Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MOŽNOSTI LÉČBY

OBSAH

Jak lupénka vypadá?

Fotografie a fotky, kde je pěkně vidět lupénka ve svých typických výskytech jsou zde: lupénka fotky.

Zdroj: Možnosti léčby lupénky

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ FLÍČEK. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Krejzl.

Nevím co to je, kdo poradí?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto vypadá granuloma annulare, který je typický výskytem mimo jiné i na hřbetu ruky. Obvykle spontánně vymizí do dvou let i bez léčby. Na urychlení léčby je možné zevně použít steroidní látky nebo krém s kortizonem, vše na lékařský předpis. Další možnosti léčby jsou zmražení kapalným dusíkem, injekce steroidů přímo do lézí a lejzr. Pokud se toho chcete rychle zbavit, tak zajděte na kožní a nechte si na to předepsat vhodný preparát.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní flíček.

Možnosti léčby

Možnosti léčby spojené s astigmatismem zahrnují používání korekčních čoček (pevné sklo), nebo určitý typ kontaktních čoček, možný chirurgický zákrok, v některých případech postačí jednoduchá oční cvičení. Vědci potvrzují, že pacienti, kteří cvičí své oči jednu nebo více hodin denně, hlásí dramatické změny: výrazné posílení okohybného svalstva a zlepšení vidění.

Doporučuje se, aby si každý nejprve vyzkoušel jednoduchou sadu cvičení, které nejen posiluje oční svaly, ale také zlepšuje vidění, a tím samozřejmě léčí astigmatismus, a to bez chirurgického zákroku nebo jiných opravných prostředků. Také je důležité dopřát svým očím dostatek odpočinku, neboť únava zhoršuje jejich stav. Vyhněte se čtení z obrazovky počítače při nízké hladině osvětlení. Dobrým cvičením pro vaše oči může být to, že střídáte zaměření pohledu na objekty, které jsou blízko, a pak na ty vzdálené, přispějete tak k posílení očních svalů a předcházíte astigmatismu.

Je důležité, abyste vždy požádali o radu lékaře, než učiníte jakékoli rozhodnutí, které může ovlivnit vaše zdraví nebo pohodu. S lékařem můžete prodiskutovat možnosti léčby, které jsou pro vás vhodné, vysvětlí vám i léčebný plán, který by měl být zároveň ideální pro váš celkový zdravotní stav.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Protonová léčba rakoviny močového měchýře

Základem je včasná diagnóza, proto je důležité, aby u sebe lidé dokázali rozpoznat příznaky rakoviny močového měchýře a mohli tak zavčasu vyhledat lékařskou péči. Jelikož jsou možnosti léčby u pokročilé rakoviny močového měchýře omezené, míra přežití u tohoto onemocnění zůstává nízká. Po posledních 30 letech, kdy nebyly v léčbě metastatického nádoru močového měchýře učiněny žádné objevy, představuje novou možnost léčby u pacientů s metastatickým karcinomem močového měchýře protinádorová imunoterapie, která využívá přirozené schopnosti organismu bojovat s nádorovými buňkami.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Tekutiny

Spotřeba velkého množství tekutin, zejména vody, může pomoci s léčbou mnoha infekcí močových cest, včetně uretritidy. Lékaři obvykle doporučují vypít alespoň 8–10 sklenic vody denně. Tento přebytek vody pak pomáhá k odplavování mikroorganismů způsobujících infekci.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice

Diskuze

V diskuzi MORBUS CROHN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

J

á se přidávám. Crohna mi diagnostikovali na podzim po pár týdnech ve špitále. Teď je to vcelku stabilizovaný ale varovali mě že se nemám stresovat. Tak nevim co mám dělat. Mam zameškaný zkoušky ze zimy a teď už se mi pomalu rozbíhá letní semestr.



Kde bych se o Crohnu dověděla víc? Zatim jsou informace takový neucelený. Je někdo kdo si to vyléčil úplně do uzdravení? A jaký léky považujete za opravdu účinný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ZiZi .

Bohuš má úplně pravdu. U Crohna jde o klid a vyváženou stravu, stres udělá hodně velký nepořádek v organismu. Možností léčení je spousta, záleží na tom jak budeš reagovat na které léky, nejspíš budou standardně postupovat od těch mírnějších přez ty, které mají vyšší účinnost, ale zase celou řadu vedlejších nepříznivých dopadů (hlavně snížení imunity organismu). Biologická léčba je tou poslední možností, jako negativum je její cena, pozitivum minimum vedlejších příznaků a vysoká účinnost. A taky samozřejmě možnost ambulantní léčby.

Zdroj: diskuze Re: Morbus Crohn

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Příčiny vzniku

  • nevhodná a příliš dráždivá vlasová kosmetika
  • nedostatečné opláchnutí šampónu či kondicionéru z vlasů
  • stres, úzkost a psychické vypětí
  • studené počasí a suché vnitřní vytápění
  • špatná výživa, chybějící množství vitamínů a minerálů v organismu
  • pomnožení kvasinek a plísní v organismu včetně pokožy hlavy
  • kožní onemocnění - např. (seborrhoická dermatitida, lupénka)

Zdroj: Lupy ve vlasech a možnosti léčby lupů

Poradna

V naší poradně s názvem ROZBÍJENÍ ŽLUČNÍKOVÝCH KAMENŮ ULTRAZVUKEM LERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk Pacovský.

Dobrý den, ve svém článku se zmiňujete o možnosti rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem (LERV).
Nedaří se mi ani po rozsáhlém hledání nalézt pracoviště, které se tímto způsobem léčby zaobírá.
Můžete mě někam nasměrovat pro radu?
S pozdravem Pacovský

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metoda LERV je vhodná pouze pro 20% případů žlučníkových kamenů. Ostatní pacienty je třeba léčit jinými metodami, nejefektivněji pomocí laparoskopie. Zeptejte se svého lékaře, zda-li je pro vás metoda LERV vhodná vzhledem k typu a umístění vašeho kamínku. Teprve pak se zaměřte na vyhledání vhodného pracoviště, kde zákrok LERV provádějí. Je to například oblastní nemocnice Kolín, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, FN Ostrava, Nemocnice Havlíčkův Brod, Krajská nemocnice Zlín, Krajská nemocnice Liberec a mnoho dalších.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem LERV

Přírodní prostředky

Při léčbě uretritidy se doporučují různé antioxidační potraviny, zdravé rostlinné oleje, multivitamíny, probiotické doplňky, zelí a výtažek z hroznů. Většina těchto potravin zlepšuje imunitu a pomáhá tělu bojovat s mikroorganismy, které způsobují infekce močové trubice. Měli byste se vyhnout kávě, alkoholu, tabáku, mastným kyselinám a rafinovaným potravinám, což rovněž přispěje ke zlepšení celkového zdraví.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA OTEKLÉ RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holubková Jiřina.

Dobrý den,
jak léčit otok ruky jsem se už dočetla, jen bych chtěla vědět, kdy s léčbou začít. Jsem 11 dní po ATB, ruka nebolí , je mírně zarudlá / k večeru více/. Ruka je otokem napjatá a kůže už je nová, hebká.

Děkuji za odpověď. Holubková Jiřna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší by byly manuální lymfodrenáže, ale můžete vyzkoušet všechny uvedené. Jen se vyvarujte nanášení domácích mastí nebo tinktur. Ty mohou narušit mladou kožní bariéru a odstartovat nový erisypel. Podobné riziko je i u zmíněné vodoléčby. S léčbou začněte hned a to tím, že proberete s terapeutem možnosti další léčby a naplánujte si návštěvy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak léčit otok ruky po kožní nemoci zvané růže

Analgetika

Lékař vám může předepsat léky proti bolesti, jako je phenazopyridine, který rychle pomůže k úlevě od příznaků spojených s uretritidou (bolest močových cest, pálení, nepříjemné pocity). Je důležité poznamenat, že tyto léky neléčí infekci, ale pouze poskytují úlevu od symptomů. Phenazopyridine je k dispozici ve formě tablet, obvykle se užívá třikrát denně. Mezi časté nežádoucí účinky patří bolesti hlavy, závratě a žaludeční nevolnosti.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ LÉKŮ XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Pelesny.

Po jaké době když jsem přestal brát prášek Xarelto 20 mohu darovat krev? Děkuji moc za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po ukončení léčby Xareltem můžete darovat krve nejdříve za 2 dny po dokončení léčby. Totéž platí pro přípravky PRADAXA (dabigatran), ELIQUIS (apixaban), INHIXA (enoxaparin).
Až za 7 dní je možné darovat krev po dokončení léčby heparinem nebo jeho deriváty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Jaká je obvyklá délka léčby?

Obvyklá délka léčby závisí na druhu užívaných antikoagulačních léků. Někdy stačí jen krátká doba po rekonvalescenci, ale někdy je zapotřebí celoživotní užívání těchto léků.

Zdroj: Antikoagulanty, léky proti srážení krve

Poradna

V naší poradně s názvem RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slavomir.

Dobry večer...mam velmi suchy nos až do prasknuti a urobia sa chrasty až to boli. Beriem lieky na tlak, cholesterol(možno že to je od tabletiek). Neviem ako by som to vyliečil...dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud s tím vážně chcete něco dělat, tak budete muset začít spolupracovat s lékařem z ORL. Tam získáte prohlídku z které se dá určit příčina a k tomu má lékař plnou paletu možností léčby. Z běžné dostupných prostředků by mohla pomoct Vincentka ve spreji k vidění zde www.lekarna.cz/amp/v… a potom nosní mast proti krustám k vidění zde www.lekarna.cz/amp/r…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Ceny protonové léčby v Plzni

Protonová léčba Plzeň k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH CO POMUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Dobrý den!

Děkuji za celou řadu rad. Rozhodně se jimi budu snažit řídit. Asi to ale nebude hned zpočátku stoprocentní. Čeká mě teď nějaký čas úsporné období z důvodu rekonstrukce nově pronajatého bytu. Vzhledem k tomu, že budu mít, jak se říká hluboko do kapsy, i takových dalších 1.500,- utracených v lékarně si úplně nemohu dovolit. Pupalkový olej, zinek a aloe vera gel už jsem nějakou dobu užívala. Postupně se k nim pokusím vrátit a být důslednější i ve stravě a přidat i další doplňky. Dříve se mi vnitřní původ mých problémů nejevil tak evidentní, dnes se ale začínám potýkat i se zhoršující se přecitlivělostí pleti obličeje, kt. je neustále lehce zarudlý a se sklonem k podráždění při pocení, na sluníčku, po konzumaci kyselého, atd. Nic takového se mi dříve nestávalo, nebo pouze velice zřídka. Teď z toho začín být každodenní jev, proto změna životosprávy bude nutností. Nebude to pro mě těžké. Vím, které potraviny bych měla konzumovat, a který se naopak vyhýbat. Na druhou stranu je ale i spousta takových, u kterých si nejsem jistá.. např.mléčné výrobky, nakolik mi škodí, a nakolik si je můžu dopřát.. Přírodní cukry jako banán, hroznové víno, vodní melouny.. necelozrnná rýže a těstoviny,.. nebo kyselejší citrusy a octové zálivky.. Myslíte, že i tyto potraviny jsou rizikové ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenda.

No tak to jsme na tom docela podobně, taky jsme si s přítelkyní našli podnájem přes www.eurobydleni.cz/b… A taky jsem řešil problém s lupy, vždy když jsem měl delší vlasy, dělaly se mi skoro až takový strupy na hlavě a když jsem se je snažil vyčesat tak to akorát svědilo. Pak mi kadeřnice poradila Milvu, je to taková vlasová kosmetika, ale taky není nejlevnější, ale dost to pomáhá :)

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech co pomuze

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Ceny protonové léčby v Olomouci

Protonová léčba v Olomouci k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Rada našich babiček - domácí recepty proti lupům

Citrónová šťáva zabraňuje šupinatění kůže a snižuje tvorbu lupů. Šťávu z jednoho citrónu přecedíme přes nekovové sítko a vlijeme do jednoho litru vlažné převařené vody. Po umytí vlasy opláchneme, jemně osušíme a necháme volně uschnout. Dalším receptem je nálev z rozmarýnu, kterým si ženy v minulosti oplachovaly vlasy. Dobře poslouží ale i borová voda před umytím vlasů. Než si umyjeme vlasy šamponem, mírně je navlhčíme, masírujeme kůži skalpu a opláchneme teplou vodou.

Zdroj informací: JK, www.vlasy.cz

Zdroj: Lupy ve vlasech a možnosti léčby lupů

Protonové centrum – cena léčby

V Protonovém centru v Praze stojí léčebná procedura prostaty cca 260 000 Kč. Cena léčby stejného onemocnění v Mnichově by českého pacienta vyšla cca na 850 000 Kč, z čehož léčba v Mnichově by stála zdravotní pojišťovnu 550 000 Kč (dalších 70 tisíc by dal pacient za pobyt v Mnichově).

Zdroj: Protonové centrum Praha

Příčiny a možnosti léčby

Nejčastější příčinou vypadávání vlasů u žen je mužský hormon (testosteron), který útočí na vlasové folikuly, takže vlasy nemají dostatek živin. Výsledkem je rychlejší vypadávání vlasů. Kromě dědičné dispozice hormonu může být také produkce vlasů ovlivněna určitými životními změnami, například těhotenství, menopauza, užívání léků. Důvody vypadávání vlasů mohou být rozmanité, léčba však bývá účinná teprve po zjištění přesné diagnózy. Léčba je často zdlouhavá a vyžaduje trpělivost pacienta. Existuje již mnoho přípravků, které dokážou zamezit vypadávání vlasů z hormonálních příčin. Může dojít k léčbě pomocí léčivých přípravků nebo kosmetické terapie, ale závisí na formě vypadávání vlasů a způsobu léčby. Včasná diagnóza vypadávání vlasů přináší větší šanci na uzdravení!

Medikamentózní léčba

Dědičné vypadávání vlasů je obvykle léčeno pomocí léků, které blokují produkci dihydro-testosteronu. Rizika a nežádoucí účinky medikamentózní léčby zahrnují trombózu, problémy s játry a výkyvy nálad. Léky jsou určeny jak pro muže, tak pro ženy, ale musí se brát v různých koncentracích po celý život.

Existují i léky, které jsou aplikovány lokálně na pokožku hlavy a blokují vznik dihydro-testosteronu. Tyto přípravky se užívají jednou ročně a zamezují vypadávání vlasů. Mezi nežádoucí účinky patří změny krevního tlaku a alergie.

Alternativní metody

Chirurgická transplantace vlasů, ale ta se ženám nedoporučuje.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Antibiotika

Antibiotika se předepisují k léčbě uretritidy způsobené bakteriemi. Lékař může zpočátku předepsat širokospektrální antibiotika, která jsou účinná proti široké škále bakterií. Specifický lék, který působí proti konkrétnímu původci, může být stanoven tehdy, jakmile jsou výsledky laboratorních testů k dispozici. Azithromycin a doxycycline jsou nejběžnější antibiotika používaná k léčbě uretritidy. Obvykle jsou podávána perorálně a léčba trvá asi sedm dnů. V případě gonokokové uretritidy může být azithromycin předepsán společně s cefalosporinem. Tradičně jsou fluorochinolony používány k léčbě uretritidy, zejména gonokokové uretritidy. 25 % kmenů Neisseria gonorrhoeae je odolných na fluorochinolony. Metronidazol, tinidazole a erytromycin jsou tři antibiotika běžně používaná k léčbě recidivující uretritidy.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP