům, proto je důležité nosit bílé oblečení, jiné barvy se nedoporučují. Přesná koncentrace léků musí být určena podle typu akné. Kůže na zádech není tak citlivá jako kůže na obličeji. Aplikace produktů BPO na záda je nabízena v krémové podobě, obsahuje i účinnou močovinu.

Differin gel

Differin gel se aplikuje přímo na poškozenou oblast s výskytem akné. Tyto léky jsou určeny k léčbě lehké a střední formy akné. Differin gel je pro léčbu akné na zádech vhodnější než benzoylperoxid, protože nemá bělicí účinky. Aktivní složkou Differin gelu je adapalene, což je retinoid. Differin je vhodný i pro léčbu otevřených pórů.

Finacea gel

Finacea gel je přípravek pro léčbu akné a pro lokální léčbu papulopustulózní růžovky (kožní onemocnění s puchýřky). Účinnou látkou finacea gelu je azelainová kyselina, která má antibakteriální účinky. Dávejte pozor, aby se tento gel nedostal do kontaktu s očima. Finacea gel je pouze na lékařský předpis.

Papulex gel

Papulex gel je rovněž určen k zevnímu použití na akné. Léčivá látka nikotinamid obsahuje vitamín B3, který je obsažen v malém množství ve svrchních vrstvách kůže. Papulex gel snižuje zánět, stabilizuje ochrannou funkci kůže a zlepšuje vzhled pleti. Papulex gel také inhibuje bakteriální reprodukci na kůži. Není na lékařský předpis.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Diskuze

V diskuzi OCHRANA KOŘENOVÝCH BALŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktora.

Jakým nejvhodnějším přípravkem ochránit(ZAMAZAT) překopnuté kořeny velkých stromů. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana kořenových balů

Kondylomata u žen

Kondylomata se u žen vyskytují na malých a velkých stydkých pyscích, klitorisu, v ústí močové trubice, na hrázi, v konečníku a jeho okolí, v pochvě, na čípku, na vestibulu, na zadním rozštěpu velkých stydkých pysků. Samotná kondylomata ovlivňují významně sexualitu a často výrazně limitují sexuální aktivitu a jsou velmi frustrující.

Zdroj: Kondylomata

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Ryšková.

Dobrý den,
chci se zeptat jak je možné, že na jedné tváři mám rozšířené pory a na druhé ne. Přitom na obě tváře dávám přibližně stejné množství krému. Kosmetička říkala, že mám normální pleť, akné jsem nikdy moc neměla. Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Evo, je to normální jev. Lidské tělo není zcela symetrické a to se týká i vlastností pokožky na té či oné straně těla. Budete se muset, Evo, s touto disbalancí smířit. Pro krytí rozšířených pórů použijte kosmetiku na rozšířené póry. Přehled o tom, co pro rozšířené póry nabízí trh můžete zjistit tady: www.krasa.cz/problem…

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem ROSACEA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte léčivý krém Rosalox, který obsahuje léčivou látku Metronidazolum. Používá se 2 krát denně a je určen právě na léčení růžovky. Také si dejte do pořádku svoje střeva pomocí probiotik. Můžete také změnit lékaře. Jiný lékař = jiný způsob léčby = jiné výsledky.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Používala jsem krém ROZEX od lékařky, ale bez velkých efektů. Marie

Zdroj: diskuze Rosacea

Léčba octem

Na internetu naleznete informace o léčbě svrabu octem. Tato terapie ale bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Roupi - foto

Tady jsou fotky, na kterých je vidět roup dětský.

Zdroj: Jak se zbavit roupů

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT KYSELINY MOČOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Bohužel zbavit se ji nedá jen zmírnit .

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové

Jak na svrab ve vlasech

Zákožky se mohou objevit i ve vlasech. Zde je vhodné použít dle tradiční léčby i tea tree olej, který přidáte do tekutého mýdla a šamponů. Proti svědění se doporučuje Analergin a také mýdlo s obsahem síry.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi MAST NA NARAŽENÉ ŽEBRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Veverková.

Dobrý den,prosím o radu,který gel je vhodný na naražená žebra při velkých bolestech.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Šinkmajerová.

Dobrý den.
Žiju už sama, nemá mi kdo pomoci. Narazila jsem si žebro vzadu nad pasem. Co mi O P R A V D U pomůže od bolesti? Mám mast IBALGIN, ale zdá se mi, že vůbec nepomáhá. Od naražení žebra uplynul ZHRUBA TÝDEN. Prosím, pomozte mi, DĚKUJI.
Marcela Šinkmajerová

Zdroj: diskuze Mast na naražené žebra

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Diskuze

V diskuzi SKLIVCOVÉ ZÁKALKY, JAK SE JICH ZBAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Mercová.

Prosím o radu, jak se zbavit očního zákalku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sklivcové zákalky, jak se jich zbavit

Borax

Borax nebo boritan sodný je přinejmenším kontroverzní. Nejčastěji se používá v čisticích prostředcích pro domácnost, jako jsou prací prostředky.

Ačkoli někteří lidé tvrdí, že může pomoci se svrabem, jiní pochybují o tom, že je bezpečný pro lidi.

Neměl by se používat přímo na kůži, ale může být účinný při praní prádla, když se snažíte zbavit svrabu.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT MUCHNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jak je možno zbavit se muchniček na zahradě ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muchničky jsou svízel, bohužel. Koušou a přenášejí vážná onemocnění. Jejich akční rádius je 40 až 60 km od jejich hnízdiště. Nedá se jich zbavit chemickým postřikem, protože po usmrcení přiletí další a další. K jejich omezení se dají použít žluté lepové desky rozmístěné ve volném prostoru, ale účinné jsou jen trochu, protože neustále přilétavají nové. Proto nejúčinnější ochranou proti muchničkám je repelent a textilní ochrana těla vhodným oděvem. Jaké repelenty poskytují nejlepší ochranu proti kousavým mouchám? Produkty, které obsahují účinnou složku ethyl butylacetylaminopropionate (IR3535), DEET (N , N -diethyl- meta -toluamide), nebo picaridin, tak ty jsou nejúčinnější. Ale i tak neodradí všechny kousavé mouchy. Vzhledem k této omezené účinnosti repelentů vyžaduje ochrana proti kousavým mouchám přijetí dalších opatření, jako je vyhýbání se oblastem obývanými muškami, vyhýbání se dobám nejsilnějšího kousání a nošení lehkého oblečení, včetně košil s dlouhým rukávem, dlouhých kalhot a čepice. Pokud jsou černé mušky četné a není-li možné se před nimi ukrýt, může ochranu poskytnout síť, která zakrývá hlavu, stejně jako „včelí kapuce“ používana včelaři.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit muchniček

Jak léčit svrab doma

Velmi často lidé potýkající se s tímto problémem zkouší domácí léčbu, protože je jim trapné jít k lékaři. V žádném případě však nejde o správný krok. Domácí léčba může jen zhoršit průběh onemocnění a prodloužit dobu léčení. Osvědčené domácí recepty působí spíše podpůrně, takže byste určitě neměli vynechat návštěvu lékaře.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

moje orchideje mají mnoho velkých listú,ale málo květů.proč?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pěstování orchidejí

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP