Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OBJEVOVÁNÍ NOVÝCH VĚCÍ

OBSAH

Objevování nových věcí

Objevování nových věcí je důležité, umožní nahradit kouření novými, zdravými rituály. Sport, wellness, ale také podpora zdraví, pití takových nápojů, jako je zelený čaj, to vše jsou alternativy vhodné pro relaxaci při stresu. Také je vhodný kus dortu nebo čokolády jako malá odměna, která je mnohem méně škodlivá pro zdraví než kouření. Zkuste využít nabízených alternativ, budete volně dýchat, infekce budou méně časté, vnímání chuti se zintenzivní, dojde ke zpomalení stárnutí pleti a zuby zůstanou po čištění bílé.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Diskuze

V diskuzi VÝCVIK ŠTĚNĚTE LABRADORA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katuskys.

Tohle se bude hodit možná budem mít štěňátko labradora a teď vím spousta nových věcí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výcvik štěněte labradora

Pampeliška na rakovinu jater

Etnomedicínské znalosti bioaktivních látek rostlinného původu by nám mohly pomoci při objevování nových terapeutických sloučenin s velkým potenciálem. Pampeliška byla jistě používána v tradičních etno-medicínských systémech (tj. čínských, arabských, indických a indiánských) k léčbě různých typů rakoviny. Pampeliška je sice velmi energická, ale potenciální způsob působení je stále nejasný. V jedné studii [1] byla zkoumána antiproliferativní aktivita metanolových extraktů z kořene pampelišky (MEDr) na buněčnou životaschopnost HepG2, MCF7, HCT116 a normální Hs27. Bylo pozorováno, že MEDr (500 μg/ml) drasticky snížil růst buněčné linie HepG2, zatímco účinek na buněčné linie MCF7 a HCT116 byl méně výrazný a u buněčných linií Hs27 nebyl pozorován žádný účinek. MEDr také zvýšil hladinu fosforylace AMPK buněk HepG2, který je považován za klíčový v léčbě rakoviny a dalších metabolických onemocnění. Aktivace AMPK ze strany MEDr zaznamenaná v této studii nebyla nikdy dříve hlášena. Výsledky týkající se počtu apoptotických buněk (buňky HepG2) byly v souladu s testem viability buněk. Pozorování jasně prokázala účinnost MEDr proti rakovině jater s potvrzením, že pampeliška může ovlivňovat AMPK a tím i rakovinu v léčených buněčných liniích.

Zdroj: Kořen z pampelišky na rakovinu

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMA VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Šustr.

Dobrý večer, je mi 19 let a mám problém si najít partnerku..
Hledám všemožné způsoby, jak si" užít po svém ". bohužel mé nápady jsou už stereotyp. Prosím o jakoukoliv radu ohledně "Podomácku" vyrobené vagíny.
Chleba,vysavač,ručník,toaleťák,rukavice,latex,Celé kuře už mám odzkoušeno(i
jablečný koláč) Jsem už zoufalý a nevím si rady. děkuji za jakýkoli nápad!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vibratory.net.

Milý Lukáši,

klobouk dolů před Tvojí vynalézavostí s možností podomácku vyrobených vagín. Masturbace je zdraví prospěšná a 10 z 10 sexuologů ji doporučuje. Nicméně v 19 letech bych neházela flintu do žita a nerezignovala na to najít si partnerku. Byť covidová situace nenahrává seznamování, zkus vyžít čas třeba na zlepšení svých komunikačních dovedností, internet je plný videí a kurzů jak oslovit dívku, chce to jen trénink a když už se Ti některá líbí, zkus ji slušně oslovit, nic horšího než, že Tě odmítne se Ti nestane. I když je to nepříjemné v životě jsou i horší věci. Radou pro po domácku vyrobené vagíny Ti asi nepřispěju (mám pocit, že jsi vyčerpal snad všechny možnosti domácí výroby), ale v našem obchodě máme široký výběr masturbátorů a vagín vibratory.net/umele-… Přeci jen jsou určené pro masturbaci a měli by Ti přinést lepší požitek než domácí alternativy.
Přeji Ti nalezení skvělé partnerky nejen pro objevování milostných zážitků, ale i jako parťačku do života.

Za tým Vibratory.net Petra

Zdroj: diskuze Jak vyrobit doma vagínu

Dovolená a cestování

Dovolenou většinou plánujeme několik měsíců předem, proto by nás ty nejdůležitější věci neměly zaskočit. Zkušení cestovatelé radí, že doopravdy potřebujete jen platný pas, peníze, platební kartu, léky, pojištění a zubní kartáček. Všechno ostatní včetně oblečení si zakoupíte na místě a navíc budete mít radost z nových kousků v šatníku. Pro ty zodpovědnější se nějaký ten kufr a v něm oblečení, kosmetika a pár dalších věcí určitě bude hodit. Pomůže také předem připravený seznam, podle kterého budete postupovat. Rovněž platí pravidlo, že není třeba na všechno dohlížet bez pomoci, klidně zaúkolujte polovičky a ratolesti.

Zdroj: Cestovní horečka

Diskuze

V diskuzi BREJLE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavol.

Je to fakt přístroj na dvě věci. Domyslete se, na jaké dvě věci. Nedají se založit na nos, když je tam chcete dát, tlačí, masažní tyčky nedosáhnou na místa, kam by měli dosáhnout. Když je reklamujete, tak nemáte kam. Fakt jsou na dvě věci. Dvakrát na ho. no.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brejle.

Potřebné věci

  • cukr
  • sůl
  • rýže

Zdroj: Jak zastavit průjem u kojenců

Diskuze

V diskuzi LÁMÁNÍ VLASŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Už jsem vyzkoušel několik přípravků i různý vitamíny. Používám teď krátce věci od toppik www.toppik.cz a už mě to trochu pomohlo. Co jste vyzkoušely z přírodních věcí?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lámání vlasů diskuze

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem ORCHIDEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Zapomněla jsem orchidej u otevřeného okna,venku byl mráz /okolo minus 10 stupňů /,květy i listy byly zvadlé.Je možné, že rostlinka se ještě vzpamatuje ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš se nevzpamatuje, protože listy přestaly fungovat a rostlina si nedokáže fotosyntézou vyrábět hmotu na výstavbu nových. Zkuste ji nechat při minimální zálivce a uvidíte.

Zdroj: diskuze Orchidej

Potřebné věci

  • 70 gramů vepřového sádla
  • 6 až 10 gramů ptačince

Zdroj: Domácí mast z ptačince

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisa .

Prosím, je možno dostat domácky vyrobený extrakt z konopí? Trpím vypadáváním vlasů a nepomáhá mi vůbec nic:-( pokud možno, tak na denisek.w@centrum.cz. Budu Vám moc vděčná

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Tantra masáže

Masáž prostaty se provádí jako součást tantrické masáže, jejíž součástí je uvolňující masáž celého těla, které se tak krásně uvolní a pro tuto masáž připraví. Tantra masáž je unikátním a propracovaným rituálem, vycházejícím z tantrické filosofie a principů, který si získává stále větší oblibu u mužů, žen i párů po celém světě. Je pozvánkou do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických prožitků. Je způsobem, jak vystoupit z hranic každodennosti a plně se oddat přítomnému okamžiku. Tantrická masáž má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, ve kterém se spojují prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže s osobním přístupem, citlivou pozorností a hlubokými znalostmi práce s energií, které způsobí, že vás tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem životní síly a inspirace. Dávající je při ní citlivým průvodcem, který pomáhá přijímajícímu rozvíjet a objevovat vlastní sexualitu.

Zdroj: Masáž prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem LYMFOM B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Pašková.

Sestra má ve slinivce lymfom,prorůstá do tenkého střeva.Má za sebou 10 chemoterapií,bez úspěchu na vyléčení.Nyní je na ozařování,zatím jich má 17.Ve žlučovodech má stent a je to asi 3 týdny,zežloutla,játra nefungovala a tak podstoupila drenáž jater a lékařům se povedlo to vevnitř napojit a uvolnit.Moc jí otekly nohy,nemůže chodit a často zvrací.Má ještě nějakou naději na přežití? Je to velká optimistka a se svojí nemocí se pere skoro 2 roky.Dělá si velké plány,co bude dělat,až jí pustí z nemocnice.My okolo jsme však zoufalí. Děkuji za odpověď J.Pašková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sdílejte se svou sestrou její optimismus a podporujte jej ve vší vážnosti. Když bude vaše sestra toužit po nových zážitcích a bude věřit, že je dokáže ještě zažít, tak jí to pomůže překonat chmury a možná jí to prodlouží život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lymfom B

Účinky Holtovy masti

Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky nebo se používá jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech, a to tak, že se aplikuje na postižené místo 2–3x denně.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý večer,již rok jsem po operaci,umělého přechodu je mi 48.let poslední dobou mi začali padat dosti vlasy,mám je prořídlé až místama je vidět lisinka,zašla jsem s problémem na kožní,kde mi paní doktorka předepsala Alpicort,užívám ho 5.den a připadá mi že vlasy padají pořád stejně,bojím se abych o ně nepřišla dále používám i na vypadávání Panthenol vitamín již přes měsíc tabletu denně a také nic nepomohlo prosím pěkně můžete mi poradit moc děkuji předem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše léčba je na měsíce, proto vydržte a buďte trpělivá. Ve své stravě zvyšte příjem bílkovin, to jsou stavební kameny nových vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Holtova mast – příbalový leták

Cremor Holt je typem stearinového hydrokrému zahuštěného hydrogelem škrobu. Obsahuje 6% Tinctura ichtamoli detergent. Podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Užití holtovy masti

Cremor holt se používá tam, kde je potřeba podpořit tvorbu nových buněk pokožky, či jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Holtova mast dávkování

Aplikujte na postižené místo 2–3x denně.

Kontraindikace

Nejsou popsány.

Vedlejší příznaky

Nejsou popsány.

Zdroj: Holtova mast

Diskuze

V diskuzi OSMO DRY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emil.

Tomuto systému se nedá věřit. Koupit si krabičku za 50 000 Kč a čekat jak zvládne odvlhčení. Ne to nemůže fungovat. Rád bych někoho navštívil a podíval se na ten zázrak.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ym.

Máte pravdu, nefunguje to. Po 3 letech a nových omitkach, výsledný efekt nula. Nedoporučují, vyhozené peníze.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze

Mílie, proč je mám?

Nejpravděpodobnější teorií o důvodu tvorby milií je, že mílie máme geneticky předurčeny a nejčastěji si je přeneseme od svých rodičů, a co je geneticky dáno, máme až nadosmrti. Projevy milií si naštěstí ale můžeme korigovat. Podle některých tvrzení mohou vzniku nových milií napomoci některé kosmetické krémy, které v sobě obsahují živočišnou vazelínu. Také příliš sladká strava zvyšuje četnost nových milií a nejde jen o cukry, ale o přemíru všech sacharidů v potravě. Dalším faktorem, který napomáhá vzniku milií, je špatný pitný režim. Když málo pijete, tak si tím své mílie jen zhoršujete, respektive zvětšujete jejich velikost a velké mílie pak jdou hůře vypreparovat ven.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem ELEKTROŠOKY A VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Bude mi 50 let a již dva roky trpím dle lékařů smíšenou úskoztnou depresivní poruchou, na začátku propuknutí nemoci jsem prošel během půl roku 3 hospitalizace v Psychatrických nemocnicích s nasazením antidepresiv, bez valného efektu. 10 měsíců jsem byl v pracovní neschopnosti a poté jsem na doporučení lékařů nastoupil zpět do zaměstnání, již více jak rok dělám, ale můj psychický stav se noc nelepší i přesto, že docházím i na individulání psychoterapii, nic mě netěší, dříve příjemné prožívání aktivit jako je sport, zábava, kamarádi, mne vůbec netěží a většinou se izoluji doma. Energii mi nedodává ani plně fungující a spokojená rodina, kdy mám hodnou manželku a dva malé syny 5 a 7 let se kterými mám jet na dovolenou v létě do Turecka, na což se netěším, ale spíše se toho děsím jak to zvládnu, nedokážu se prostě na nic a na nikoho těšit a stále častěji uvažuji o tom zda by nebylo lepší kdybych tady už nebyl, snažím se ale vydržet hlavně kvůli rodině. Vzhledem k tomu, že léková terapie v kombinaci s psychoterapii moc nezabírá, proto zvažuji i elektrošoky, můžete poradit zda by to bylo pro mne vhodné a s jakým efektem, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Milý Martine, úplně cítím vaši obrovskou úzkost a neustálou depresi. Je to nelehká zkouška ve vašem životě a vzdát to odchodem ze života, to by udělal jen srab, a to vy nejste. Mnoho věcí jste v životě dokázal. Dokázal jste vybudovat skvělou rodinu a dal jste život dvou vašim krásným dětem, které se určitě těší na vaše radostné úsměvy. Nyní se musíte soustředit na to, jak se znovu vzpamatovat. Když máte strach z cesty do Turecka, tak tam nejezděte a nechte rodinu, ať si užije tuto dovolenou sama. Vy v té době budete mít čas sám na sebe. Vezměte batoh pár věcí na sebe a vyjeďte na několik dní někam do přírody a nechte se unášet vývojem situace. Seznamte se s novými lidmi a zaposlouchejte se do jejich životních příběhů. Vaše psychické problémy pramení z toho, jak vnímáte své okolí, svůj život a situace, které v něm přicházejí. Změnou prostředí, rytmu a lidí kolem sebe, byste mohl dosáhnout nových pocitů, které jste již dlouho neměl. Nebraňte se ničemu a zkuste se chovat, jako když jste byl svobodný. To by vám mohlo pomoci vrátit se zpět do šťastného a radostného života. Držím vám palce a přeji, ať znovu poznáte krásy života, který máte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Elektrošoky a vedlejší účinky

Holtova mast na ekzém

Holtova mast při léčbě ekzému slouží jako podpůrný prostředek, který regeneruje buňky a podporuje růst nových buněk. Také vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který odpuzuje vlhkost.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Holtova mast na ekzém

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech.

Zdroj: Holtova mast

Před cestou

Máte-li s balením kufrů na cesty početné zkušenosti, bude to pro vás jistě snadný úkol. Pokud však cestujete mimo svůj domov po dlouhé době, a ještě navíc nikoli na pár dní, ale hned na několik týdnů, pak věřte, že se vyplatí udělat si seznam věcí, podle něhož budete balit.

Je také dobré zabalit si v předstihu, klidně čtrnáct dní před odjezdem, abyste měli čas dokoupit si (nebo si vypůjčit) vše potřebné. V úvahu vezměte i roční období, dále zda jedete do lázní ve městě, anebo uprostřed přírody, kde půjde o místo vzdálené od obchodních center, a tím i od možnosti dokoupit si potřebné věci v místě pobytu.

Důležité je i to, zda balíte pro sebe, pro partnera či partnerku (popř. jiného dospělého člena rodiny), anebo pro své dítě. Na balení věcí by se měl budoucí cestovatel a lázeňský host v jedné osobě vždy také sám podílet – samozřejmě pokud je to možné.

Chceme vám být nápomocni, a tak vám zde předkládáme základní seznamy věcí na cestu do lázní, aby vám nechyběly nějaké ty drobné nezbytnosti a aby váš pobyt byl co nepříjemnější. Seznamy si můžete doplnit či zredukovat podle svých potřeb.

Zdroj: Co vzít s sebou do lázní

Příbalový leták

Cremor Holt je typem stearinového hydrokrému zahuštěného hydrogelem škrobu. Obsahuje 6% Tinctura ichtamoli detergent. Podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Zde můžete vidět příbalový leták Holtovy masti.

Zde můžete vidět cenu Holtovy masti.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Vlasový pramen je artikl mnoha "tváří"

Pochopitelně váha vlasového pramínků se bude v případě nákupu přes „slevové portály“ výrazně lišit. Osobně jsme se setkali s vlasovými pramínky v délce 50 cm, které nevážily ani 0,5 gramu. Každý vlasový pramínek v této délce bez ohledu na způsob zpracování (keratin, trubičky, ring), váží zhruba 1 až 1,2 gramu. V případě takto zásadních objemových rozdílů je pochopitelně velice obtížné srovnávat ekonomičnost příslušné nabídky. Rozhodně doporučujeme si při nákupu zjistit, o jaké vlasy se jedná a jaké množství vlasů opravdu kupujete. Naštěstí žijeme v době, kdy míry a váhy jsou již přesně stanoveny – nezapomínejte na to. Stejně jako nekupujete jablka a hrušky v závislosti na počtu kusů, nekupujte ani vlasy podle počtu pramínků, ale v závislosti na váze.

Je dobré si uvědomit, že za kvalitu se platí. Existují věci a služby, které jsou hodně předražené, avšak výrazně levné věci rovněž nebudou kvalitní. I zde platí známé rčení "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Zdroj: Prodlužování vlasů levně


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP