Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEROVNOVÁHA ELEKTROLYTŮ

OBSAH

Nerovnováha elektrolytů

Požitím Aloe vera může u některých lidí dojít k toxicitě organismu, což způsobí snížená hladina draslíku v krvi, nebo k abnormalitě elektrolytů, která je vyvolána dlouhodobým užíváním šťávy z Aloe vera. Zmiňované účinky jsou zvláště nebezpečné pro lidi trpící cukrovkou či onemocněním srdce nebo ledvin, protože jsou k těmto nerovnováhám náchylnější. Doporučuje se pravidelné sledování lidí postižených jmenovanými chorobami, kteří pijí Aloe vera po dobu několika dní, aby byla včas zjištěna nerovnováha elektrolytů. Nízké hladiny draslíku vedou ke svalové únavě a k abnormálnímu srdečnímu rytmu.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ PO OPERACI ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petras josef.

manželka trpí po operaci štítné žlázy a odstrněním příštítných tělísek nadměrným pocením

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thomas.

Jeden z častých důvodů nadměrného pocení bývá hormonální nerovnováha, co předpokládám souvisí s operací štítné žlázy. Ve vašem případě bych ale nehledal příčiny a pocení rovnou zastavil Electro Antiperspirantem. Dá se to aplikovat i na obličej, s tímto adaptérem www.iontoforeza.cz/a… - kdyžtak se na to podívejte.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení po operaci štítné žlázy

Jaké jsou charakteristiky mastných vlasů?

Mastné vlasy způsobuje nerovnováha mazových žláz, které vylučují kožní maz. Kožní maz je přírodní mastná látka, která maže pokožku a chrání jí před znečištěním. Když je příliš mazu na pokožce, tak vzniká problém ve formě mastných vlasů. Tato nerovnováha poskytuje jednu ze čtyř žen. Vlasy ztrácejí lesk jsou těžké a přilepené k hlavě, díky přebytku mazu. Měly by se ošetřit pomocí šamponu, aby získaly zpět svůj lesk a krásu.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZRYCHLENÝ TEP V KLIDOVÉM REŽIMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

tep v klidu 135, tlak je normální, 124/80

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zrychlený tep v klidu v hodnotách nad 100 je stav nazývající se tachykardie. Tachykardie může být nebezpečná v závislosti na její základní příčině a na tom, jak silně musí srdce pracovat. Někteří lidé s tachykardií nemusí mít žádné příznaky ani komplikace. Tachykardie však výrazně zvyšuje riziko mrtvice, náhlé srdeční zástavy a smrti. Proto, pokud jste tuto hodnotu naměřila prvně a i opakovaná měření ji potvrdila, tak byste měla neprodleně kontaktovat svého lékaře a nebo zavolat rychlou záchrannou pomoc na čísle 112.

První pomoc
Sama si urgentně můžete pomoci manévry stimulujícími bludný nerv:
- zhluboka se nadechněte, zadržte dech a současně tlačte, jakoby jste se chtěla nuceně vykakat po dobu 10 vteřin a pak zprudka vydechněte;
- vynucený kašel;
- ponoření obličeje do misky s ledovou vodou;
LÉKY
Pokud máte od lékaře předepsané léky k regulaci srdeční frekvence nebo obnovení normálního srdečního rytmu, tak je použijte.

Příčiny tachykardie
Tachykardie je obecně způsobena přerušením elektrických impulsů, které řídí srdeční činnost - rychlost, jakou srdce pumpuje. Možnými příčinami jsou následující situace, podmínky a nemoci:

- reakce na určité léky;
- vrozené abnormality srdce;
- přílišná konzumace alkoholu;
- konzumace kokainu a některých dalších rekreačních drog;
- nerovnováha elektrolytů;
- srdeční onemocnění, které má za následek špatné zásobování krví a poškození srdečních tkání, včetně ischemické choroby srdeční, srdeční chlopně, srdečního selhání, srdečního svalu, nádorů nebo infekcí;
- hypertenze;
- hyperaktivní štítná žláza;
- kouření;
- některé plicní nemoci;
Někdy se nepodaří zjistit přesnou příčinu tachykardie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zrychlený tep v klidovém režimu

Hormonální nerovnováha po vysazení antikoncepce

V dnešní době spousta žen spoléhá na hormonální antikoncepci a vysadit ji se obvykle rozhodne až v okamžiku, kdy se chystá k početí dítěte. Vysazení hormonální antikoncepce obvykle provází různé problém, než se vrátí plodné dny. Je potřeba si uvědomit, že reakce těla na vysazení hormonální antikoncepce je velmi individuální. Než se hladina hormonů v těle ženy ustálí a ona je schopna počít dítě, je třeba se vyrovnat i s nepravidelností menstruačního cyklu. Zároveň to můžou provázet pocity únavy, špatná pleť a další příznaky hormonální nerovnováhy.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Poradna

V naší poradně s názvem BRNO PAN MGR OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Skoupá.

chci se zeptat pana mgr Pleskače, co mohu užívat, nebo který čaj pít na potíže se střevy

(mám průjmy, křeče, v roce 1992 jsem prodělala gyn. operaci, chemoterapii a
ozařování, v roce 1976 jsem prodělala operaci žlučniku, nyní vyšetření
jater ultrazvukem bylo v pořádku) jsem nar. v roce 1946

děkuji Vám za odpověď

Jarmila Skoupá, Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Problémy se střevy, jako je průjem a křeče, mohou souviset s absencí žlučníku. Po takové době od operace žlučníku se může ve střevech vyvinout nerovnováha střevní flóry a ta pak způsobuje tyto obtíže. Jako první volbu bych doporučil koupit si probiotika na 30 dní a pravidelně je každý den užívat. Pokud po měsíci nepocítíte žádné zlepšení, tak další volbou by měla být návštěva gastroenterologie. Tam vám pak řeknou další možnosti léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brno pan mgr otec pleskač

Hormonální nerovnováha u mužů

Většina hormonálních problémů se objevuje jak u žen, tak i u mužů. U mužů může být problémem i s mužským pohlavním hormonem (testosteron). Pokud muž má nedostatek testosteronu, může to u něj způsobit vypadávání vlasů, hromadění tuků v oblasti břicha, úbytek svalové hmoty, sníženou vnímavost, horší paměť, stavy podrážděnosti a návalů vzteku, pocity nervozity a problémy se spánkem. Zároveň pokud je hladina tohoto hormonu snížená, ovlivňuje to i jeho zájem o sex a kvalitu erekce.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHODOBĚ ŘÍDKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den,mám delší dobu řídkou stolici.Asi od listopadu min.roku jsem měla bolest v podbřišku zjištěna cýsta na vaječníku užívala jsem kapký gýnex od energi.v lednu mi cýsta zmizela jeden den jsem prodělala jednodenní prujem nasadila jsem smektu asi na 2dný poté jsem si koupila laktobacilý imunit od swisu užívala jsem je měsíc.Stolice je stále řídká někdý až kašovitá občas pozoruji kouský stravý,pří snídani musím jít na wc stolice je řidčí ale formovaná než dojím tak musím znova a už to spíš ze mě lítá menší kusý stolice s kašovitou stolicí je v barvě sv.hnedé chodím jen ráno.Jsem dost výstrašená nidý jsem neměla takovou stolici nechodila jsem pravidelně spíš jsem měla zácpu.Občas pocituji ne uplnou bolest spíš takový nepříjemný pocit v podbřišku.U lékaře jsem zatím nebýla.Muže to znamenat nějaký problém?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to může signalizovat vážnější problém a příčin může být několik. Například změny na střevní stěně nebo nerovnováha v trávicích enzimech žlučníku nebo slinivky břišní. Radím vám podstoupit vyšetření na gastroenterologii, abyste věděla na čem jste. Prozatím zkuste nasadit žlučníkovou dietu a často jeste dušenou rýži s mrkví a ráno několik kousků tmavé čokolády. Co nejrychleji se objednejte k doktorovi na gastroenterologii nebo na internu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouhodobě řídká stolice

Léčba

Pokud navštívíte lékaře, jistě vám na vaše hormonální problémy doporučí nějaké léky. Snad každý hormon se dá v těle doplnit prostřednictvím léků a injekcí. V některých případech může být řešením i operace (př. štítná žláza).

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Hele, to se běžně stává. I mě se stává něco podobného a i opakovaně. Řeším to tím, že nejdříve kolem řas natáhnu vhodnou linku tužkou a pak na vypadané oko použiju řasenku pro objem, trochu více intenzivněji, než na to oko druhé. Tužku používámm tuhle: www.krasa.cz/ocni-li… a řasenku tuhle www.krasa.cz/rasenka…
Důležité je, aby sis zkontrolovala, že ti vyrůstaj malé řasy v místech po těch vypadaných řasách. Kdyby nedorůstaly, tak by bylo třeba toto řešit osobně s dermatologem. Mě se nerovnováha v množství řas spraví do jednoho měsíce.

Ahoj, zdraví Kamila!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Sledovala jsem jestli mi dorůstají a taky že jo!tak třeba se to taky do měsíce spraví.zatím to zkusím s tou tužkou..děkuji moooc za radu!ahoj Jana

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Fyzické příznaky nerovnováhy jater a sleziny

Mezi nejčastější stížnosti pacientů s nerovnováhou jater a sleziny patří následující konstatování: „Nemůžu myslet nebo se soustředit.“ Vysvětlení je nasnadě, nerovnováha v oblasti jater a sleziny zhoršuje naši schopnost učení se, myšlení nebo soustředění. Taktéž se může objevit vyčerpání nebo příznaky chřipky či kožní vyrážky.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Diskuze

V diskuzi JÁTRA A AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zdravím, je mi 27 a také mám akné hlavně kolem úst, ale i na hrudníku a na zádech.
Kolem úst to údajně je hormonální nerovnováha tak jsem začala cvičit hormonální jógu a objednala si kořen smldince chlupatého na rovnováhu. Doufám, že mi to konečně pomůže, ale pleť mám spíše suchou tak necím kde se ten maz bere.
A nejspíš si pořídím bylinky na na vyčištění jater.
Někdo bere hormonální antikoncepci, ale to pouze přehluší problém a po vysazení se to opět zhorší a to si nemyslím, že je dobré předepisovat kvůli pleti a ne jako ochranu před otěhotněním. Hodně štěsrí v boji s akné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Cvičím jógu, ale normální :-) mohu poprosit o doporučení nějakých stránek, nebo kde bych sehnala nejake blizsi info k te hormonalni joze? zkusila bych ji..

Zdroj: diskuze Játra a akné

Vzájemné působení s ostatními prostředky

Vysoké hladiny fosfátů a sodíku a nízké hladiny vápníku v krvi se pravděpodobněji vyskytnou v případě podání fosfátových klyzmat nebo perorálních projímadel pacientům léčeným diuretiky nebo jinými léky, které mohou ovlivnit hladiny elektrolytů v krvi.

Zdroj: Salinické klysma a jeho užití před vyšetřením

Poradna

V naší poradně s názvem SLANÝ POCIT V PUSE DEKUJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Mám neustále slané rty když si je obliznu je fakt že nedodržují životosprávu bo jsem linek může to být tím že my chybí vitamíny? Pozoruji to už tři týdny co sem začal pracovat na hale kde bylo 50 stupňů jak v prádelně nikdy jsem to nezažil a dost piju pivo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud neužíváte žadné léky a jste jinak zdráv, tak slané rty budou mít svou příčinu v nadměrném pocení. Pot, který ochlazuje vaše tělo při práci v hale s 50°C, obsahuje mimo vody také sodík, chlorid a draslík. Když se voda z vaší pokožky odpaří zbydou na pokožce tyto minerály, které chutnají slaně. Slaný pot je normální stav, ovšem pokud k němu dochází ve zvýšené míře, může to mít za následek nerovnováhu v elektrolytech uvnitř vašeho těla (Hyponatrémie). To se dá jednoduše napravit tím, že si koupíte sportovní nápoj s minerály a budete ho pít místo vody vždy, když se nadměrně potíte. Předejdete tím nepříjemnostem z nerovnováhy elektrolytů, která se může projevit křečemi ve svalech, zmateností a bolestí hlavy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slaný pocit v puse dekuji

Hubnutí s Guttalaxem

Při hubnutí s Guttalexem dochází k tomu, že se z organismu odstraní zbytky potravy, ne tuky, a také dochází k masivnímu odvodnění. Dlouhodobé a bezdůvodné užívání Guttalaxu na hubnutí může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi HORMONÁLNÍ NEROVNOVÁHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika jakešová.

dobrý večer,už 3,5 roku mám velmi slabou a krátkou menses ..začalo to v důsledku stresu který jsem prožívala..neberu žádnou antikoncepci podle svého OG se může též jednat o slabé žluté tělísko kvůli kterému cca 6 dní před očekávanou menses špiním..špinění začalo před rokem po provedené konizaci děložního čípku který je nyní už zjizvený nejspíš prodělanými záněty..pan doktor mi napsal Proveru kvůli tomu špinění od 16 dne na 12 dní po dobu zatím 3 měsíců..já jsem ale proti syntetickým hormonům i proto chci zkusit Macu jako přírodní možný stabilizátor pohlavních hormonů taky proto že podle UTZmám autoimunitní zánět štítné žlázy žádný lék na ni neužívám..možná to vše se vším souvisí stres šž, menses špinění možná nadlevinky kortizol nevím..prosím poradte co s tím vším..děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hormonální nerovnováha

Hubnutí s Guttalaxem

Při hubnutí s Guttalaxem dochází k tomu, že se z organismu odstraní zbytky potravy – ne tuky – a také dochází k masivnímu odvodnění. Dlouhodobé a bezdůvodné užívání Guttalaxu na hubnutí může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi ČERNÝ KOŘEN JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.


Ahoj všichni co řešíte černý jazyk u svých dětí. Řešil jsem to taky u své dvouleté dcery. Zčernání kořene jazyka způsobuje nerovnováha vitamínů a minerálů v těle dítěte, které přejde z kojenecké stravy na běžnou stravu a špatně jí, nebo některou stravu odmítá. Na jazyku zčernají chuťové pohárky a je to projev tohoto problému u dítěte. Našel jsem řešení, kdy jsem to své dceři vyléčil během 3 týdnů, toto řešení vlastně leželo doma v lednici. Svou dvouletou dceru jsem naučil pít Pinky od Akuny, 15 ml. každé ráno, stejně tak jak jsem to kdysi naučil i svou starší dceru. Pinky obsahuje potřebné minerály a vitamíny které dětský organismus potřebuje a není placebem z lékáren, problém se už nevrací, tak jako v mnohých případech jak tady spousta maminek popisuje. Přidávám fotku, info poskytnu na: akunaforlive@gma­il.com nebo na: www.facebook.com/jan…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černý kořen jazyka

Přírodní léčba – bylinky

Někdy je dobré, než navštívíte lékaře, pokusit se vyrovnat hladinu hormonů přirozenou cestou. Jedním ze způsobů může být i cvičení. Cvičení totiž obvykle člověka dostane do psychické pohody, pomůže mu uchovat si kondici a podpoří fungování prostředí organismu. Dokonce v dnešní době existuje i hormonální jógová terapie. Kromě cvičení můžou pomoci i správné potraviny. Při únavě, oslabené paměti, menopauze, hormonálních problémech, nepravidelné menstruaci a sexuálních poruchách se doporučuje užívat peruánský ženšen, který pomáhá i při vypadávání vlasů, nechutenství a akné. Proti únavě také bojuje spirulina. Na menstruační bolesti je dobrá pískavice.

Pokud je hormonální nerovnováha dána menopauzou, doporučuje se vynechat alkohol, kofein, kořenná jídla, horké polévky a nápoje a omezit sůl.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, udělala se mi na pravé straně jazyka "bradavička", která roste. Mám jí tam asi měsíc, myslela jsem, že je to aft, ale bradavička nemizí a naopak roste jakoby do špičky. Můžete mi prosím poradit, o co může jít a jak to vyléčit? Je to nepříjemné a občas to i bolí.
Děkuji Jitka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bolestivé výrůstky na špičce nebo straně jazyka mohou mít různé příčiny. Pupínky na jazyku nejčastěji spouští chemická nerovnováha v těle a alergenní strava. Výrůstky na jazyku je třeba ale důkladně rozpoznat a až podle toho určit další léčbu. Ve vašem případě to může být latentní afta, která se projevuje jako špičatý výrůstek na jazyku navrcholu zakončený bílou nebo červenou špičkou a při stlačení je bolestivý. Nebo to také můžou být kondylomata na jazyku. Kondylomata jsou sexuálně přenosná infekční nemoc, která se občas přenese z nakaženého partnera při orálním sexu na jazyk nebo i na hlasivky nebo do krku. Kondylomata se projevují jako malé květákové hlavičky připomínající bradavice a jsou při stlačení nebolestivé. Obojí se dá léčit, ale každé naprosto odlišně. Proto je potřeba zajít na oddělení ORL a nechat si tam jazyk vyšetřit. Tak se toho nejrychleji zbavíte. Protože, když to budou kondylomata, tak těch se přirozeně nezbavíte, jsou infekční a můžou se dále šířit například na hlasivky, kde způsobují trvalý chrapot. Proto to nepodceňujte a jděte s tím k doktorovi na ORL.
Pokud by se potvrdily kondylomata, tak doporučuji nechat si preventivně provést test na HIV.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci podle jazyka

Fyziologické účinky

Podávání hořčíku je významné při léčbě hypokalémie a hypokalcémie (zejména pokud podání kalcia při hypokalcémii nevede k úpravě klinické symptomatologie). Léčba spočívá v přívodu hořčíku v infuzích. Podává se 10% MgSO4 (1 ml = 0,4 mmol magnesia) v dávce 0,2 až 0,5 ml/kg pomalu intravenózně při potvrzené hypomagnesémii < 0,5 mmol/l. Potřeba hořčíku se však velmi obtížně odhaduje. V infuzích je hořčík ve formě elektrolytů (Mg ve formě 10% a 20% MgSO4), je obsažen i v Nutraminu.

Zdroj: MgSO4

Příčiny

Stále větší váha se připisuje především faktorům, jako je nesprávná strava s vysokým obsahem škodlivých tuků, stres a toxiny v životním prostředí. U některých dětí se mohou objevit problémy s vysokou nebo nízkou hladinou některých hormonů v důsledku autoimunitních onemocnění. Všechny tyto příčiny následně mohou spolu s některými dalšími faktory způsobit endokrinní poruchy, například nerovnováhu lidského růstového hormonu, hormonu štítné žlázy, inzulínu a dalších hormonů.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí

Charakteristika železa

Železo je důležité pro transport kyslíku v krvi, fyzickou výkonnost, dodávky elektrolytu, imunitní systém. Optimální denní příjem železa činí u žen 1,2 až 1,5 mg, u mužů 1 mg. Průměrná denní dávka železa je obsažena v:

  • 300 až 400 g masa
  • 400 g žitného chleba
  • 350 g špenátu
  • 100 g dýňových semen

Nedostatek železa způsobuje únavu, anémii, imunitní deficit, suchou kůži a vlasy, popraskané koutky úst, lámavé vlasy, rýhy na nehtech. Zdrojem železa je maso (vnitřnosti, především játra), celozrnné obiloviny, pšeničné otruby, proso, ořechy a semena, sezamová semínka, kakao a čokoláda.

Zdroj: Stopový prvek železo

Kontraindikace

Nepoužívejte tento produkt, pokud máte:

  • problémy s ledvinami;
  • potíže s průchodem stolice střevem kvůli obstrukci nebo blokádě;
  • poranění anální oblasti způsobené střevní perforací nebo protržením po operaci, obzvláště v případě pooperačních zhmoždění průchodu stolice střevem.

Tento přípravek není vhodný pro kojence a děti do 6 let věku.

Použití je dále kontraindikováno při jakémkoliv stavu, kdy je střevo zanícené nebo oteklé, což může vyústit v křeče, bolesti, zácpu a průjem, a také při všech stavech, kde je pravděpodobná zvýšená absorpce elektrolytů (solí v krvi) ze střeva, například sodíku nebo fosfátu.

Zdroj: Salinické klysma a jeho užití před vyšetřením

Při hubnutí s igelitem dochází k vážné dehydrataci

K dehydrataci dochází, když tělo není schopno absorbovat nebo přijmout dostatečné množství vody k udržení metabolických funkcí. V případě zabalení oblasti žaludku nepropustnou přilnavou igelitovou fólií se snižuje schopnost pokožky absorbovat dostatečné množství vody a podporuje to i další ztráty tekutin pocením. U zábalu celého těla do smršťovací fólie jsou tyto následky ještě více výrazné. Prodloužené několikahodinové doby balení bez dostatečné hydratace můžou způsobit ztrátu cenných elektrolytů, které udržují metabolickou rovnováhu. Nedostatek hydratace v těle může způsobit svalovou slabost, bolesti hlavy, závratě nebo točení hlavy.
 

Zdroj: Nebezpečí při hubnutí s igelitem

Léčba

Léčba hormonální nerovnováhy závisí na příčinách a specifickém typu hormonu, který je pod nebo nad úrovní své sekrece. Jen specializovaný lékař může pomoci s určením typu hormonální nerovnováhy a diagnostikovat její základní příčiny. V případě mírné nerovnováhy je vhodná přírodní léčba, která zahrnuje vyváženou stravu spolu se cvičením nebo fyzickou aktivitou a přiměřeným odpočinkem. Teprve po řádném posouzení lékařem může být doporučena hormonální terapie nebo některé léky.

Někdy je nesnadné rozpoznání příslušných symptomů. Proto by rodiče měli pečlivě sledovat jakékoli zdravotní problémy svých potomků. Pokud se u dětí objeví některé z výše uvedených příznaků, pak je lepší, aby byl stav správně a co nejrychleji vyhodnocen odborníkem.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP