Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJLEPŠÍ ZUBNÍ PASTA

OBSAH

Potřebné věci k odstranění plaku

  • kartáček na zuby
  • pasta na zubní kámen

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PASTA A OPARY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibir.

Spolehlivě vyzkoušení mám na doporučení Evy,starší kámošky potření oparu zubní pastou před spaním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zubní pasta a opary

Čištění zubů

Čistěte zuby po dobu dvou minut, čištění by se mělo provádět dvakrát denně. Čištění mezizubním kartáčkem by se mělo provádět každý den. Nahromaděný plak se objevuje častěji, když kouříte, pijete kávu, čaj nebo colu, pak pro vás nejspíš bude nutná zubní pasta určená přímo na zubní kámen, obsahuje totiž pyrofosforečnan zabraňující blednutí zubů.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi PASTA A ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznam22.

Funguje aj na to zubní pasta? Diky za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pasta a roupy

Zubní pasta Curasept

Zubní pasta vhodná při obtížné nebo těžko proveditelné mechanické hygieně v případě ortodontického, protetického nebo parodontálního léčení. Zubní pasta Curasept působí antibakteriálně, zastavuje tvorbu plaku, remineralizuje zubní sklovinu. Zubní pasta Curasept ADS 705 je určena pro dlouhodobé použití. Obsahuje 0,05 % chlorhexidinu a 0,05 % fluoridu sodného. Neobsahuje SLS a má velmi nízkou abrazivitu. Doporučujeme kombinovat s ústní vodou Curasept a jemným kartáčkem Curaprox CS 5460.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Curasept ADS 712

Curasept ADS 712 je gelová zubní pasta k intenzivní ochraně, obsahující 0,12% CHX (chlorhexidine-digluconate). Neobsahuje SLS (laurylsulfát sodný). Balení (tuba) obsahuje 75 ml zubní pasty.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi ZUBY, DÁSNĚ, PARADENTÓZA POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Pěničková.

na zuby a dásně se mi nejvíc osvědčily české bylinné produkty od Herbadentu, hlavně zubní pasta, ústní voda a bylinný roztok z extraktů bylin. Moc mi to pomohlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karlička J.

no to je pravda, Herbadent používala i moj babička, zubní pastu a jiné produkty, s dásněmi nikdy problém neměla. Je možná lepší si připlatit za bylinnou zubní pastu, či ústní vodu která pomůže

Zdroj: diskuze Léčba ustupujících dásní

Curasept 0,2%

Gelová zubní pasta je doporučená ve všech případech, kdy pacient používá ústní vodu Curasept s chlorhexidinem. Zubní pasta Curasept je bez obsahu SLS a má velmi nízkou abrazivitu, respektive hodnotu RDA 40. Je určena pro krátkodobé intenzivní použití, s 0,2% obsahem chlorhexidin digluconate. Pro použití před a po chirurgickém zákroku, pro prevenci pooperačních komplikací. Zabraňuje pooperačním komplikacím, především při obtížích s mechanickým čištěním. Silně omezuje tvorbu zubního plaku. Pastu naneste na zubní kartáček a po dobu 1 minuty čistěte zuby, opakujte 2× denně, ráno a večer po hlavním jídle.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi MOZNO VAM TO POMOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dnes mam akurat 27 rokov,..s akne som problem nikdy nemala, ani v puberte, moja plet bola zavidenia hodna. V decembri minuleho roku, 2011, sa mi zacala tvorit jemna krupicka na tvari, konkretne na brade a sankach..nevsimala som si to, no po case mi to prerastlo do hnisavych vyrazok. Cela moja brada, teda cela spodna cast tvare bola vykvitnuta ako lalia, nahnisana. Rozhodla som sa ist ku koznej,...presla som eryfluidom, duac gelom (ktory mi prekrasne spalil tvar), zinerytom a podobne. Poslala ma na kadejake vysetrenia, a samozrejme, ako inak, vsetko bolo negativne, bola som uplne zdrava. Minuly vikend som sla s kamoskou na chatu, ona mi povedala, ze mala to iste, ze sa liecila dokonca v nemocnici na to, kde jej odobrali vzorku pokozky a predpisali jej mast. Ta mast sa vola tertacyklin siran pasta. Je to mast pieskovej konzistencie. Pozicala mi to. Pouzivam to par dni, a cuduj sa svete, ono to pomaha ! Okrem toho som si este zakupila mydlo protex, miraclean zinkovu pletovu vodu a vitaminy-zinok a dermabion. Ta mast sa vyraba v lekarni a je myslim na predpis. Zatial som nemala ziadne neziaduce ucinky...Teda ak najblizsie pojdete ku koznemu lekarovi, skuste mu spomenut tu mast, mozno pomoze aj vam..drzim palce

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel EVA.

Dobrý den, jedné známé stejný problém způsobila alergie na flór- zubní pasta s flórem . Po její výměně se pokožka uklidnila
hezký den
Eva

Zdroj: diskuze Mozno vam to pomoze

Curasept versus Curaprox

Gelová zubní pasta je doporučená ve všech případech, kdy pacient používá ústní vodu Curasept s chlorhexidinem. Zubní pasta Curasept je bez obsahu SLS a má velmi nízkou abrazivitu, respektive hodnotu RDA 40.

Použití:

  • pro krátkodobé intenzivní použití, s 0,2% obsahem chlorhexidin digluconate
  • pro použití před a po chirurgickém zákroku, pro prevenci pooperačních komplikací
  • zabraňuje pooperačním komplikacím, především při obtížích s mechanickým čištěním
  • silně omezuje tvorbu zubního plaku

Curaprox je zubní kartáček pro toho, kdo rád cítí pří čištění zubů určitý tlak a zároveň nechce příliš škodit dásním. Jedná se o kartáček s jemnými, rovně střiženými CUREN® vlákny – s více než osminásobkem vláken běžného zubního kartáčku – čistí účinně a šetrně.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi SLABÁ SKLOVINA A BĚLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libka.

Mám slabou sklovinu a přesto bych chtěla mít bělejší zuby, nechci ale abrasivní pasty, musím si sklovinu chránit jak vybělit šetrně zuby, poraďte mi díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Používám a doporučuji vynikající zubní pastu z aloe vera a propolisu, která je velice šetrná a účinná. Pasta vydrží na 300 dávek, kukněte na mé stránky www.aloika.cz - název pasty Forever bright toothgel. Jitka

Zdroj: diskuze Slabá sklovina a bělení

Umělá sklovina

Umělá sklovina vyvinutá ve spolupráci vědců ze čtyř japonských výzkumných institucí je léčebnou technologií 21. století a dovoluje opravu bez předchozího „vrtání“. Jde o pastu z laboratorně připraveného hydroxyapatitu, který je přirozenou komponentou zubní skloviny. Pasta se nanese na poškozené místo ve sklovině a zub na tomto místě „zaroste“. Ošetření vykazuje podstatně lepší výsledky než stávající metody oprav narušené zubní skloviny. Kouzlo jejího úspěchu zřejmě spočívá v tom, že kyselá pasta při prvním kontaktu nejprve rozpustí krystaly hydroxyapatitu v narušeném místě, ale vzápětí navodí opětovný růst krystalů, takže se materiál pasty a zubu dokonale spojí. Celý proces netrvá déle než 15 minut. V takto vyspraveném místě je sklovina dokonce zesílena, takže návrat kazu na opravené místo je nepravděpodobný. Zubař musí jen dávat pozor, aby pasta nepřišla do kontaktu s dásní, protože je silně kyselá a mohla by naleptat sliznici dásní.

Zdroj: Zubní sklovina

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Svědění zubu, jakkoliv se nám to může zdát nemožné, je u mnoha lidí běžná věc. Jde zde spíše o pocit, který vyvolává hojení po nepatrném zánětu kolem zubního krčku, který se projevuje jako svědění zubu. Jak předcházet svědění zubu? Jednoduše, zabránit vzniku oněch drobných zánětů v okolí krčků zubů. Toho dosáhneme pečlivou zubní hygienou, ale ne zase přehnanou, abychom si s ní krčky zbytečně neobnažili a nepřipravili podhoubí pro tvorbu nových mikrozánětů. Je třeba zakoupit si vhodný jemný kartáček a protizánětlivou zubní pastu a opatrně si zuby pravidelně, ale důkladně čistit. Zároveň je třeba do čištění zařadit i nové nástroje, jako dentální nit nebo mezizubní kartáček, který taktéž namožíme do protizánětlivé zubní pasty. Jako vhodná zubní pasta, která působí proti zánětu zubu se nám doma osvědčila zubní pasta s obsahem Nimby. Nimba působí v ústní dutině protizánětlivě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění zubu

Curasept ADS 350 

Curaprox Curasept ADS 350 zubní pasta – parodontální gel. Účinně chrání a pečuje o sliznici dutiny ústní. Působí proti bakteriálnímu plaku. Představuje ideální péči pro osoby s ortodontickými aparáty, implantáty a potížemi v oblasti periodontální tkáně. Použití: Používejte jednou denně nebo dle doporučení vašeho zubního lékaře, maximálně však po dobu 14 dní.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi ZUBY, DÁSNĚ, PARADENTÓZA POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlička J.

no to je pravda, Herbadent používala i moj babička, zubní pastu a jiné produkty, s dásněmi nikdy problém neměla. Je možná lepší si připlatit za bylinnou zubní pastu, či ústní vodu která pomůže

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leona H.

Vyzkoušela jsem produkty od Herbadentu a je fakt že na dásně mi pomohly. Akorát je u nás v lékárně neměli. Paní lékarnice mi je ale objednala na druhej den. Ta zubní pasta je velmi kvalitní, je po ní velmi svěží dech po bylinkách.Děkuji za tip

Zdroj: diskuze Léčba ustupujících dásní

Curasept Parodontal gel

Gelová zubní pasta Curasept s obsahem 0,05% CHX a 0,05% fluoridu. Obsahuje patentovaný ADS (Anti Discoloration System), podporuje hojení, remineralizuje a zabraňuje tvorbě plaku. 75 ml v balení. Ideální v kombinaci s ústní vodou Curasept s CHX.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Co je to zubní sklovina

Zubní sklovina pokrývá korunky, je průsvitná. Zubní sklovina je složená především z hydroxyapatitu substituovaného uhličitany a z menšího množství vody, proteinů a stopových prvků, včetně fluoridu.

Zdroj: Zubní sklovina

Poradna

V naší poradně s názvem DOBRY DEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den chtěla bych se zeptat ják.se mužů zbavit zubniho kamene a jak mám zpevnit dásně zubarka mi nechce ani poradit jakou mám pouzivat zubní pastu já pouzivam pastu kolejí děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní kámen je velice odolná usazenina, kterou ze zubů jen tak nějakou pastou nedostanete. Na to je třeba silnější zbraň v podobě ultrazvuku. Ultrazvukový čistič doslova rozbije zubní kámen a ten se pak lehce odlepí od zubní skloviny. Ultrazvukové odstranění zubního kamene provádí kterákoliv zubní hygienistka. Zubní hygienu nejdete běžně v zubních ordinacích ve větších městech. Zákrok trvá přibližně hodinu a zoubky potom máte, jak když vám právě narostly. Domácími prostředky, jako jedlá soda, sůl s citronem nebo dokonce peroxid vodíku také trochu vybělíte zuby, ale především narušíte i okolní sklovinu, která kámen nemá a zdevastujete okolní tkáně dásní. Potom sice máte o něco bělejší zuby, ale s obnaženými krčky, což není vůbec příjemné a vzniká z toho parodontóza nebo zánět dásní.
Zpevnění dásní můžete provést jednak pečlivým a pravidelným čištěním mezizubních prostor! To se provádí buď dentální nití a nebo lépe kartáčkem na mezizubní prostory. Dásně dále zpevňuje zubní pasta, která obsahuje laktát hliníku, například zubní pasta Lacalut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dobry den

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Léčba eroze zubní skloviny

Léčba ztráty zubní skloviny závisí na druhu poškození. Někdy se pro udržení kosmetického vzhledu a k ochraně zubu používá pouze lepení. Pokud jde o větší ztrátu zubní skloviny, zubní lékař vám doporučí krytí zubu korunkou, ta uchrání zub od dalšího rozpadu.

Zdroj: Zubní sklovina

Nimba na zuby

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu z nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například parodontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba.

Nimba tedy pomáhá ničit nejen bakterie způsobující zubní kaz, ale dokonce i ty, jež mají za následek zánět dásní a zubního lůžka a jsou rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu. Používání nimbové zubní pasty a zubního prášku je zároveň účinnou součástí prevence zubního kazu, krvácivosti dásní, paradontózy a zápachu z úst.

Zdroj: Nimbová zubní pasta

Jak je léčena ztráta zubní skloviny?

Léčba ztráty zubní skloviny závisí na druhu problému. Někdy se pro udržení kosmetického vzhledu a k ochraně zubu používá jen „lepení“. Pokud jde o větší ztrátu zubní skloviny, zubař vám doporučí krytí zubu korunkou. Korunka uchrání zub od dalšího rozpadu.

Zdroj: Eroze a restaurování zubní skloviny

Obrázky

  • Zubní protézy – foto: zde je možné vidět fotografie, jak vypadá zubní protéza: zubní protézy.
  • Zubní implantáty – foto: tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět zubní implantáty.

Zdroj: Zubní protézy

Odstranění zubního kamene

Zubař nebo zubní hygienik dokáže odstranit zubní kámen, který se vytvořil nad a pod dásní. Používá rovněž nástroje na seškrábání a uvolnění zubního plaku a kamene z povrchu zubů. Pokud je veškerý plak a zubní kámen odstraněn, vaše zuby jsou lesklé, hladké a na povrchu čisté.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP