Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALOE VERA SPRACOVANI

OBSAH

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Léčivá Aloe vera

Kromě již zmíněných příznivých účinků, má Aloe vera i další prospěšné schopnosti. Aloe vera působí antibakteriálně, proniká do tkáně, kde dokáže znecitlivět tkáň a ulevit tak od bolesti, a to i hluboko ve svalech či kloubech. Aloe vera dokáže snížit krvácení, ale i intenzitu teploty pod vředy. Rozšiřuje kapiláry, čímž pomáhá stimulovat krevní oběh. Toto vše dokáže Aloe vera bez vedlejších nežádoucích účinků, protože je to přírodní bio produkt. Aloe vera doporučují nejen lékaři, ale i bylinkáři, lidoví léčitelé či kosmetické společnosti.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ RECEPT Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Na záněty a bolesti pohybového aparátu dobře zabírá domácí tintktura z aloe vera. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu louhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Tinktura z aloe vera zabírá skvěle a dá se s ní zmírnit jak altróza, tak i revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí recept z aloe vera

Léčivé účinky aloe vera

Na rostlině aloe vera jsou právě tím nejzajímavějším již zmíněné pozitivní účinky na náš organismus. Z aloe vera se zpracovávají především listy, které obsahují hojivou šťávu. Tyto složky můžete používat v sušené, konzervované nebo čerstvé podobě. Léčivé účinky aloe vera je pak možné sledovat při vnitřním i vnějším použití.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Diskuze

V diskuzi ALOE VERA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Prosím, mohu užívat aloe vera když užívám Warfarin?.......děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aloe vera a warfarin

Aloe vera – rada na vlasy

Aloe vera na polámané vlasy

Vlasy si nejdříve navlhčete, potom ulomte list aloe vera a čerstvou šťávu naneste na vlhké vlasy. Nechte 30 až 45 minut působit a pak vlasy opláchněte. Můžete aplikovat i jako vlasovou kúru po běžném umytí vlasů.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Diskuze

V diskuzi ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Artimová.

Dobrý den,mám dotaz zda je jedlé Aloe vera, která se prodává v našich řetezcích.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aloe vera

Jak použít aloe vera

Chcete-li použít aloe vera například k léčbě zranění, vyberte si ten největší a nejsilnější list. Uřízněte ho ostrým nožem a rozřízněte podélně, tím se dostanete ke gelu uvnitř. Drť lze setřít přímo na pokožku, kterou potřebujete léčit. V případě, že aloe vera používáte poprvé, předtím jste nikdy nepoužili ani žádný přípravek, který aloe vera obsahoval, se ujistěte, že na tuto rostlinu nejste alergičtí. Jen malé množství gelu si dejte na kousek kůže a vyčkejte na reakci. Alergie na aloe vera jsou jen výjimečné, ale objevují se.

Zdroj: Pěstování aloe vera

Poradna

V naší poradně s názvem PESTOVANI ALOE VERA ZLOUTNUTI LISTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den, můžete mi, prosím poradit, proč žloutnou listy aloe vera, na koncích listu až hnědnou. Zalévám odstátou vodou 1x za 3 týdny. Děkuji za odpověď, Věra.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Může za to nevhodná zemina, zálivková voda, nedostatek světla a nebo škůdce. Zkuste přesadit rostlinu do zeminy s drnovkou smíchanou s pískem a zalévejte dešťovou vodou, kterou použijte i na pravidelné rosení a přemístěte rostlinu vice na slunce.

Zdroj: diskuze Pestovani aloe vera zloutnuti listu

Vhodná půda pro přesazování aloe vera

Všechny rostliny aloe vyžadují písčitou nebo štěrkovitou půdu s velmi drobnou drenáží, aby bylo zabráněno uhnívání kořenů. Aloe vera sázejte jen do zeminy určené pro kaktusy nebo do zeminy, kterou si vytvoříte sami. Při sázení aloe vera venku vyberte takové místo, které vždy po dešti úplně vyschne.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Jako jeden z receptů na domácí výrobek z aloe vera je domácí tinktura na záněty a bolesti pohybového aparátu. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu luhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Zabírá to skvěle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera

Vhodná nádoba k přesazování aloe vera

Stejně jako u přesazování běžných pokojových rostlin je i u aloe vera úplně jedno, z jakého materiálu zvolíte květináč, zda bude hliněný, či plastový, na tom opravdu nezáleží. Aloe vera nepotřebuje ani hluboký květináč, protože nemá hluboké kořeny.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERAL ROSTLINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Sinanska.

chcem vediet kde sa da kupit rastlina aloe vera lieciva, chcela by som doma pestovat. dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Aloe vera se dá většinou sehnat v běžném květinářství. Kupte raději živou a prosperující rostlinu, kterou si pak doma namnožte. Tady je vidět seznam prodejen, kde se dá koupit aloe vera www.zbozi.cz/?q=aloe

Zdroj: diskuze Aloe veral rostlina

Mast z aloe vera - recept na výrobu

Domácích receptů na výrobu mastí z aloe vera je několik různých. Zde je seznam videí, na kterých je vidět domácí příprava masti z aloe vera: mast z aloe vera video.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Diskuze

V diskuzi ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stella.

Vyzkoušela jsem kde co a skončila u Aloe Vera Activ...universální na všechny moje problémy, které mě trápily, skutečně účinný...výsledky se dostaví již po využívání jednoho balení cca na 3 týdny... vřele doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Aloe Vera

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD NA VÝROBU KRÉMU Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Receptů na výrobu krémů z aloe vera je mnoho různých. Lidé obvykle používají k výrobě masti listy nebo jen gel z aloe vera. Zde je seznam mnoha různých video - receptů, podle kterých se dá vyrobit domácí mast z aloe vera: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na výrobu krému z aloe

Vřed

Šťáva z Aloe vera pomáhá při léčbě a hojení peptického vředu, stejně tak zabraňuje vzniku nových vředů. Šťáva z Aloe vera může sloužit jako demulcent, to znamená, že chrání před patogenními dráždidly přispívajícími k tvorbě vředu. Aloe vera pomáhá snížit produkci žaludeční kyseliny a zabraňuje výskytu žaludečních vředů do budoucna.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aloe Vera Veritas - forum.

Dobrý den,

s výrobou Vám zřejmě nepomohu, ale s léčbou bych nejspíše mohl...

Co je příčinou Vaší popraskané pokožky? Trpíte nějakým kožním onemocněním? Co jste doposud užívala za léky či mastí?

Mohu Vám zajistit odbornou radu od zdravotního lékaře, se kterým jsem v úzkém kontaktu a je specialistou na účinky Aloe Vera pro lidský organismus.

Můžete psát na luckylukhk@gmail.com

Pěkný den a mnoho zdraví!

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Recept na domácí nápoj z aloe vera

Zde je několik různých postupů, které ukazují, jak lze z aloe vera doma připravit chutný nápoj: aloe vera nápoj video recept.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Cenné látky v aloe vera

Aloe vera obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, niacin a cholin. Z minerálů se v rostlině nachází hořčík, mangan, zinek, sodík, draslík, vápník, měď a chrom. Rovněž obsahuje steroidy, vzácné aminokyseliny, glykosidy, saponiny, polysacharidy nebo mastné kyseliny. Celkem tak aloe vera obsahuje více než 200 látek prospěšných pro naše tělo.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Léčivé účinky aloe vera

Látky obsažené v listech napomáhají při hojení ran a popálenin, kožních problémech, jako jsou ekzémy, lupénka, vysušená pokožka. Aloe vera pomáhá i při problémech s mykózami, překyselením žaludku, paradentóze, tuberkulóze, cukrovce, mírní postup rakoviny střev a podobně. Účinky aloe vera se mohou změnit při nadměrném užívání na negativní, neboť při větším množství mohou být některé látky toxické.

Zdroj: Aloe vera recepty

Aloe vera

Aloe vera se běžně vyskytuje v řadě domácností jako pokojová rostlina. Někteří její pěstitelé si jsou ale dobře vědomi jejích léčivých účinků. Ty jsou známé již tisíce let. Aloe vera se užívá na spáleniny, drobná poranění i odřeniny. Ve formě latexu slouží jako projímadlo. Aloe vera se používá i na léčbu kožního onemocnění. Objevila se i studie, která tvrdí, že aloe vera má pomáhat i při léčbě svrabu podle této studie působí aloe vera stejně jako lék benzyl benzoát, který zabíjí roztoče zákožky svrabové, a proto se vyskytuje v lécích předpisovaných na léčbu svrabu. K léčbě svrabu se dá využít gel z aloe vera, nebo i přímo nařezané listy této rostlinky.

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Hnojení aloe vera

Písčité půdy určené pro aloe vera mají málo organických látek, proto je nezbytné hnojit je v pravidelných intervalech. Nejlépe vám bude fungovat kapalné hnojivo určené pro kvetoucí rostliny. Vyhýbejte se kompostům a dalším půdním materiálům s velkým množstvím organických látek z důvodu jejich tendence ke zvyšování hydratace. Aloe vera hnojte především koncem léta a používejte velmi zředěný roztok.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Nebezpečí

Používání Aloe vera v injekční formě vedlo při léčbě rakoviny ke smrti několika pacientů s nádorovým onemocněním. Nedoporučuje se (zakazuje) užívání šťávy z Aloe vera, pokud užíváte diuretika. Šťáva z Aloe vera může být škodlivá pro jednotlivce trpící zánětem slepého střeva, dočasným zablokováním nebo ochrnutím střev a nediagnostikovanými bolestmi břicha. Může dojít ke zhoršení hepatitidy nebo k zánětu jater. Užívání šťávy z Aloe vera po dobu delší než jeden rok může zvýšit riziko vzniku kolorektálního karcinomu.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP