Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NECHUŤ K SEXU

OBSAH

Nechuť k sexu

Nechuť k sexu nezpůsobuje antikoncepce, na vině bývají spíše jiné faktory, například partner, citové rozpoložení, stres a podobně.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Dobry den, je možné že můžu přijít do přechodu v 39 letech ? mám posledni rok dosti podivné nálady, bolesti havy ,nechut k sexu a další negativa ;( ted poslednich pul roku si menstruace dělaji co chtějí , jsem úplně zoufala, 7.10 jsem začala špinit do toho bolest na leve strane vaječníku a zad, bolest ustala a od 11.10 pak silné krvácení do 15.10 a doposud slabé krvácení. Nikdy jsem problém s menses neměla až poslední půl rok, tohle je asi nejzávažnější. Předem děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To asi ještě nebude přechod. Za výkyvy ve vašem cyklu možná může estrogen. Třeba u vás došlo k poklesu tohoto ženského pohlavního hormonu, což by chtělo ověřit laboratorním vyšetřením krve. Prodiskutujte to se svým gynekologem, určitě vám navrhne vhodné řešení, které vás zbaví těchto nepříjemností.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouhá menstruace

Nechuť k sexu

Je těžké určit vliv antikoncepce na libido, přestože subjektivně mohou tabletky u některých žen vyvolávat nechuť k sexu. V takovém případě je vhodné vyměnit tabletky za jiné s nižšími dávkami hormonů a poradit se se svým gynekologem. Na vině však může být i stres, citové rozpoložení nebo jiné psychologické faktory.

Zdroj: Kdy je čas na změnu antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka houtova zavlekov.

zacinam mit komplexy ze svoji postavy protoze uz i muj muz se vymlouva ze ho boli hlava a nechce mi vysukat ale jak vidi jinou tak mu hned stoji myslite ze kdyz zhubnu tak me bude znovu chtit????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Manželova nechuť k sexu s vámi nebude zapříčiněna jen vaší postavou. Určitě to nějakou roli hrát může, ale ne moc velkou. Ve vztahu dvou lidí postupně dojde k vyčerpání erotického potenciálu a společný sex se pak stane nudný. Máte několik možností, jak to řešit :
1. Pokusit se najít nové způsoby k dosažení orgazmu. Inspirovat se můžete v různých pornofilmech a pak to spolu zkoušet. Jednoho dne se ale i tento způsob stane neúčinný.
2. Jděte každý za hlasem svého vzrušení. Dohodněte se na možnosti mimomanželského sexu a dělejte sex s tím, kdo vás vzrušuje a zároveň vy vzrušujete jeho. Sex použijte jen k uspokojení. Po skončení rychlá rozlučka. Nezabředávejte do paralelních vztahů. Vracejte se ke svému manželovi, se kterým nyní můžete spolupracovat na věcech, které vám společně jdou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Příznaky poporodní deprese

Příznaky mohou bez léčby přetrvávat týdny, měsíce nebo roky:

  • těžký smutek;
  • pocity beznaděje;
  • sebeobviňování z toho, že jsem špatná matka;
  • neschopnost navázat kladný vztah k dítěti;
  • ztráta životní energie;
  • silná frustrace;
  • extrémní únava a vyčerpání;
  • ztráta chuti k jídlu, nebo naopak nadměrná konzumace potravy;
  • nespavost, nebo naopak nadměrná spavost;
  • nechuť k sexu;
  • nezájem o okolí.

Zdroj: Poporodní deprese

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KRCNICH MANDLI MUZEME MIT POHLAVNI STYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den manzel je po operaci krčních mandli tyden a ted uz je doma chci se informovat zda je mozny pohlavní styk dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Týden po operaci krčních mandlí je stále sliznice krku velmi náchylná na různé infekce, které se mohou přenést při orálním sexu, který by manžel dělal vám. Klasická soulož je v této době již možná. Prostě a jednoduše, když při sexu vynecháte manželovo ústa, tak si klidně můžete užívat dle libosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci krcnich mandli muzeme mit pohlavni styk

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi OSTROPESTŘEC A JEHO ESTROGENNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
ve vašem článku píšete , cituji ,, Vzhledem k tomu, že má ostropestřec i estrogenní účinky, měly by se některé ženy vyvarovat jeho konzumaci, zejména pak ty, které mají myomy či jsou léčeny na endometriózu, rakovinu prsu, dělohy a vaječníků."
Naopak v jiných článcích se píše opak .

www.mj-krasazdravi.c…

Jak to tedy je??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona Votypkova.

Dobry den. CHtela bych se optat je mozne,že ze zacatku uzivani muze byt prujem a nechut k jidlu. Ma to syn prestat uzivat nebo muze pokračovat dale. Ma ztucnele jatra. Dekuji za odpoved hezky den

Zdroj: diskuze Ostropestřec a jeho estrogenní účinky

Gynex, nebo Femigard?

Femigard je tekutý rostlinný koncentrát bez konzervace, má bylinnou chuť a napomáhá k udržení dobrého biorytmu ženských a normální funkci mužských pohlavních orgánů.

Obsahuje: heřmánek, meduňku, smetanku lékařskou, řebříček, třezalku, puškvorec, vodu, fruktózu, líh (v 1 lžičce cca 5 kapek lihu).

Dávkování: doporučená denní dávka: 3x denně malou lžičku. Možno užívat bez časového omezení.

Účinek Femigardu se podle statistických údajů projevuje postupným vymizením níže uvedených příznaků:

  • pocity napětí, tlaků, křečí a píchání v podbřišku (dysmenorhoe),
  • výtok z pochvy, pálení a nucení na močení,
  • ovulační bolest a krvácení (mimo vlastní menses),
  • nepravidelnost menstruace,
  • akné, potivost, předrážděnost a padání vlasů, vegetativní reakce krevního oběhu,
  • cysty v prsech a cysty na vaječníku,
  • změna proporcí těla (hubne pas a rostou prsy a boky),
  • nechuť k sexu,
  • klimakterické potíže.

Za 29 let existence receptury Femigardu otěhotnělo po jeho samostatném užití nebo jako součásti komplexní léčby více než 3 000 žen. Jako zajímavost lze uvést, že Femigard vystřídal recepty paní Kamenické u žen, které absolvovaly rehabilitaci dle paní fyzioterapeutky Mojžíšové. Femigard je výsledek hledání pomoci ženám v jejich údělu a naplnění přeměny lásky v lásku mateřskou a manželskou. Je ochráncem ženskosti ve všech časech od rozpuku přes mateřství, zralý věk až po stáří. Není všelékem, je odkazem „staré“ medicíny.

Jak Gynex, tak Femigard jsou přírodní produkty, záleží jen na vás, který si vyberete.

Zdroj: Gynex

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hipokrat12.

Dobrý den. Děkuji za Váš příspěvek Honzo. Já jsem od Olomouce. Pokud si o tom chcete napsat něco víc, napíšu Vám na Váš email. Sildenafil Mylan beru již několik let, dříve mi bez problémů pomáhal, teď v poslední době je to již horší. Účinek již není takový jako býval. Já nejsem po operaci prostaty. Zdraví Vás Honza.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michail Bláha.

Dobrý den! Je mi 56 let a začal jsem používat tento lék. Penis se opravdu hodně prokrví, protože je hodně tvrdý,takže jsem spokojený. Chci se jen zeptat,jestli máte jako já potom velkou žízeň a nechuť k jídlu? Děkuji za odpověď. Míchal

Zdroj: diskuze Ztráta erekce.

Žena Beran, muž Vodnář

Tito dva by spolu mohli mít výborný vztah. Jenže žena v Beranu by musela pochopit, jak on přemýšlí. Vodnáři se často smějí, když jsou nešťastní, a pláčou ve šťastných chvílích. To ona nepochopí. Žárlivost přináší další problémy. Vodnář se rád druží, má hromadu kamarádů, známých, to se Berance nelíbí. V sexu je dominantní ona, ale Vodnáři se rádi něčemu novému přiučí.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA NECHUŤ K JÍDLU DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hradilová.

dobrý večer, prosím o radu - mám 7 letého pravnoučka, který nemusí jíst
dosti dlouhou dobu. Prosím o radu - co s tím ?

Moc ráda bych mu pomohla , aby snědl ve škole všechno.
Přečetla jsem o pangaminu, mohl by ho brát ? V jakém množství ?


Děkuji předem za Vaši rady.
Zdravím, Hradilová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na nechuť k jídlu dítěte

Špinění po styku

K tomuto špinění dochází při narušení děložní sliznice nebo čípku při sexu. Jedná se o malé poranění zevních rodidel, které za předpokladu, že nějak výrazně nekrvácí nebo vás jinak neobtěžuje, většinou nevyžaduje lékařskou asistenci. Krvácení po styku však může mít i další vážnější příčiny, jako je chlamydiová infekce či kapavka, zánět pochvy, kvasinková infekce nebo endometrióza.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Jaké jsou příznaky?

Abnormální cervikální buňky zřídka vyvolají nějaké typické příznaky, ale jakmile se změní v rakovinu, mohou se projevovat těmito symptomy:

  • krvácení z pochvy nebo změny menstruačního cyklu;
  • krvácení při pohlavním styku nebo tehdy, když přijde něco do kontaktu s děložním čípkem;
  • bolest při sexu;
  • vaginální výtok zabarvený krví.

Zdroj: Rakovina děložního čípku

Diskuze

V diskuzi PREMENOPAUZA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv má premenopauza a posléze menopauza k dosažení orgasmu při sexu. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Premenopauza diskuze

Léčba

Uretrální zánět je často léčen antibiotiky, stejně jako sexuálně přenosné nemoci, pokud jsou přítomny. Jestliže jste byla v době objevení příznaků sexuálně aktivní, pak se i váš partner bude muset nechat vyšetřit a léčit stejným způsobem. Poté je důležité, abyste se zdržela sexu v průběhu léčby, protože infekce bývá přítomna stále a může být přenosná, i když jsou příznaky již potlačeny.

Zdroj: Co způsobuje zánět močové trubice u žen?

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

A co by ste my poradil moc se trapim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rady na předčasnou ejakulaci jsem již poslal. Bavte se sexem a myslete na orgasmus a vzrušení své partnerky. Poslouchejte co ji vzrušuje a na to se soustřeďte. Když to bude nejvíc prožívat jen při vniknutí penisu do pochvy, tak použijte umělý penis a svůj si při tom třeba nechte od ní obstarat orálně. Když se dostaví ejakulace, tak si ji užijte, dejte si chvíli pauzu například mazlením a za několik minut můžete znovu pokračovat v sexu. Zapojte kreativitu a empatii a mějte ze sexu radost! Ať je krátký nebo dlouhý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Žena Beran, muž Ryba

Žena narozená ve znamení Berana potřebuje sebevědomého, silného a energického muže. A to muž Ryba opravdu není. Ve vztahu ona Beranka a on Ryba často dochází k výměně rolí. Ona funguje v rodině jako muž, on se spíš stará o rodinný krb. V sexu by to ale mohlo klapat, Berance se bude líbit citlivost a něžnost Ryb. A také bohatá sexuální fantazie.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Diskuze

V diskuzi BILIRUBIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý deň. Na krvných testoch mi zistili nedostatok bilirubínu a nedostatok železa.Mám problémy začali mi rednúť vlasy,svrbenie okolia konečníka a pošvy,návaly tepla,únava,svrbenie tela, niekedy bolesť pod pravým rebrom vystreľujúca do alebo z chrbtice,nechuť.
Vyšetrenia: sono,fibro,citologia v poriadku,chrbtica skolioza.
Poraďte mi čo to môže byť?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Fifi.

Dobrý den
Mala som podobne príznaky ako vy a konecne mi zistili celiakiu, dajte si urobiť testy aj na štítnu žľazu, spoločne lebo to spolu úzko súvisí , želám pekný den Petra

Zdroj: diskuze Nizka hladina bilirubinu v krvi

Závěr

Pokud se u vás objevily výše uvedené příznaky, je vhodné provést těhotenský test. Většina výrobců domácích těhotenských testů uvádí 99% přesnost. Je možné otěhotnět několik dní před a několik dní po normální ovulací. Příčinou je, že spermie mohou po sexu žít až pět dní uvnitř ženského těla. Z tohoto důvodu nelze opravdu přesně odpovědět na to, za jak dlouho můžete zjistit těhotenství. Existuje příliš mnoho různých proměnných.

Pokud při sexu nepoužíváte antikoncepci a pociťujete známky těhotenství, můžete si udělat kolem 7. dne po oplodnění těhotenský test. V tomto období již může být odpověď na těhotenský test pozitivní, a to v případě, že je vámi vybraný domácí těhotenský test dostatečně citlivý.

Jestliže vyzkoušíte domácí těhotenský test 7. den po oplodnění a výsledek je negativní, vyčkejte déle. Pokud jste v tomto období již těhotná, hormonální lidský chorionický gonadotropin, který vyvolává pozitivní odpověď, nemusí být ještě dostatečně vysoký, aby byl těhotenským testem detekován.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Žena Beran, muž Rak

Muž Rak nechá ženu Beranku, aby byla sama sebou. Žena v Beranu je sebejistá, ví dobře, co chce. Nebojí se přebrat vůdčí roli, když je ale třeba, poddá se. Jenže jejich partnerskou shodu ničí neskutečná oboustranná žárlivost. Pro Raka je žárlivost jakýmsi barometrem lásky. Čím víc miluje, tím víc žárlí. V sexu se mohou objevit potíže. Beranka je vášnivá milenka, což je Rak sice rád, ale ona je pro něj až moc velká nymfomanka, tady jim to bude skřípat.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Žena Beran, muž Blíženec

Typický muž v Blížencích není žárlivý vůbec. Typická Beranka je žárlivá a navíc majetnická. A to je kámen úrazu. Ona chce, aby její partner žárlil. Po duševní stránce si jinak rozumí, dokážou spolu žít v partnerství, ale v sexu to mnohdy neklape. Žena v Beranu musí mít pocit, že je neodolatelná, že on po ní pořád touží - a to i po letech. Ona je v posteli nápaditá a má obrovskou sexuální fantazii. On jejímu temperamentu někdy nestačí. A Beranka se opět nudí.

A co vy, jak to máte s horoskopy?

Zdroj: Žena ve znamení beran

Jak je rakovina děložního čípku diagnostikována?

Pap testy jsou součástí pravidelného vyšetření pánve. Lékař seškrábe malý vzorek buněk z povrchu děložního čípku během cytologie, aby zjistil stav buněk. Pokud Pap test ukáže abnormální změny, lékař provede další testy. Také zkontroluje děložní čípek, zda se na něm nenachází prekancerózní nebo nádorové buňky. Jestliže se u vás objevují příznaky rakoviny děložního čípku, zejména krvácení po sexu, požádejte lékaře o provedení Pap testů, případně vám může odebrat vzorek tkáně (biopsie).

Zdroj: Rakovina děložního čípku

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Cyclotest 2 plus

Cyclotest 2 plus je určen ženám, které se rády oddávají sexu, ale nechtějí otěhotnět. S pomocí minipočítače mohou přesně určit své dny nejvyššího rizika otěhotnění a zvolit na tuto dobu jiné sexuální praktiky, při kterých nedochází k výronu spermatu do vagíny.

Výhody cyclotestu 2 plus:

  • ušetří čas při zjišťování plodných a neplodných dní
  • dlouhodobé používání bez nežádoucích účinků, které jinak přináší užívání hormonální antikoncepce
  • cyclotest 2 plus je pro všechny ženy, které nechtějí anebo nemůžou užívat hormonální antikoncepci
  • spolehlivost srovnatelná s hormonální antikoncepcí
  • výhodná cena vzhledem k dlouhodobému používání, které je 5 až 10 let

Cyclotest 2 plus se prodává za 169,00 Euro a objednat ho je možné zde: cyclotest 2plus.

Zdroj: Ovulační minipočítač


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP