Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NECHRÁNĚNÝ STYK PO MENSTRUACI

OBSAH

Vitamín E pomáhá při bolestivé menstruaci

Když očekáváte bolestivou menstruaci, tak je dobré užít vitamin E. Užívá se 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně a léčba začíná 2 dny před menstruací a pokračuje v prvních 3 dnech krvácení. Celkem 5 dní léčby.

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den mam dotaz mela jsem nechraneny styk s kamaradem ale neudelal se do me vcas prestal ale jak se udelal tak jsme pak pokracovali.mela jsem den po menstruaci.je mozne ze bych otehotnela?uz 4 dny me tak divne boli bricho dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 dny po menstruaci nemůžete přijít do jiného stavu. V tu dobu není ještě připraveno nové vajíčko, aby mohlo být oplodněno. Kvůli té bolesti doporučuji zastavit se u gynekologa a nechat si udělat preventivní vyšetření. Tím se můžete ujistit, že nic nezanedbáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Mohou kvasinky způsobit růžový výtok

Kandidózu lze rozpoznat snadno. Mezi nejtypičtější příznaky patří úmorné až bolestivé svědění genitálu a bělavý výtok připomínající často hrudky tvarohu. Výjimkou není také zarudnutí nebo otok zevních rodidel, občas jsou rozpoznávány bílé povlaky na stydkých pyscích. Kandidóza může také znepříjemňovat různě silnými bolestmi pohlavní styk nebo močení, s následným lehce krvavým výtokem. Individuálně jsou pak pozorovatelné bolesti břicha nebo záněty dásní.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

S největší pravděpodobností těhotná nebudete. Pro jistotu si můžete udělat těhotenský test. Zauvažujte také nad nějakou účinnou obranou proti početí, kterou budete moci sama ovládat, například kroužek Nuvaring nebo hormonální antikoncepci.

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem INKUBAČNÍ DOBA CHLAMYDIE TRACHOMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ante.

Takže se jedná spíšte o týdny a ne dny? Jde mi o to, že partner měl nechránený styk s nakaženou osobou a mě chlamydie našli cca 3 týdny po jeho úletu. Je to možné za tak krátkou dobu? Nebo se spíše nakazil již dříve?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Není důležité kdy a jak se kdo nakazil. Důležité je, že vám vyšly pozitivně chlamydie a je třeba se léčit. Je-li nakažen i partner, tak léčbu absolvujte oba. Pro další období oba docházejte pravidelně každé 3 měsíce na testy chlamydií z krku, z vagíny a z análu, pokud tento druh sexu provozujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Inkubační doba chlamydie trachomatis

Špinění po menstruaci v přechodu

Ženy v období přechodu, přičemž se jejich problémy s menstruací mohou vyskytnout i několik let před samotným nástupem menopauzy, mohou mít problémy se špiněním po menstruaci. U žen v období menopauzy se podávají léky na úpravu či úplné zastavení menstruace. Pokud je příčina jinde, gynekolog může ženu odeslat na vyšetření k dalšímu specialistovi, například k chirurgovi či onkologovi.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA.

dobrý den, mám k vám dotaz. v pondělí kolem poledne jsem užila hormonální antikoncepci, kolem půlnoci jsem měla nechráněný pohlavní styk, jenže v úterý jsem zapoměla na pilulku a užila ji až ve středu večer, jde o to že se to stalo v době plodných dnů, je tu možnost těhotenství? děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

Tmavé špinění po menstruaci

Tmavá menstruační krev nepředstavuje žádný problém, krev tmavne, pokud se dostane například do nějakého záhybu vagíny a působí na ni delší dobu kyslík.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ŠPINĚNÍ SIGNALIZUJE UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobriden hci se zeptat dostala sem drif mesicki 4 dni dvadni byli takovi ani silni ani slaby a na treti den sem je nemnela jenom sem spinila tak ze us mne byto mnelo skoncit mne sicki a pres noc sem zas mnela kref a rano sem ju zas nemnela prosim muze mi negdo rict co to znemena muzu byt tehotna dekuji za od povet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jste měla v posledních deseti dnech nechráněný pohlavní styk, tak můžete být těhotná. Více vám prozradí těhotenský test, který koupíte v lékárně. Použijte ho hned druhý den ráno, až půjdete po probuzení čůrat. Nejdříve trochu vyčůrejte do záchodu a pak trochu do čisté skleničky, ve které pak provedete těhotenský test. Test může odhalit těhotenství již třetí den po obvyklém termínu menstruace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Svědění pochvy před menstruací

Od prvního dne cyklu hodnota pH v pochvě postupně klesá a s blížící se menstruací se prostředí stává stále kyselejším. Kyselost svědčí kvasinkám, tedy čím je menstruace blíže, tím více pochva může svědět. Při menstruaci se pH opět upravuje, po ní tak nepříjemné svědění běžně samo zmizí. Účinným pomocníkem může být potravinový doplněk ČESNEK 1000 mg tobolky, který na rozdíl od probiotik přemnožené kvasinky likviduje.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem SYFILIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Davidd.

Cetl jsem ze to syfilis nebude ale nejsem si jisty mel sem nechraneny styk s klukem ale oba poprve njkdy to s nikym jeste nedelal on zadnymi znamkami o pohlavne prenosnych nemocech nema ja sem mel na penise uz tak rok malou bulku asi zvetsena zlazka doktor na to ani nic nerikal ale z niceho nic se to trochu zvetsilo a kdyz sem to mackal tak to bolelo a vylezl bily hnis.potom sem to nemackal a jen to mazu framikoinem vred tam mam uz asi 2-3 tydny je podstatne uz mensi ale newim zda to nemuze byt ten syfilis:/// k lekari se bojim je mi 15 let..
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být i tukový nádorek - lipom, který je normálně neškodný. Tím, jak jsi to mačkal tak se to zanítilo a dopadlo to, jak to vidíš teď. Framykoin je dobrá léčba a mělo by se to ustálit. Při tom vymáčknutí asi ještě něco zbylo a nyní se to zapouzdřuje, proto je to začervenalé. Když bys to chtěl úplně odstranit, tak se to dělá chirurgicky s minimální jizvou. Zajdi si na kožní a nech si to ošetřit. Penis a varlata jsou běžnými součástmi lidského těla a lékař k nim přistupuje, stejně jako by to byla ruka nebo jiná část těla. Stejně tak bys to měl chápat i ty. Mít pěkný penis a varlata se ti do budoucna určitě hodí, takže to stojí za to odhodlání, jít s tím ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Jak oddálit menstruaci?

Na oddálení menstruace je vhodný citrón. Ten menstruaci oddálí o pár dní. Třikrát denně vypijte sklenici se šťávou z 1 citrónu, a to po dobu tří až čtyř dní před očekávaným začátkem periody. Poté nejméně čtvrt hodiny nic nekonzumujte. Někdo místo citrónu používá vitamín C nebo grepy. Obecně na oddálení menstruace fungují velké dávky vitamínu C, díky kterým se menstruace často zpozdí a bývá slabší.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU,ČERVENÉ TEČKY A HRBOLKY V ZADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcián.

Dobrý den, prosím o radu. Minulý rok sem opakovaně měl rizikové sexuální chování při sebeukájení do úst, jelikož pracuji v prostředí kde se často střídá teplo a chlad,tak jsem velmi často nachcípán. Řeším to tzv.sick days,ale od doby kdy sem měl toto rizikové chování utekly nevím to přesně asi dva měsíce? Nevím už to přesně,ale od určité chvíle během Prosince minulého roku mi zbělal jazyk jako vždy, když mám obviklou chřipku,bolelo mě v krku a měl sem i kašel,takže sem to řešil klasickým pocením v posteli ,čajema atd. Během toho sem dál chodil do práce a léčil se jak se jen dalo. Během Vánočních svátků se mi na jazyku objevily vetší červené skvrny, které po nějáké chvíli sami vymizeli, ale pak se vrátili a jedna z nich se pomalu přesunula během dne na pravou stranu a zmenšila se. Během dálšího dne se ta skvrna přesunula na špičku jazyka kde zůstala až do teď na dotyk nebolí. Během těchto událostí se mi pod jazykem začali pomalu odlamovat sliné žlázy bezbolestně a občas se to děje i dál. Léčil sem to Neo-anginem a Paralenem500. Myslel jsem si,že je to jen přechozená viróza a tak jsem se dokonce roku snažil vyléčit sám,abych mohl jít od roku nového zas do práce. Ale z noci od 1.Ledna na noc 2.Ledna sem měl dorána velkou neobviklou horečku a velmi rychle mi ráno kolem 4:00 bušilo srdce-pomyslel jsem si,že pokud to nepřestane budu si muset zavolat sanitku,ale přestalo po chvíli, když sem si chvíli sednul a uklidnil jsem se. V tu chvíli sem se rozhodl navštívit lékaře. Lekář vyhodnotil můj stav jako údajně přechozenou vyrózu po mých slovech a přdepsal mi antibiotika DOXYHEXAL1 0tabs,které u mě vyvolaly menší nežádoucí účinky jako např.prosáklé hrdlo,potíže s polikáním,zánět v krku a dokonce mi i po týdnu diagnostikoval jíné akutní infekce horních cest dýchací na více místech po dobrání antibiotik. Byl jsem i na RTG plic a vše bylo vpořádku. Dále mi doktor odebral krev ze žíly a bylo to dle něj též v pořádku, jelikož sem si stěžoval na ucpaný krk dal mi doporučení na ORL vyšetření,jelikož sem se při vyšetření téměř dávil zdělil mi jen to,že čepy v krku nejsou a jazyk mu připadal zcela vpořádku,ale doporučil mi kloktat slanou vodu během dne a upozornil mě na to,že pokud potíže v krku do konce měsíce neodeznějí,tak mám přijít znovu a udělali bysme RTG vnitřku krku. Potíže v krku s dávyvým kašlem i prosáklé hrdlo už přešli, jen mě opět bolí klasicky v krku mám kašel a rýmu i menší horečky někdy během noci. Po opětovné návštěvě doktora mi byla znovu odebrána krev ze žíly a zjistilo se,že
mám důsledkem buď antibiotikické léčby dle mého názoru snížené určité hladiny v krvi a nebo dle názoru doktora je to prý kvůli malému pitnému režimu z mé strany.Doporučil mi si koupit B-Komplex a na jazyk,který si znovu prohlédl si koupit genciánku "fialku",kterou mám během dne potírat jazyk,ale hlavně co nejvíce vzadu. Povlak na jazyku během dne slábne,ale ráno je vidět vždy více. Mám strach,že se může jednat o něco vážného.Myslím si že se jedná o nějakou pohlavní chorobu a to i předesílám doktorce,že by bylo nejlepší udělat a nebo mě doporučit na testování na ně. Dle obrázků z internetu mi přijde,že buď mám Herpes jazyka a nebo v horším případě HIV? Protože jak Herpes,tak i to HIV začíná nejprve chřipkou. Doktorovi sem svěřil po telefonu co jsem minulý rok prováděl a on mě ubezpečoval-že orálně se nemůžu nakazit z vlastního spermatu,že je to vyloučené a že nemůže prý ani dojít k autoinfikaci,že žádné nebezpečí nehrozí,ale na internetu se to nevyvrací prý je tento typ nákazy velmi vzácný a jinde se tvrdí,že pro příjemce spermatu je to nebezpečné.Tak kde je tedy pravda?? Víte mám velký strach,jelikož už to bude měsíc teď a doktor stále neví co mi je,ale nelíbý se mu to čím dál víc. Proto Vás prosím o radu po posouzení těchto snímků co by to mohlo být,zdali je to léčitelné a jestli je to infekční. Jelikož mám už vycházky a nehci nikoho tím nakazit v blízkosti. Na závěr-mám dojem,že tělo s tím moc nebojuje a stav by mohl začít být vážný pokud nepodstoupím řádnou léčbu(mohlo by se dle snímků mého jazyka jednat o HIV?). Děkuji Vám za Váš čas a přikládám Vám mé snímky jazyka v příloze.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

HIV můžete dostat jen od cizího hostitele. Sám od sebe se virem HIV nakazit nemůžete. HIV ale můžete mít z minula, pokud jste měl rizikové sexuální chování s jiným člověkem. V takovém případě doporučuji zajít na kožní, tam jim řekněte, že jste měl před ČTYŘMI (důležité) měsíci rizikový nechráněný pohlavní styk, a že byste chtěl z tohoto důvodu otestovat přítomnost sexuálně přenosných nemocí. Obvykle se pak nechají udělat testy vaší krve na sifilis, žloutenku typu C a na HIV. Testy v tomto případě dostanete zdarma a výsledky budete vědět do týdne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Menstruační bolesti

Bolestivá menstruace neboli dysmenorea některé ženy téměř vyřazuje z běžného života, podléhají nervozitě, jsou bez nálady. Není divu, silné bolesti břicha při menstruaci jsou někdy opravdu velmi nepříjemné a útěcha, že to za pár dní přejde, nepomáhá.

Bolesti břicha, zad, nohou, prsou nebo hlavy se při menstruaci střídají a bolestivé křeče přicházejí ve vlnách a bez varování. Někdy je bolest břicha doprovázena i zvracením. Bolestivou menstruací trpí kolem 75 % žen převážně ve věku do 25 let. Mnoho žen se menstruačních bolestí zbaví porodem, ale některé ženy trpí bolestmi každý cyklus až do klimakteria (přechodu).

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLITORISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den,
Lecim zanet mocovych cest uz tyden,jedny ATB nepomohly,tak mam druhe silnejsi,zda se ze zabiraji,ale bolest,vylozene bolest, pri moceni a chvili I po nem presla hlavne do klitorisu,v podbrisku uz zadnou bolest necitim,je to hlavne v te dolni casti...cekam,ze ty silnejsi ATB zdolaji I toto,ale uz je beru 3.den a spise naopak..pred zjisteni zanetu mocovych cest jsem mela pohlavni styk nechraneny,tak bych se chtela zeptat jestli to nahodou nemuze byt priznak chlamydii a nebo jestli je to stale vec mocovych cest?dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte do konce léčby a pak se poraďte se svým lékařem, jak dál. Pokud jste mu neřekla o předchozím nechráněném pohlavním styku, tak ho dodatečně informujte a požádejte ho o kontrolní stěr na chlamydie. Pokud uvidíte nezájem, tak běžte do většího města na oddělení kožní - venerologie a tam je o to požádejte. Zde jsou zkušení lékaři, připraveni řešit právě problémy vzniklé z nechráněného pohlavního styku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest klitorisu

Co na bolest břicha při menstruaci

Pokud často prožíváte bolestivou menstruaci, šetřete především svá játra a ledviny. I podle čínské medicíny s těmito orgány menstruace přímo souvisí. Před menstruací a při ní proto pijte dostatek vody, vynechejte alkohol, málo solte a nejezte jídla, ve kterých je hodně skryté soli, jako jsou třeba uzeniny a tučné potraviny. Bolestivá menstruace se vám tak obloukem vyhne. A také je vhodné vypít ráno nalačno sklenici teplé vody, která spolehlivě probudí střeva, která jsou při menstruaci línější.

Jako první pomoc můžete zkusit použít hořčík. Pravidelným užívání hořčíku (magnezia) křeče a bolest břicha přejdou a menstruace bude pravidelná jako švýcarské hodinky.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Jak vyvolat menstruaci?

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi pro vyvolávací injekci? Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud menstruaci každou chvíli očekáváte, pomůže vám červené víno nebo horká koupel. Dále někomu pomáhá konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak zpoždění není ničím neobvyklým a může se opravdu objevit po pár dnech i týdnech.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Jak vyvolat menstruaci

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi na vyvolávací injekci. Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud si jej dělat nechcete, zde je několik osvědčených rad na vyvolání menstruace. Na vyvolání je ideální červené víno nebo horká koupel, pokud menstruaci každou chvíli očekáváte. Další účinnou radou je konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak se zpoždění po delší době užívání očekává a opravdu přijde po pár dnech až týdnech.

Zdroj: Jak vyvolat menstruaci?

11. Perimenopauza

Ačkoli k menopauze často dochází, až když se žena blíží věku 50 let, hladiny hormonů v těle se mohou začít měnit již mnohem dříve. Tato fáze se nazývá perimenopauza .

Během perimenopauzy může být menstruací méně nebo nebo naopak se mohou objevovat častěji, stejně tak mohou být kratší nebo delší než obvykle nebo menstruace mohou být vleklé v podobě dlouhého špinění.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Co na bolestivé měsíčky?

Na bolestivou menstruaci nefungují jen prášky na bolest, ale i bylinky, semínka a další rady. Křeče při menstruaci někdy způsobuje hormonální antikoncepce. Můžete vyzkoušet:

  • Lněná semínka – několik dní před menstruací pijte lněný olej nebo snězte dvě lžíce lněných semínek namočených v menším množství vody přes noc (vypijte včetně slizu), nepřestávejte s tím do druhého dne menstruace.
  • Čaj z majoránky – lžíci sušené majoránky přelijte vodou, nechte louhovat a po přecezení čaj vypijte.
  • Teplý obklad na břicho – pokud jste doma, dejte si na břicho i na spodní část teplý obklad nebo běžte pod peřinu.
  • Hořčík – na křeče je výborný hořčík, který koupíte v lékárně bez lékařského předpisu.
  • Alkohol – za zkoušku stojí i dvě deci červeného vína nebo malý panák slivovice.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Bylinky na menstruační bolesti

Menstruační obtíže může zavinit i nedostatek kyseliny gama-linolenové. Tu obsahuje olej ze semínek pupalky a brutnáku, který podporuje tvorbu prostaglandinu EI, který má jako protihráč prolaktinu zásadní roli při regulaci ženské periody.

Doporučené užívání: Po dobu 3 měsíců užívejte 1× denně 1 lžičku pupalkového a brutnákového oleje. Oba tyto oleje jsou k dostání v lékárnách a bylinkářstvích, vhodnější jsou v tekutém stavu, ne v tobolkách.

Při bolestivé menstruaci pomáhá preventivní pití bylinkových čajů cca čtyři dny před předpokládaným začátkem menzes.

Čaj proti bolavé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhelu, 1 lžičku řebříčku, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku třezalky, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Čajová směs proti bolestivé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhele, 1 lžičku hluchavky, 1 lžičku mateřídoušky, 1 lžičku řebříčku, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP