Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁVOD JÍDELNÍČEK NA DETOXIKACE TĚLA

OBSAH

Jak detoxikace funguje

Detoxikace v podstatě znamená čištění krve. Detoxikační kúra přivede nečistoty z krve do jater, kde jsou toxiny zpracovávány a eliminovány. Tělo také odstraňuje toxiny přes ledviny, střeva, plíce, lymfy a kůži. Naše tělo má tedy své samouzdravovací mechanismy, není však všemocné. A navíc, když je tento systém ohrožen, nečistoty nejsou řádně filtrovány a každá buňka v těle je nepříznivě ovlivněna. Detoxikace v podstatě reaguje na potřeby jednotlivých buněk.

Očista organismu může pomoci přirozenému procesu těla tím, že:

  • regeneruje orgány při půstu;
  • stimuluje játra a odvádí toxiny z těla;
  • podporuje eliminaci škodlivin přes střeva, ledviny a kůži;
  • zlepšuje cirkulaci krve;
  • podporuje příjem zdravých živin.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Kdy detoxikovat

Očistu těla by měl každý podstoupit nejméně jednou za rok. Odborníci však varují před detoxikací u kojících matek, dětí a pacientů s chronickým degenerativním onemocněním, rakovinou nebo tuberkulózou.

Detoxikace organismu se doporučuje při těchto příznacích: nevysvětlitelná únava, podráždění kůže, alergie, infekce, váčky pod očima, nadýmání, menstruační problémy, zmatenost.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Detoxikace organismu 3 dny

Třídenní detoxikaci organismu si naplánujte nejlépe na prodloužený víkend. Potřebovat budete především klid a dostatek čerstvé výživné zeleniny. Po celé 3 dny relaxujte, čtěte si a vůbec se věnujte příjemným věcem, na které jste dlouho neměli čas. Vyrazte na procházku do přírody a nezapomeňte se důkladně prospat.

Návod

Při každé očistě organismu má zásadní význam správný jídelníček. Po celé tři dny zapomeňte na maso, včetně kuřecího a rybího, uzeniny, bílé pečivo, vajíčka, sýry, sladkosti, slazené limonády, alkohol, kávu i černý čaj. Pokud patříte mezi milovníky kávy, začněte se snižováním její spotřeby již několik dní dopředu.

Jezte pouze tehdy, když máte opravdu hlad, a pijte hodně tekutin. Základem je čistá voda. Každé ráno vypijte na lačno sklenici vody se šťávou z citronu. Vhodné jsou také čerstvé zeleninové a ovocné šťávy.

Zdroj: Očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem ZLUTA RIDKA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Dobry den,
Rad bych se zeptal, jestli muze mit nejaky vliv na stolici cisteni strev soli. Nevim, kdy presne me problemy zacali ale zhruba pred tremi tydny jsem si precetl clanek, jak si procistit organismus, tak sem to zkusil. Popravde nevim o tom, ze bych se nasledne snazil dostat nejake probioticke kultury. Blbost. To si rikam dneska taky ale v te dobe mi to nedoslo. A v poslednich tydnech,dnech mam zlutou a ridkou stolici. Bolesti zadne. Mozna lehce na prave strane u slepeho streva ale sam nevim, jestli to neni spis nafouknutim. Mozna z meho prohmatavani a stresovani. Mensi nabeh na karcinofobii by tu byl :) a stresovani v posedni dobe bylo az moc. Mel jsem dovolenou poslednich 14 dni a musim priznat, ze jsem kazdy den pil alkohol. ne moc ale vetsinou min. pivo sklenicku vina atd. Pred par (dny cca 4dny) jsem prestal pit uplne, zacal jsem pouzivat makrobiotika a od vcerejska jim tmavou cokoladu. Pomalu se to zlepsuje ale protoze jsem v Anglii novy a sveho obvodniho lekare muzu navstivit az za tri tydny, tak nevim, jestli nejit radsi na pohotovost a zadat o vysetreni. Cekat, cist clanky plne strasaku o rakovine slinivky nebo byt v klidu a cekat na zlepseni a vysetreni za tri tydny? Je mi jasne, ze dotaz je asi jeden z nejdivnejsich, co tu kdy bude ale jsem uprimny. Predem moc dekuji a kdyby byla moznost Vam zavolat, tak to rad udelam. Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem nebo u vás řídká žlutá stolice je častým průvodním jevem detoxikace a slouží tělu k rychlému vypuzení škodlivin z těla. Obvykle po skončení detoxikační kůry končí i průjem a vše se vrací k normálu. Začněte znovu normálně jíst a pít a stolice by se měla vrátit do normálu. Pomoci si můžete přípravkem Smecta, který se dá koupit i v Anglii. Kdyby průjem přetrval, tak se obraťte na svého lékaře po návratu do ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zluta ridka stolice

Rada

Poraďte se s lékařem před zahájením jakékoliv detoxikace, včetně užívání bylinných doplňků a přírodních prostředků, a to zvláště tehdy, pokud máte vážné zdravotní problémy nebo užíváte nějaké léky. Výše uvedené údaje jsou pouze informační a v žádném případě nejsou náhradou za lékařskou péči.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Diskuze

V diskuzi MANČINGOVÁ DIETA JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Týnská.

V průběhu detoxikace skvělé výsledky, pak jsem přešla na schůdkovou metodu a přestala jsem hubnout. Po pěti týdnéch schůdkové jsem se vrátila k detoxu , začalajsem hubnout, ale výsledky nebyly zdaleka tak svělé, jako z prvního detoxu. Momentálně už šestý týden jedu podle schůkového systému, ale úbytek žádný , ani na váze ani v centimetrech.Přidala jsem tedy více pohybu a výsledek je ,že mi jde váha nahoru. Poctivě dodržuji pitný režim i sestavený jídelníček.
Proč to nefuguje??????

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mančingová dieta jídelníček

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rena.

Dobrý den, lupenku mám ve vlasech. Je to nepříjemné nemohu si brát tmavě oblečení protože je to vidět na prádle na ramenou. A stydím se za to, lupenku mám 17 let. A brala jsem takové ty mlicka do hlavy belosalic a dehtovy šampon. Už to moc nepouziva, jenom občas. Připadá mi to úplně stejné, jestli to beru nebo neberu. Chtěla jsem lázně ty mi doktorka na kožním hned zamítla, že prý nemám nárok že to mám pouze v hlavě. Myslíte že to je správně a tak to má být?!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, lupénka bývá, dle moudrosti tradiční medicíny, příznakem tzv. silně narušené rovnováhy pH kyselosti buněk v těle. Doporučuji tedy, odstranit tuto příčinu jejím vyrovnáním a následným udržováním. Podrobný návod, jak toho lze dosáhnout, uvádím v knize ,, Poklad-škola odkyselení těla". Více informací o knize získáte na webu: www.TradicniMedicina… kde si ji můžete také objednat. V případě neřešení narušené pH rovnováhy těla zpravidla se mohou zdravotní obtíže v čase stupňovat. Mějte hezký den. Jiří

Zdroj: diskuze Lupénka ve vlasech

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Detoxikace za 7 dní

Při detoxikaci organismu za 7 dní není nutné počítat kalorie ani zvyšovat tepovou frekvenci pro spalování tuků. Důležité je, co jíte. Základem této detoxikace je zrychlit metabolismus naprosto přirozenou cestou.

Po 7 dnech se vám sníží váha asi o 3 kg. U někoho méně a u někoho více. Váha se ale po několika dnech zase zvýší asi o 1,5 až 2 kg. Jedno kilo by vám však dole zůstat mělo, což můžete považovat nejen za úspěch, že jste zhubli, ale především je to známka toho, že jste se očistili.

Základním principem zdravého životního stylu není omezení živin, ale naopak je tělu dodat, aby mělo vše, co potřebuje. Když tělo má všeho dostatek, tak nemá důvod si udržovat tukové zásoby. Pokud do svého režimu zařadíte i běžný každodenní pohyb, jako je obyčejná chůze, dojde k redukci váhy. Spojte jídlo i pohyb a udělejte z těla „výkonný stroj“. Abyste zrychlili svůj metabolismus, je ideální jíst pravidelně 6–7x denně malé porce vyváženého jídla.

Zdroj: Jídelníček pro detoxikaci organismu za 7 dní

Diskuze

V diskuzi DETOXIKACE A OČISTA ORGANISMU JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Blíží se Vánoce, cukroví, bramborový salátek, plno nezdravého jídla a naše tělo v tomto období dostává často zabrat. Orgán, který čistí tělo a zaslouží si více péče je játra, proto s manželem jednou až dvakrát do roka užíváme silymarin duo, který obsahuje ostropestřec mariánský a zároveň šišák, který doplňuje jeho účinky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detoxikace a očista organismu jídelníček

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Domácí detoxikace organismu

Zárukou zdraví není jen správný výběr stravy a její kombinace. Nevyhnutelná a velmi důležitá je také detoxikace těla – očista organismu, při které se zbavíme odpadních látek a zbytků nestrávené potravy. Většina z nás desítky let, dokonce po celý život neudělá nic pro to, aby dostala jedy a odpady z těla ven. Pokud si chceme udržet své tělo a zdraví v optimální kondici, detoxikace organismu je při současném životním stylu nevyhnutelná.

Organismus, který je zanesen toxiny, se může projevovat širokým spektrem příznaků, jako jsou zácpa, průjem, hrudkovitá stolice, nepravidelné pohyby střeva, nadýmání anebo plynatost, špatný dech a páchnoucí plyny či stolice, vyčerpanost, časté chřipky, nachlazení, bolesti hlavy. Mnozí z nás jsou doslova chodícím skladištěm jedů, které se nám ukládají zejména v tucích, ale i v tělesných orgánech. Zaplavují mozek, způsobují depresi, úzkost, strach a podobně.

Očista střev od nahromaděných toxinů a parazitů a detoxikace těla doma by měly být prvním krokem jakéhokoliv úklidu organismu. Pokud totiž nedodržíme tento zásadní krok, živiny a doplňky potřebné k detoxikaci se nebudou moct dostatečně vstřebat. Kdybychom nejprve chtěli uskutečnit očistu krve, lymfy nebo jater a nevěnovali bychom dostatečnou pozornost zanesenému tlustému střevu, uvolněné toxické látky by se ihned dostaly zpět do organismu. Následkem toho bychom byli nemocní ještě více než před zahájením kúry. Tedy bez očisty střev není účinná celková detoxikace organismu možná. Doporučuje se podpořit organismus také kvalitními výživovými doplňky, kterými se detoxikace těla zefektivní a urychlí.

Zdroj: Očista těla

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

V čem spočívá desetidenní očistná kůra?

Desetidenní očistná kůra se začíná již v nultém dni, tedy již večer před prvním dnem desetidenní očistné kůry. Podstatou této desetidenní očistné kůry je cílené propláchnutí organismu s důrazem na zachování základních výživových příjmů. Při této desetidenní očistné kůře nebudete trpět podvýživou a vaše tělo zůstane stále silné, i když organizmus doslova vymácháte vodou. Tímto se dosáhne energeticky bezztrátové ale přesto velice účinné detoxikace těla. Veškerý energetický příjem během této detoxikační kůry je totiž zajištěn chutnou a výživnou domácí citronádou, která nahradí veškeré jídlo během desetidenní očistné kůry.

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím tuto houbu, /která upravuje IMUNITU těla/, na ZDRAVÝ domácí kefír, který si můžete doma připravovat sami, zasílám na dobírku + návod+ recepty na další využití kefíru v kuchyni, cena 100kč+ pošt., napište m adresu a já Vám oznámím i den dodání k Vám. jasinkocin@seznam.cz nebo na tel: 732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela Kulíšková.

Dobrý den mohla bych si u vás prosím zakoupit tibetskou hubu na tvorbu kefiru.Postovné a cenu samozřejmě uhradím .Bude zaležet na Vás zda převodem na účet nebo jak .děkuji Kulíšková 734587372

Zdroj: diskuze Tibetská houba do mléka - ZDRAVÁ náhrada ACTIMELU za cenu mléka

Játra

Játra jsou orgánem trávicího systému, orgánem látkové výměny a orgánem krevního oběhu. Játra se podílejí na přeměně sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů, hormonů a vitamínů. Tento orgán přispívá k celkové homeostazi (rovnovážnému prostředí) těla. Játra zneškodní obrovské množství látek, které v nich samotných ve velké míře zůstávají. Jsou velmi důležitým a nepostradatelným orgánem. Játra tvoří žluč, která se hromadí ve žlučníku a podílí se na střevním trávení.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Detoxikace střev slanou vodou

Očista střev doma se dělá tak, že člověk vypije každé ráno nalačno slanou teplou vodu. Slaná voda totiž rozpouští ve střevě všechny zbytky nestrávené potravy a tím se střevo očistí. Podle odborníků to však není ta nejlepší metoda pro naše tělo. Slaná voda totiž dehydratuje organismus. Očista střev je v dnešní době již efektivnější. Existuje mnoho přírodních produktů, které bez větší námahy pomohou při očistě. Proto bychom se měli buď obrátit na odborníka, nebo si vyhledat nějaké internetové stránky s produkty na očistu celého těla. Takto je očista méně nepříjemná a také méně nebezpečná.

Zdroj: Očista těla

Rozdíl mezi detoxikací a dietou

28denní detoxikační plán není dieta. Dieta je o krátkodobé změně stravování, kdy chceme šetřit některý vnitřní orgán, aby se zregeneroval. Detoxikace není jen o 28 dnech, je možné ji opakovat dvakrát i třikrát po sobě. Po ukončení detoxikace je nutné pokračovat v nastoupené cestě dál. Pokud dojde k návratu ke starým stravovacím návykům, vrátí se také staré problémy.

Zdroj: 28denní detoxikační program podle Mačingové

Antónia Mačingová

Antónia Mačingová je spisovatelka, odbornice na zdravou výživu, která se zabývá touto problematikou. Mimo jiné napsala knihu „Zhubněte jednou provždy“. V této knize naleznete návod, jak detoxikovat své tělo. Program trvá 28 dní a na tuto dobu je vypracován jídelníček, podle kterého se stravujete. Celý program je určen na celkovou detoxikaci těla. Za čtyři týdny dojde k očistě od toxinů, očistí se játra, ledviny, močové cesty, trávicí systém, lymfatický systém, dýchací cesty a pokožka. Detoxikační plán má za cíl tělo odkyselit a očistit a zároveň mu dodat potřebné živiny a antioxidanty. Nejedná se o dietu, ale o transformaci myšlení a změnu stravovacích zvyklostí.

Slovenská expertka na zdravou výživu sestavila kompletní 28denní detoxikační plán, jehož cílem je tělo očistit a zbavit škodlivin, které se v něm nashromáždily. Základem je odstranit překyselení organismu, čímž dosáhnete harmonizace vnitřního prostředí. Nejen že můžete snížit svou hmotnost a velikost oblečení až o jedno číslo, ale především vrátíte tělu energii. Díky očištění těla se můžete zbavit i dalších neduhů, které způsobily usazené jedy v těle, například únavy, bolestí hlavy, alergií a podobně.

Detoxikační program vznikl podle vlastních zkušeností autorky Antónie Mačingové a zkušeností jejích známých, a protože výsledky byly tak znamenité, rozhodla se autorka podělit s návodem na očistu psychickou, fyzickou a zhubnutí přebytečných kilogramů ve své knize. Mačingová slibuje ve své knize zbavení se přebytečných kilogramů a vnitřní očistu, při níž se organismus očistí od toxinů a dalších látek, které nemají příliš příznivý dopad na lidské zdraví. Stejně jako při jiných změnách stravy, tak i při detoxikaci A. Mačingové je zapotřebí začít u sebe v hlavě. Detoxikací můžete svůj problém vyřešit, nebo taky ne. To už záleží na vašem přístupu, jestli zůstanete v „tukové ulitě“, nebo budete pokračovat v odbourávání tuku a zmenšování počtu tabletek na tlak. Detoxikace je sestavena tak, aby samo jídlo požíralo tuk a pomohlo nastartovat mnohdy zaseklý metabolismus. Po absolvování této detoxikace by měl být organismus v psychické i fyzické rovnováze, očištěný od toxinů, bez hladu, bez chuti na sladké a vedle zrychlení metabolismu by již nemělo dojít k jo-jo efektu, pokud budete dodržovat i následující kroky.

Zdroj: Jak detoxikovat organismus za 28 dní

Rizika detoxikace

Detoxikační diety mohou být nutričně nedostatečné, což vede k časté stolici. Špatná výživa může vést ke svalové ztrátě, únavě a podrážděnosti.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Jídelníček na první týden

  • 1. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: brokolice s česnekem a strouhaný nízkotučný sýr. Večeře: brynza s bílkem.
  • 2. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: fazolové lusky s česnekem a strouhaný sýr. Večeře: salát z červené řepy a vařené vejce.
  • 3. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: salát ze strouhané červené řepy a strouhaný sýr. Večeře: mrkvový perkelt a strouhaný sýr.
  • 4. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: mrkvový perkelt a strouhaný sýr. Večeře: prokládaná cuketa.
  • 5. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: prokládaná cuketa. Večeře: brynza s bílkem.
  • 6. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: cuketová příloha. Večeře: brokolice s česnekem a vařené vejce.
  • 7. den: Snídaně: mrkev, jablko, ořechy, hrozinky med. Oběd: salát z červené řepy a vařené vejce. Večeře: mrkvový perkelt a strouhaný sýr.
Jídlo je důležité konzumovat do maximálního pocitu nasycení, a nedílnou součástí detoxikace je doporučený pitný režim: 3,5–4 litry vody denně po celou dobu.

Zdroj: Jídelníček na 28 dní od Mačingové


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP