Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ MILIÍ

OBSAH

Postup odstranění milií – video

Zde je video, na kterém je možné vidět odstranění mílií.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Mílie na rtu

Mílie jsou ve skutečnosti malé cysty, které se objevují ve formě kuliček pod kůží. Existují dva typy mílií, a to primární a sekundární. Některé rtěnky, balzámy na rty a výrobky, které mají pomoci s rozpraskanými rty, mohou být příčinou malých bílých mílií, které se objevují kolem rtů. Existuje mnoho přípravků určených na odstranění mílií kolem rtů. Velmi vhodné je vystavování se slunečnímu záření, které působí pozitivně při odstranění milií.

Mílie na rtu – foto

Zde je možné vidět mílie na rtu.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPÍM TRETANOIL GEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Jelenová.

Všude se píše, že na domácí odstraněn mílií je vhodný Tretanoil gel.
Ale nikde jsem nezjistila, kde ho koupit.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tretanoil gel je to samé jako tea tree oil gel.

Zdroj: diskuze Kde koupím tretanoil gel

Jak odstranit mílie

Zde je video, které se zaměřuje na odstranění mílií.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT MILII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,mám problem,mám na tvaří tukovou bouličku které nejdou vymáčknout.prý se tomu nazívá mílie které nejdou vymačknout .může te mi prosím porad'itjak se toho zbavit?nebo kam se obratit?Děkují S pozdravem Horká.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit milii

Postup odstranění mílií kosmetičkou

V každém kosmetickém studiu vám běžně dokážou pomoci. Není to nic těžkého. Mílie se odstraňují pod lupou, kdy dojde k jejich napíchnutí, vymáčknutí a následné desinfekci. Veškeré tyto zásahy probíhají naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší než při domácím odstraňování mílií. Díky kosmetickému odstranění se i tak často netvoří. Proto je velmi vhodné při jejich opětovném vzniku zajít rovnou do kosmetického salónu, kde vám stoprocentně pomohou.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Mílie, proč je mám?

Nejpravděpodobnější teorií o důvodu tvorby milií je, že mílie máme geneticky předurčeny a nejčastěji si je přeneseme od svých rodičů, a co je geneticky dáno, máme až nadosmrti. Projevy milií si naštěstí ale můžeme korigovat. Podle některých tvrzení mohou vzniku nových milií napomoci některé kosmetické krémy, které v sobě obsahují živočišnou vazelínu. Také příliš sladká strava zvyšuje četnost nových milií a nejde jen o cukry, ale o přemíru všech sacharidů v potravě. Dalším faktorem, který napomáhá vzniku milií, je špatný pitný režim. Když málo pijete, tak si tím své mílie jen zhoršujete, respektive zvětšujete jejich velikost a velké mílie pak jdou hůře vypreparovat ven.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Diskuze

V diskuzi LAPAROSKOPICKÉ ODSTRANĚNÍ LIPOMU VE ŽLUČNÍKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, ráda bych znala možnosti bez odstranění žlučníku i nehrazené pojišťovnou . Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laparoskopické odstranění lipomu ve žlučníku.

Domácí rady na mílie

  • Přírodní med je ideální pro své exfoliační vlastnosti blahodárné pro kůži. Zároveň tento med snižuje mílie. Může se vytvořit směs z medu a jojobového oleje, která by se měla aplikovat denně.
  • Směs granátového jablka a limetkové šťávy. Z těchto ingrediencí vytvořte směs, kterou pravidelně nanášejte na mílie. Tato směs je prý velmi účinná při odstraňování mílií.
  • Velmi prospěšná je i sauna, která uvolňuje kožní buňky, což má za následek právě odstranění mílií.
  • Používejte směs vytvořenou ze santalového dřeva a růžové vody.
  • Dostatečná konzumace tekutin, které odplavují toxiny z těla.
  • Důležité jsou správné hygienické návyky, proto se doporučuje mýt si obličej alespoň dvakrát denně. Díky tomu dochází k odstranění nečistot z povrchu kůže.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Rady na odstranění mílií u kojenců

Pokud lékař diagnostikuje primární mílie, není zapotřebí žádné léčby, protože zmizí samy. Ale mohou být i léčeny různými přípravky, jako jsou retinoidní krémy, nebo bývají odstraňovány pomocí sterilní jehly.

Mílie se mohou odstranit i peelingem či vazelínou živočišného původu.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ LIPOMU V PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana urygová.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak náročný je to zákrok a jak dlouhá je rekonvalescence. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění lipomu není náročné. Nařízne se kůže a tuková bulka se vytlačí. Rána se pak zašije. Zhojení je do deseti dnů, úplné pak do měsíce. .

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění lipomu v prsu

Jak se mílií zbavit?

Na vyvinuté mílie funguje jejich vyjmutí. Jednoduše propíchnout kůži jehličkou a mílii pak vymáčknout. Dobré je si vždy před vymačkáváním mílií udělat silný odvar z heřmánku a nad jeho párou si pak 7 až 10 minut napařovat postižené místo. Pak takto rozpařená kůže půjde mnohem lépe propíchnout a i mílie mnohem lépe vyklouzne ven. Píchněte se jakoby pod mílii a potom ji přes otvor v kůži vymáčkněte ven a vydezinfikujte. Asi dva dny tam budete mít malinkatý červený pupínek, který pak sám zmizí. Kolikrát stačí jen ten heřmánek s gelem a vodičkou, protože se vám otevřenou póry a nečistota jde tak sama pryč. Velké plus této napařovací metody je, že se vám pak nedělají červené skvrnky, tedy alespoň ne v takovém rozsahu.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ ZUBNÍHO KAMENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Nikde jsem nenašla informaci, zda odstranění zubního kamene spadá do ošetření hrazené pojišťovnou. Moje bývalá zubařka (bohužel vloni zemřela) mi běžně toto prováděla při každé mé návštěvě ordinace, pokud to samozřejmě bylo potřeba. Odstranění bylo zdarma.
Teď jsem zaregistrovaná v jiné soukromé ordinaci a za odstranění zub.kamene jsem musela zaplatit 500 Kč. Je to správné nebo není? Děkuji za odpověď.j

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění zubního kamene dnes patří do gesce zubní hygieny, která není hrazena ze zdravotního pojištění. Někteří zubaři stále odstraňují zubní kámen v rámci preventivní prohlídky většinou pomocí pátradla. To však není úplně nejlepší způsob a vyplatí se nechat si zubní kámen odstranit jednou za rok pomocí ultrazvuku. Zoubky jsou potom jako když právě vyrostly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění zubního kamene

Příčiny mílií

Přesná příčina mílií není dosud známa, ale nejčastěji se objevují, pokud dojde ke špatnému vyvinutí nebo poškození potní žlázy v důsledku nějakého kožního poranění nebo popáleniny. Mezi další příčiny patří fungicidy, mýdla a čisticí prostředky a alergie na výrobky, které mohou způsobit nějaké poškození potních žláz. Tento stav se může objevit i u mikrodermabrazí. U dospělých mohou tyto hrbolky způsobit nebo zhoršit stávající kožní onemocnění, proto je důležitá i jejich léčba. Stejně jako u akné, tak i u mílií může dojít k ucpání pórů. Tyto cysty nejsou neobvyklé, a nijak neohrožují zdraví člověka.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Poradna

V naší poradně s názvem IGMENTY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika kovacova.

Dobry den delaj se me velke cerne pigmenti na tvari i nose nevim si stim rady dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Na odstranění pigmentových skvrn z obličeje je nejlepší lejzr. Ten totiž rozruší usazeniny hnědého barviva v podkoží a to se pak za několik dní vstřebá a tím pak zmizí i ty skvrny. V Praze dělá lejzrové odstranění pigmentových skvrn mnoho firem, například www.asklepion.cz/.

Zdroj: diskuze Igmenty na kuzi

Mílie a kosmetické studio

V kosmetickém studiu běžně dokážou pomoci a mílie odborně a pod lupu napíchnou, vymáčknou je a pak místo desinfikují. Vše probíhá naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší, než při domácím preparování milií. Mílie se tak často netvoří, takže než si vytvořit na obličeji nepěkné boláky, tak je lepší jednou za čas si to nechat odborně vyndat v kosmetickém studiu.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - ODSTRANĚNÍ BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sixtová.

Dobrý den, hledám středisko na odstranění žlučových kamenů rázovou vlnou, jsme z Prahy. Na internetu se mi zatím žádné pracoviště nepodařilo dohledat. Umíte poradit kde provádějí? děkuji s pozdravem Sixtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění kamenů rázovou vlnou se odborně nazývá litotrypse extrakorporální rázovou vlnou. Rázová vlna není příliš vhodná k odstraňování žlučníkových kamenů. Mnohem širší uplatnění má v odstraňování kamenů v močových cestách. Žlučníkové kameny se nejčastěji odstraňují endoskopicky nebo otevřeným chirurgickým výkonem. Při šetrnějším endoskopickém výkonu se zavádí endoskopický nástroj přes kožní řez nebo přirozenou cestou přes vstup ústy. Cílem výkonu může být drcení kamene, jeho vynětí v celku a nebo odstranění celého žlučníku i s kamenem.

V Praze se léčbou pomocí rázové vlny zabývá Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde na tamní urologické klinice umožňují klientům neoperační léčbu a postup bez užití anestézie. Jde o jedno z nejlepších pracovišť tohoto typu. Primární zaměření tohoto pracoviště je na odstraňování kamenů z močových cest.

Jak již bylo zmíněno, tak na žlučové kameny se používá endoskop. Odborný název výkonu je ERCP - Endoskopická Retrográdní Cholangio-Pankreatografie. Nejlepším pracovištěm tohoto typu v Praze je Institut klinické a experimentální medicíny IKEM a tamní Klinika hepatogastroenterologie. Pracovní doba je dána rozpisem jednotlivých lékařů na ambulancích. Obvyklá pracovní doba je od 8.00 do 18.00 hod. Noví pacienti jsou přijímáni na ambulanci po předchozím objednání a na základě doporučení praktického nebo jiného odborného lékaře. Klinika je umístěna v areálu IKEM v bloku C, ve 3. patře a telefon pro objednání je 236 052 617.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Jak se zbavit mílií

Existuje několik různých typů mílií. V závislosti na příčině se dá každý druh léčit, ale jiným způsobem. Pokud si chcete odstranit mílie doma, existuje několik výrobků na jejich odstranění – Naturalis, Tretanoil gel a beta hydroxy kyselina, která se aplikuje na postiženou oblast a nechá se zaschnout. K dispozici je také možnost extrakce, použití kyselé slupky ovoce nebo dermabraze.

Existují dva typy mílií, které by neměly být léčeny doma. Prvním druhem jsou mílie vyskytující se u dětí. Tyto mílie jsou považovány za přirozené a měly by zmizet v průběhu času. Druhým typem jsou mílie vyskytující se pod očima a na očních víčkách. Tyto mílie se dají léčit v domácnosti pomocí krémů s obsahem silných chemikálií. Na druhou stranu se to nedoporučuje, protože aplikace těchto krémů na oční víčka není zrovna dobrým nápadem.

Peeling

Pro odstranění mílií je velmi účinný peeling. Peeling by se měl provádět alespoň třikrát týdně. Mílie se totiž objevují také, když je pokožka zanedbaná a neopečovávaná. Díky peelingu dochází k odstranění všech nečistot, mazu a odumřelých kožních buněk, které způsobují mílie. Velmi účinný je i exfoliační krém, který lze zakoupit v drogérii. Pokud se vám nechtějí vyhazovat peníze, je možné si jej vytvořit i doma. Výroba je jednoduchá, postačí vám hnědý cukr a olivový olej. Tyto ingredience smícháte a vytvoříte pastu, kterou aplikujete na obličej krouživými pohyby.

Opalovací krém

Použití opalovacího krému s ochranným faktorem 15 nebo vyšším. Vystavování se slunci den co den způsobuje houstnutí kůže, které má za následek její tvrdost. Je důležité, aby došlo k přirozenému sloupnutí kůže. Nejlépe se toho dosáhne vyloučením odumřelých buněk pokožky přes póry. Je důležité, aby opalovací krém chránil pokožku. Zároveň je důležité, aby pokožka byla hladká a mladistvá.

Kosmetické přípravky

Příliš silné hydratační krémy nebo make-up způsobují ucpávání pórů a tvorbu mílií. Je důležité, aby došlo k výměně kosmetických přípravků. Nejúčinnější přípravky jsou ty, které neobsahují oleje.

Kyselina glykolová

Použití peelingu z kyseliny glykolové, který by se měl používat jednou nebo dvakrát do měsíce, napomáhá zvláčnění pokožky tak, že dochází k přirozenému exfoliačnímu procesu. Díky tomuto procesu jsou z obličeje odstraněny nečistoty a mastnota. Je důležité, aby došlo k vyzkoušení peelingu na jinou část těla (ruka), protože některé kyselinové peelingy mohou být příliš silné pro citlivou pokožku.

Návštěva lékaře

Sjednejte si schůzku s dermatologem, pokud exfoliační kůry a změna životního stylu nepomáhá s odstraněním mílií. Některé mílie jsou tak hluboko v kůži, že nemohou být odstraněny přirozeně a musí být odstraněny dermatologem. Proces odstranění mílií dermatologem zahrnuje malý zákrok pomocí sterilní jehly.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Jak předcházet míliím

Míliím se dá předcházet pravidelným peelingem, například exfoliace pleti se jeví v tomto směru boje proti míliím jako velice prospěšná. Dalším podpůrným faktorem, který dokáže omezit výskyt nových mílií je léčba retinolem. Retinol je vitamín A a je rozpustný v tucích. Retinol se přírodně vyskytuje především v živočišných produktech, jako například mléko, máslo a především rybí olej. Jako doplněk stravy se v případě léčby retinolem doporučuje užívat 3 krát denně jedna kapsle Omega 3 rybí olej forte.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstranění žlučníkových kamenů laserem

Laserová terapie není zatím v ČR příliš rozšířena. Standardně se řeší žlučové kameny laparoskopicky, s velmi rychlou rekonvalescencí.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP