Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NA KONTAKTNÍ DERMATITIDU

OBSAH

Kontaktní dermatitida

Kontaktní dermatitida se dělí na alergickou a iritační, obvykle se projevuje růžovou nebo červenou svědivou vyrážkou. Určení přesné příčiny kontaktní dermatitidy může být obtížné.

  • Alergická kontaktní dermatitida je krátkodobá kožní alergie. Příkladem alergické kontaktní dermatitidy je působení jedu břečťanu, kdy jen slabý dotek na kůži vyvolá dermatitidu. I další rostliny mohou vyvolat alergickou kontaktní dermatitidu, květiny, byliny, ovoce i zelenina. Příčinou této dermatitidy mohou být rovněž, barvy na vlasy, kosmetické přípravky, kovy, guma, formaldehydy (používané jako konzervační přísady v mnoha produktech).
  • Iritační kontaktní dermatitida je způsobena látkou zhoršující stav kůže tím, že dochází k opakovanému kontaktu, typickým dráždidlem je voda, která vysušuje a poškozuje pokožku opakovanou expozicí (časté mytí). Symptomem dráždivé dermatitidy je suchá, poškozená kůže.

Zdroj: Dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE PO CELÉM TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Yvonna Grygerová.

Posledních asi 14 dní se mi na celém těle střídavě oběvují zčervenalé plochy, nejvíce na rukou a nohou, ale i na krku, břiše, obličeji.dnes večer mě strašně svedily celé šlapky nohou, po osprchování svědí celé koleno. Nejvíce se toto svědění projeví buď hned po probuzení nebo večer doma při sledování televize to začne svědit a když se poškrabu, tak to ihned napuchne a zčervená, jako po popálení jedovatou trávou.
před těmito asi 14 dny jsem začala brát doplněk stravy z Nahrinu který se jmenuje ArtiFit Caps Plus na podporu chrupavek.obsahuje glukosamin solfát sodný, chondroitin sulvát sodný,hydroxypropylmetylcelulóza, hydrolyzovaná vepřová želatina,kukuřičný škrob, extrakt z harpagofytu ležatého, citrát manganatý, citrát měďnatý,chlorid chromitý.
Dále jsem jedla denně 2-3 mandarinky, tak si myslím, že by to mohlo být z těchto dvou věcí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tohle bych viděl spíše jako kontaktní dermatitidu nebo svrab, než následek konzumace přípravku na klouby a mandarinek. Příčinou může být časté koupání, pěna do koupele, prášek na praní, aviváž, tělové mléko, a tak dále. U svrabu zase stačí jízda veřejnou dopravou a sednutí si na polstrovanou sedačku. Nejlépe uděláte, když zajdete na kožní a necháte si to tam vyšetřit. Tak se toho nejrychleji zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže po celém těle

Barevné kontaktní čočky druhy

  • Dioptrické barevné kontaktní čočky mohou opravit anebo zlepšit krátkozrakost, dalekozrakost nebo i astigmatismus a zároveň při tom ještě mohou zvýraznit nebo změnit barvu očí.
  • Nedioptrické barevné kontaktní čočky, někdy také nazývány bezdioptrické čočky, jsou navrženy pouze pro kosmetické účely, jen aby změnily barvu očí, a nemají žádné korekční vlastnosti klasické kontaktní čočky.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nosím kontaktní čočky a neustále mam zarudlé jedno oko až hnisavé.Je možné že by to mohlo být od kontaktní čočky?Předem děkuji za odpověd!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Příznaky alergické kontaktní dermatitidy u dětí

Alergická kontaktní dermatitida se u dětí projevuje jako zarudnutí kůže, vyrážka, svědění. Kůže se stává suchou a začne se odlupovat. V závažnějších případech vznikají trhliny a vředy, které se tvoří při nesprávné péči.

Zde můžete vidět fotky, jak vypadá kontaktní dermatitida u dětí.

Zdroj: Jak vypadá kontaktní dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem PERIORÁLNÍ DERMATITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa Mitysková.

Dobrý den, prosím o radu, mám periorální dermatitidu kolem úst a velmi suchou pokožku stále. Prosím o radu, co používat za krém na suchou pokožku obličeje a protože dermatitidu mám již od konce června (postupně se zhoršovala od dubna), co bych mohla používat za přírodní přípravek (nezabral mi lék od p. doktorky, 1. Elocom, 2. protopic). Nyní používám zinkovou mast 2x až 3x denně a černý čaj na umývání a sádlo vlastnoručně vyškvařené.
Děkuji moc za rady s pozdravem

Mitysková Květa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji vytrvat v pokusech se svou kožní lékařkou. Někdy je totiž velmi obtížné najít příčinu této dermatitidy kolem úst a nezbývá nic jiného, než metoda pokus / omyl. Vaše doktorka na vás evidentně zkouší léky, které ve většině případů velmi dobře účinkují na tyto problémy. To, že u vás nezabraly, svědčí o nějaké méně běžné příčině vaší dermatitidy a bude třeba jí vyzkoumat. K léčbě budou zřejmě potřeba přípravky, které jsou většinou na předpis a proto si myslím, že spolupráce s kožním lékařem bude to nejlepší, co můžete pro sebe udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Periorální dermatitida

Cena kontakních čoček

Kontaktní čočky se dají levně pořídit na internetu, když objednáte větší množství. Obchod vám obvykle dá jako dárek vodu na údržbu čoček. Ceny kontaktních čoček můžete vidět zde: kontaktní čočky cena.

Zdroj: Kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda Žáková.

Dobrý den, mám prosím dotaz. Budu mít poukaz na kompletní lázeňskou léčbu, zajímá mě cena příplatku, kdybych měla zájem o jednolůžkový pokoj a co je součástí jednolůžkového pokoje.
Děkuji Magda Žáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Posílám Vám odkaz na kontaktní formulář Lázní Bělohrad. Klikněte na něj, vyplňte a pak se dozvíte cenu přímo od dodavatele. Odkaz: www.belohradlazne.cz…

Zdroj: diskuze Lázně bělohrad křížkové lázně cenik

Kontaktní čočky podle doby použití

Kontaktní čočky se obvykle dělí do tří kategorií, na základě toho, jak často musí být nahrazovány:

  • Jednorázové čočky – mění se každé 2 týdny, nebo i dříve.
  • Čočky s častější výměnou – mění se měsíčně nebo čtvrtletně.
  • Tradiční čočky – mění se po půl roce nebo déle


Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Optik.

Dobry den, Nikol, kontaktni cocky zrejme Vasemu problemu neprizpeji, vysadte je a navstivte co nejdrive lekare. Puvodcem muze byt infekce, ktera se do oka dostala jinou cestou nez kontaktni cockou. Take je mozne, ze Vam cocky "nesedi", jsou proste lidi, kteri je nesnesou. Je nutna pravidelna prohlidka zda cocka nedeformuje vrchni vrtstvu oka. V kazdem pripade Vas problem je nutne co nejdrive resit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

dobry den potreboval bych poradit mam po dlanich a po prstech takove byle pupence a nevim co to je

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Dobrý den, kontaktní čočky včetně příslušenství pravidelně nakupuji na www.kup-cocky.cz/, nikdy s objednávkou nebyl problém a vždy mi v termínu přišlo vše, co jsem si objednala. Je tam opravdu široký výběr a super ceny, doporučuji :)

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Otevřený epikutánní test

Používá se při testování látek s očekávaným silným iritačním účinkem. Také se jím testuje kontaktní urtikárie či proteinová dermatitida. Za 20−30 minut se hodnotí časná a za 48−72 hodin pozdní reakce.

Zdroj: Jak vypadá kontaktní dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanča.

Je mi 22let a mám svědění hlavy a dst silné a nevím co a tím mám dělat je to hrozné.už to mám dýl jak měsícamám k tpomu lupy může to být aji tím?????????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když svědění hlavy doprovázejí lupy, tak se může jednat o plísňovou dermatitidu. Tu může způsobit třeba plíseň ze zapařené čepice a bebo si ji můžete zanést třeba na prstech, když se drbete, například z klávesnice. Vyzkoušejte přípravek Nizoral. Je to šampon z lékárny a mohl by pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění hlavy

Koupit kontaktní čočky nebo ne?

Pokud stále nejste rozhodnuti, co je pro vás lepší, jestli brýle nebo kontaktní čočky, tak byste se o éto problematice měli ještě informovat u svého očního lékaře, který vám dokáže říci více a zároveň vám poradí, podle vaší konkrétní situace.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Hodinová.

Kolik budu doplácet za detralex 180 ks, když mě bylo 24.2.2019 60 let..buddu mít větší slevu?a kolik v DrMax zaplatím? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

V každé lékárně Dr. MAX jsou jiné podmínky slev. Co lékárna, to jiná cena pro různě staré lidi. Doporučuji Vám obvolat lékárny Dr. MAX ve vaší dojezdové vzdálenosti a pak si zvolit tu nejlevnější. Kontaktní telefon a přehledný seznam všech lékáren kolem Vás najdete tady: lekarny.drmax.cz/lek…

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Vyrážka na vnitřních stranách stehen

Vyrážka na stehnech může mít celou řadu příčin a podob:

  1. Může se jednat o kontaktní dermatitidu, kterou vyvolá něco, co se přímo dotýká kůže, například chemikálie v saponátu, mýdle nebo vůni. Konkrétně se může vyrážka na stehnech objevit při nošení nových kalhot, jež nebyly ještě vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku. Jiné formy kontaktní dermatitidy může zapříčinit přímý kontakt s některými rostlinami nebo kousnutím/bodnutím hmyzem.
  2. Dále by vyrážkou mohla být plíseň či ekzém.
  3. Za vyrážku na stehnech může být považováno i opruzení (intertrigo), které postihuje místa, kde dochází k trvalému tření kůže o kůži (mimo jiné právě v oblasti stehen).

Pro přesné určení choroby a stanovení účinné léčby se doporučuje provést stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření. Co se týče léčebných prostředků, jako první se „naslepo‟ volí antibiotika, případně krém Imacort (pokud antibiotikum nepomáhá). Dle výsledků vyšetření se pak eventuálně zahájí cílená léčba.

Zdroj: Vyrážka na stehnech

Diskuze

V diskuzi PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Staňa Jedličková.

Dobrý den, prosím kde můžu zakoupit sérum na řasy aphro celina eyelash? Můžete mi poadit? Děkuji Jedličková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta Leššová.

Dobrý den, zde je odkaz na webové stránky firmy Aphro CZ s.r.o. : www.aphrocelina.cz. Na této adrese je možné si zboží objednat. Stačí zavolat nebo napsat E-mail s objednávkou. V ní uvést kolik ks, jméno a příjmení, doručovací adresu, kontaktní tel. číslo a způsob platby. Zde je možnost buď dobírkou za 147,-Kč nebo platbou předem na účet s poštovným 100,- Kč.

Zdroj: diskuze Prodlužování řas komentář

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NA LÉČEBNÝ DOMÁCÍ KEFÍR- OSOBNÍ ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, zašlu Vám ji na dobírku
napište mi prosím adresu na email- jasinkocin@seznam.cz, děkuji Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Bryndová.

Dobrý den ,mám zájem o tibetskou houbu ,mohla bych si vyzvednout osobně ,jsem ze Strakonic a možná pojedu do ČB tuto sobotu ,prosím o kontaktní adresu pokud Vám to vyhovuje.
Děkuji Bryndová
606636404

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Mýtus druhý: Kontaktní čočky jsou velmi nepohodlné

Je pravda, že zejména starší typy kontaktních čoček mohly být po dlouhém nošení nepohodlné. V době dnešních měkkých a moderních materiálů jsou již kontaktní čočky pohodlné pro každý typ oka.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Mýtus třetí: Mladí lidé nesmí nosit kontaktní čočky

Mnoho mladých lidí i dětí bez potíží nosí kontaktní čočky. Průměrný věk dětí, kteří nosí čočky, se pohybuje okolo 12 let. Dokonce i děti ve věku 8 let mají ústrojí vyvinuté na to, aby kontaktní čočky mohly nosit. V tomto věku jsou zároveň i dostatečně zodpovědné na to, aby se o čočky postaraly. Každý oční lékař dokáže doporučit vhodné čočky pro mladistvé i děti.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Kontaktní čočky na jedno použití může nosit každý

Kontaktní čočky na jedno použití pravděpodobně můžete nosit i vy, což vám potvrdí i oční lékař. Podmínkou je, že existují jednodenní kontaktní čočky určené pro korekci té vaší oční vady. Dnes je široký výběr různých jednorázových čoček i čoček s častější výměnou, včetně barevných čoček, které mohou libovolně změnit barvu vašich očí. Pokud je vaše oční vada méně častá, možná nebudete moci dostat jednorázové kontaktní čočky, ale čočky s častou výměnou můžou již být k dispozici. Při neobvyklé oční vadě, nebo nutnosti speciálních čoček možná budete muset nosit tradiční čočky a poctivě je každý den čistit. Ale nezoufejte, protože dnešní péče o tradiční kontaktní čočky je jednodušší než kdy předtím.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Mýtus pátý: Péče o kontaktní čočky je velice a obtížná

Není to pravda. Péče o moderní kontaktní čočky je velice snadná. Čočky s delší dobou použití po vyjmutí z oka vyčistíte pomocí vhodných roztoků, jednodenní kontaktní čočky na konci dne jednoduše vyhodíte. Pro regeneraci či zvlhčení oka můžete použít různé oční kapky, které se dobře snášejí s kontaktními čočkami. O vhodnosti použití očních kapek s kontaktními čočkami se dozvíte v příbalové informaci.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP