Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JOGURTOVÝ ZÁBAL NA VLASY

OBSAH

Způsob použití

Mrkvový zábal se používá proti bolesti, dále je velmi účinný jako regenerační přípravek na vlasy, který navíc obsahuje řepkový olej, organické minerály, proteiny, vitaminy a lněný olej. Používá se na všechny druhy vlasů, ideální je na mastné vlasy. Mrkvový zábal se používá především na obličej.

Zdroj: Mrkvový zábal

Diskuze

V diskuzi MARKÉTA ZATLOUKALOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zkoušela jsem z kopřiv zábal na vlasy ale moc mi to vlasy nestmavilo ,spíž mi víc pomohl zábal s bezinek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Markéta Zatloukalová

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Poškozené vlasy

Hlavní roli v tomto receptu hraje obyčejná majonéza. Tu si nanesete na vlasy po celé jejich délce, překryjete je potravinářskou fólií a ručníkem a necháte alespoň půl hodiny působit (klidně můžete nechat zábal na vlasech i několik hodin). Poté vlasy důkladně opláchnete a běžným způsobem upravíte.

Zdroj: Olejový zábal na vlasy

Recept na kopřivový zábal

Ingredience: 4 hrsti sušené kopřivy, 0,5 litru vody, 2 žloutky

Postup: Sušenou kopřivy zalijte vroucí vodou a nechte ji louhovat 18–20 minut. Pak do teplé tekutiny zamíchejte 2 žloutky a tímto si umyté vlasy polijte (naneste na vlasy) a nechte působit 15–20 minut. Pak tento zábal omyjte teplou vodou a přirozeně nechte vlasy uschnout (nepoužívejte fén). Tento kopřivový zábal používejte, pokud máte suché nebo zničené vlasy. Kopřivový zábal dodá lesk a pevnost vašim vlasům. Tuto proceduru provádějte jednou za týden. Uvedená dávka je vhodná na dlouhé vlasy, pokud máte krátké, tak si připravte poloviční dávku.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jogurtový dresink s koprem

Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, snítka kopru, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup: Do kelímku od jogurtu přidáme nadrobno posekaný kopr a rozetřený česnek. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Jogurtový dresing

Poradna

V naší poradně s názvem MAJONÉZA ZÁBAL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Olejový zábal na vlasy s vajíčkem, respektive olej s vaječným žloutkem a octem je de fakto připravený k okamžitému použití ve formě majonézy. Taková majonéza jako zábal na vlasy má v sobě výživu mastných kyselin z oleje, sílu vlasům dodá obsažený vaječný žloutek a kyselost vlasové pokožky nám blahodárně upraví ocet, který je v majonéze taktéž obsažen. Takže majonéza jako zábal na vlasy mohu vřele doporučit na suché a lámavé vlasy, popřípadě na roztřepené konečky. Vhodný je také zábal na vlasy z majonézy na dlouhé vlasy, které mají být lesklé a vláčné. Na zábal na vlasy použijte jen klasickou majonézu, ne žádnou lite, lehkou nebo bez tuku! Normálně si naberte majonézu na prsty a postupně ji vmasírujte mezi všechny vlasy a i na vlasovou pokožku. Pak takový zábal na vlasy z majonézy nechte působit na svých vlasech 20 - 30 minut a po té opláchněte. Není třeba vlasy dodatečně mýt, jen tak zůstanou po majonéze krásně vláčné a hebké na dotek. Jestliže máte osobní problém s pachem svých vlasů po majonéze, tak použijte po spláchnutí ještě kondicionér, který obsahuje parfém, jenž vám vaše vlásky krásně provoní. Přeji hodně zdaru v péči o své vlásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Majonéza zábal na vlasy

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVÝ ZÁBAL PROTI VŠÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Nějak jsem tam nenašla ten ocet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Návod na octový zábal máme tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Octový zábal proti vším

Mastné vlasy

Pokud vás trápí mastné vlasy, vyzkoušejte sílu obyčejného kefíru či blahodárné účinky citrónu. Do vlhkých vlasů a pokožky hlavy vmasírujte kefír, zabalte do ručníku a nechte zábal půl hodiny působit. Poté vlasy opláchněte a umyjte je oblíbeným šampónem. Dále můžete vyzkoušet vetřít do pokožky hlavy šťávu ze dvou čerstvých citrónů. Vlasy pročešte, pokud máte problémy s roztřepenými konečky, tak pouze do poloviny jejich délky. Po dvaceti minutách důkladně opláchněte. Proceduru opakujte každý druhý den.

Zdroj: Olejový zábal na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK ODBARVIT DOMA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bara.

Odbarvila jsem si vlasy doma.mela jsem bordo a uz sem zase chtela blond.byla to hruza pouzila jsem 2krat.odbarvovac.a nechala pusobit hodinu a pak si dala asch light blond. Konecne mam zase blond vyslo me to na 50.dolaru levneji nez v salonu. A moje vlasy nejsou zniceny.tak jsem happy.urcite je potreba si potom udelat olejovi zabal aby vlasy meli osetreni.Tim chci rict ze se nemusite bat si odbarvit vlasy sami jako ja.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Isabelle.

:) Diki za tip!

Zdroj: diskuze Jak odbarvit doma vlasy

Jogurtový dressing k masu

Ingredience: 1 bílý jogurt, 1 majonéza, 1 stroužek česneku (podle množství surovin), 1 větší kostka obyčejného taveného sýra, sůl, pepř

Postup: Do misky dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, majonézu, sýr a smícháme vše dohromady. Dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Jogurtový dresing

Diskuze

V diskuzi OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Kalvarova.

Hezký den. Chci se zeptat, jak dlouho po sobě se může používat otcovy zabal vkuse. Díky za radu. Renca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho se dostaví účinky octového zabalu

Zdroj: diskuze Octový zábal

Jogurtový dressing s hořčicí

Ingredience: 1 jogurt, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup: Kvalitní jogurt smícháme s majonézou a hořčicí, dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici. Přidat můžeme také čerstvě nasekané bylinky nebo naložená hořčičná semínka.

Zdroj: Jogurtový dresing

Poradna

V naší poradně s názvem OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho bude vidět výsledek octového zabalu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží na co chcete octový obklad použít. Například na léčbu křečových žil konzervativní terapií to trvá až 30 dní každodenního používání octového obkladu. Octový obklad na celulitidu bude mít efekt také nejméně za 30 dní. Okamžité účinky octového zábalu se dostaví při horečce nebo u zábalů na vlasy. Octový zábal na otoky bude efektivní u každého jinak, protože bude záležet na příčině otoků.

Zábaly z jablečného octa jsou známé po staletí a mají mnoho různých variací. Například přidáním skořice, mořské soli, medu nebo modrého jílu dostává octový obklad nové schopnosti. Vše je levné, bezpečné a běžně k dispozici, takže nic nebrání experimentování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octový zábal

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Četla jsem že hořčičné semínko urychlí růst vlasů, místo semínka jsem použila sušený mletý zázvor, vejce, olivový olej a trochu teplé vody. Tato maska mě pěkně prohřala pokožku hlavy, chtěla bych vědět kolikrát do týdne lze takovýto zábal na vlasy udělat a zda také přispěje k rychlejšímu růstu vlasů. Děkuji za odpověď. Dagmar
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Jogurtový dresink s bylinkami

Ingredience: 1 limetka, bílý jogurt, pepř, sůl, koriandr, šalvěj

Postup: Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Poté smícháme s jogurtem, do kterého vymačkáme šťávu z jedné limetky, můžeme přidat i trošku nastrouhané limetkové kůry. Přidáme sůl, pepř a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.

Zdroj: Jogurtový dresing

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Jogurtový dresink s česnekem

Ingredience: 4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička octa, 1 lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

Postup: V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Poté přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt. Dresink dochutíme a přeléváme jím například grilované maso.

Zdroj: Jogurtový dresing

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP