Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMACI RECEPTY PRO HEZKOU PLET

OBSAH

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Péče o suchou pleť

Na suchou pleť použijte krémové čisticí prostředky k odstranění povrchových nečistot. Odstraňte nečistoty vždy před spaním kouskem vaty anebo vatovým tamponem. Poté opláchněte studenou či vlažnou vodou. Na závěr použijte krémový hydratační krém.

Domácí receptury

  • Oloupejte 1 banán a 1 papáju, broskev nebo avokádo. Aplikujte na pleť a nechejte působit 20 minut, poté opláchněte teplou vodou. Po tomto výživném elixíru aplikujte na pleť přírodní margarín anebo čistý zeleninový olej.
  • Použijte přírodní majonézu (nejlépe připravenou doma) anebo z obchodu se zdravou výživou. Vmasírujte do pleti a nechejte 15–20 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PEELING PROTI AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

NEDOPORUČUJI peeling ''pomocí'' česneku .. po aplikaci má pleť okamžitě zrudla slzeli mi oči a štípalo to ... Asi je to reakce na mou citlivou pokožku .. okamžitě jsem to z pleti smyla a dostalo se mi to až do vlasů ze kterých jsem to nemohla vytáhnout.. Až po aplikaci mého nočního krému jsem si ulevila byla to taková úleva jako když máte za sebou náročný den a přijdete domů a sednete si.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mari.

česnek taky nedoporučuji!! pleť mi to úplně spálila a na kožní jsem na to dostala antibiotika...

Zdroj: diskuze Domácí peeling proti akné

Video - péče o suchou pleť

Vhodnou variantou přírodních receptur může být i BIO anebo přírodní kosmetika. BIO kosmetika bývá finančně náročnější, protože používá suroviny ekologického pěstování. Důležitým parametrem je poměr přírodních a BIO složek. Na trhu je k dispozici kosmetika s obsahem až 80 - 90 % BIO certifikovaných surovin, více informací - přírodní a BIO kosmetika.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Pleťový odličovač

Vatovým tamponem aplikujte na pleť mléko nebo jogurt, jemně promasírujte a poté opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí odličovač make-upu

Diskuze

V diskuzi BOJ S CUKROVKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Moc vám děkuji.Prijemne jste mě potěšil a povzbudil.Napisu jak se mě to daří zvládat.Hezkou dobrou noc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý večer.Byla jsem dneska ve světě zdraví.Mam z toho smíšené myšlenky.Rekla mě že jim málo bilkovin.Nelibylo se jí že jim k snídani housku se sýrem +rajče.K obědu těstoviny +tuňák.Nejim světle pečivo.Tmave, celozrnné.Nejim uzeniny,spíš ryby, tvrdý sýr šunku,dělám si pomazánky,např;červená řepa +lučina.Pry pohaka není pro mě moc dobrá, těstoviny taky.K obědu jsem měla brokolicová salát.K večeři,bramborovou kaší a sekanou.V práci na oběd jim polívku nebo druhý.Oboje nesmím.Co je špatně?Vím že málo jim jogurty,ale změním to.Naschledanou

Zdroj: diskuze Vitamín c ovlivňuje hodnotu glukometru

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi TIPY A TRIKY PRO KRÁSU DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka001.

Skvělé rady a tipy, já přidám svůj: studio Epilla, modeláž nehtů, gelové nehty apod. téměř za poloviční ceny. Detaily na www.zapakatel.cz/cs/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tipy a triky pro krásu domácí recepty

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ RECEPTURY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice P..

Příjemný večer přeji a moc děkuji za recepty. Musím říct, že mě opravdu hodně překvapilo, že by na vrásky mohl pomoci obyčejný vaječný bílek. Já už mám za sebou lifting tady www.premier-clinic.cz ale byla bych moc ráda, aby se mi ta pleť bez vrásek udržela co možná nejdéle, tak chci vyzkoušet i nějaké ty přírodní prostředky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Prý aloe a nebo světe div se avokádo s medem - maska :) Já jinak používám kaplse Skincode a oční pero. Není to dělané doma ale je to ze švýcarska, tak by to mělo být snad ok :)

Zdroj: diskuze Přírodní receptury proti vráskám

Čistící maska z droždí

Chcete-li vytvořit kvasnicovou čistící masku, tak potřebujete čajovou lžičku citronové šťávy, 3 lžíce mléka a balení kvasinek. Všechno promíchejte dohromady a následně aplikujte na obličej. Tuto masku nechte působit asi 20 minut a pak umyjte masku teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Brambora na pleť diskuse

Jaké máte s bramborem zkušenosti Vy? Napište nám své nápady s použitím brambory v diskusi pod článkem.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NA LÉČEBNÝ DOMÁCÍ KEFÍR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Novotná.

Nabízím kvalitní Tibetskou houbu/velké hrudky ,krásně bílé/ zašlu na dobírku i s návodem na jednoduchou přípravu a další recepty z ní. Dojde v pořádku, kvalitně zabalím, v Č. Budějovicích možný osobní odběr, cena 1 dávky 100kč+ poštovné.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing Jaroslav Hrabec.

Pokiud vše nabídka je stále aktuální mám zájem o koupi jedné dávky v souladu s vaší cenovou nabídkou . Oznamte mi situaci emailem. Předem děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská houba na léčebný domácí kefír

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Masky na pleť

  • Hroznová pleťová maska – rozmačkejte a jednoduše aplikujte: chladivý, zjemňující a vyživující charakter.
  • Broskvová pleťová maska – rozmačkat dužinu a nanést na pleť a krk: zjemňující a čistící účinek, regeneruje a tonizuje.
  • Okurková pleťová maska s jogurtem – smíchejte ingredience dohromady, přidejte jíl a vymíchejte do pasty. Nechejte působit 10 minut. Odstraňte vlažnou vodou. Má chladivý, zjemňující a tonizační účinek.

Zdroj: Citlivá pleť potřebuje speciální péči

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP