Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NUVARING ANTIKONCEPCE

OBSAH

Dostupnost vaginálního kroužku?

Vaginální kroužek NuvaRing je pouze na předpis. Gynekolog posoudí vaši anamnézu a zkontroluje krevní tlak. Informujte svého gynekologa, pokud užíváte nějaké léky, včetně nepředepsaných léků a rostlinných produktů. Gynekolog na základě menstruačního cyklu a používání předchozí antikoncepce rozhodne, kdy je vhodné NuvaRing zavést. Je pravděpodobné, že před použitím vaginálního kroužku NuvaRing podstoupíte těhotenský test a budete muset po dobu jednoho týdne používat nehormonální antikoncepci. Záložní antikoncepční metoda nemusí být nutná, pokud jste dříve používala antikoncepční pilulky nebo podkožní implantát. Vaginální kroužek NuvaRing se vkládá v kterýkoli den až do dne, kdy jste měla začít užívat nové balení antikoncepčních pilulek nebo používat nový podkožní implantát.

Zdroj: Vaginální kroužek NuvaRing

Diskuze

V diskuzi NUVARING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lů.

Dobry den chci se zeptat zda je mozne používat TeaTreeOil gel na intimní hygienu kdyz mam zavedeny Nuvaring kroužek ??? Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nuvaring

Co dělá NuvaRing?

NuvaRing zabraňuje otěhotnění a má určité výhody, mezi ně patří:

  • může být odstraněn kdykoliv a následuje rychlý návrat schopnosti otěhotnět;
  • nevyžaduje osobní kontrolu;
  • eliminuje potřebu užívání přerušované antikoncepce;
  • největší výhodou vaginálního kroužku je, že je bezpečný i pro ženy s alergií na latex.

Jako každá antikoncepce, tak i NuvaRing není vhodný pro každého. Gynekolog vám nemusí doporučit užívání přípravku NuvaRing, pokud:

  • budete znehybněná na delší dobu z důvodu chirurgického zákroku;
  • kojíte nebo jste nedávno porodila, potratila či byla na potratu;
  • jste starší 35 let a kouříte;
  • jste citlivá na jakékoli složky přípravku NuvaRing;
  • máte cukrovku a cévní komplikace;
  • je u vás riziko tvorby krevních sraženin;
  • jste prodělala rakovinu prsu, dělohy nebo jater;
  • máte v rodinné anamnéze srdeční infarkt nebo mrtvici;
  • trpíte onemocněním jater;
  • máte migrény spojené s aurou;
  • máte vysoký krevní tlak;
  • trpíte neobjasněným krvácením z pochvy;
  • jste prodělala žloutenku během těhotenství nebo během dřívějšího užívání hormonální antikoncepce;
  • vaginální kroužek opakovaně po vložení vypadává.

Informujte gynekologa, pokud:

  • máte prolaps dělohy, močového měchýře nebo rektální výhřez;
  • jste prodělala syndrom toxického šoku;
  • jste náchylná k vaginálnímu podráždění;
  • jste si nahmatala prsní bulku, trpíte fibrocystickou chorobou, máte abnormální mamogram nebo se ve vaší rodinné anamnéze vyskytuje rakovina prsu;
  • máte deprese;
  • máte cukrovku;
  • máte epilepsii nebo migrény;
  • máte problémy se žlučníkem, játry, srdcem nebo ledvinami;
  • máte vysokou hladinu cholesterolu nebo triglyceridů;
  • máte vysoký krevní tlak;
  • trpíte nepravidelnými menstruačními cykly;
  • máte naplánovanou operaci;
  • trpíte těžkou zácpou.

Zdroj: Vaginální kroužek NuvaRing

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

S největší pravděpodobností těhotná nebudete. Pro jistotu si můžete udělat těhotenský test. Zauvažujte také nad nějakou účinnou obranou proti početí, kterou budete moci sama ovládat, například kroužek Nuvaring nebo hormonální antikoncepci.

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

Kdy začít s prvním kroužkem

Pokud jste v minulém měsíci neužívala žádnou hormonální antikoncepci

Zaveďte první přípravek NuvaRing první den cyklu (tedy první den menstruačního krvácení). Přípravek NuvaRing začne působit ihned. Není nutné používat další metodu antikoncepce.

Můžete rovněž začít používat přípravek NuvaRing mezi 2.–5. dnem cyklu, avšak máte-li pohlavní styk během prvních 7 dnů po zavedení přípravku NuvaRing, používejte pro jistotu ještě jinou antikoncepci (jako je kondom). Toto doporučení je nutné dodržovat, pouze pokud používáte přípravek NuvaRing poprvé.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nika.

Citron se jako antikoncepce používal už ve starém Egyptě. Casanova u svých milenek praktikoval jen metodu, kterou převzal ze starých pramenů. Půl citronu se vymačkalo a zasunulo do pochvy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Co je to NuvaRing

Recenze potvrzují, že vaginální kroužek NuvaRing je čím dál tím oblíbenější antikoncepcí. Ačkoliv se zavádí do pochvy, jedná se o kombinovanou metodu hormonální antikoncepce. Tato nová metoda antikoncepce si postupně získává i dosud nedůvěřivé ženy, zvyklé po dvě generace na pilulky.

Kroužek obsahuje hormony, které se uvolňují a blokují ovulaci, mění sílu děložní sliznice a hustotu hlenu na děložním hrdle. Oproti klasické hormonální antikoncepci v podobě pilulek obsahuje vaginální kroužek mnohem méně hormonů. Hormony působí pouze lokálně, čímž se významně snižují rizika spojená s užíváním hormonální antikoncepce.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi DRUHY ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xaver.

Pokud budou všichni provádět prasárny, bude potřeba uvedené antikoncepce. Pokud však se zdrží těchto prasárniček, tak pak není potřeba nic. A to je nejlepší způsob anikoncepce. Nic neprovádět a takové různé prasárničky nechat pouze na těch, kteří jsou úchylové.
Xaver

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Druhy antikoncepce

Pokud jste nepostupovala podle instrukcí pro přípravek NuvaRing

Jestliže jste neměla menstruaci a nepostupovala jste podle instrukcí pro přípravek NuvaRing a menstruace se neobjevila v první běžné přestávce bez kroužku, můžete být těhotná. Kontaktujte svého lékaře před tím, než začnete používat nový NuvaRing.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi ANTIKONCEPCE PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pánové, je zde nová mužská antikoncepce, při které dochází k ozáření varlat ultrazvukem a ty pak produkují neplodné sperma. Zatím je to ve výzkumu, do několika let to bude volně dostupné v kapesním ultrazvukovém inhibitoru plodnosti na dvě tužkové baterky AA. Po ozáření varlat ultrazvukem efekt neplodného spermatu vydrží jen několik dní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antikoncepce pro muže

Po porodu

Pokud se vám právě narodilo dítě, lékař vám může doporučit, abyste s používáním přípravku NuvaRing vyčkala až do první normální menstruace. Někdy je možné začít dříve. Lékař vám poradí. Pokud kojíte a chcete používat přípravek NuvaRing, měla byste se rovněž nejprve poradit s lékařem.

Zdroj: Nuvaring

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdravím.

Dobrý den, mám problém s pletí (akné) a chtěla bych se zeptat jak mám dohromady užívat tablety řasy chlorella a ActivAloe a jestli je třeba vyřadit nějaké léky či doplňky stravy, aby ledviny a játra nebyly příliš zatíženy. Momentálně užívám (antikoncepci, léky na vysoký tlak a jako doplněk stravy Viaderm). Vím, že léky na vysoký tlak vyřadit nemohu :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.

Jestliže jste neměla menstruaci

Jestliže jste neměla menstruaci, ale postupovala jste podle instrukcí pro přípravek NuvaRing a neužívala jste jiné léčivé přípravky, je velmi nepravděpodobné, že jste těhotná. Pokračujte v používání přípravku NuvaRing jako obvykle. Jestliže jste neměla menstruaci dvakrát po sobě, můžete být těhotná. Poraďte se okamžitě se svým lékařem. Nezavádějte další přípravek NuvaRing, dokud lékař nepotvrdí, že nejste těhotná.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi POČETÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, prosim vás když sem momentálně dobrala platíčo antikoncepce a čekám tedy kdy to dostanu a s přítelem sme měli sex a nedali sme si pozor, tak můžu otěhotnět? Kateřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

Pravděpodobně ne, za předpokladu, že jste užívala antikoncepci dle pokynů svého gynekologa. To znamená denně a ve stejnou hodinu, dále že u vás neproběhlo střevní nebo zažívací onemocnění (průjem, zvracení). Světlana

Zdroj: diskuze Početí

Menstruace s NuvaRingem

U některých žen přípravek NuvaRing vyvolává nečekané vaginální krvácení mezi menstruačními obdobími. Budete potřebovat menstruační vložku. V každém případě ponechte kroužek v pochvě a pokračuje normálně v jeho používání. Jestliže se nepravidelné krvácení zesiluje nebo se objevuje opakovaně, kontaktujte svého lékaře.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi HORMONÁLNÍ ANTIKONCEPCE - O ČEM SE NEMLUVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Profet.

Ona má hormonální antikoncepce ještě i jiné stránky, a to je její raně potratový účinek při selhání primární funkce bránění ovulaci - lze se dočíst v pdf knize „Antikoncepce – Co potřebujete vědět, ale nikdo o tom nemluví“ (hlavně str.6 a násl.), kterou lze stáhnout zdarma na www.prolife.cz/downl…
Alternativou zcela bez chemie je metoda přirozeného plánování rodičovství (PPR) - dokonce se prodávají malé počítače (např.Lady Comp) pro přesný výpočet plodných a neplodných dnů - viz např.:
www.naturcomp.cz/ Spolehlivost je srovnatelná s HA.
Ještě jednou závažnou skutečností týkající se HA je téměř katastrofální působení hormonů vyplavovaných z těla do vody a do přírody - viz např.: petr-kubac.blog.cz/1…
nebo video na Youtube: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hormonální antikoncepce - o čem se nemluví

Cena a prodej

Nuvaring 0,12MG/0,015MG/24H VAG INS 1 – průměrná cena v lékárně je 422,47 Kč.

Nuvaring 0,12MG/0,015MG/24H VAG INS 3 – průměrná cena v lékárně je 1210,15 Kč.

Zdroj: Nuvaring

Diskuze

V diskuzi L CARNITIN A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita.

Pokud myslíš hormonální antikoncepci, tak si myslím, že nemůže, protože HA ovlivňuje hormony a L-carnitin ovlivňuje metabolizmus - trávení a aktivaci tukových zásob.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peta.

dekuji :-)

Zdroj: diskuze L carnitin a antikoncepce

Příznivé vedlejší účinky hormonální antikoncepce

Hormonální antikoncepce nejen, že chrání před početím, ale také má ještě řadu dalších příznivých vlastností:

  • Hormonální antikoncepce upravuje menstruační krvácení.
  • Hormonální antikoncepce snižuje intenzitu obtíží při menstruaci.
  • Hormonální antikoncepce snižuje riziko výskytu rakoviny dělohy, vaječníku, tlustého střeva a konečníku.
  • Hormonální antikoncepce také snižuje riziko zánětů dělohy, vejcovodů a pobřišnice.

Zdroj: Jaká hormonální antikoncepce je nejlepší

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAGMAR MRAZKOVA.

DOBRY DEN JE MI 54LET A DELŠI DOBU UŽ MAM NAVALY HORKA NERVOZITA DEPRESE JE TO PŘECHOD ALE MENZES POŘAD MAM A DOKONCE CYSTU 4X4 MAM ANTIKO NELYA A BERU JI BEZ PAUZY MUŽU JI TAK BRAT?NEVADI TO UŽ ASI PUL ROKU POMUŽE TO I NA CYSTU?MA TO NĚJAKY VLIV? JAK NEJDELE MUŽU BRAT NELYU BEZ PŘESTAVKY? DĚKUJI MRAZKOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, Ve vašem případě bych navštívila gynekologa. Příznaky, které popisujete s největší pravděpodobností souvisí s přechodem. A to, že máte menstruaci je vlivem antikoncepce, kterou užíváte.

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalový leták.

Zdroj: Nuvaring

Po potratu nebo umělém přerušení těhotenství

Poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Nuvaring

Odborné informace

Přípravek NuvaRing je antikoncepční vaginální kroužek používaný jako prevence otěhotnění. Každý kroužek obsahuje malé množství dvou různých ženských pohlavních hormonů – etonogestrelu a ethinylestradiolu. Kroužek pomalu uvolňuje tyto hormony do krevního oběhu. Vzhledem k malému množství uvolňovaných hormonů je NuvaRing považován za nízkodávkový antikoncepční přípravek. Protože NuvaRing uvolňuje dva různé typy hormonů, je považován za takzvaný kombinovaný hormonální antikoncepční přípravek. NuvaRing působí stejně jako kombinované antikoncepční pilulky, ale místo užívání pilulky každý den, je kroužek používán nepřetržitě po dobu 3 týdnů. Hormony uvolněné z NuvaRingu brání uvolnění vajíčka z vaječníku. Jestliže není uvolněno žádné vajíčko, nemůžete otěhotnět.

NuvaRing, stejně jako ostatní hormonální kontraceptiva, nechrání proti nákaze HIV (AIDS) nebo proti jiným pohlavně přenosným nemocem. Doposud není známo, jak přípravek NuvaRing ovlivňuje riziko vzniku krevní sraženiny ve srovnání s antikoncepčními pilulkami.

Zdroj: Nuvaring

Mám se rozhodnout pro hormonální antikoncepci?

Mezi klady hormonální antikoncepce patří to, že vyhovuje většině žen a také, že je vhodná pro většinu žen. Dalo by se říci, že je to bezpečná metoda antikoncepce a to i při dlouhodobém užívání.

Proč ano:

  • Hormonální antikoncepce je efektivní.
  • Hormonální antikoncepce je jednoduchá na užívání – polykají se tabletky, žádné injekce.
  • Hormonální antikoncepce je bezpečná.
  • Hormonální antikoncepce nemá vliv na sex, jako například kondom.
  • Hormonální antikoncepce se přibližuje vlastnostem ideální antikoncepce.

Jak jste na tom vy s hormonální antikoncepcí? Napište nám svoje zkušenosti s tímto druhem ochrany před početím v diskusi pod článkem.


Foto: TROS

Zdroj: Jaká hormonální antikoncepce je nejlepší

Nouzová hormonální antikoncepce

Pokud si myslíte, že vaše antikoncepce selhala, můžete získat pohotovostní hormonální antikoncepci. Existují tři druhy nouzové antikoncepce, dva typy tabletek a nitroděložní tělísko.

Zdroj: Hormonální antikoncepce

Interakce hormonální antikoncepce s jinými léky

Léky používané k léčbě epilepsie, tuberkulózy, HIV a některá antibiotika způsobují snížení účinků všech druhů hormonální antikoncepce. Bylinné léky (třezalka) také mohou snížit účinek hormonální antikoncepce. Naopak různé druhy hormonální antikoncepce mohou ovlivnit účinnost různých léků. Pokud užíváte jakýkoliv typ hormonální antikoncepce, je důležité poradit se se svým lékařem, než začnete tyto léky nebo byliny užívat. Lékař vám může během léčby a určitou dobu po jejím ukončení doporučit antikoncepci jiného druhu (kondom).

Zdroj: Hormonální antikoncepce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP