Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NALEZENÍ PŘÍČINY

OBSAH

Nalezení příčiny

Co jsou to křečové žíly a jak vypadají, zjistíte, až když se objeví. Nejlepší vyšetření je pomocí ultrazvuku. Většinou jsou křečové žíly výsledkem nefunkčního ventilu hlavní žíly v noze. Vadný ventil pouští krev do zpětných a menších žil, které se pak nečekaně stanou viditelné (křečové žíly). V 10 procentech případů jsou žíly izolované. Abnormální žíly jsou méně závažné a snazší k léčbě.

Zdroj: Pět způsobů, jak se zbavit křečových žil

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ ZADNÍ PRAVÉ ČÁSTI JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Dobrý den, čas od času mě pobolívá pravá zadní část jazyku. Jazyk však vypadá úplně normálně a není na něm nic nezvyklého. Opravdu se bojím o moje zdraví, protože si nemyslím že někoho začne z ničeho nic bolet pravá zadní část jazyku. Děkuji předem za odpověď a Vaší ochotu ohledně mojí zadní pravé strany mého normálně vypadajícího bolestivého jazyka❤️

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jazyk může postihnout několik onemocnění z nichž některá mohou být i vážná. Proto bude dobré nepodcenit tyto příznaky a požádat svého zubního lékaře, aby vám jazyk vyšetřil. Nemoci jazyka patří do působnosti stomatologie, proto návštěva u zubního bude tím nejlepším řešením pro nalezení této příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Hlavní příčiny deprese

Existuje celá řada faktorů, které mohou zvýšit riziko deprese. Nejčastěji se jedná o tyto:

  • zneužívání;
  • léky;
  • konflikty;
  • smrt nebo ztráta;
  • genetika;
  • významné události;
  • osobní problémy;
  • závažná onemocnění;
  • zneužívání návykových látek.

Zdroj: Příčiny deprese

Poradna

V naší poradně s názvem BRNENI A PALENI JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobry den,uz delsi dobu me brni a pali jazyk mam na nem cervene pupinky a na korenu boule take jsem mela v krku moucnivku.Byla jsem u obnodniho lekare delal mi krevni testy a vse je v poradku take mi rekl ze nevi co se mnou a ze si na to asi budu muset zvyknout.Jsem s toho uz podrazdena a nevim co mam delat.Beru horcik a nake prasky na zaludek ale zadna zmena.Vsude pisou ze to muze byt nedostatek vit.b12 muzu ho take zacit brat?Beru jeste prasky na astma a na alergii pride mi ze uz tech prasku mam dost.Prosim moc o radu.Dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Přesně znám tuhle bezradnost. Jakmile lékař řekne, že byste si na to měla zvyknout, tak je nejlepší čas na nalezení nového lékaře. Každý nemůže znát všechno, to je normální. Vyhledejte jiného lékaře a začněte znovu.

Zdroj: diskuze Brneni a paleni jazyka

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrá den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Dcera je po dvou porodech.Druhý porod byl před třemi lety. Nyní ji začaly extremně moc padat vlasy. Byla na vyšetření ,ale v krvi nic nenašly. Užívá různé vitaminy, koupila si speciální šampony na padání vlasů,ale řádný velký účinek. Můžete prosím poradit co s tím? Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Navštívit trichologii a nechat si tam vlasy prohlédnout. Trichologie je zdravotnický obor zabývající se problémy s vlasy na vědecké úrovni. Trichologická poradna bývá k nalezení v okresních a větších městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Příčiny

Svědění je většinou projevem nějakého lokálního poškození kůže, provází například bodnutí hmyzem, podráždění různými chemikáliemi a podobně, a odezní po zhojení defektu. Také různá infekční a chronická onemocnění jsou charakterizovaná svěděním spolu se svými viditelnými projevy, například lupénka či atopický ekzém, z přenosných chorob je to například svrab a jiná parazitární onemocnění. Tato onemocnění léčí dermatolog.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Potřebovala bych radu. Mám pocit řezání a svědění dasne a za zubem se mi udělal v dásni bílý flek. Z důvodu změny bydliště ještě nemám nového stomatologa. Neví někdo co to muže být? Přidala se stridave bolest všech zubů v dolní čelisti. Děkuji za pomoc.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je to leukoplakie. Ve většině případů leukoplakie není život ohrožující. Flíčky nezpůsobují trvalé poškození úst. Léze obvykle vymizí samy během několika týdnů. V každém případě je to signál k urychlenému nalezení nového stomatologa. Někdy leukoplakie předchází rakovině, takže je důležité, aby to zkontroloval lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění dásní

Příčiny dermatographie

Přesná příčina tohoto onemocnění není jasná. Může být vyvoláno například alergickou reakcí, ale žádný konkrétní alergen nebyl identifikován. Příznaky dermatographie se objeví například třením oblečení nebo povlečením. Také může být způsobena teplem, chladem a slunečním zářením. Někdy může být toto onemocnění způsobeno infekcí, emocionálním rozrušením nebo léky, jako je penicilin. Nelze vyloučit ani dědičné faktory.

Dermatographie se může objevit v každém věku. Nejčastěji se vyskytuje u dospívajících nebo mladistvých. Lidé s jiným kožním onemocněním, jako je suchá kůže nebo dermatitida, mohou být k dermatographii náchylnější. Jakékoli kožní onemocnění zvyšuje rizika dermatographie.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Diskuze

V diskuzi TRITTICO AC 75 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMIL HÁJEK.

DOBRÝ DEN, VZHLEDEM K TOMU, ŽE UŽÍVÁM ASI 12 TYPŮ LÉKŮ, TAK VELMI ŠPATNĚ SPÍM ( PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TOLIK LÉKŮ S TÍM SOUVISÍ- LAICKY), PROTO TÉŽ UŽÍVÁM NA NOC TRITTICO AC 75. BOHUŽEL, TO MOC NEFUNGUJE, PROTO MÁM NAVÍC NA NOC LÉK RIVOTRIL 0,5 MG. PAK JE TO O NĚCO LEPŠÍ. MYSLÍTE, ŽE JE TEDY NUTNÉ DÁL UŽÍVAT LÉK TRITTICO ? DĚKUJI. P.S JE NA NĚJ VĚTŠÍ DOPLATEK. EXISTUJE OBDOBNÝ LÁK BEZ DOPLATKU? JSEM DŮCHODCE 74 LET.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janďa.

Dobrý den pane!
A žijete ještě? Zajdite k normálnímu lékaři, ovšem, jestli je takový k nalezení...Tolik léku brát je nesmysl! Se spánkem, to je probl=m, to je jasný. ale 11, či 12 léku, to mělo plno lidí co znám. Jo, kdyby tu ještě byli, ale to by museli brát tak třetinu. Mýmu muži po nairdinování 8ti léku, sem žádala o snížení. A světe div se, šlo to. Lidi neblbnite a vzpamatujte se!!!! I vy ostatní. Nerozvíjejte byznys lékárnám a neničte si tím zdraví. Teď 11 léku me pomalu zabíjelo tetu a ješte jí přidali 5 prášku, a teta odešla do nebe, už tech jedů bylo moc.
Pápá

Zdroj: diskuze Trittico ac 75

Léčba svědění kůže

V léčbě se lékař nejprve zaměřuje na odstranění příčiny svědění. Pokud to není možné, nebo je příčina neznámá, použijí se léky, které svědění potlačují. Léčba by neměla znamenat jen zakoupení nějaké masti, pudru či zásypu, ale také změnu stravy na zásaditou, s převahou ovoce a zeleniny, vyvarování se dráždivým, toxickým a tělu nevlastním látkám (kouření, drogám, alkoholu, průmyslově zpracovaným potravinám, polotovarům, konzervantům, umělým sladidlům, barvivům, stabilizátorům). Důležitá je změna životního stylu, méně stresu, kvalitní spánek, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, relaxace a pozitivní přístup k sobě samým i ke svému životu, ze kterého vše vychází.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMA VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Šustr.

Dobrý večer, je mi 19 let a mám problém si najít partnerku..
Hledám všemožné způsoby, jak si" užít po svém ". bohužel mé nápady jsou už stereotyp. Prosím o jakoukoliv radu ohledně "Podomácku" vyrobené vagíny.
Chleba,vysavač,ručník,toaleťák,rukavice,latex,Celé kuře už mám odzkoušeno(i
jablečný koláč) Jsem už zoufalý a nevím si rady. děkuji za jakýkoli nápad!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vibratory.net.

Milý Lukáši,

klobouk dolů před Tvojí vynalézavostí s možností podomácku vyrobených vagín. Masturbace je zdraví prospěšná a 10 z 10 sexuologů ji doporučuje. Nicméně v 19 letech bych neházela flintu do žita a nerezignovala na to najít si partnerku. Byť covidová situace nenahrává seznamování, zkus vyžít čas třeba na zlepšení svých komunikačních dovedností, internet je plný videí a kurzů jak oslovit dívku, chce to jen trénink a když už se Ti některá líbí, zkus ji slušně oslovit, nic horšího než, že Tě odmítne se Ti nestane. I když je to nepříjemné v životě jsou i horší věci. Radou pro po domácku vyrobené vagíny Ti asi nepřispěju (mám pocit, že jsi vyčerpal snad všechny možnosti domácí výroby), ale v našem obchodě máme široký výběr masturbátorů a vagín vibratory.net/umele-… Přeci jen jsou určené pro masturbaci a měli by Ti přinést lepší požitek než domácí alternativy.
Přeji Ti nalezení skvělé partnerky nejen pro objevování milostných zážitků, ale i jako parťačku do života.

Za tým Vibratory.net Petra

Zdroj: diskuze Jak vyrobit doma vagínu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP