Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NIKL

OBSAH

Léčba

Při potravinové alergii se vyvarujte potravinám, o nichž víte, že vám vyvolávají alergii. Nikl je přítomen i v mnoha potravinách a silnému alergikovi může řádně zkomplikovat život. Nikl je také v mnoha kosmetických přípravcích, v prášcích na praní, v saponátech na nádobí. Alergici by proto, pokud perou v rukou, měli používat rukavice, stejně i při mytí nádobí, oken či podlahy. Dále nepoužívat spreje, laky ani tužidla, také bývají v kovových obalech. Základem léčby kožní alergie na nikl je vyhýbání se poniklovanému materiálu. Zpravidla platí, že pokud již nemocný jednou reagoval na nikl, bude alergie přetrvávat po zbytek života. Pro zmírnění alergické reakce je možné použít krém s hydrokortizonem.

Zdroj: Alergie na nikl

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AK.

Dobrý den,
Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Asi od června minulého roku jsem začala mít svědivé vyrážky v podpaždí. Půl roku před tím jsem začala aplikovat přírodní deodorant od firmy TianDe. Od toho června ale nemůžu mít žádný deodorant, všechny mi způsobují svědivou vyrážku. Byla jsem už na alergologii, kde mi zjistili alergie na nikl, parabeny a kortikoidy. Bohužel, i po zakoupení bezparabenovych deodorantů v lékárně se stav nezlepší. Dokonce ani po tom, co neaplikuji nic.
Byla by prosím na můj problém nějaká bylinka?

Děkuji moc za radu, hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych to zkusil zklidnit mastí Elidel. Elidel můžete koupit v lékárně bez předpisu za 400 Kč a nebo s předpisem za 100 Kč. Zvykněte si nepoužívat žádný antiperspirant ani deodorant. Váš přirozený pach nese sebou informaci ve formě feromonů, které hrají zásadní roli při navazování vztahů, a to nejen těch partnerských. Pokud vám bude pach z podpaží nepříjemný, tak aplikujte jednou až dvakrát do týdne masáž alkoholem. Použijte k tomu 60% vodku, kterou krátce vmasírujte do podpaží a pak hned připažte a vydržte tak dvě minuty. To bezpečně sníží počet bakterií zodpovědných za onen zápach. Alkoholovou masáž použijte jen na zklidněno pokožku. Zapomeňte, že existují nějaké antiperspiranty a deodoranty a užívejte si život bez nich.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Alergie na nikl a kobalt

Nejčastějšími spouštěči alergie jsou nikl, chrom a kobalt. Nikl je nejen součástí nerezové oceli, ale i zlatých a stříbrných slitin. Mohou ho však obsahovat i některé potraviny. Také se uvolňuje z nádobí na vaření. Kobalt se nachází v kovových slitinách, většinou alergie na oba kovy spolu úzce souvisí. Alergii na nikl a kobalt jednoznačně prokážou epikutánní testy (na tělo se umístí náplasti s alergizující látkou a hodnotí se míra alergické reakce na těle). Prokázanou alergii nelze vyléčit. Pokud jste přecitlivělí na některý z kovů, musíte se mu doživotně vyhýbat. Jedině odstranění vyvolávající příčiny vás alergie zbaví. Pokud se již objevila vyrážka, kožní lékař či lékárník vám poradí a pomohou s lokální léčbou.

Tip: Cvočky, kovové knoflíky, ozdoby na oblečení potřete lakem na nehty, nátěr drží dlouho, až po čase je nutná obměna.

Fotografie s alergií na nikl.

Zdroj: Alergie na nikl

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Hani, dobry den, mam naprosto stejny problem, stejna vyrazka, stejna mapa, otok tvare. Drzim jiz vice jak rok dietu na zaklade zjistene precitlivelosti na ruzne potraviny, navstevuji lecitele, posiluji imunitu. Snizila se cetnost otoku, ale na puvod problemu nikdo neprisel. Na otok pomaha pouze kortikoid, nebo injekce na pohotovosti. Jednou z pricin muze byt take alergie na tezke kovy, hlavne nikl, ktery je obsazen i v potravinach. Patram dal, pokud mate jiz konkretni vysledky, dejte prosim vedet. Dekuji a preji brzke uzdraveni. Milos

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana H.

Dobrý den Miloši,
přeji brzké zjištění, čím to je.. já naštěstí zjistila a jsem již bez otoků.. na alergologii mě nic nezjistili a pí. doktorka přeposlala na specialistku kožní, která se zabývá kontatkní alergií, tudíž mě bylo jasné.. že bude zkoušet na mém těle.. nač mohu být alergická.. jako třeba kovy, prášky, avivaže aj.. načeš jsem se pustila sama do zkoušení.. vysadila jsem aviváže.. a nic.. otoky trvaly dále.. pak jsem si říkala, peru v Persilu.. ale to je pitomost.. kolikrát jsem prala v dětském pro citlivé , ale přeci jen jsem přestala prát v Persilu.. a světe div se.. najednou jsem byla bez otoků... shodou okolností jsem asi po několika týdnech vytáhla nový ručník a po umytí jsem se do něj utírala.. v noci mi zas otekla pulka ksichtu.. no a samozřejmě, že to byl ručník, ještě praný v Persilu.. takže u mě to dopadlo takhle dobře.. a Persil nechci už v životě vidět.. hlavně,že jednička na našem trhu... asi pěkný svinstvo v tom musí být..když to dokáže vyvolat takovou alergii.. mějte se přeji brzké zjištění problému... Hana h.

Zdroj: diskuze Alergie??

Minerály

Vápník

Chlór

Chromium

Měď

Jód

Železo

Hořčík

Mangan

Molybden

Fosfor

Draslík

Selen

Sodík

Zinek

Minerály ve výzkumu

Hliník

Bór

Olovo

Nikl

Křemík

Síra

Vanad

Zdroj: 46 esenciálních živin

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloš.

Dobrý den,

mockrát Vám děkuji za sdělení zjištěných příčin této zákeřné alergie. Jako chlap nevěnuji způsobu praní moc pozornosti, tak nám tato možná souvislost trochu unikla. Po více jak roční dietě se vzhledem k přetrvávajícím potížím také přikláním k možné kontaktní alergii, proto jsem zmínil i těžké kovy obsahující zejména nikl.

Prací prášek ukrytý v oblečení, lůžkovinách, nebo ručníku, tedy v neustálém přímém kontaktu s pokožkou, může být obzvláště při zvýšeném pocení zdrojem veškerých uvedených alergických projevů. Používáme sice jiný prášek z DM, ale předpokládám, že složení většiny prášků bude obdobné jako u PERSILU. Otázkou zůstává která složka tyto problémy způsobuje a jaký prášek je tedy vhodný a zároveň dost účinný. Můžete poradit co používáte?

Děkuji, Miloš

Zdroj: diskuze Alergie??

Potravinová alergie

Potravinová alergie znamená přecitlivělou reakci organismu na určitou potravinu nebo potraviny a může se projevovat jedním nebo kombinací více příznaků z poměrně široké škály. Postihuje 2 až 3 % lidí, u kojenců a dětí do tří let se jedná dokonce o 5 až 8 %

Zdroj: Alergie na nikl

Diskuze

V diskuzi SEZNAM STOMATOLOGICKÝCH ÚKONŮ HRAZENÝCH ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sedláková.

Ráda bych se dozvěděla, zda musím hradit " Endodontické ošetření 1. KK Protaper "
( laicky řečeno - ošetření zubního kanálku )?? Platila jsem 500,- Kč.
Už mi byl takto ošetřen druhý zubní kanálek a nadále hrozí, že těchto ošetření prý budu potřebovat více, neboť předešlý zubní lékař mi prý tyto kanálky ošetřil špatně.
Jsem důchodkyně a takováto mimořádná vydání jsou pro mne problém. Děkuji za odpověď.
Sedláková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kotláriková Anna.

Dobrý den,
moje zubní lékařka mne poslala na celkovou rekonstrukci chrupu na kliniku u VFN
(Karlovo náměstí, Praha), zuby se mi nekazily, ale byly velmi křehké z důvodu špatného metabolismu (štítná žláza, osteoporoza). Nejdříve jsem šla na rekonstrukci, pak na alergologii (alergie na nikl a chrom), pak mi trhali zub, na kterém mi předtím vyměnily amalgán za bílou plombu (tu jsem zaplatila, peníze mi nevrátili), nakonec jsem skončila na protetice. Paní doktorka ale hned po tom, co mi sdělila, co mne čeká a kolik to bude stát, odešla. Předali mne jinému doktorovi. Při nasazování snímací náhrady mi tato vylétla i s korunkami, na kterých měla držet. Pan doktor použil silnější lepidlo, pak to sice drželo. ale otekly mi dásně, náhrada se těžko nasazovala a ještě hůř sundávala. Prý si mám zvyknout. Vše trvalo o d května 2007 do konce roku 2009.
Stálo mne to téměř 60 tisíc Kč (14 kVše trvalo o d května 2007 do konce roku 2009. orunek, snímací náhrada-tu jsem musela zaplatit), přitom mi neošetřili na zubech odhalené krčky. Byl to takový po estetické stránce kočkopes. Nikdy jsem netrpěla na afty, od roku 2009 neustále. Byla jsem dokonce na chirurgii, kde mi jeden dost velký chirurgicky odstranit. K čištění zubů používám i panenský olivový olej, ale nezabránila jsem, aby mi začaly černat dásně okolo zubů. Dásně mne bolí, začala mi z jednoho zubu téci krev. Mám naběhnuto na paradentozu. Ptám se, jak je možné, aby se dělaly metalokeramické korunky u alergiků. Co mám dělat. Domnívala jsem se, že budu mít zuby v pořádku. Za celou dobu nemám ani jeden kaz, jen mám neustále problémy s dásněmi.

Zdroj: diskuze Seznam stomatologických úkonů hrazených zdravotní pojišťovnou

Potraviny obsahující nikl

Běžným zdrojem niklu je hrách, proso, pohanka, oves, ovesné vločky, klíčky, těstoviny, otruby a zelené části rostlin, česnek, kapusta hlávková i růžičková, bílé zelí, jablko a jiné plodiny.

Za potraviny bohaté na nikl se považují vnitřnosti, herinky, mušle, sója, sójové mléko, špenát, luštěniny, česnek, kapusta, fíky, ananas, maliny, švestky, ovocné konzervy, čokoláda, kakao, některé druhy čaje, marcipán, mandle, oříšky, slunečnicová jádra a prášek na pečení.

Nejběžnějším symptomem negativního účinku niklu v závislosti na dávce je výskyt alergických reakcí, zarudnutí pokožky, tvorba vyrážek, chronická bronchitida, snížení funkce plic – u lidí, kteří požili větší množství, 100 000krát vyšší než se běžně nachází v pitné vodě, byly pozorovány poruchy žaludku, krve a poškození ledvin. Chronická expozice může způsobit ztrátu čichu a perforaci nosní přepážky.

Zdroj: Alergie na nikl

Diskuze

V diskuzi SPECIALISTA NA POLYNEUROPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den.Mám velké bolesti a brnění nohou a diagnostikovanou polyneuropathii .Zatím jsem neměl štěstí na lékaře specialistu.Může mi někdo poradit,kde nebo kdo by mi mohl s touto nemocí bojovat?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Milan Chloupek.

Polyneuropatie
Tímto příspěvkem odpovídám i na všechny následující příspěvky.
I polyneuropatie nevzniká z ničeho nic a je výsledkem marné snahy imunitního systému na chemické a parazitální napadení našeho těla a vede k tomu řetězec dalších střetů imunitního systému. Souvislosti se proto pokusím vysvětlit trochu obšírněji. Imunitní systém je hrozně dokonalý systém, nedovede však některé parazity porazit. Je koncipován tak, že nejprve řeší ta napadení, které by mohly tělu nejvíce uškodit a po vyřešení až ta další, pokud se mu to podaří. Když se mu to nepodaří, snaží se tato napadení alespoň dislokovat do oblastí, kde mohou dále škodit co nejméně, je tím však velmi vytěžován a z neustálého boje se pak nedostatečné výsledky projevují jako trvalý zánět a z toho plynoucími poruchami zdraví, kterému doktoři z neznalosti říkají autoimunitní onemocnění či dědičná porucha. Nasazení kortikoidů či jiných léků potlačujících imunitní systém vede sice zpočátku k fyzické úlevě a lidé jsou rádi, že to „funguje“. Výsledek je však kontraproduktivní. Paraziti se mohou totiž pohodlně dále množit a napadat případně další orgány a zase vyvolávat bolesti. Léky pak doktor aplikuje čím dál častěji, ale nikam to nevede, protože to neřeší příčinu, ale ošálí to jen projevy důležitého boje, včetně nervových vstupů do mozku a nemoc se jen neustále prohlubuje. Tady musíme imunitnímu systému pomoci s tím co potřebuje vyřešit a ne ho blokovat, či ho nahrazovat.
Dalším vážným problémem klasické léčby je to, že u nás se nějací chytráci rozhodli, že v dnešní době nemůže být člověk v ČR napaden prvoky a helminty, přestože naše zvířata jsou jimi běžně napadána a lidé v zemích okolních také, a proto se u nás neschvalují a nenakupují léčiva na tato napadení (lidem proto v mnoha případech pomůže jen veterinář, protože ten ty léky má). Naši lékaři však se o tom proto moc neučí (bakterie zvládají dobře, na to je spousta léků, na viry už je léků pramálo a na prvoky a helminty už skoro nic) a když už podezření na prvoky a helminty mají, chemické testy to nejsou schopny odhalit a lékaři s tím žádné praktické zkušenosti nemají. Jsou tedy vlastně slepí, nazvou vás simulantem a v lepším případě ještě pošlou k psychiatrovi a dostanete léky na „uklidnění“, abyste pořád nezlobili.
Únava je zapříčiněna buď nedostatečným fungováním systému zpracování cukru jako jako paliva, nebo rozvozem kyslíku pro okysličování tkání. Obé je způsobováno specifickými chemickými nečistotami a parazity. Zásobování kyslíkem je pro tělo velmi důležité, a proto paraziti, kteří krev napadají, jsou velmi nebezpeční. Z prvoků to jsou zejména plasmodie, což jsou malaričtí prvoci (u nás se poměrně často vyskytují 4 druhy a napadení je způsobeno bodavým hmyzem - komáři), kteří červené krvinky vyžírají zevnitř, stejně jako jiný prvok Babesie (ovádi, klíšťata, muchničky,...). Při masívním napadení plasmodiemi, které se mohou dostat až do morku kostí, vznikne nemoc zvaná leukemie. Místo zneškodnění těchto prvoků však doktoři člověku mění často krev, aby neumřel, nebo mu implantují zdravou kostní dřeň, která však může být opět napadena a člověk umírá. Z helmintů napadajících krev je to například Ancylostoma duodenale, která se červenými krvinkami přímo živí, velmi často se jí zalíbí přímo v srdci, kde vyvolává další poruchy jeho činnosti. Člověk který je těmito parazity napaden je velmi unavený, brzy se prací unaví ještě více, potí se, chce se mu spát. Tělo se snaží s těmito parazity sice bojovat, ale nestačí to, potřebuje pomoc zvenčí. Imunitní systém ale při tomto boji věnuje již mnohem menší pozornost dalším parazitům (prostě nestíhá), včetně obrany proti vniku parazitů do těla a tělo je relativně rychle napadeno mnoha dalšími. Jejich exkrementy jsou navíc velmi toxické a to i neurotoxické a začínají silně ovlivňovat hormonální a nervové systémy člověka a z toho plynoucími poruchami zdraví. Není se schopno pak bránit banálním nákazám, člověk je často nemocný atd. V jeho těle je obsažná zoologická zahrada mnoha těchto parazitů.
Pokud již dojde k neuropatii či jiným vážným nervovým projevům, je tělo vždy již poměrně masivně zasaženo mnoha dalšími parazity a je nutné je zjistit včetně jejich dislokace a zlikvidovat vnějším zásahem. A tady už je potřeba znalostí z fyziky a umět logicky uvažovat. Neustále se přesvědčuji, že doktoři vystudovali jen kvůli tomu, že mají velice dobrou paměť, ve fyzice a logice se však projevují jako těmito obory nepolíbení (já jim říkám fyzikální eunuch). Kdyby trochu znali fyziku, měli by vědět, že každá entita (tedy včetně parazitů) se specificky projevuje, například jistými elektromagnetickými projevy, má svoje charakteristické frekvence, kterými jsme schopni ji detekovat, ovlivňovat, včetně jejich destrukce/zabití. Tyto frekvence jsou již tabelovány a existují přístroje, které jsou schopny podle jejich detekce zjistit, kterými parazity jste napadeni a některé z nich i tímto způsobem velmi rychle zabít. Je velmi smutné, když o tom doktor nic neví!!!.

Dále už jen k neuropatii. Pohybové orgány a čivy jsou systémy přímo řízené mozkem a proto nastal problém buď již v mozku (v oblasti řízení pohybu, včetně příčně pruhovaného svalstva) nebo na nervových cestách ke končetinám. Toto onemocnění je specifikované poruchami hybnosti končetin (brnění, slabost v pohybu, zpoždění pohybu, bolest nebo i silná bolest v rukou i nohou). Pokud jde o neuropatii v nohách, mohou být napadeny jen výstupy míchy z páteře v bederní oblasti (tasemničky, améby, plasmodia, shigelly,...) a nebo jen i nervy v nohách (filárie a mikrofilárie), ale mohou být napadeny již vstupy z mozku do míchy. Působení parazitů mohou být různá, tasemnice, jejich cystičky začnou utlačovat nervy (ty rostou desítky let, aniž bychom o nich věděli), filárie a mikrofilárie si rády pošmáknou na mielinových obalech nervů či je provrtávají (v nichž se elektrický nervový vzruch šíří nejrychleji), některé se živí kolagenem z kloubů, toxiny shigell a améb pak způsobují silnou až nesnesitelnou bolest v končetině, …. Problémy v rukou dělá obdobné napadení na nervových výstupech z krční páteře nebo také vstupů z mozku do páteře, přinejhorším zodpovědná centra mozku. Zajímavé je, že napadení bývá obvykle jen jednostranné (třeba jen levá ruka a levá noha).
Pro léčbu je proto nejdůležitější tyto patogeny nejdříve detekovat a teprve potom rozhodnout o způsobu jejich vytěsnění či likvidace (je třeba detekovat všechny, protože na postupu likvidace velmi záleží, neboť patogeny velmi často spolu spolupracují a různě se v sobě i ukrývají a musí se proto likvidovat ve správném pořadí). Chemická detekce je však neprůkazná a v mnoha případech nemožná, proto nemá smysl na takováto vyšetření k doktorovi vůbec chodit. Elektronická detekce je nejspolehlivější, nejrychlejší a nejlevnější, a právě proto se ji doktoři neučí, protože by kazila kšefty lékařskému loby. Přístroje na detekci jsou dvojího druhu. Buď jsou založené na snímání frekvencí vybuzených parazitů (tzv. F-scany), nebo na měření zvýšené vodivosti kůže při buzení parazita jeho rezonanční frekvencí na nějakém vhodném akupunkturním místě (přístroje EAV – elektro akupunktura podle Volyho). Nejdůležitější součástí obou přístrojů je co největší a nejspolehlivější databáze rezonančních frekvencí patogenů, podle nichž se výsledky měření srovnávají (abychom věděli co je to za druh parazita a tedy věděli jakým případným chemickým lékem či jiným způsobem je jej možno zničit – každá metoda léčby má svoje výhody, nevýhody a omezení). Výhodou přístrojů obecně spojitě buzených patogenů – f-scanů -je to, že jsme schopni v užité frekvenční oblasti změřit všechno, co v těle máme. U EAV si frekvenci nastavíme předem a pak ověřujeme máme-li ho. Nepostihneme proto patogen, který z nějakých důvodů zmutoval a má tedy i jinou frekvenci (ta není uložena v databázi parazitů), a patogeny jsou v tomto mistři (viz získaná odolnost proti různým lékům). U EAV musí mít poradce velké zkušenosti a dobře odhadovat možné patogeny pro ověřování.
Vlastní léčbu pak můžeme provádět chemickou formou pomocí léků, nebo vhodných bylin, to vše pro patogeny, kteří jsou v dosahu krve, která je nosičem léčiva – bohužel se musí užívat zahraniční léčiva, protože k nám se nedovážejí a nejsou tudíž schválené u nás, případně léky pro zvířata), nebo elektronicky, a to buď proudem potřebné frekvence (Zappery), nebo elektromagnetickým zářením modulovaným specifickou frekvencí (RPZ-14, Althon-7,...) a nebo modulovaným magnetickým polem. Řešením je i donutit patogeny, aby tělo opustily nebo povzbudit v příslušné oblasti imunitní systém (zejména fyzikální léčiva jako jsou homeopatika, či bylinné tinktury s nahranými frekvencemi patogenů, kterým se říká informatika). Každý způsob léčby má svoje výhody, omezení a nevýhody, je možné je různě kombinovat a způsob si pak spoluvybírá i pacient. Velmi důležitá je praxe člověka, který takovéto detekci rozumí a má dostatek zkušeností s užíváním přístrojů a léčiv a umí pacienta se vším seznámit.
Já se této problematice věnuji již řadu let, avšak převážně jen teoreticky (podnikám v jiných oblastech), a to z důvodů neschopnosti a nechuti doktorů něco vyléčit - léčit ale nevyléčit oni dovedou, draze, nejlépe až do konce života, protože se to podle nich vyléčit nedá, prakticky to realizuji jen u své rodiny a známých. Protože jsou přístroje na detekci patogenů velmi drahé, nemám je, ale chci si je v nejbližší době postavit a dám vám to potom na těchto mých stránkách vědět. Zatím mohu vaše problémy s vámi podrobněji rozebrat a poradit, kam se máte obrátit abyste se vyléčili.

Mohu vám však ze své zkušenosti poradit i nenáročný postup, který pokud problémy nevyřeší, alespoň je zmírní:
Mně neuropatie levé ruky a levé nohy zastihla paradoxně v lázních, kde jsem se léčil po dřívějším úrazu - utržené rotátorové manžetě levého ramene a kam už jsem již jel ne zcela zdráv. Po realizovaných různých masážích mě najednou začala brnět levá ruka a v levé noze jsem přestal mít sílu a nemohl jsem jít ani do schodů. Okořeněno to bylo urputnou bolestí ruky, kvůli které jsem nemohl ani spát a musel jsem jít na injekci. Protože jsem měl s sebou zapper (ten si může pořídit každý, protože jeho cena je cca 12.000,-Kč a pro zdraví se vyplatí), doobjednal jsem si nějaké součástky na výrobu elektromagnetického nástavce na tento zapper a do dvou dnů si ho zhotovil. Bolest mně způsobovaly Shigelly a elektrickou a elektromagnetickou cestou jsem je snad pozabíjel, takže bolesti ustaly. Začal jsem znovu užívat MMS (obvykle 3x denně až 6+6 kapek – prý stačí i míň 3x 4+4 kapky ale po dlouhou dobu – alespoň půl roku, ale jak jsem si spočítal, musí být při používání skleněného kapátka pro správný poměr míseny 4 kapky 24,5% chloritanu sodného se 6 kapkami 3,5% kyseliny chlorovodíkové, po asi 5 sekundách zalít malým až velkým prckem studené čisté/převařené vody a po chvilce vypít) a po návratu domů, jsem začal ještě chodit minimálně jednou za týden (asi 5 měsíců) do sauny, kde jsem realizoval 3x saunu, po každé oplach studenou vodou kromě zad a páteř jsem pak do další sauny prohříval na infralavici (tělo pro boj s parazity standardně zvyšuje teplotu), kde je patogen na páteři namáhán po dlouhou dobu radiačně výrazně vyšší teplotou (tělní buňky spolupracují a deponované teplo umí předávat okolním buňkám, patogen však tuto možnost nemá) a doufal jsem že uhyne. Pokud začala ruka či noha občas bolet, po zaperování na shigelly to vždy přešlo. Je vhodné rovněž cvičit, protože patogenům se nechce žít v místech, která jsou nějak neustále ovlivňovány pohybem – chtějí mít svůj klid. No a stalo se, do nohy se vrátila síla, ruka přestala brnět a bolesti již nemám. Dala by se asi použít i kryokomora, která by mohla mít stejný efekt, ale ta u nás není a muselo by to jít vše přes doktory. Protože jsem měl i jiné problémy (zejména únava), zašel jsem si letos v září na změření patogenů, abych své léčení neprováděl jen zkusmo. Mám v těle pěknou ZOO, únavu mi způsobovali dva malaričtí prvoci (ty jsem si asi dovezl od moře – ty vyžírají červené krvinky) a babesie k tomu (muchničky a hovada ze zahrady – rovněž napadají červené krvinky), vlastním krysí tasemnici a roupy (asi od psa), vodní chlor rezistentní prvoky z pitné vody z rozvodu a další prvoky, bakterie a viry. V současné době prodělávám doporučenou očistnou kůru a než si udělám čističku vody, musím veškerou vodu na pití i mytí převařovat, protože obsahuje chlor rezistentní prvoky. Užívám postupně léky proti prvokům a poté proti helmintům, současně beru bylinné tinktury s nahranými frekvencemi proti prvokům, bakteriím a virům. Když to půjde dobře, mohl bych být na konci prvního čtvrtletí příštího roku již zcela zdráv. Protože máme psa, budu zvědav, kdy se zase budu na něco reinfikovat.
Pro léčbu by se asi dala i využít i homeopatie (homeopatika jsou fyzikálním lékem, který ředěním zvýrazněnou typickou frekvencí jednak znepříjemňují pobyt jistých patogenů v těle, jednak frekvenčně posilují dotčené orgány v boji proti jistým patogenům a jednat stimulují zejména slinivku a játra pro to, aby z potravy začaly vychytávat substance vhodné pro boj s patogenem). Tady je vhodné navštívit dobrého homeopata, který by mohl poradit a tím i pomoci.
Stejně je na tom i bylinná léčba, kterou lze z těla postupně odstraňovat různé typy patogenů a v konečném důsledku vás vyléčit. Zase to chce nechat si poradit od dobrého bylinkáře, což není úloha lehká.
Dále je třeba doplnit do těla vitamíny (zejména všechny ze skupiny B, D3, Bór) – viz moje www stránky a protože nemoci způsobují jak patogeny, tak i jisté nečistoty, je třeba provést chelaci těchto nečistot, například kyselinou thioktovou a dalšími (odstranit hliník, nikl a další těžké kovy a další chemické nečistoty, doktoři o tom ale nic moc neví).

Pro další dotazy mě můžete oslovit na mailové adrese zdravymilan@seznam.cz, článek je pak rovněž k dispozici v sekci Přednášky na mých www stránkách www.zdraviafyzika.cz kde pak najdete i některé další informace.

Zdroj: diskuze Specialista na polyneuropatii

Přenos

Přenos není možný. Lidé s atopickým ekzémem jsou na onemocnění náchylnější. Příčiny jsou oficiálně neznámé, je však známo, že některé alergeny mohou reakci spustit. Lidé alergičtí na roztoče nebo nikl nebo na cokoliv jiného mají dyshidrotickým ekzémem problémy. Může souviset také s kontaktní alergií.

Zdroj: Dyshidrotický ekzém

Příčiny

Alergické reakce můžete mít z aplikace umělých nehtů, podkladového a vrchního laku, tvrdidel, změkčovadel a tužidel. Rozpouštědla mohou způsobit i astma a není jasný jejich vliv na těhotné ženy. Konkrétně si dávejte pozor na tyto látky: ethylmethakrylát, benzofenon, ethylkyanoakrylát, trikesylfosfát, toluen, sulfonamid formaldehydové pryskyřice (TSFR), termoplastickou pryskyřici a nikl.

Zdroj: Alergie na gelové nehty

Pupínky na rukou

Vyrážka na rukou může být způsobena alergií. Svědění, vyrážka, zarudnutí místa, kde se šperk dotýkal pokožky, popřípadě i hnisání, jsou běžné průvodní jevy takzvané kontaktní alergie na kovy. Projevy mohou být různě silné a není neobvyklé, že se objeví až v pokročilejším věku, nebo dokonce u šperků, které dříve byly bezproblémové. Obvyklým mýtem o tomto typu kožní reakce je vžitý názor, že jde o alergii na stříbro. Ta sice existuje, ale ve většině případů jde o přecitlivělost na mnohem běžnější nikl. Nikl je spolu s mědí často přidávanou příměsí, která jinak křehké, měkké stříbro zpevňuje a dovoluje z něj tvarovat šperky. Podle statistik má alergii na nikl každý sedmý člověk. Přestože se spíše projevuje u žen, které nosí šperky častěji, ve stejné míře jsou na nikl alergičtí i muži. Při alergii můžete léčit zpravidla jen její symptomy a preventivně předcházet jejímu vzniku. Nejčastější chybou je například namáčení rukou, aniž bychom stříbrné šperky sundali. Pod nimi pak často uvíznou zbytky mýdla nebo čisticích prostředků, které rozpustí ochrannou vrstvu pokožky a nikl tak působí na nechráněnou kůži. Stejný efekt má pocení, protože agresivní soli v potu rovněž narušují ochrannou vrstvičku, proto není vhodné se svými ozdobami sportovat. Zlaté šperky by alergii spouštět neměly. Citlivější lidé by se však pro jistotu měli vyhýbat ozdobám pozlaceným, obzvlášť pokud je vrstvička zlata velmi tenká.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Alergické reakce doprovázené svěděním

Podívejte se zblízka na své svědící nohy. Jsou červené, protože jste si je poškrábali, nebo je tam vyrážka? Svědivé vyrážky jsou známkou alergické kožní reakce zvané kontaktní dermatitida. Toto jsou některé běžné spouštěče:

  • Nikl (nachází se v mnoha kovech, včetně zipů);
  • Vůně a parfémy;
  • Šampony;
  • Latex;
  • Cement;
  • Jedovatý břečťan;
  • Prací prostředky;
  • Aviváže.

Zdroj: Svědění holení kosti

Alergie na šperky z niklu

Nikl při kontaktu s kůží může způsobit dermatitidu. Někdy může trvat delší dobu (několik dní), dokud se neobjeví příznaky. Příznaky mohou být zarudnutí, svědění, otok a tvorba puchýřů. Krátkodobý nebo náhodný kontakt by neměl představovat problém. Nikl (chemická značka je Ni) je jedním z nejběžnějších kovů v moderním prostředí, jak v práci, tak i v domácnosti, a způsobuje dermatitidu častěji než všechny ostatní kovy. Vystavení se kovovému niklu a solím niklu může zapříčinit senzibilizaci nebo vyvolání alergické odpovědi u dříve senzibilizovaného jedince. Vliv koroze lidského potu, slin a jiných tělesných tekutin na nikl a soli niklu má při alergii důležitý význam.

Alergie na šperky z niklu postihuje více ženy než muže a v první fázi se projeví zčervenáním pokožky v bodě, kde se dotýká s předmětem obsahujícím nikl. Pokud na podrážděné místo působí déle, flek zdrsní a připomíná popáleninu. V konečném důsledku zůstanou na pokožce ošklivé jizvy.

Léčba

Nepoužívejte výrobky, které obsahují nikl. Hliník, stříbro, bílé zlato a platina jsou dobrými náhradami tohoto kovu. Nenoste šperky, které obsahují nikl. Používejte oblečení bez zipů a cvoků. Používejte nůžky, kuchyňské nářadí, hřebeny a jiné kovové předměty s plastovou nebo dřevěnou rukojetí. Nenoste náušnice, u nichž nemáte jistotu, že neobsahují nikl. Vybírejte si hodinky se zadním krytem s nerezavějící oceli, tak zvané stainless steel. Předměty, s nimiž přicházíte často do styku, jako jsou klíče a kliky, by měly být pokryty několika vrstvami laku. Nepracujte příliš ve vlhkém prostředí bez ochranného oděvu, protože vlhké prostředí zvyšuje pronikání niklu do kůže. Při práci s mincemi, kovovým nářadím a jinými kovovými předměty používejte ochranné rukavice. Rukavice vyrobené z vinylu, přírodní nebo syntetické gumy jsou vhodné pro práci s kovovými předměty.

Zdroj: Alergie na nikl

Prevence

Protože příčina dyshidrózy je obecně neznámá, neexistuje žádný osvědčený způsob, jak tomuto stavu zabránit. Můžete pomoci předejít vzniku vodnatých puchýřků tím, že budete zvládat stres a vyvarujete se vystavení kovovým solím, jako je kobalt a nikl.

Zde jsou uvedeny některé správné postupy péče o pokožku, které mohou také pomoci chránit pokožku:

  • Používejte jemné čisticí prostředky a vlažnou vodu k mytí rukou a osušení rukou;
  • Pravidelně pokožku zvlhčujte;
  • Používejte ochranné rukavice.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na nohou

Historie a původ

Zpravidla se klíče odkládají v bytě v předsíni, kde je pro ně vytvořené místo, věšák, šuplík nebo nějaký košíček. O klíčích je dobré mít dostatečný přehled a důležité je, abyste je nemuseli stále hledat, ale při odchodu z domácnosti pouze sáhli a mohli jít.

Materiál, ze kterého se pomůcka k uložení klíčů vyrábí, může být velice variabilní, může se jednat o kov, dřevo, plast, nikl, hliník, sklo a mnoho dalších.

Chcete-li, aby klíče nebyly vidět, pořiďte si elegantní skříňku. Některé věšáky mohou být zároveň organizéry na došlou poštu, jiné vám zprostředkují svěží designový zážitek – třeba držák na klíče ve tvaru elektrické zásuvky s klíčenkami ve veselých barvách.

Zdroj: Věšák na klíče

Příčiny

Přesná příčina dyshidrózy není známa. Může být spojena s podobnou kožní poruchou zvanou atopická dermatitida (ekzém), stejně jako s alergickými stavy, jako je senná rýma. Erupce mohou být sezónní u lidí s nosními alergiemi.

Rizikové faktory

Mezi rizikové faktory dyshidrózy patří:

  • Stres
    Zdá se, že dyshidróza je častější v době emočního nebo fyzického stresu.
  • Vystavení některým kovům
    Patří mezi ně kobalt a nikl, obvykle v průmyslovém prostředí.
  • Citlivá kůže
    Lidé, u kterých se objeví vyrážka po kontaktu s určitými dráždivými látkami, mají větší pravděpodobnost výskytu dyshidrózy.
  • Atopická dermatitida
    U některých lidí s atopickou dermatitidou se může vyvinout dyshidrotický ekzém.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na nohou

Karob a puriny

Karob obsahuje 8 % bílkovin, hořčík, vápník, železo, fosfor, baryum, měď, zinek, nikl a vitaminy A, B, B1, B2, B3 a D. Obsažené minerály jsou důležité pro zdravou pleť. V medicíně se karob používá k léčení kašle a průjmu. Karob je přímo stvořen jako zdravá alternativa čokolády, neobsahuje žádné simulanty jako kofein a theobromin, které naleznete v čokoládě. Kofein má sice analgetické vlastnosti, ale má i vedlejší efekty, jako je neklid, nervozita a nevolnost – stimuluje mozek a další orgány, ale také zvyšuje srdeční tep. Karob je přírodně sladký, takže výrobky z něj obsahují podstatně méně cukru než ty čokoládové. Karobový prášek může být náhradou kakaového prášku v každém receptu. Karob je dostupný rovněž ve formě tyčinek, bonbonů a cukrovinek. 100 g karobu obsahuje 0 g purinů.

Zdroj: Potraviny obsahující puriny

Co způsobuje svědění v uších?

Svědění uší vás může trápit na vnitřní straně zvukovodu, anebo na vnější straně ucha. Zde je několik důvodů, které mohou způsobit svědění v uchu:

  • hromadění nadměrného ušního mazu – nadměrné vylučování mazu může blokovat ušní kanál a způsobit podráždění a svědění v uších;
  • snížení mazu způsobující, že kůže zvukovodu vysychá;
  • plísňová infekce ucha – zejména pokud je uvnitř ucha hodně vlhkosti, začíná se plíseň množit; tyto problémy mají nejčastěji plavci a lidé, jejichž uši jsou často vystaveny vodě;
  • štípnutí hmyzem, ale také lupénka nebo ekzém;
  • náušnice či jiné ozdoby – v tomto případě byste měli kontaktovat alergologa; za problém je často zodpovědný nikl, který používají šperkařství;
  • svrab, neštovice, spalničky, pásový opar;
  • někdy i potravinová alergie;
  • infekce horních cest dýchacích může způsobit svědění v uších, spolu s dalšími příznaky, jako je rýma a slzení očí.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Červené flíčky pod okem

Jednou z nejčastějších příčin zarudnutí a svědění kolem očí je senná neboli alergická rýma, což je forma sezonní alergie. Další častou příčinou flíčků kolem očí je kontaktní dermatitida, kdy zánětlivé reakce vycházejí z kontaktu s objekty, jako jsou například brýle. Následně může dojít k zarudnutí, šupinatění a podráždění. Používání nových výrobků na obličeji a kolem očí může také vést k alergickým reakcím citlivé pokožky. Příklady výrobků, které mohou způsobit vyrážku kolem očí, jsou oční make-up, řasenka, mýdlo, hydratační krém, opalovací krém nebo jiné kosmetické přípravky, které mohou obsahovat chemické látky, jako je formaldehyd, Quaternium-15, nikl nebo kobalt, které mohou vyvolat zánětlivé reakce. Dokonce i chemikálie používané na pokožce hlavy a vlasy (šampon a kondicionér) mohou způsobit alergické zarudnutí a flíčky kolem očí.

Léčba flíčků pod okem

Při léčbě flíčků pod očima je především důležitá hygiena a v tomto případě opravdu pravidelná hygiena. Pokud se vyskytnou flíčky kolem očí, může se jednat o špatně padnoucí dioptrické, sluneční nebo plavecké brýle – pak je důležitá změna nebo úprava brýlí. Příznaky se mohou vyřešit, pokud dojde k zabránění kontaktu s pokožkou kolem očí s těmito předměty. Dále je důležité, pokud jedinec nosí dioptrické, ale i kosmetické oční čočky, aby používal hypoalergenní kontaktní čočky. K úlevě od svědění a podráždění kolem očí se ve výjimečných případech mohou použít hydrokortizonové přípravky, které předepíše a určí lékař. Výskyt flíčků pod okem může být zmírněn použitím studeného obkladu nebo plátků okurky na oči.

Červené flíčky pod okem – foto

Zde jsou fotografie, na nichž jsou vidět červené flíčky pod očima.

Zdroj: Červené flíčky a pupínky pod okem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP