Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BYLINKY NA RŮST TKÁNÍ

OBSAH

Aloe Vera

Aloe vera je protizánětlivá bylina, která stimuluje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů nebo opětovný růst vlasů. Nejčastěji ji najdeme v šamponech, kondicionérech, ale i v jiných přípravcích. Aloe vera je bezpečný přírodní lék.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

Tongkat ali

Tropické afrodiziakum původem z Malajsie stále získává na popularitě jako doplněk stravy. Tato bylina spolehlivě zlepšuje hladinu testosteronu a sexuální zdraví. Tongkat ali může mít přínos i pro růst svalů, ale jen při pravidelném cvičebním režimu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba nepatří mezi nejvíce používané byliny pro růst vlasů, ale má potenciál napomáhat růstu vlasů. Zlepšuje krevní oběh, což může následně podpořit rychlejší růst vlasů. Tato bylina se objevuje v šamponech nebo ji lze užívat perorálně ve formě tablet, či dokonce ve formě tinktury. Ginkgo biloba není určena těhotným ženám, také by se neměla míchat s analgetiky, protože s nimi může nepříznivě reagovat. Je třeba být opatrný, aby se zabránilo nežádoucím účinkům!

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Kotvičník zemní

Kotvičník zemní neboli Tribulus je pomalu rostoucí neduživá bylina, která zlepšuje svalový růst. Tato bylina má jen malé nebo žádné vedlejší účinky. Kotvičník má silný afrodiziakální účinek, zvyšuje hladiny testosteronu. Nedávná studie však zjistila, že Tribulus má malý nebo skoro žádný účinek na hladinu testosteronu u mladých mužů.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Ženšen

Ženšen podporuje svalovou syntézu a umožňuje tělu přizpůsobit se fyzické zátěži. Také může zlepšit pocit pohody, stabilizovat energetické hladiny, působí na zdraví srdce. Ženšen a další adaptogenní byliny pomáhají tělu, aby se vyrovnalo s každodenním stresem, výkyvy spánku, nálad nebo chuti k jídlu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Zdravé müsli

Zdravé müsli neboli Chlorophytum borivilianum. Müsli obsahuje saponiny, které jsou chemicky podobné testosteronu. Tento klíčový hormon upravuje desítky funkcí v mužském těle, včetně sexuálního zdraví a síly svalů. V Ájurvédě, tradiční systémové medicíně pocházející z Indie, je zdravé müsli vnímáno jako bylina užitečná pro muže trpící chronickou únavou, sexuální dysfunkcí nebo svalovou slabostí.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Rozmarýn

Rozmarýn se používá k dosažení delších a zdravějších vlasů, neboť stimuluje pokožku hlavy a odstraňuje lupy. Rozmarýn je bezpečný pro většinu lidí. Vařením rozmarýnu docílíme vytvoření domácí masky na vlasy, kterou pak za chladného stavu můžeme použít jako přípravek pro růst vlasů. Tato rostlina je často používaná i jako přírodní barva na vlasy, a to zejména pro lidi s tmavými nebo šedivými vlasy. Nedoporučuje se konzumace rozmarýnu ve vysokých dávkách, v některých případech je jeho konzumace vyloučena zcela, aby nedošlo k interakci s léky nebo jinými bylinami.

Mezi další byliny, které se používají pro růst vlasů, patří kopřiva v kapslích nebo v přírodní formě. Kopřivové čaje nebo tinktury se dříve používaly pro stimulaci nohou, ale někteří „bylinkáři“ naznačují, že má dobrý efekt také pro růst vlasů. Pro dosažení maximálního výsledku by se měla tobolka kopřivy užívat 3x denně. Kopřivový roztok je pak vhodné nanášet na vlasy po každém umytí šamponem. Použití kopřivy se nedoporučuje těhotným ženám, lidem užívajícím léky a samozřejmě lidem alergickým na tuto rostlinu.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Nooo to se neboj. To není až takové, že by ti to mělo uškodit, ono to vyžene nadbytečnou vodu z tkání a to nebudes dehydratovaná :) ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva.

mohu tyto bylinky
koren kozinec
oregano
mesicek
bezinky.

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Růst vlasů za měsíc

Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a následně jsou nahrazovány další vlasovou generací. Za měsíc vlas poporoste zhruba o jeden centimetr. Někomu mohou vlasy růst pomaleji, někomu rychleji. Vše je dáno zejména genetickými dispozicemi, tedy tím, jaké vlasy mají vaši rodiče a prarodiče. Co se týče vypadávání vlasů, tento proces probíhá průběžně ─ denně několik vlasů vypadne, ale současně začínají růst vlasy nové. Vlas vypadává zhruba po sedmi letech.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

MSM a vedlejší účinky

Důležitou skutečností, kterou je třeba zmínit je, že MSM může způsobovat akné, což je možný nežádoucí vedlejší účinek, který se může objevit u mnoha lidí při užívání MSM pro růst jejich vlasů. Před používáním potravního doplňku MSM se poraďte se svým lékařem o správném dávkování a o možných kontraindikacích s jinými užívanými léky.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Stejný účinek dosáhnete i když budete jíst selen v tabletách. Nejlepších účinků pro růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5.

 

Zdroj: Selen na rychlejší růst vlasů

Podpora růstu

Chcete-li podpořit růst a zdraví osoby, která roste, měli byste obohatit její jídelníček. Jídelníček by měl obsahovat v dostatečném množství následující plodiny a rostliny.

Čerstvé potraviny vhodné pro růst jsou:

  • mandle;
  • mrkev;
  • třešně;
  • jablka;
  • hrušky;
  • fíky;
  • datle;
  • lískové ořechy;
  • vlašské ořechy;
  • pomeranče;
  • mandarinky.

Hlavní jídlo by mělo často zahrnovat:

  • vařený mangold;
  • vařenou mrkev;
  • vařený špenát;
  • ovesné vločky;
  • celozrnné pšeničné klíčky;
  • ječmen;
  • pohanku.

Velmi vhodná je i petržel, která se přidává do salátů čerstvě nasekaná.

Zdroj: Doplňky pro správný růst


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP