Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OMLAZENÍ PLETI

OBSAH

Použití zeleného jílu na pokožku

  • akutní i chronická zánětlivá onemocnění, hnisavé kožní projevy
  • křečové žíly
  • lupénka, vyrážky, svědění, bradavice
  • péče o pleť, regenerace, celkové omlazení pokožky
  • péče o vlasy, regenerace, proti lupům
  • popáleniny

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Botox na vyhlazení a omlazení

Botulotoxin typu A elegantně vyhlazuje mimické vrásky obličeje a krku cíleným lékařským vyřazením nadměrných stahů mimických svalů. Po výkonu se kůže přestává přehnaně řasit v průměru již za dva až tři dny, mimické (takzvané dynamické) vrásky se postupně vyhlazují a je zabráněno jejich dalšímu zhoršování (současně je tak dosažen efekt léčebný i preventivní).

Účinek omlazení přetrvává cca půl roku, po opakovaném ošetření i déle. Žádný krém proti vráskám se tomuto jednorázovému ošetření mimických vrásek nevyrovná účinností ani poměrem kvalita/cena. Navíc omlazení je možné realizovat celoročně, je velmi šetrné, prověřené a bezpečné (metoda je používána téměř dvě desetiletí.

Co očekávat?

Malé množství botulotoxinu se vstříkne do cílových svalů. Botulotoxin blokuje nervové signály těchto svalů, což způsobí dočasné uvolnění svalů a sníží nežádoucí tvorbu linek či vrásek. Každá injekce trvá jen několik sekund. Tento zákrok nemá prakticky žádné časové omezení. Po aplikaci si můžete nanášet make-up. Jediné, co se nedoporučuje, je masírování. Výsledky vyhlazení a omlazení jsou okamžité. Tento postup účinně snižuje výskyt linek na obličeji nebo linky na krku. Možné nežádoucí účinky vyhlazení nebo omlazení jsou dobře snášeny. U některých pacientů se může objevit dočasná bolest hlavy, bolestivost nebo mírné podlitiny. Ve vzácných případech dojde k oslabení okolních svalů, což způsobí dočasné ochabnutí. Výsledek omlazení a vyhlazení trvá asi 3 až 4 měsíce.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Na co je dobrý biologický peeling?

  • Biologický peeling se používá tam, kde je pleť nečistá, mastná a také zužuje rozšířené póry.
  • Biologický peeling se používá při nedostatečně prokrvené pleti.
  • Biologický peeling se používá, když se objeví ochabnuté kontury tváře.
  • Biologický peeling se používá na vrásky, na stárnoucí anebo sluncem poškozenou pokožku (atrofie a elastóza).
  • Biologický peeling se používá na jizvy po akné anebo na  jizvy po haváriích.
  • Biologický peeling se používá na těhotenské strie.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

IPL přístroj

IPL v angličtině znamená Intense Pulsed Light. Jedná se tedy o intenzivní pulzní světlo. V současnosti je to nejčastěji používaná metoda pro trvalé odstraňování chloupků a omlazení pokožky. Silný světelný zdroj IPL přístroje vysílá velmi krátké a intenzivní světelné pulzy, které se v pokožce přeměňují na teplo. Použitím speciálních nástavců, filtrů, se získá požadované spektrum vlnových délek, vhodné pro určitý druh léčby. Při ošetření pokožky pulzním světlem dochází k zajímavému jevu, a to ke zmnožení kolagenových vláken ve vrchní vrstvě pokožky. Protože kolagen je bílkovina zodpovědná za pružnost a elastičnost pokožky, dochází k přirozenému omlazení pokožky. Pokožka se vypne a drobné vrásky zmizí. Vzhled pleti je pak zdravější a mladistvější. Pro tento druh zákroku je nejvhodnější světelné spektrum 560–950 nm. Přístroj se také používá k trvalé epilaci, k odstranění pigmentových skvrn, k odstranění žilek, k léčbě aktivního akné. Přístroj IPL je navržen a schválen pro medicínské použití a splňuje všechny stanovené podmínky pro lékařská vybavení. IPL přístroj používají lékaři, kožní terapeuti, odborníci na kosmetiku a všichni, kdo jsou vyškoleni kvalifikovaným odborníkem IPL.

Zdroj: Jak na vrásky

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Bilogický peeling video

Videa, na kterých je dobře vidět jak se provádí biologický peeling, jsou zde.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Cukr na omlazení pleti

Cukr jako peeling je určitě dobrá volba pro citlivou pokožku. Lze jej lze zvolit i v případě, kdy jste nejprve jako peeling použili sůl a pak jste zjistili, že je pokožka poškrábaná. Cukr ve formě peelingu také dobře hydratuje vaši pokožku, protože se používá v kombinaci s olejem a aromatickými esenciálními oleji, používá se například levandule, růže, pelargónie nebo grapefruit. Vzhledem k tomu, že cukrový peeling není tak abrazivní jako sůl, nemusí být ošetření pleti po peelingu tak důkladné.

Cukrový peeling v kosmetickém salonu obvykle probíhá v pokoji se sprchou, většinou v lázních. Celá procedura se provádí na masážním stole pokrytém ručníkem. Lehnete si na břicho a terapeut vtírá směs cukru, oleje a aromatických látek do kůže, obvykle se začíná zády. Pak se můžete otočit a terapeut pokračuje v peelingu. Když je peeling hotov, terapeut místnost opustí a vy se můžete jít do sprchy opláchnout. Nepoužívejte sprchový gel, je dobré, aby olej a aromatické látky zůstaly na kůži. Po peelingu následuje zábal, často z mořských řas nebo bahenní. Můžete také kombinovat cukrový peeling s masáží. Peeling by se měl provést jako první, protože stimuluje, zatímco masáž vás uklidní. Můžete si také vytvořit svůj vlastní cukrový peeling doma – smíchejte mandlový olej, cukr a několik kapek esenciálního oleje vysoké kvality.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Co je exfoliace pleti?

Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi PROSIM O RADU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobry vecer rada bych se chtela zeptat.Mam vzdy kdyz nanesu makeup mam mastny oblicej prevazne celo,nos bradu:( pomahaji treba i nejake prasky,vitaminy aby se oblicej tak.nemastil.Ted jsem zakoupila makeup od Mac kosmetiky.Tak snad bude kvalitnejsi.Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Mě se tohle také dělo s pleti dlouhá léta. A hodně mě trápilo i akné. Používala jsem roky aknekolor krém a snažila se to maskovat, ale ta pleť se mastila šíleně. Potom mi jedna lekarnice poradila jarishuv roztok a od té doby se mi pleť vyléčila. A teď uvažuji o téhle ar-aesthetics.cz/bb-… proceduře, že bych si nechala udělat BB make-up na asi rok.

Zdroj: diskuze Prosim o radu?

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Biologický peeling a jeho účinky

Při biologickém peelingu, tedy výlučně za pomoci matky přírody, se proces stárnutí pokožky může neuvěřitelně zpomalit. Díky pravým přírodním látkám se pokožka obličeje osvěží a obnoví, odstartuje se proces její regenerace a to všechno na čistě přírodní bázi. Každá pleť v každém věku vyžaduje správnou starostlivost a pravidelnou revitalizaci. Správná starostlivost a ošetření šité na míru, umožní každému vynikající pocit přirozené starostlivosti, kde viditelné výsledky určitě nikoho nezklamou.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Dermolýza

Zvláštním druhem biologického peelingu je dermolýza, což je hloubková exfoliace pleti, kde hlavní úlohu hrají pankreatické enzymy. Pankreatický enzym je látka produkovaná slinivkou břišní a slouží k rozleptání potravy v zažívacím traktu. Pokud se tyto enzymy ve správné koncentraci aplikují na pleť, tak dokážou naleptat svrchní část kůže, která jde pak vhodnými abrazivními prostředky velmi dobře odstranit – pleť se s tím hluboce omladí.

Proč dermolýza omlazuje pleť?

  • Při dermolýze se uvolňují bílkovinové (kolagenové) vazby mezi buňkami a tím se dosáhne skutečně hloubkové obnovy pokožky.
  • Při dermolýze se intenzívně odstraňují odumřelé kožní buňky.
  • Dermolýza rozkládá tuky a tím odstraňuje nepěkné tukové vaky, například pod očima a také dokáže, aby se mastná pleť proměnila v krásně matnou a zdravě suchou pokožku.
  • Dermolýza pomáhá odstranit mazové zátky v pórech, tím nevznikají nepěkné červené fleky - komedony, nebo také akné.
  • Dermolýza také vyrovnává jizvy a hrbolky po akné.
  • Dermolýza dokáže zatáhnout rozšířené póry.
  • Dermolýza štiepí škroby.
  • Dermolýza velmi důkladně odstraňuje zbytky nečistot.

Dermolýza použití:

Dermolýza se aplikuje tak, že se obvykle nanáší skutečně tlustá vrstva speciální masky, která působí mnohem déle, než je u běžných masek na obličej obvyklé. Podstatou dermolýzy jsou dva rozdílné mechanismy. Z prvé je to především peelingová složka, která jednak štěpí tuky a používá enzymy, které mají za úkol uvolnit odumřelé buňky, Ty se pak dají snadněji odstranit. Druhým mechanismem dermolýzy jsou lehce slupující se preparáty, které jsou zde ve  slabší koncentraci v podobě čistící vody, mléka či gelu Dermolýza, hloubková kúra, vyžaduje 5 až 10 ošetření jednou krát týdně. Po této kůře dermolýzou se dosáhne výrazná obnova a ozdravení pleti. Možné je aplikovat i jednorázové ošetření dermolýzou, například v rámci přípravy pleti před výživným ošetřením nějakou vhodnou výživnou maskou.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Výhody jílu na pokožku

Jíl se dá používat téměř na všechny problémy s pletí. Zde je několik rad k použití jílu na pokožku.

  • Jílová maska. Jíl má výborné pohlcující vlastnosti. Jílová maska by se měla používat obden, konkrétně večer, a měla by zůstat na obličeji po dobu 15 minut. Jílová maska uklidňuje mazové žlázy, nejčastěji u mastné pokožky. Také může být použita na akné nebo nerovnoměrné druhy pleti.
  • Jíl má antiseptické vlastnosti, čímž dochází ke zlepšení pleti. Zároveň zvyšuje krevní oběh a zlepšuje tak vzhled pleti.
  • Dalším tipem je směs z růžové vody a jílu. Tato směs se aplikuje na kůži každý den po dobu 10 minut. Pomáhá uklidnit unavenou a poškozenou pokožku.
  • Studený obklad. Ženy trpící menstruačními křečemi mohou používat směs jako obklad.

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Léčivé výhody jílu

  • rozjasňuje pleť
  • zlepšuje rovnováhu pleti
  • zlepšuje pevnost pleti
  • má silné protizánětlivé účinky
  • nabízí výborné čisticí účinky pro nečistou pleť s akné a pupínky
  • reguluje činnost mazových žláz mastné pleti
  • má vynikající výsledky při léčbě růžovky
  • zmenšuje otoky pod očima
  • působí proti tvorbě vrásek
  • poskytuje úžasný přírodní peeling
  • zpevňuje pokožku dekoltu
  • je účinný v boji proti striím na poprsí, břiše a bocích
  • je účinný v boji proti dermatitidě
  • působí proti volným radikálům
  • posiluje vlasy, reguluje nadměrné maštění vlasů

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP