Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁNĚT VE TVARI

OBSAH

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Diskuze

V diskuzi TVARI PODKOZNI TUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

poradte mam,na,tvari zvetšeni tuk bouli co,mam, delat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvari podkozni tuk

Jak vypadá zánět spojivek

Zde můžete vidět, jak vypadá zánět spojivek.

Zdroj: Zánět spojivek

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT PIGMENTOVYCH FLÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarína.

dobry den,dlhodobo používam hormon.antikonc.a na tvari sa mi objavili pigm.flíčky,a je to dost nepríjemne a postupne sa to rozširuje po celej tvari.vyskúšala som masti aj od kožnej,a nic,som bezradna.dakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit pigmentovych flíčku

Zánět průdušnice

Zánět průdušnice se obvykle vyvine ze zánětu horních cest dýchacích a rozšiřuje se i na průdušky. K zánětům průdušnice a průdušek jsou velmi náchylné děti od dvou do sedmi let. Zánět průdušnice se někdy může rozšířit i na zánět hrtanu nebo vyvinout v zápal plic. Zánět průdušnice je častý u dětí.

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi BOULE NA TVARI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Mam 2 bulky na prave tvari pod kuzi. Jak mam kost. A kdyz si na to saham boli to. Byla jsem u zubarky ta mi delala i rengen a ze tam nic nemam. A ze to zmizi ale nezmizelo. Co mam delat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Boule na tvari

Zánět okostice zubu – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zánět okostice zubu.

Zdroj: Zánět okostice

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY A LUPY NA POKOZCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

dobry den jemi 19 let mam kratke vlasy a porad se mi delaji lupi a jeste ktomu aji bolaky na pokozce a aby toho nebylo malo tk se mi loupe kuze na tvari u nosu a u kotlet nekdy i za usima trva to uz dlouho a je to neprijemne hlavne na tvari delaji se mi ani na tvari vyrazky a to se mazu denne niveou kremem nevim co mam uz delat poradte prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lukáši zřejmě máš na pokožce přemnožené nějaké kvasinky, které způsobují olupování kůže na hlavě. Nejrychlejší cesta jak se toho zbavit bude, když se zastavíš na kožním. Tam to totiž můžou pořádně prohlédnout a rozpoznat o co jde. Pomalejší cesta je samo léčba, která bude spočívat v omývání pokožky dehtovým mýdlem 1 krát týdně a k tomu omývání šamponem Nizoral podle návodu. Oboje k dostání v lékárnách bez předpisu. K tomu je dále zapotřebí učinit opatření, která zabrání opakované nákaze. To znamená dezinfekce veškerých pokrývek hlavy - čepice, šály, čelenky, kapuce. Také je nutná desinfekce lůžka, zejména polštáře. Prostě všechno co se dotýká hlavy nebo je v její blízkosti je třeba buď vyhodit nebo vyvařit. Tato opatření je třeba opakovat, protože i během léčby jsou lupy infikované a schopné znovu rozvinout nákazu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky a lupy na pokozce

Zánět dásní u dětí – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá zánět dásní u dětí.

Zdroj: Zánět dásní

Diskuze

V diskuzi OTOK NA TVÁŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera Anna Manek.

Dobry vecer,
Muzete mi prosim napsat zda jste s otokem na tvari na neco prisla? Mam stejne problemy uz druhy rok a posledni mesice se to zhorsuje. Dodnes na nic neprisli.
Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Dobrý den, bohužel u mě také ne.

Zdroj: diskuze Otok na tváři

Jak dlouho trvá zánět dásní

To je těžká otázka. Vždy záleží na pacientovi, jak pečuje o svůj chrup. U lidí trpících dlouhodobě neléčeným zánětem dásní je vysoké riziko hlubšího a nevratného poškození. Velmi důležité je proto včasné zjištění zánětu dásní na základě preventivních prohlídek a následná léčebná opatření ještě před tím, než zánět nenávratně postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu, což má za následek oteklé dásně, bolest, kolemčelistní zánět zubu, váček.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Poradna

V naší poradně s názvem IGMENTY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika kovacova.

Dobry den delaj se me velke cerne pigmenti na tvari i nose nevim si stim rady dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Na odstranění pigmentových skvrn z obličeje je nejlepší lejzr. Ten totiž rozruší usazeniny hnědého barviva v podkoží a to se pak za několik dní vstřebá a tím pak zmizí i ty skvrny. V Praze dělá lejzrové odstranění pigmentových skvrn mnoho firem, například www.asklepion.cz/.

Zdroj: diskuze Igmenty na kuzi

Chronický zánět ledvin

Opakovaný či špatně léčený zánět ledvin může vést ke chronickému zánětu. Takovýto zánět není akutní, ale i tak dochází k postupnému ničení ledvin, jejich jizvení a tvorbě vaziva. Může také přejít na vazivové pouzdro ledviny a šířit se i mimo ni. Následně se pomalu snižuje funkce ledvin a pacienti jsou odkázáni na hemodialýzu či čekají na transplantaci ledvin. V průběhu chronického zánětu však může dojít i k recidivě a zánět se stává akutním.

Zdroj: Zánět ledvin

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře oteklé lýtko, které vzniklo bez zevní příčiny. Pravděpodobně se jedná o zánět žilního systému s možností vzniku trombu, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Diskuze

V diskuzi VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel SOREIA.

Dobrý den,
hodí se višňák mast na popáleniny?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, možem použiť Višnovkého balzám na staršie popáleniny ? Mám ju na tvári a vobec nič mi na to nepomáha, ani aloe vera. Za odpoveď ďakujem.

Zdroj: diskuze Višňák mast

Revmatický zánět šlach

Revmatický zánět šlach má specifický mechanismus vzniku. Zánět je výsledkem působení bakterií, konkrétně streptokoků. Nákaza těmito bakteriemi v některých aspektech může silně připomínat onemocnění artritidou revmatického původu, která se jako taková v lidském těle zpravidla týká především větších kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Poradna

V naší poradně s názvem PATER PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zapletalová.

Dobrý den pane Pleskači.
Mám prosím dotaz,
Měla jsem zánět trojklanného nervů. Obličej jsem mazala třezalkovým olejem na uvolnění bolesti. Bolest po týdnu povolila, ale na tváři mě zůstal 3cm červený flek.Použila jsem už spoustu mastiček a po 3 měsících flek stále nemizí. Prosím moc o radu, jak se fleku zbavit.
Dekuji za odpověď
Hezký den,
Zapletalová Blanka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opalte se na sluníčku. Slunce zbarví vaší pokožku do hněda a tím červený flek splyne s okolní kůží a nebude vidět. Až vám opálení na konci léta vyprchá, tak stopy po flíčku zmizí a pokožka bude jako dřív.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pater pleskač

Zánět vnitřních žil na noze

U zánětu žil v noze je důležité rozlišit, zda se jedná o flebotrombózu, nebo o tromboflebitidu. Každý typ onemocnění totiž vyžaduje jinou terapii. Tato onemocnění patří vždy do rukou lékaře.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Diskuze

V diskuzi ROZŠÍŘENÉ PÓRY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Selyna.

dobri den chcela bi som poradit mam 22rokou a mam rozsirene pory na tvari a ked sa nalicim tak ich vidiet este viac skusala som kade co ale nic mi nepomohlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozšířené póry na obličeji

Zánět šlach nárt

Zánět šlach na nártu se projevuje velkou bolestivostí při nášlapu a otokem. Vyžaduje 2-3 týdny v klidu a chůzi pouze o berlích bez nášlapu. Od revmatického zánětu se liší tím, že zde nedochází k zarudnutí a postiženo je pouze exponované místo bez postižení kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Zánět spojivek ze slunce

Zánět spojivek ze slunce se vyskytuje ve všech ročních obdobích, proto před ním a nadměrným osvícením chraňte svůj zrak. Na všech místech s intenzivnějším slunečním svitem (zejména v blízkosti vodních ploch nebo v zimě na horách) používejte ochranné sluneční brýle. Samozřejmě chraňte i své děti.

Zdroj: Zánět spojivek

Zánět ledvin bez teplot

Zánět ledvin je zákeřný v tom, že leckdy probíhá pomalu a bez příznaků. Prvním signálem může být mírné pobolívání v zádech a otoky, tyto příznaky jsou již známkou poškození ledvinných funkcí. Neléčení zánětu může vést až k selhání ledvin. Proto je velmi důležité nepodceňovat i sebemenší příznaky a okamžitě navštívit lékaře.

Zdroj: Zánět ledvin

Zánět průdušek u dětí

Záněty průdušek jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu.

Zdroj: Zánět průdušek

Mast na zánět šlach

Zanícenou šlachu i bolavé zápěstí potírejte extraktem z arniky. Výborně pomáhá také kostivalová mast.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Zánět průdušek a antibiotika

Léčba bronchitidy se může lišit v závislosti na příčině a převažujících příznacích. V nekomplikovaných případech si vystačíme s domácí léčbou a přípravky na nachlazení, které jsou běžně k dostání v lékárnách. V závažnějších případech, pokud má lékař podezření na bakteriální infekci, je možné nasadit antibiotika.

Zdroj: Zánět průdušek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP