Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ODSTRANIT TMAVÉ JIZVY

OBSAH

Domácí péče o tmavé kruhy pod očima

  • Tmavé kruhy mohou být odstraněny nanesením oloupaných a nastrouhaných brambor do okolí očí před spaním alespoň třikrát týdně.
  • Udělejte si bavlněné polštářky a naplňte je šťávou z okurky. Položte je přes oči zhruba na 15 minut. Ihned na svých očích pocítíte chladivý a uvolňující efekt.
  • Skvěle vám může pomoci i masáž očí mandlovým olejem. Masírujte oči v posteli před spaním každý den a během dvou týdnů uvidíte ten rozdíl.
  • Pomáhá rovněž každodenní pětiminutová masáž okolí očí.
  • Stisknutí výstupku na dlani pod ukazováčkem je dobré pro váš zrak a napomáhá taktéž odstranit tmavé kruhy pod očima.
  • Pokud jste ve stresu, přikryjte si na chvíli oči slabými plátky okurky, má to skvělý uvolňující účinek.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi ZARUSTANI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Tento problem me uz trapi vic jak 5let..pokousela jsem se snad o vse...a vysledek byl opet nula.....na nohach me zustaly tmave jizvy a nevim co stim jelikoz se me porad tvori pupinky a jizvy pribyvaji..pouzivam jen epilacni strojek ...a pote udelam peeling , namazu ...porad nic nepomaha...PORAĎTE...pls

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zarustani chloupku

Léčba laserem

Akné se jím léčí zcela běžně, ale odstraňování jizev laserem už tak známé není. Možná proto, že staré, takzvané ablační lasery poškozovaly vlastní tkáň, čímž se prodlužovala doba hojení, má laser v tomto ohledu špatné renomé. V současné době se však využívá neablačního (neablativního) laseru, který propadlé jizvy dokáže vyhladit. Tento zákrok je velmi rychlý, ošetření jedné jizvy trvá sekundu. Po zákroku je místo lehce zarudlé asi 1–2 dny, což je možné zakrýt make-upem. Po ošetření pleti cévním laserem je nutná ochrana před sluncem po dobu dvou měsíců.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Poradna

V naší poradně s názvem ANTURIE ŠKŮDCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zetová Marie.

Anturie má na listech tmavé skvrny.Jakým přípravkem je odstranit?
Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tmavé skvrny na anturii dělá nejčastěji slunce.

Zdroj: diskuze Anturie škůdci

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ FLEKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat,jestli někdo neví jak na tmavé fleky pod nosem,na obličeji. Nevím přesně jestli to jsou pigmentové skvrny,ale kremy na tyhle skvrny mi to nepomáhají odstranit! Jsem s toho neštastná,vypadá to jako bych měla kníra. Prosím poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Já mám něco podobného. Na zesvětlení tmavých skvrn na obličeji používám bělící makeup. Ten nechám zaschnout a pak na něj dám normální odstín kricího makeupu. Fleky bráním před sluncem, aby se opalovala jen ta světlejší pokožka a tím se mi to přes léto vždy pěkně vyrovná.

Zdroj: diskuze Tmavé fleky pod nosem

Jak odstranit silikon z rukou

Silikon je možné odstranit z rukou za pomocí silikonového odstraňovače, někdy pomůže technický benzín nebo ředidlo. Ale poslední dvě metody nejsou pro styk s pokožkou vhodné.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi RZIVOST OSTRUŽINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Voštová.

Dobrý den, konečně jsem zjistila chorobu ostružiny. Sklízí přítel a stěžoval si že se na něj při sběru práší. Zjistila jsem že jde o rzivost ale je už nejspíš napadená celá rostlina a i o 4 metry dále druhá. Prosím jak postupovat a choroby se zbavit a lze to ještě napravit? Děkuji za případné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing.Josef Mikulec.

Na stvolech beztrnných ostružin se začaly objevovat tmavé fleky hned od země někdy až do výše jednoho metru. Jak se dají odstranit.

Zdroj: diskuze Rzivost ostružiny

Čím odstranit silikon z dlaždic, skla, laku nebo zdi

Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi POOPERACNI TMAVE FLEKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Neboj se Marie, proto jsi přeci na tu operaci šla, aby sis zlepšila stav svých nohou. Tyto jizvy po operaci varixů jsou běžné a vznikají tím, že se vylije trocha krve do podkoží, které je pak zbarveno do tmavší barvy, než normální okolí. Postupem času se tyto rozdíly vyrovnají. Pomůže k tomu i slunění, kterému již v roce 2012 můžeš vystavit i odoperovaná místa na nohou. Těš se na léto :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie .

Bojím, děkuji za optimistickou odpověď :-) Ale jak tak na tu nohu koukám, je horší než byla :-( před desíti měsíci. Nosím podpůrnou punčochu a přesto se mi ještě k flekům objevila 20cm. dlouhá kř.žíla uprostřed lýtka po délce :-(( Tak že stím sluněním to asi nepůjde :-/ Užívám tablety Detralex, a nyní ( už druhé balení ) mažu nohu Kostivalovou mastí ( Dr.Popov ). Po operaci jsem dostala několikrát krémem Hirudoid. Díky, ať se daří :-))

Zdroj: diskuze Pooperacni tmave fleky na nohách

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Léčba světlem

Ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Fototerapii není obecně vhodné používat bez konzultace s lékařem v těchto případech:

  • v době léčby zhoubných nádorů nebo na ošetření jizev po jejich operaci;
  • u osob s epilepsií;
  • na oblast štítné žlázy při její zvýšené funkci, při jejím zvětšení a ani k ošetření jizvy po operaci štítné žlázy;
  • po podání léku nebo aplikaci jiného přípravku s obsahem fotosenzibilizující látky;
  • na akutní zdroje infekcí (zejména ve spojení s horečnatými stavy).

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

dobry sem zase tady ja .byla sem k ocnimu ...pry se da odstranit skvrny pod ocima ..a plati se 500 kc ..?? nevim jestli to mam souhlasit .. mam stoho strach jestli nebudu mit horsi ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Pokud člověk málo spí, organismus je vysílený a ve stresu, je jasné, že se to nějak projeví. Já vím, že často nemůžeme spát tak moc, jak bychom si přáli, ne každou noc můžeme naspat 7 a víc hodin, hlavně třeba v situaci jakou mám i já, že má člověk malé dítě ke kterému vstává. Myslíte, že by mohlo být dobré řešení tohle ar-aesthetics.cz/est… ? Děkuji za případné zkušenosti.

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Léky na tmavé podpaží

Chcete-li vybělit tmavou pokožku v podpaží, použijte domácí směs z mouky, citrónové šťávy, kurkumy a limetkové šťávy. Poté směsí umývejte podpaží po dobu 30 minut. Nebo je účinné použití směsi z okurkové šťávy, citrónu a kurkumy v prášku rozmíchané ve vlažné vodě, lze také přidat bělicí činidla, jako jsou brambory, které pomáhají zesvětlit tmavé podpaží. Použití santalového dřeva v prášku ve směsi s růžovou vodou je také velmi účinné a vede ke světlému podpaží.

Zdroj: Jak na tmavé fleky v podpaží

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ SKVRNY NAD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zavadilova.

Prosím o radu,mám tmavé skvrny nad očními víčky-jako bych měla namalované tmavé hnědé stíny..co to může znamenat?diky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Oblast očí spadá pod ledviny, takže zvýšit pitný režim a brát čaj (kapky) na podporu čištění krve/ledvin.

Zdroj: diskuze Tmavé skvrny nad očima

Odstranění zubního kamene

Zubař nebo zubní hygienik dokáže odstranit zubní kámen, který se vytvořil nad a pod dásní. Používá rovněž nástroje na seškrábání a uvolnění zubního plaku a kamene z povrchu zubů. Pokud je veškerý plak a zubní kámen odstraněn, vaše zuby jsou lesklé, hladké a na povrchu čisté.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Použití zubní pasty

Čistěte zuby pastou obsahující kvalitní složky.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉČENÍ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Dobrý.

Dobrý den,
Již druhý rok mám na stehnech, lýtkách a kotnících vyrážku která se objevila loni v červenci a zmizela cca v říjnu byť po ni zůstaly jizvy. Letos se objevila znovu, téměř ve stejnou dobu. Jedná se o pupínky které hnisaji a když se zmačknou prasknou a někdy krvácí. Z principu volim přírodní léčiva ale zatím bez významných pokroků. Zkusil jsem třeba konopný olej ale ten nepomohl. Pokud má někdo podobnou zkušenost prosím o radu.

Děkuji, hezké dny.

Michal Dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Taková vyrážka, u které se dělají hnisající pupínky a zůstávají po nich jizvy, nepůjde vyléčit jen tak obyčejnými přírodními prostředky. Na to bude potřeba použít antibiotika nebo antivirotika, podle druhu příčiny, vše na lékařský předpis. Neriskujete komplikace nebo další jizvy a zastavte se s tím na kožním. Dostanete předpis na lék, který vás toho rychle zbaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní léčení vyrážky

Tmavé kruhy kolem očí a játra

Játra jsou centrálním orgánem látkové výměny. Mají klíčovou roli v metabolismu sacharidů, tuků i bílkovin; jsou trávicí žlázou, která produkuje žluč, i žlázou endokrinní, v níž se tvoří některé hormony; představují rovněž orgán zásobní (ukládají glykogen, železo a některé vitamíny); vytvářejí se v nich bílkoviny krevní plazmy; nezastupitelná je jejich úloha při detoxikaci organismu. Tmavé kruhy pod očima mohou znamenat, že není něco v pořádku s játry, nemusí se ale nutně jednat o onemocnění, může jít pouze o jejich zatížení. V takovém případě je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra.

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí

Budete potřebovat

  • Měkký zubní kartáček
  • Zubní nit
  • Ústní vodu

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Kdy je důležité navštívit lékaře?

I když dá někdy genetika do vínku přetrvávající přítomnost kruhů pod očima bez konkrétní příčiny, měli byste být ostražití. Tmavé zbarvení pod spodním víčkem může být varovným příznakem. Pokud je tedy váš boj proti kruhům a otokům dlouhodobě marný a i přes veškerou snahu nedochází ke zlepšení, navštivte svého praktického lékaře. O čem nejčastěji kruhy pod očima a otoky informují?

  • o narušené činnosti štítné žlázy
  • o špatně fungujícím metabolismu
  • o onemocnění srdce
  • o onemocnění ledvin
  • o onemocnění jater
  • o onemocnění střev

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Hojení jizev

Faktory ovlivňující hojení poranění jsou biochemické, genetické, metabolické a imunologické. Hojení jizev je tedy velmi individuální záležitostí.

Ovlivňuje jej:

  • kvalita ošetření rány;
  • kvalita pokožky a podkoží;
  • hloubka porušení kůže – záleží, jestli rána zasahuje do vaziva, tukové vrstvy nebo až do svalové tkáně;
  • schopnost těla regenerovat;
  • vhodná strava bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály;
  • dostatečná hydratace;
  • psychický stav.

Hojení jizev může být negativně ovlivněno:

  • cukrovkou;
  • alergickou reakcí;
  • infekcí;
  • opětovným poškozováním – například u ran v ohybech kloubů;
  • nečistými okraji rány.

Při hojení ránu vyplňují nové reparační buňky. Tato specifická, takzvaná zrnitá tkáň je tvořena vazivem, kolagenovými vlákny a cévkami. Přítomnost kapilár způsobuje červené zbarvení čerstvých jizev. Postupem času se kapiláry ztrácejí a jizva bledne. Při regeneraci tkáně dochází k náhradě ztracené tkáně identickými tkáňovými strukturami. Pokud dojde k náhradě méněcennou vazivovou tkání, hovoříme o reparaci. Rána je uzavřena, ale vznikla jizva. Hojení jizev můžeme podpořit různými metodami – záleží na typu jizvy. Pokud výsledný vzhled jizvy není uspokojivý, můžeme přistoupit k metodám plastické chirurgie. Ale vždy napřed vyzkoušejte všechny konzervativní metody – výsledek je jistější a nepochybně levnější.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Potřebné věci k odstranění plaku

  • kartáček na zuby
  • pasta na zubní kámen

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Použití ústní vody

Po každém jídle užívejte ústní vodu, která odstraní přebytečné části potravin, které by mohly zapříčinit výskyt zubního plaku.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP