Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OČNÍ KAPKY S DELŠÍ TRVANLIVOSTÍ

OBSAH

Jak fungují oční kapky Visine

Tetrahydrozolin hydrochlorid je účinnou látkou očních kapek Visine. Při podráždění očí tato účinná látka v kapkách Visine způsobí, že začervenání očí omezí tím, že stahuje cévy, takže oko se rychle zpět jakoby vybělí. Tohoto efektu s oblibou užívají kuřáci konopí, protože jak známo, hlavním vizuálním znakem intoxikace látkou THC, kterou obsahuje marihuana, je právě rozšíření cévek v očích, které způsobí zakalení jejich bělma do červena. Oční kapky Visine tento efekt zčervenání očí dokážou okamžitě odstranit. Jenže ne napořád, neboť jak se časem a praxí ukazuje, tak oční kapky Visine po dlouhodobém užívání naopak červenání očí trvale zhoršují.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Po babičce jsem našla neotevřený balíček tohoto produktu s označenou minimální dobou trvanlivosti 19 07 2004. Je možno tablety ještě v roce 2018 použit?
Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Chlorella

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Jakmile se tvoří v oku sekret, tak to často bývá počátek bakteriální nákazy a zde už Ophthalmo Septonex nestačí a musí se použít antibiotika. V takovém případě se zastavte na očním, tam oko vyšetří a do deseti minut máte recept na účinný lék.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Tobrex kapky do uší

Kapky Tobrex v určitých případech používají neodborně maminky u svých ratolestí někdy i bez doporučení lékařů. Bohužel tento přípravek nemá schválenou indikaci pro léčbu zánětu uší a neměl by se v žádném případě dostat do středouší. Proto Tobrex do ucha případně užívejte pouze na doporučení lékaře.

Tobrex se používá k léčbě zevních bakteriálních infekcí očí (oka) a přilehlých tkání u dospělých a dětí od 1 roku. Tobrex obsahuje aminoglykosidové antibiotikum tobramycin, což je léčivá látka proti celé řadě mikroorganismů, které mohly vyvolat oční infekci. Přípravek Tobrex oční kapky nebo oční mast používejte pouze na oči.

Zdroj: Tobrex

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ KAPKY MAXITROL DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dohnalová.

Maxitrol kapky mám předepsány před operací šedého zákalu, jsou jen na předpis.je nějaký doplatek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na kapky Maxitrol se doplácí přibližně 45 Kč. Plná cena je 88 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční kapky maxitrol doplatek

Dlouhodobé vedlejší účinky očních kapek Visine

Oční kapky Visine nejsou určeny pro dlouhodobé užívání! Trvalé užívání očních kapek Visine, po dobu více než několik dnů za sebou, bude mít za následek prorůstání nových cév v oku. Takové prorůstání cév v oku pak ve finále bude znamenat, že oko bude ještě více červenější, než před započetím léčby očními kapkami Visine, proti červenání očí. Při dlouhodobému užívání očních kapek Visine a zároveň tedy i při dlouhodobého omezování průtoku krve na povrchu oka, může dojít k nevratnému poškození – odumření povrchu oka!

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Lettovský.

Byl jsem v nemocnici na ušním s bolestí ucha. Lékař mi napsal recept a poslal mi jej na mobil. V nem. lékárně mi vydali oční kapky Maxitrol. Je to správné ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je běžná praxe, kdy se používají oční kapky i do ucha. Maxitrol je složené léčivo s rychlým účinkem proti zánětu díky dvěma složkám antibiotika a kortikoidy. Antibiotika léčí příčinu zánětu a kortikoidy tlumí průběh infekce. Postupujte podle návodu, který vám napsal lékárník na krabičku a užívejte si výhod tohoto skvělého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Oční kapky Lumigan na růst řas

Především je nutné říci, že oční kapky Lumigan nekoupíte volně v lékárně, ale pouze na lékařský předpis. Jsou určeny zejména ke snížení zvýšeného nitroočního tlaku u dospělých. Je pravda, že kapičky dokážou zvětšit objem, délku a hustotu řas. Pozor, nekapou se přímo do oka. Nanáší se tak, že na štětičku kápneme kapičku Lumiganu a každý večer před spaním potíráme kůži při kořeni řas. Používáme zhruba 6 až 10 týdnů. Dlouhé řasy vám pak vydrží asi půl roku, poté je vhodné Lumigan znovu použít. Bohužel mohou mít také mnoho nežádoucích účinků, například svědění, zarudnutí, otok, zánět spojivek a další.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonka.

Dobrý den, je k dostání v ČR kapky maxitrol???
dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi KDE SE DÁ KOUPIT MOROZNIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Drápalíková.

Dobrý den,

mám zájem o koupi morozniku kavkazského,
zda je výrobce Rusko, doba trvanlivosti a cena

předem děkuji za odpověď

Drápalíková Petra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde se dá koupit moroznik

Okamžité vedlejší účinky očních kapek Visine

Visine často způsobuje pálení oka ihned po nakapání. Dále také ihned po nakapání snižuje průtok krve v oční bulvě a snižuje tak rychlost okysličování povrchu oka. To škodí zejména uživatelům kontaktních čoček, protože právě při nošení kontaktních čoček je nezbytná dobrá funkce okysličování povrchu oka pod čočkami krevním oběhem. Normálně se totiž povrch našeho oka z velké části okysličuje z okolního vzduchu, ale když je oko překryto neprodyšnou kontaktní čočkou, je oko odkázáno jen na přísun kyslíku z okysličené krve, kterou oční kapky Visine v očích zpomalují a tím u těchto lidí zapříčiňují nedostatečné okysličení povrchu oka pod kontaktními čočkami a oko v těchto místech vlastně nevratně odumírá! Někteří uživatelé očních kapek Visine uvádějí zkušenosti se zrychlením srdečního tepu po nakapání kapek Visine.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem SEZNAM LÉKŮ NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana novákova.

Dobrý den.Mohu užívat s varfarinem oční kapky Arulatan 50mg?Děkuji za odpověd´Jana.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oční kapky Arulatan na snížení nitroočního tlaku obsahují účinnou látku Latanoprostum. Není známa žádná interakce mezi lékem Warfarin a látkou Latanoprostum.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam léků na ředění krve

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ OKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Již delší mi v oku "praská žilka". Na očním mi dávali na dříve kapky
na suche oči, po nich na alergii následovaly antibiotika ty nepomohly atd.Pri poslední návštěvě na očním mi doktorka řekla, že musím byt do týdne zdravá. Kapky ne zabraly a já mám stále stejně problémy.Bojím se aby se za tim neschovavalo něco vazneho.A nevím co mám dělat jestli jít k jinému dr.Jsem po transplantaci srdce.
Děkuji za odpověď
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Po transplantaci srdce určitě užíváte nějaký lék proti srážení krve a jeho vedlejším nežádoucím účinkem může být prosakování kapilár v očích - praskání žilek. Obvykle stačí upravit dávkování a nebo vyměnit lék za jiný. O všem se poraďte se svým kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé oko

Červené oči

Červené oči, můžou být příznakem většího problému například i uvnitř oka. Pokud máte trvale červené oči, tak namísto nevhodné léčby očními kapkami Visine, raději navštivte svého očního lékaře a poraďte se o vhodné léčbě.


Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Požití Visine

Známý mýtus o očních kapkách Visine je to, že způsobují průjem po požití. To je pravda. Mimo toho ale může Visine po požití způsobit množství dalších vážných zdravotních problémů, včetně zvracení, závažného snížení krevního tlaku a srdeční frekvence a z toho pak i stav bezvědomí.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Visine Classic cena

Obvyklá cena za jedno balení 15 ml kapek Visine se v současné době pohybuje okolo 90 Kč. Aktuální stav nejlevnější nabídky očních kapek Visine Classic 15 ml můžete vidět na této adrese: http://www.zbozi.cz/?q=visine%20classic&typ=mix&seradit=nejlevnejsi&po=1.

Zdroj: Oční kapky Visine Classic - informace pro pacienty

Co je to Tobrex

Tobrex obsahuje aminoglykosidové antibiotikum tobramycin, což je léčivá látka proti celé řadě mikroorganismů, které mohly vyvolat oční infekci. Tobrex se používá k léčbě zevních bakteriálních infekcí očí (oka) a přilehlých tkání u dospělých a dětí od 1 roku. Přípravky Tobrex oční kapky, roztok a oční mast mohou být podávány dětem od 1 roku ve stejné dávce jako dospělým. Produkt Tobrex oční mast se může používat na noc v kombinaci s přípravkem Tobrex oční kapky/roztok, který se aplikuje během dne.

Postup aplikace:

  • Vezměte lahvičku nebo tubu s přípravkem Tobrex a zrcadlo.
  • Umyjte si ruce.
  • Odšroubujte uzávěr.
  • Pokud je po sejmutí víčka z očních kapek bezpečnostní kroužek uvolněný, odstraňte jej před použitím přípravku.
  • Uchopte lahvičku či tubu mezi palec a prostředník tak, aby směřovala dolů.
  • Zakloňte hlavu. Čistým prstem si stáhněte dolů víčko tak, aby mezi víčkem a okem vznikla jakási kapsa. Do ní se bude přípravek aplikovat.
  • Přibližte hrot lahvičky nebo ústí tuby k oku. Pokud vám to pomůže, můžete použít zrcadlo.
  • Kapátkem nebo ústím tuby se nedotýkejte oka nebo víčka, okolních tkání nebo jiných povrchů. Kapky či mast by se tím mohly kontaminovat.
  • Při lehkém zatlačení ukazováku na spodní stranu otočené lahvičky se uvolní vždy jedna kapka přípravku Tobrex oční kapky. U produktu Tobrex oční mast tubu lehce stiskněte, aby se vytlačil sloupeček masti.
  • Po použití přípravku Tobrex oční kapky uvolněte spodní víčko, zavřete oko a lehce stiskněte prstem roh oka u nosu. To pomůže zabránit tomu, aby se kapky dostaly do jiných částí těla. Po použití přípravku Tobrex oční mast uvolněte spodní víčko a několikrát zamrkejte, abyste se přesvědčili, že mast pokrývá celý povrch oka. Lehce oko (oči) na několik sekund zavřete – to pomůže zamezit masti, aby se dostala i do jiných částí těla.
  • Při aplikaci kapek či masti do obou očí opakujte postup i pro druhé oko.
  • Ihned po aplikaci nasaďte zpět na lahvičku či tubu uzávěr a pevně jej dotáhněte.

Používejte vždy jen jednu lahvičku či tubu.

Zdroj: Tobrex


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP