Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEROVNOVÁHA U MUŽŮ

OBSAH

Hormonální nerovnováha u mužů

Většina hormonálních problémů se objevuje jak u žen, tak i u mužů. U mužů může být problémem i s mužským pohlavním hormonem (testosteron). Pokud muž má nedostatek testosteronu, může to u něj způsobit vypadávání vlasů, hromadění tuků v oblasti břicha, úbytek svalové hmoty, sníženou vnímavost, horší paměť, stavy podrážděnosti a návalů vzteku, pocity nervozity a problémy se spánkem. Zároveň pokud je hladina tohoto hormonu snížená, ovlivňuje to i jeho zájem o sex a kvalitu erekce.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ PO OPERACI ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petras josef.

manželka trpí po operaci štítné žlázy a odstrněním příštítných tělísek nadměrným pocením

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thomas.

Jeden z častých důvodů nadměrného pocení bývá hormonální nerovnováha, co předpokládám souvisí s operací štítné žlázy. Ve vašem případě bych ale nehledal příčiny a pocení rovnou zastavil Electro Antiperspirantem. Dá se to aplikovat i na obličej, s tímto adaptérem www.iontoforeza.cz/a… - kdyžtak se na to podívejte.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení po operaci štítné žlázy

Hormonální nerovnováha po vysazení antikoncepce

V dnešní době spousta žen spoléhá na hormonální antikoncepci a vysadit ji se obvykle rozhodne až v okamžiku, kdy se chystá k početí dítěte. Vysazení hormonální antikoncepce obvykle provází různé problém, než se vrátí plodné dny. Je potřeba si uvědomit, že reakce těla na vysazení hormonální antikoncepce je velmi individuální. Než se hladina hormonů v těle ženy ustálí a ona je schopna počít dítě, je třeba se vyrovnat i s nepravidelností menstruačního cyklu. Zároveň to můžou provázet pocity únavy, špatná pleť a další příznaky hormonální nerovnováhy.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Poradna

V naší poradně s názvem BRNO PAN MGR OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Skoupá.

chci se zeptat pana mgr Pleskače, co mohu užívat, nebo který čaj pít na potíže se střevy

(mám průjmy, křeče, v roce 1992 jsem prodělala gyn. operaci, chemoterapii a
ozařování, v roce 1976 jsem prodělala operaci žlučniku, nyní vyšetření
jater ultrazvukem bylo v pořádku) jsem nar. v roce 1946

děkuji Vám za odpověď

Jarmila Skoupá, Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Problémy se střevy, jako je průjem a křeče, mohou souviset s absencí žlučníku. Po takové době od operace žlučníku se může ve střevech vyvinout nerovnováha střevní flóry a ta pak způsobuje tyto obtíže. Jako první volbu bych doporučil koupit si probiotika na 30 dní a pravidelně je každý den užívat. Pokud po měsíci nepocítíte žádné zlepšení, tak další volbou by měla být návštěva gastroenterologie. Tam vám pak řeknou další možnosti léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brno pan mgr otec pleskač

Léčba

Pokud navštívíte lékaře, jistě vám na vaše hormonální problémy doporučí nějaké léky. Snad každý hormon se dá v těle doplnit prostřednictvím léků a injekcí. V některých případech může být řešením i operace (př. štítná žláza).

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHODOBĚ ŘÍDKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den,mám delší dobu řídkou stolici.Asi od listopadu min.roku jsem měla bolest v podbřišku zjištěna cýsta na vaječníku užívala jsem kapký gýnex od energi.v lednu mi cýsta zmizela jeden den jsem prodělala jednodenní prujem nasadila jsem smektu asi na 2dný poté jsem si koupila laktobacilý imunit od swisu užívala jsem je měsíc.Stolice je stále řídká někdý až kašovitá občas pozoruji kouský stravý,pří snídani musím jít na wc stolice je řidčí ale formovaná než dojím tak musím znova a už to spíš ze mě lítá menší kusý stolice s kašovitou stolicí je v barvě sv.hnedé chodím jen ráno.Jsem dost výstrašená nidý jsem neměla takovou stolici nechodila jsem pravidelně spíš jsem měla zácpu.Občas pocituji ne uplnou bolest spíš takový nepříjemný pocit v podbřišku.U lékaře jsem zatím nebýla.Muže to znamenat nějaký problém?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to může signalizovat vážnější problém a příčin může být několik. Například změny na střevní stěně nebo nerovnováha v trávicích enzimech žlučníku nebo slinivky břišní. Radím vám podstoupit vyšetření na gastroenterologii, abyste věděla na čem jste. Prozatím zkuste nasadit žlučníkovou dietu a často jeste dušenou rýži s mrkví a ráno několik kousků tmavé čokolády. Co nejrychleji se objednejte k doktorovi na gastroenterologii nebo na internu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouhodobě řídká stolice

Nerovnováha elektrolytů

Požitím Aloe vera může u některých lidí dojít k toxicitě organismu, což způsobí snížená hladina draslíku v krvi, nebo k abnormalitě elektrolytů, která je vyvolána dlouhodobým užíváním šťávy z Aloe vera. Zmiňované účinky jsou zvláště nebezpečné pro lidi trpící cukrovkou či onemocněním srdce nebo ledvin, protože jsou k těmto nerovnováhám náchylnější. Doporučuje se pravidelné sledování lidí postižených jmenovanými chorobami, kteří pijí Aloe vera po dobu několika dní, aby byla včas zjištěna nerovnováha elektrolytů. Nízké hladiny draslíku vedou ke svalové únavě a k abnormálnímu srdečnímu rytmu.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Hele, to se běžně stává. I mě se stává něco podobného a i opakovaně. Řeším to tím, že nejdříve kolem řas natáhnu vhodnou linku tužkou a pak na vypadané oko použiju řasenku pro objem, trochu více intenzivněji, než na to oko druhé. Tužku používámm tuhle: www.krasa.cz/ocni-li… a řasenku tuhle www.krasa.cz/rasenka…
Důležité je, aby sis zkontrolovala, že ti vyrůstaj malé řasy v místech po těch vypadaných řasách. Kdyby nedorůstaly, tak by bylo třeba toto řešit osobně s dermatologem. Mě se nerovnováha v množství řas spraví do jednoho měsíce.

Ahoj, zdraví Kamila!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Sledovala jsem jestli mi dorůstají a taky že jo!tak třeba se to taky do měsíce spraví.zatím to zkusím s tou tužkou..děkuji moooc za radu!ahoj Jana

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Fyzické příznaky nerovnováhy jater a sleziny

Mezi nejčastější stížnosti pacientů s nerovnováhou jater a sleziny patří následující konstatování: „Nemůžu myslet nebo se soustředit.“ Vysvětlení je nasnadě, nerovnováha v oblasti jater a sleziny zhoršuje naši schopnost učení se, myšlení nebo soustředění. Taktéž se může objevit vyčerpání nebo příznaky chřipky či kožní vyrážky.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Diskuze

V diskuzi JÁTRA A AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zdravím, je mi 27 a také mám akné hlavně kolem úst, ale i na hrudníku a na zádech.
Kolem úst to údajně je hormonální nerovnováha tak jsem začala cvičit hormonální jógu a objednala si kořen smldince chlupatého na rovnováhu. Doufám, že mi to konečně pomůže, ale pleť mám spíše suchou tak necím kde se ten maz bere.
A nejspíš si pořídím bylinky na na vyčištění jater.
Někdo bere hormonální antikoncepci, ale to pouze přehluší problém a po vysazení se to opět zhorší a to si nemyslím, že je dobré předepisovat kvůli pleti a ne jako ochranu před otěhotněním. Hodně štěsrí v boji s akné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Cvičím jógu, ale normální :-) mohu poprosit o doporučení nějakých stránek, nebo kde bych sehnala nejake blizsi info k te hormonalni joze? zkusila bych ji..

Zdroj: diskuze Játra a akné

Přírodní léčba – bylinky

Někdy je dobré, než navštívíte lékaře, pokusit se vyrovnat hladinu hormonů přirozenou cestou. Jedním ze způsobů může být i cvičení. Cvičení totiž obvykle člověka dostane do psychické pohody, pomůže mu uchovat si kondici a podpoří fungování prostředí organismu. Dokonce v dnešní době existuje i hormonální jógová terapie. Kromě cvičení můžou pomoci i správné potraviny. Při únavě, oslabené paměti, menopauze, hormonálních problémech, nepravidelné menstruaci a sexuálních poruchách se doporučuje užívat peruánský ženšen, který pomáhá i při vypadávání vlasů, nechutenství a akné. Proti únavě také bojuje spirulina. Na menstruační bolesti je dobrá pískavice.

Pokud je hormonální nerovnováha dána menopauzou, doporučuje se vynechat alkohol, kofein, kořenná jídla, horké polévky a nápoje a omezit sůl.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Diskuze

V diskuzi HORMONÁLNÍ NEROVNOVÁHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika jakešová.

dobrý večer,už 3,5 roku mám velmi slabou a krátkou menses ..začalo to v důsledku stresu který jsem prožívala..neberu žádnou antikoncepci podle svého OG se může též jednat o slabé žluté tělísko kvůli kterému cca 6 dní před očekávanou menses špiním..špinění začalo před rokem po provedené konizaci děložního čípku který je nyní už zjizvený nejspíš prodělanými záněty..pan doktor mi napsal Proveru kvůli tomu špinění od 16 dne na 12 dní po dobu zatím 3 měsíců..já jsem ale proti syntetickým hormonům i proto chci zkusit Macu jako přírodní možný stabilizátor pohlavních hormonů taky proto že podle UTZmám autoimunitní zánět štítné žlázy žádný lék na ni neužívám..možná to vše se vším souvisí stres šž, menses špinění možná nadlevinky kortizol nevím..prosím poradte co s tím vším..děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hormonální nerovnováha

Příčiny

Stále větší váha se připisuje především faktorům, jako je nesprávná strava s vysokým obsahem škodlivých tuků, stres a toxiny v životním prostředí. U některých dětí se mohou objevit problémy s vysokou nebo nízkou hladinou některých hormonů v důsledku autoimunitních onemocnění. Všechny tyto příčiny následně mohou spolu s některými dalšími faktory způsobit endokrinní poruchy, například nerovnováhu lidského růstového hormonu, hormonu štítné žlázy, inzulínu a dalších hormonů.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí

Diskuze

V diskuzi ČERNÝ KOŘEN JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.


Ahoj všichni co řešíte černý jazyk u svých dětí. Řešil jsem to taky u své dvouleté dcery. Zčernání kořene jazyka způsobuje nerovnováha vitamínů a minerálů v těle dítěte, které přejde z kojenecké stravy na běžnou stravu a špatně jí, nebo některou stravu odmítá. Na jazyku zčernají chuťové pohárky a je to projev tohoto problému u dítěte. Našel jsem řešení, kdy jsem to své dceři vyléčil během 3 týdnů, toto řešení vlastně leželo doma v lednici. Svou dvouletou dceru jsem naučil pít Pinky od Akuny, 15 ml. každé ráno, stejně tak jak jsem to kdysi naučil i svou starší dceru. Pinky obsahuje potřebné minerály a vitamíny které dětský organismus potřebuje a není placebem z lékáren, problém se už nevrací, tak jako v mnohých případech jak tady spousta maminek popisuje. Přidávám fotku, info poskytnu na: akunaforlive@gma­il.com nebo na: www.facebook.com/jan…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černý kořen jazyka

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem TABLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Arnošt.

Dobrý den mužů se zeptat jestli můžu přeinstalovat android na windows na tabletu dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Jde to, ale je k tomu potřeba stáhnout program s názvem Change My Software, který to provede. Ten se nejdříve nainstaluje na PC, ke kterému se pak připojí tablet s Androidem. Je zde ale několik rizik:
1. ztráta záruky na tableta;
2. program, který se instaluje na PC není ověřen od Microsoftu a ani od Googlu a u programů, které jsou distribuovány zdarma je vždy velké riziko postranních zájmů, jako je sledování, sběr dat, ovládání přístrojů, atd;
3. Windows, které se rozjedou na tabletu nemají licenci, takže je zde riziko protiprávního jednání z pohledu autorských práv Microsoftu;
Zde je odkaz na stažení programu www.mediafire.com/fi…

Zdroj: diskuze Tablety

Léčba

Léčba hormonální nerovnováhy závisí na příčinách a specifickém typu hormonu, který je pod nebo nad úrovní své sekrece. Jen specializovaný lékař může pomoci s určením typu hormonální nerovnováhy a diagnostikovat její základní příčiny. V případě mírné nerovnováhy je vhodná přírodní léčba, která zahrnuje vyváženou stravu spolu se cvičením nebo fyzickou aktivitou a přiměřeným odpočinkem. Teprve po řádném posouzení lékařem může být doporučena hormonální terapie nebo některé léky.

Někdy je nesnadné rozpoznání příslušných symptomů. Proto by rodiče měli pečlivě sledovat jakékoli zdravotní problémy svých potomků. Pokud se u dětí objeví některé z výše uvedených příznaků, pak je lepší, aby byl stav správně a co nejrychleji vyhodnocen odborníkem.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Citron i syrová cibule jsou při dně prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobrý den, mam zvysenou kyselinu močovou v krvi, co všechno mužu pit doporučeně a co mužu pit v omezenem množví. Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze kyselina močová

Příznaky

Stejně jako dospělí, tak i děti mohou trpět touto poruchou a bolestivými příznaky s ní spojenými, ale obvykle jsou symptomy odlišné a u dětí se nerovnováha v úrovni růstového hormonu projevuje častěji. Jak již název napovídá, růstový hormon je zodpovědný za regulaci rychlosti růstu a rozvoje. Je to hormon, který řídí růst dětí, jeho nedostatek se tedy může projevit zakrslým růstem a opožděnou pubertou, zatímco jeho přebytek může způsobit gigantismus nebo nadprůměrnou výšku.

Spolu s nerovnováhou růstového hormonu mohou děti získat také problémy se štítnou žlázou, hypotyreózu. Hypotyreóza je způsobena sníženou sekrecí hormonů štítné žlázy, zatímco hypertyreóza se vyznačuje zvýšenou sekrecí těchto hormonů. Hypotyreóza se projevuje selháním růstu a opožděnou pubertou, kdežto hypertyreóza způsobuje velkou tělesnou hmotnost, vysoký krevní tlak, rychlý srdeční tep. V důsledku hormonální nerovnováhy se může u dětí rozvinout i diabetes.

Častým důsledkem hormonální nerovnováhy u dětí je i předčasná puberta, která se spíše objevuje u dívek. Pro dívky je normální věk puberty od 10 do 13 let, zatímco u chlapců je od 9 až do 14 let. Předčasná puberta může způsobit předčasný rozvoj příznaků puberty, jako je zvětšení prsou, vývoj ochlupení a axilárního ochlupení, menstruace u dívek, zatímco chlapci mohou zažít růst vousů na obličeji, růst ochlupení v podpaží a na pohlavních orgánech. Některé jiné generalizované příznaky zahrnují zvýšenou tělesnou hmotnost nebo obezitu, úzkost, změny nálady, hyperaktivitu, pomočování a neschopnost správného soustředění.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU BUXUS HNOLIT CERERITEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivo Doležilek.

Můžu buxus přihnojovat cereritem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ano. Cererit je dobrý i pro buxus.

Zdroj: diskuze Můžu buxus hnolit cereritem

Příčiny deprese u mužů

Rozdíly ve výskytu onemocnění u obou pohlaví nejsou ve skutečnosti tak velké, jde pouze o rozdílné projevy deprese u mužů a u žen. Projevy depresivní poruchy u muže se totiž mohou lišit od příznaků ženy. U mužů bývá spíše v popředí podrážděnost, agresivita, antisociální chování, zneužívání alkoholu, snížená kontrola impulsivity a snížená tolerance stresu. Tento „mužský“ depresivní syndrom se často těžko rozpozná a léčí. Některé studie poukazují na možnou souvislost úbytku testosteronu s depresí u mužů. Depresivní starší muži mohou mít nízké hladiny testosteronu v souvislosti s aktuálním psychickým stavem a někteří depresivní muži se mohou zlepšit při léčbě androgeny. Depresivní porucha u mužů s sebou často přináší utrpení, bolest, ekonomickou ztrátu a bohužel i zvýšenou úmrtnost. Lékař má povinnost co nejlépe diagnostikovat a léčit, a proto i rozdíly mezi depresí mužů a depresí žen, které zákonitě existují, by měly být zkoumány a měly by se promítnout do klinické praxe.

Zdroj: Deprese u mužů

HPV virus u mužů

Rakovina děložního čípku patří mezi nejčastější typy onkologických onemocnění u žen. V České republice je ročně diagnostikováno přes 1 000 nových případů, lékaři proto doporučují očkování. Vakcína totiž stimuluje vznik protilátek proti papilomaviru, který vyvolává nežádoucí změny na sliznici děložního čípku. Očkování by měli kromě žen ale podstupovat i muži, podle lékařů jsou totiž oni hlavními přenašeči.

HPV u mužů foto

Zde můžete vidět, jak vypadá HPV u mužů.

Zdroj: HPV virus

Nejčastější typ cukrovky u mužů

Polovina mužů s cukrovkou má poruchy erekce. Mužů trpících cukrovkou prvního či druhého typu neustále přibývá. Tato nemoc je považována za civilizační chorobu, za jakousi daň z přebytku a z pohodlnějšího životního stylu. Cukrovka také stále častěji postihuje i mladší generaci a děti. V České republice jí trpí okolo 680 tisíc lidí, ve světě je to kolem 120 miliónů. Vzhledem k tomu, že počty nemocných stále narůstají, hodnotí odborníci situaci jako celosvětovou epidemii. Diabetes zkracuje život a zhoršuje významně jeho kvalitu. Je to onemocnění, které nyní ještě nelze zcela vyléčit. Současná léčba umožňuje vyrovnat veličiny na hodnoty blízké hodnotám zdravého člověka, nicméně nedovede vždy zabránit postupně se vyvíjejícím komplikacím.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Prognóza

Ve věku 40 až 70 let je postižena více než polovina mužů a každý desátý trpí úplnou ztrátou erekce. Léčebných metod dnes existuje více (podtlakový erektor, injekční léčba, tablety). V 95 procentech případů lze dosáhnout obnovení ztracené či narušené erektilní funkce. Zásadní je vždy spolupráce sexuologa s diabetologem a jinými odborníky. Zdravý sex má kladný vliv na psychiku, ale i fyzickou kondici každého člověka.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Příčiny

Erekce je komplexní cévní reakce, která je spouštěna smyslovými podněty a řízena nervovým systémem. Porucha může mít řadu příčin: organické (vysoký krevní tlak, onemocnění srdce či cév nebo nervového systému, cukrovka, alkoholismus, některé léky, kouření, obezita a podobně) či psychické faktory (stres, deprese, obava ze sexuálního selhání). Kombinace obou příčin je nejčastější.

Sperma mužů s diabetem vykazuje vyšší výskyt poškození DNA ve srovnání se zdravými muži. Protože se počet mužů diabetiků neustále zvyšuje, může mít tato závažná porucha metabolismu další negativní dopad – může ohrozit reprodukci populace. Partnerky diabetiků mohou mít častější výskyt potratů v porovnání s partnerkami mužů bez diabetu. Pokud není vajíčko ženy schopno opravit DNA poškozenou diabetem spermie, zvyšuje se pravděpodobnost poškození embrya nebo potratu.

Zdroj: Cukrovka u mužů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP