Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO JE DOBRE NA OTEKLE BOLAVE MANDLE

OBSAH

Na bolest nohou Detralex

Na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy je dobrý lék Detralex. Detralex se nedá koupit bez receptu. Vystavit předpis na Detralex může váš praktický lékař. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta. Léčba Detralexem by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ NOHY PO CHEMOTERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Můj příbuzný prodělal chemoterapii a nyní se mu rozbolavěli nohy - lýtka. Nohy má oteklé, dělají se mu otvory do lýtek, neustále mu z těchto ran něco teče a ničím se to nedá zahojit.Nohy mu stále ošetřujeme, přebalujeme, mažeme ruznými mastmi a k ničemu to nevede. Velmi prosím o radu, co by bylo dobré použít k ošetření.
Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je potřeba, abyste tyto problémy konzultovali s onkologem, který vedl chemoterapii vašeho příbuzného. Otevřené nohy mohou být následkem rozkolísané hladiny krevního cukru, ale také následkem chemoterapie. Než konzultaci s onkologem provedete, tak nohy pečlivě převazujte a udržujte bez zánětu. Proti zánětu otevřených nohou je dobrá mast na záněty - Triamcinolon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé nohy po chemoterapie

Komplikace krust v krku

Velké krusty na mandlích mohou způsobit oteklé mandle a způsobit potíže s polykáním. Tonsilové krusty mohou také někdy vyvolat infekce.

Prevence krust v krku

Lidé, kteří mají dlouhodobou tonzilitidu, mají větší pravděpodobnost vzniku krust. Jediný způsob, jak jim předejít, je nechat si odstranit mandle.

Dobré zubní návyky mohou pomoci předejít krustám na mandlích. Zuby si pravidelně čistěte kartáčkem a nití, abyste odstranili bakterie a zabránili uvíznutí těchto věcí na mandlích. Kloktání po jídle může také zabránit hromadění jídla v záhybech mandlí.

Zdroj: Krusty v krku

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA MANDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Dobry den chci se zeptat zda je možné mit alergii jen Mandle! Dříve me po nich svedeli dlaně a nedavno jsem si dal prazene mandle a mel jsem asi 5hodinovou koprivku! Dekuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie na mandle

Detralex nebo Daflon

U léčivého přípravku Detralex byl schválen tak zvaný souběžný dovoz. Souběžný dovoz znamená, že léčivý přípravek registrovaný v ČR je možné dovézt z jiného členského státu za výhodnější cenu.

Vlivem tohoto souběžného dovozu se k nám dostává Detralex ze Španělska, kde je registrován pod názvem Daflon. Detralex i Daflon jsou totožné léky.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Otče prosím Vás o radu. Zeť má již delší dobu bolavé ústní koutky,nehojí se. Předem děkuji a přeji Vám vše dobré. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučte svému zeti, aby si v lékárně koupil mast Clotrimazol AL, Hydrocortizon a vitamíny B komplex. Masti se nanáší na bolavá mista 3 krát denně samostatně s odstupem dvou hodin. Nejdřív Clotrimazol a za dvě hodiny Hydrocortizon. Vitamín B komplex se užívá jedna tableta během dne. Ústní koutky by se měly do týdne srovnat. Pokud ne, bude zapotřebí navštívit zubního lékaře a dohodnout se s ním na další léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Dlouhodobě oteklé nohy

Dlouhodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným kardiovaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat tlačit krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lýtkové oblasti a v oblasti chodidla a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku, po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také potřeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MANDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel karel.

Mohu jíst mandle, když užívám WARFARIN?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je citlivý na příjem vitamínu K a každý pacient, který užívá Warfarin musí dodržovat stále stejný příjem vitamínu K ve výši 90 mikrogramů za den pokud jde o ženu a 120 mikrogramů pokud se jedná o muže. Mandle neobsahují ŽÁDNÝ vitamín K, takže nijak neovlivňují účinky Warfarinu. Jinými slovy, když užíváte Warfarin, můžete jíst mandle a výrobky z nich bez jakéhokoliv omezení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a mandle

Bolavé ucho u psa

Bolavé ucho u psa má mnoho příznaků, většinou má pes hlavu skloněnou k jedné straně, což signalizuje, o jaké ucho se jedná. Když psa trápí zánět zevního zvukovodu, třepe s hlavou a každou chvíli si packou otírá ucho, z něhož mu vytéká páchnoucí maz.

Zdroj: Bolavé ucho u psa

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Levová.

Dobrý den,
mám recept z alobalu na bolest. Je to takový můstek z proužků. Někde píší:
lesklou stranou přiložte na bolavé místo.
Jinde píšou zásadně matnou stranou na bolavé místo. Co je vlastně dobře.
Děkuji Vám za odpověď
Levová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

1. CO JE DETRALEX A K ČEMU SE POUŽÍVÁ

Detralex je venotonikum, vazoprotektium, které zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek.

Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny (tj. obtíže výživy a růstu tkání), včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů (tj. uzlovitých žilních rozšířenin v oblasti konečníku).

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Krční mandle latinsky

Mandle se latinsky nazývají tonsilla. Mandle hltanová se latinsky označuje jako tonsilla pharyngea.

Zdroj: Anatomie krčních mandlí

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Posílám vám všem ceny Detralexu z lékáren Dr Max.
- doplatek na Detralex 60 tablet je 239 Kč a osoby starší 60 let zde doplácejí jen 190 Kč.
- doplatek na Detralex 120 tablet je 439 Kč a osoby starší 60 let zde doplácejí jen 348 Kč.
Výhodnější je nechat si předepsat balení se 120 tabletami, kde u osob starších 60-ti let vychází jedna tableta na 2,90 Kč. Tak si to užijte. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Szabová.

Dobrý den, užívám Detralex již několik let, nyní jsem 2 roky po operaci srdce-bypass, jako doplněk stravy jsem užívala omega3 kyseliny a chio semínka. Vzhledem k potížím s nohama mi tyto doplňky byly doporučeny na jiný dotaz týkající se operace srdce mi bylio doporeučeno doplňky neužívat. Co mám tedy dělat? Děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Mám dlouhodobě oteklé nohy, jak se toho zbavit

Dlohodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným vaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat vytláčet krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lítkové oblasti a v oblasti nohy a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také třeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné. Podrobné informace o léku Detralex, jeho cena a příbalový leták jsou k dispozici Detralex.

Zdroj: Lék na oteklé nohy

5. JAK DETRALEX UCHOVÁVAT

Uchovávejte při teplotě do 300C.
Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí.
Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.
Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie .

Dobry den mam jednu otazku,a to jake jspu priznaky rakoviny mandle??prodelala jsem nedavno silnou anginu,brala jsem antibiotika a vse bylo dobre.ale necely tyden po vyleceni sei krk opet zduril a mandle opet docela otekla.moje lekarka sice nic o rakovine nerekla jen ze by doporicila madnly dat pryc ze tam muze byt nejaky abces.rakovinu v rodine bohuzel mame a tak mam docela strach.krk me boli vic a vic a i spatne jim,nejde mi polyka.dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše komplikace s největší pravděpodobností s rakovinou nesouvisí. Problémy na mandlích máte zřejmě díky pokračující bakteriální nákaze, kterou se nepodařilo zcela vyléčit předešlou léčbou antibiotiky. Odstranění mandlí je krajní řešení. Sice je účinné, ale raději bych nejdříve doporučil pokusit se vyléčit zánět v krku medikamenty. Opětovným nasazením antibiotik s podporou kloktání Joxu. Stavte se s tím na ORL, kde vám udělají výtěr. S ním zjistí o jaký druh bakterie jde a mohou tak nasadit cílenou léčbu, která vás toho rychle a trvale zbaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Stádia chronické žilní insuficience (žilní nedostatečnosti)

stádium 0 - žádné viditelné nebo palpovatelné známky žilního onemocnění,

stádium 1 - teleangiektazie, retikulární varixy,

stádium 2 - varixy kmenových žil,

stádium 3 - otoky bez kožních změn,

stádium 4 - kožní změny (pigmentace, ekzém, lipodermatosclerosis),

stádium 5 - kožní změny (výše uvedené) + zhojený bércový vřed,

stádium 6 - kožní změny (výše uvedené) + aktivní bércový vřed.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ BŘÍŠKO POD PRSTY LEVÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Už víc jak půl roku mám oteklé a trochu i zdeformované prsty na levé noze.Často mi do nich chytají křeče a pod prstama mám i oteklé podbříško,kde mi i bodá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé bříško pod prsty levé nohy

4. MOŽNÉ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY

Podobně jako všechny léky, může mít i Detralex nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Přípravek je obvykle dobře snášen. Při jeho užívání se výjimečně mohou vyskytnout u některých pacientů mírné zažívací potíže (nevolnost, zvracení, obtíže při trávení, bolesti žaludku), popř. závratě a bolesti hlavy, které nejsou důvodem pro přerušení léčby.
Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Dorůstají?

Jak již bylo výše uvedeno, krční mandle rostou zároveň s tím, jak roste dítě. Největší velikosti dosahují mandle kolem 7. roku věku dítěte. Zhruba do 10 let věku dítěte se pak postupně zmenšují. Pokud se mandle zvětší, je to známka zánětu nebo onemocnění, neznamená to, že by mandle dorůstaly.

Zdroj: Anatomie krčních mandlí

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Co pomáhá na oteklé nohy

Nateklým nohám můžete ulevit i bez pomoci chemických preparátů a léků proti bolesti. Zkuste některé níže uvedené babské rady či recepty na unavené a oteklé nohy.

Tipy:

  • Nohám uleví zvýšená poloha a pravidelné kroužení chodidly a pohybování s prsty u nohou.
  • V práci se při přestávkách snažte vždy projít, zkuste například střídat chůzi na špičkách a patách.
  • Dodržujte pitný režim. Zejména v horkých dnech potřebuje tělo dostatečný přísun tekutin.
  • Vyhýbejte se kouření a alkoholu.
  • Účinky bude mít i masáž chodidel, která uvolní a rozproudí lymfatický systém.
Recept na unavené a oteklé nohy:
  • Na oteklé nohy zabírá mazání z kostivalu. Kostival omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Vložte do sklenice, zalijte francovkou a uzavřete. Tři týdny nechte odstát nejlépe na okně. Tekutinu poté slijte a máte ideální mazání nejen na oteklé nohy, ale i na bolavé ruce, klouby nebo záda.
  • Uvařte čočku. Poté slijte vodu do nějaké nádoby a pravidelně ji pijte.
  • Unavené a oteklé nohy osvěží masáž francovkou nebo koupel ve vodě s citronovou šťávou.
  • K úlevě oteklým nohám můžete použít také vodu, ve které se předtím vařily brambory. Nohy se prokrví a otok opadne.
  • Na oteklé nohy pomáhá rovněž sprchování, a to střídavě teplou a studenou vodou. Střídání teploty končetiny krásně prokrví a uleví jim od bolesti.
  • Bojovat proti oteklým nohám můžete i s použitím bylinek. Pomáhá například odvar z třezalky, slivoně, kořene pampelišky nebo petržele.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Oteklé kotníky u dítěte

Ve většině případů mohou být otoky kotníku u dítěte způsobené nevhodnou obuví nebo příliš těsnými ponožkami. Po odstranění nevhodné obuvi a ponožek se vše vrátí do původního stavu.

Zdroj: Oteklé kotníky

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP