Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁKLADY

OBSAH

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍSLO POPISNÉ1068 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Serbová.

Dobrý den, když mi bylo vydáno č.p. a orientační, u koho nebo kde si mám vyzvednout tu oranžovou tabulku. Děkuji za odpověd Serbová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Vlastník nemovitosti je povinen na vlastní náklady označit budovu čísly určenými obcí. Cedulku s číslem vám vyrobí zde: www.ceskysmalt.cz/do…

Zdroj: diskuze Číslo popisné1068

Plánování

Před tím, než vy nebo váš partner zahájíte léčbu, si promluvte o tom, co všechno jste ochotni pro to podstoupit, kolik jste ochotni investovat nejen ze sebe, ale i ze svých financí, protože léčba plodnosti může být také drahá. Můžete volit mezi medikamentózní léčbou nebo operací. Pojištění však často tyto náklady nezahrnuje. Jestliže je pro vás cena rozhodující, zeptejte se raději dopředu, jak moc jsou léky či léčebné postupy nákladné. Zjistěte si rovněž, zda se vaše pojištění vztahuje na veškeré náklady. Vždy se na možnostech financování domluvte se svým partnerem.

Zdroj: Léčba neplodnosti

Diskuze

V diskuzi ČÁSTEČNÁ HORNÍ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Nevrlková.

Kdy si požádat o příspěvek, hned nebo až po zhotovení protézy, a jakou formou se to dělá,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sedlářová Jana.

dotaz. Uhradí mi pojištovna náklady za castecnou vrchní prozézu když zustanou zadní stoličky

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Náklady na údržbu bazénu pomocí alternativní chemie

Náklady na údržbu bazénu o objemu 20 m3 činí zhruba 80 Kč za letní sezonu za 2 l kyseliny solné a 190 g modré skalice, plus podle potřeby chlorové tablety. Při nakupování bazénové chemie v hobby marketu se náklady pohybují ve stovkách korun.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Poradna

V naší poradně s názvem ČÁSTEČNÁ HORNÍ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Nevrlková.

V lednutohoto roku jsem dostala můstek na 2 čepy na horní 4 přední zuby za cca5500,- po pár týdnech mi zuby spadli, paní zubařka nalepila a zase spadli, dokonce se ulomil i kousek zubu v kterém byl čep, tak zuby pořád padají , paní zubařka plánuje vytržení 2 kořenů co jsou v nich čepy a zhotovení protézy částečné, budu něco platit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Určitě požádejte o příspěvek. V žádosti uveďte jakým komplikacím jste pořízením protézy předešla a tím i ušetřila zdravotní pojišťovně náklady na vaši budoucí léčbu. Napište nám sem, jak jste dopadla a kolik vám pojišťovna přispěla.

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Náklady sálavého topení

Vyšší náklady jsou na instalaci skrytého, zcela neviditelného potrubí v podlahách nebo stropech. Levnější alternativou jsou pak topné panely. Náklady na provozování sálavého topného systému, který používá centrální kotel a recirkulační čerpadlo, může být minimální dle použití jednotlivých typů. Každý z nich může mít jiný zdroj paliva.

Zdroj: Co je sálavé teplo?

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 180 TABLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Vala.

Ročník 1940.Užívám detralex.V Maxu jsem doplacel za 180 balení 578 kč.Doplatí mi VZP náklady na léky za rok za překrocení celkového limitu?
Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Vala.

Ročník 1940.Uživam Detralex. V Maxu jsem doplacel 578 kč.Doplatí mi VZP naklady na léky včetně Detralexu při překrocení limitu 500 kč za celý rok 2023?

Zdroj: diskuze Detralex 180 tablet

Elektrocentrála – spotřeba versus výkon

Naftové elektrocentrály patří mezi zdroje elektrické energie pro dlouhodobé využití. Pořizovací cena se pohybuje asi o deset tisíc výše než u benzinových elektrocentrál. Náklady na provoz jsou ovšem o něco nižší a investice se vám při dlouhodobém používání do nějaké doby vrátí.

Elektrocentrály poháněné benzinovým motorem mají oproti naftovým o dost nižší pořizovací cenu. Náklady na běžný provoz jsou však oproti výše uvedeným elektrocentrálám o trochu vyšší. Jejich pořízení je tedy výhodné především pro občasný provoz.

Elektrocentrály fungující na LPG jsou ve srovnání s ostatními znatelně ekologičtější a ekonomičtější. Náklady na provoz jsou až o 75 % nižší. Spotřeba LPG je totiž velmi malá a zároveň cena této látky není nikterak vysoká. Náklady na pořízení jsou podobné jako u naftových centrál.

Výkon elektrocentrál ovlivňuje spotřebu, která roste s rostoucím výkonem. Zde je možné snížení nákladů využitím dieselových a LPG centrál. Díky tomu se mění i velikost nádrže na pohonné hmoty (čím větší výkon, tím větší nádrž na pohonné hmoty).

Zdroj: Elektrocentrála

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stana.

Dobrý den,je mi 42 brala sem depoproveru kterou už podle špatných výsledků brát nemůžu a prášky nechci...jeden samovolný potrat a mám jedno dítě narozené dřív rizikové ležela sem celé tehu v nemocnici a chtěla bych na podvázání vaječníků a jelikož mám zánět tračníku a caste záněty močáku pracují u chladaku tak jestli mám nárok to neplatit ...děkuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte šanci na to, aby vám byla sterilizace udělána na náklady zdravotní pojišťovny ze zdravotních důvodů. Dohodněte se svým gynekologem, aby vám to vyjednal s vaší zdravotní pojišťovnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Cvičení a rekonvalescence

Po operaci zůstanete v nemocnici do druhého dne. Běžné činnosti můžete vykonávat již v den operace. Větší zátěž pak asi za 10–14 dnů po operaci s použitím síťky. Po klasické operaci za 6–8 týdnů. Veškeré náklady spojené s operací hradí zdravotní pojišťovny.

Výhody moderní operace kýly (se síťkou):

  • výrazný komfort pro pacienta;
  • eliminace pooperačních rizik;
  • vyloučení výskytu recidiv;
  • rychlý návrat k aktivnímu životu.

Zdroj: Břišní kýla

Výhody olejových radiátorů

Jednoduchá a rychlá montáž, nenáročná obsluha, pohodlný typ vytápění, nulové náklady na údržbu. Nízké pořizovací náklady u olejových radiátorů jsou způsobeny tím, že se nemusí budovat kotelna, komín, přívod plynu a rozvody do jednotlivých místností. Můžeme zde využít i sekundární úspory, kdy se šetří také na provozu ostatních elektrospotřebičů, jelikož pro elektrické vytápění existují zvláštní tarify umožňující používat levnější energii. Další výhodou je, že lze jednoduše regulovat teplotu termostatem přímo na olejovém radiátoru, případně je možné použít bezdrátovou centrální regulaci. Díky tomu se jedná o nejdokonaleji regulovatelný topný systém s nejmenší měrnou spotřebou energie. Jedná se o topná tělesa, která jsou čistá, bezpečná a nehlučná. V dnešní době jsou vyráběny v pěkném designovém provedení. Olejové radiátory nevysouší vzduch a nevíří prach.

Zdroj: Olejové radiátory

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

V nedeli se mi nahle objevil tento velky cerveny flek, byl tmavsi barvy. Nyni je streda a flek je stale, jen svetlejsi.Trochu svedi a kuze na nem je teplejsi.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Doporučení na nákup filtrů

Při nákupu filtru:

  • pamatujte, že žádný neumí všechno
  • vybírejte z více nabídek
  • nechtějte filtrovanou vodu používat pro přípravu kojenecké stravy dětí do půl roku

Co by vás mělo zajímat:

  • co filtr skutečně umí
  • zda lze přístroj rozebrat a vyčistit
  • výsledky zkoušek
  • kolik vody filtr dokáže vyčistit
  • jaké jsou pořizovací a provozní náklady
  • nároky na obsluhu a údržbu
  • záruční podmínky a servis

Zdroj: Filtry na pitnou vodu

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomira.

Pěkný den pane Weidenthalere,
dnes Vám pošlu tibetskou houbu na dobírku.
Můžete použít balené mléko,nejlépe v plastové lahvi -čerstvé mléko.

Návod Vám pošlu.

S pozdravem
Radomíra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mgr. Pavel Weidenthaler.

Dobrý večer,
děkuji Vám moc za rychlou reakci. Doufám, že v zásilce najdu cestu, jak Vám uhradit náklady s tímto spojené.
Zdraví
Mgr. Pavel Weidenthaler.

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej

Nevýhody

Nevýhodou kompaktních čerpadel jsou náklady na instalaci, které mohou být vyšší, než některé jiné systémy, i když nižší provozní náklady mohou počáteční náklady kompenzovat.

Instalační technik musí správně dimenzovat jednotlivé vnitřní jednotky a určit nejlepší místo pro její instalaci. Velkoformátová nebo nesprávně umístěná vzduchotechnika může vyústit ve špatnou cirkulaci, která plýtvá energií a neposkytuje vhodnou teplotu nebo vlhkost vzduchu. Příliš velký systém, který je předimenzován je pro dům neefektivní z důvodu vysoké pořizovací ceny a problém může přinést i jeho umístění v místnosti.

Některým zákazníkům se nemusí líbit vzhled vnitřních částí systému. Zatímco je méně rušivý, než tomu je u vzduchových kolektorů, tyto jednotky nemají vestavěný vzhled centrálního systému. Kromě toho musí být uzpůsobeno místo pro odtok kondenzované vody, v blízkosti venkovní jednotky.

Nemusí být také snadné najít kvalifikovaného technika pro kompaktní tepelné čerpadlo. Informujte se u místních prodejců vytápění a chlazení, jak časté je ve vaší oblasti použití tohoto systému, a který technik má zkušenosti s instalací a obsluhou, nebo třeba využijte některou z renovovaných firem, která nabízí tyto tepelná čerpadla na internetu.

Zdroj: Kompaktní tepelná čerpadla

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária Rajcseková.

Dobry den přeju ! Chtela bych jse optat ,proč Neplatí pojištovna Eliquis ? když je to tak drahy ? A neexistuje něco jako podobného ,co platí pojištovna ? Dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neplatí ho právě proto, že je tak drahý. Kdyby pojišťovna proplácela každému Eliquis, tak za chvíli nebude fungovat žádné zdravotní pojištění. Narozdíl od drahého Eliquisu je zde velmi levná alternativa v podobě Warfarinu, díky čemuž se podařilo prodloužit mnoho životů za minimální náklady.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Pařížský salát – cena

Cena pařížského salátu není jednotná, s tím se ale setkáváme u 99 % výrobků. Každý výrobce má jiné náklady, jinou přirážku a podle toho také jinou cenu. V základu bychom ale pařížské saláty mohli rozdělit do dvou skupin, a to na čerstvé a vakuově balené. Cena čerstvých salátů se pohybuje mezi 100 až 150 Kč/kg. V akci ho můžete zakoupit i v ceně kolem 60 Kč/kg. Vakuově balené pařížské saláty se v běžných obchodech prodávají balené nejčastěji ve 100g až 500g obalech a cena se pohybuje mezi 100 až 170 Kč/kg, opět můžete tyto výrobky zakoupit v akci i v ceně kolem 80 Kč/kg.

Zdroj: Pařížský salát

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

O podvod se určitě nejedná, jezdí na kliniku Iscare teď nově, dříve chodil do nějaké nemocnice, ale v Iscare je příjemnější prostředí. Léčbu si neplatí, dohromady by to vyšla na několik set tisíc, tyto náklady zcela hradí pojišťovna. On sám si kupuje jen nějaké vitamíny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Viadrus Lignator 7 čl.

Viadrus Lignator 7 čl. (22,5 kW) splňuje 5. emisní třídu dle ČSN EN 303-5 (energetická třída A +; kotlíková dotace SVT 2977). Jde o moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Je možné jej použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je zabezpečovací zařízení proti přetopení. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalace litinových radiátorů kvůli příznivým hydraulickým ztrátám a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá Viadrus Lignator 7 čl..

Zdroj: Viadrus Lignator

Pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator

Lignator je moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Kotel lze použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je pak zabezpečovací zařízení proti přetopení. Kotel se vyrábí ve výkonu 23 a 26 kW. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalovat litinové radiátory z důvodu jejich příznivých hydraulických ztrát a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám tak umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator.

Zdroj: Viadrus Lignator

Nádobové filtry

Voda v našich studních nebývá bez závad. Sice v ní samozřejmě není chlor, ale zato spousta manganu a železa, což jí na chuti zrovna nepřidává. Nádobové filtry zbavují vodu chloru, ale někdy i nežádoucích látek, umožňují účinně zlepšit kvalitu pitné vody z veřejného vodovodu nebo ze studny, zlepšují chuť a barvu vody, odstraňují zápach a zákal, s vysokou účinností odstraňují nežádoucí látky a zachovávají přitom minerální složení vody. Filtr je vhodný do každé domácnosti, na chatu, do kanceláře, na dovolenou... Vyznačuje se nízkou vstupní investicí i provozními náklady. Filtrační vložky jsou výměnné, jsou bakteriologicky stabilizovány a po celou dobu životnosti nezhoršují bakteriální vlastnosti vody. Upravenou vodu můžete bez obav skladovat v ledničce až tři dny, aniž by se změnily její bakteriální vlastnosti.

Zdroj: Filtry na pitnou vodu

Cena gelových nehtů za rok – srovnání

  • V nehtovém studiu utratíte ročně přibližně 5 550 Kč (při průměrné ceně a doplňování 1x za 4 týdny).
  • Doma, pokud si koupíte jednu z levnějších sad, pak zaplatíte zhruba 2 500 za rok. Druhý rok vás vyjde ještě levněji, protože odpadne počáteční investice do sady s UV lampou. Samozřejmě je třeba zvážit i spotřebu materiálu na zaučování, nové štětce, zářivky do UV lampy, dekorace a podobně. Proto je velmi těžké odhadnout přesně celkové náklady na domácí modeláž nehtů. Odhad ceny je tak pouze velmi přibližný.

I přesto, že domácí modeláž vyjde levněji než ta profesionální, je třeba zvážit rizika domácí laické tvorby. Pozor si musíme dát především na to, abychom si nepřivodily problémy s nehty a také abychom nehty modelovaly krásně tenké, čehož dosáhneme pouze delší praxí. Záleží tedy na vás, které z variant dáte přednost.

Zdroj: Gelové nehty - cena

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Členské výhody

Členem PSNV se může stát občan Evropské unie, včelařka, včelař nebo výrobce, který se chce aktivně podílet na plnění cílů a programových zásad společnosti. Podmínkou není včelařit v Langstrothových úlech, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž pochopení myšlenky cílů, které si společnost vytyčila jako programové zásady umožňující další rozvoj oboru včelařství. Ústřední myšlenkou všech cílů je jednoduchost. Hlavním zájmem společnosti je hledat cesty jednoduchého a moderního chovu včel.

Minimální roční členský příspěvek činí 200 Kč a pokrývá náklady nezbytné pro zajištění základního chodu společnosti.

Členové PSNV jsou lidé nadšení pro obor, usilují o zvyšování své odborné úrovně a mají zájem o rozvíjení oboru jako celku. Pořádají konference, setkání včelařů, workshopy na úzce zaměřená témata, vydávají odborný včelařský časopis, podílejí se na řešení aktuálních problémů v oboru, dávají podněty, vyjádření a připomínky k legislativním a exekutivním návrhům a opatřením státní správy dotýkajícím se oboru včelařství.

Zdroj: PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP