Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMACI PŘÍPRAVEK PROTI VSIM

OBSAH

Prevence proti vším

Účinnou prevencí proti vším by měl být šampon s přídavkem tea trea oleje. Jeho vůně vši odpuzuje a přidává se i do řady odvšivovacích prostředků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Nové trendy v boji proti vším

Naprosto nový směr udávají přípravky působící čistě mechanicky - vši zadusí a navíc jim naruší lepkavou vazbu mezi hnidami a vlasy, čímž je uvolní a umožní tak jejich snadnější vyčesávání. K usmrcení vší dochází zadušením, které je zajištěno použitím olejů – nejčastěji Tea Tree Oil, Eucalyptus, Ylang–Ylang a dalších. Na tomto principu je založen přípravek Paranit (Omega Pharma). Je volně prodejný v lékárnách a svou účinností se řadí mezi nejlepší prostředky proti vším na trhu.

Paranit spray obsahuje tři druhy rostlinných olejů z kokosu, anýzu a Ylan-Ylangu. Součástí balení je praktický hustý kovový hřeben určený k vyčesávání vší a hnid. Manipulace s tímto prostředkem proti vším je obzvláště jednoduchá, což hodnotíme velice kladně. Přípravek je šetrný, založený na přírodní bázi a je vhodný i pro citlivou pokožku.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Přírodní prostředky proti kašli

  • Silným odvarem proti kašli je směs citrónové šťávy, medu a práškového zázvoru.
  • Dráždění v krku zmírní podávání vlažného bylinného čaje; ideální je například máta, heřmánek a zázvor.
  • Výborný je domácí sirup proti kašli vyrobený z medu a jablečného octa, smíchaný s drceným pepřem a zázvorem.
  • Pomáhá i koupel v horké vaně s přídavkem několika kapek eukalyptového oleje. Nechte dítě sedět ve vaně, aby inhalovalo páru z vany.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Léčba vší

Léčbu zahájíme pouze v případě, že ve vlasech najdeme dospělé lezoucí vši. V souladu s tímto nálezem by měly být na jednotlivých vlasech (především za ušním boltcem a na týle) nalezeny hnidy nacházející se blízko (pod 1 cm) k pokožce. Dítě do vyřešení problému nesmí do dětského kolektivu. Je-li nemocným muž či chlapec, nabízí se nejjednodušší řešení, tedy ostříhání vlasů na délku pod 1 cm. V takto krátkých vlasech vši žít nemohou.

Pokud je toto řešení nevhodné, například u dívek, postupujeme takto:

  • V lékárně zakoupíme přípravek proti vším. Je k dostání bez lékařského předpisu a zákazník má na výběr v podstatě ze dvou možností: První z nich je koupě šampónu nebo spreje s insekticidem vyvinutým proti vším, který parazity hubí ochromením jejich nervové činnosti. Druhou možností jsou přírodnější přípravky s olejnatými látkami, které ucpávají vším dýchací cesty.

V poslední době se jeví jako vhodnější druhé jmenované přípravky, neboť není možné, aby na ně byly vši rezistentní, a jejich používáním se rezistence nezvyšuje. Nepůsobí škodlivě na pokožku hlavy a na vlasy. Přípravek použijeme dle návodu na obalu.

  • Proceduru je nutno ještě opakovat po 8–10 dnech, protože většina přípravku nezabíjí hnidy. Smyslem opakovaného použití je likvidace vší, které by se eventuálně mohly vylíhnout z nepoškozených hnid.
  • Dále léčbu podpoříme vyčesáváním vlasů takzvaným všiváčkem, což je velmi hustý hřeben, který je k dostání v lékárně nebo je přibalen k přípravku proti vším.
  • Vyčesané vši a hnidy necháme padat na bílý papír nebo do umyvadla a poté likvidujeme (spláchneme).

Hnidy, které nebylo možné vyčesat, můžeme odstranit malými nůžkami i s vlasem. Vajíčka připevněná daleko od pokožky (nad 1 cm se jedná o mrtvé či vylíhlé hnidy) necháme s vlasy odrůst. Teprve po odstranění všech podezřelých hnid a lezoucích vší je možné dítě poslat do kolektivu. Pozor! Insekticidní přípravky jsou agresivní látky. Je nutné je používat přesně dle návodu výrobce, zejména dodržet dávkování. Nehynou-li vši po aplikaci přípravku, pak se zřejmě jedná o vši rezistentní na tuto chemikálii. Oznamte to svému lékárníkovi, který vám prodá přípravek obsahující jinou účinnou látku. V žádném případě nezvyšujte dávky, škodili byste nemocnému, ne vším. K léčbě zásadně nesmí být použit petrolej! Je sice účinný, ale případná alergická reakce na něj může ohrozit život nemocného.

Zdroj: Jak se rychleji zbavit vší

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Na jakém principu to funguje

Elektronický odvšivovací hřeben účinně zneškodňuje vši bez použití chemických prostředků. Přístroj používá napětí mezi zuby, které při doteku okamžitě ničí jak vajíčka, tak i samotné vši. Použité elektrické napětí je natolik nízké, že ho uživatel necítí a je pro něj zcela neškodné. Používání elektronického odvšivovacího hřebene můžete kombinovat s jinými přípravky proti vším.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Rozehřát domácí sádlo,přes odšťavňovač vymačkat šťávu z aloe vera a přidat k sádlu a pořádně promícháme,musí se to vše spojit,pak dát do lednice a používat dle potřeby.A já na praskliny používám Lipobase je to 100% účinné,je potřeba toho vyzkoušet víc

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Suroviny na domácí čokoládový zábal

  • 5 čerstvých jahod, 
  • 150 gramů hořké čokolády (kousky), 
  • 85 ml medu,
  • 125 ml šampaňského.

 

Zdroj: Domácí čokoládový zábal

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON PROTI VŠÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melanie.

Moje dcera přišla s tím, že ji svědí hlava, a podezření, že by mohla mít vši, se po prohlídce vlasů potvrdilo. Věděla jsem, že bude časově náročné jí hnidy z dlouhých vlasů dostat, ale zase mě povzbudila myšlenka, že se živými zvířátky “zatočí” účinný přípravek z lékárny. Lékárnice mi tedy doporučila šampon a sérum Liquido. Už během dvou mytí vši začaly mizet, po týdnu jsme měli úplný klid. Doporučuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šampon proti vším

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Na kůstce nosu mám malou prasklou žilku.Dá se odstranit
bez laseru? Také mi praskají žilky ve vnitřnim koutku,pouze vždy na pravém oku.Lékař to přičítá řasám.Ty jsme z koutku odstranili,předepsal i kapky Maxitrol.Nemám vysoký tlak.Neužívám ani léky na ředění krve.Poraďte,ďekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Karlo, já bych vám doporučil měsíční celaskonovou terapii. Kupte si přípravek Ascorutin a užívejte ho po dobu jednoho měsíce podle přiloženého návodu. Tento lék stahuje cévy a zabraňuje pronikání krve skrze cévní stěny, což je evidentně váš problém. Po měsíci se ozvěte a vyhodnotíme výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Přírodní prostředky proti vším

Velmi účinné přírodní prostředky proti vším jsou následující:

  • jemný hřeben
  • nimbový olej
  • jablečný ocet
  • kokosový olej
  • česnek
  • tymián
  • éterické oleje

Přírodní přípravky bývají často šetrné k pokožce hlavy, ne vždy jsou však schopny zahubit všechny škůdce. Sáhnete-li po nějakém chemickém přípravku, například Diffusil, pak jistojistě zabijete všechny lezoucí vši a zpočátku budete mít na hlavě příjemný pocit, který se však v následujících dnech změní v palčivou svědivost, jež se utlumí vždy jen umytím vlasů šetrným šamponem nebo louhováním v odvaru z řepíku.

Další účinnou léčbou vší je jejich odstranění pomocí kovového hřebenu a kondicionéru. Tato léčba by se měla opakovat alespoň jednou týdně. Kondicionér působí podobně jako olej, protože zanechává vlasy mastné, vši se tak začnou pohybovat a jejich odstranění není tolik namáhavé. Posléze je důležité kvalitní vyčesání vlasů. Bílý ocet je rovněž doporučovaným prostřdkem pro odstranění vší. Je důležité, aby došlo k opláchnutí vlasů právě bílým octem. I po této aplikaci by mělo dojít k vyčesávání pomocí hřebenu, protože je důležité, aby všechny vši byly z vlasů odstraněny.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Při zapojení domácí vodárny je nutné vždy postupovat podle schématu přiloženého u vodárny. Schéma zapojení domácí vodárny by u přístroje nemělo chybět. Schéma zapojení domácí vodárny celý proces velmi zjednoduší. Abyste domácí vodárnu zapojili správně, musíte myslet na několik faktorů. V balení domácí vodárny (nebo její součástí) by mělo být čerpadlo na vodu, ovladač regulace tlaku vody (ten ovládá elektromotor), zpětná klapka a tlaková expanzní nádoba.

Při zapojení domácí vodárny, ať už ho budete dělat sami nebo s pomocí, vždy dbejte na pokyny v návodu.

Zdroj: Vše, co jste chtěli vědět o domácí vodárně!

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA RUMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Neznáte někdo recept na domácí výrobu Rumu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Náš domácí Český rum tuzemák se vyráběl a dosud vyrábí z jemného konzumního lihu, vody a tresti z kyseliny mravenčí. Jde vlastně o dochucený jemný líh rumovou esencí - trestí z kyseliny mravenčí. Jemný konzumní líh pro domácí rum musí být vyroben z melasy nebo z obilí a je na to třeba při jeho nákupu dát pozor! Z brambor, jak je ve společnosti hojně rozšířeno, se rum ani líh nevyrábí. Jemný konzumní líh 80% jde koupit běžně v internetových obchodech, anebo ho lze pořídit vlastní výrobou domácí pálenky z melasy nebo obilí. Kyselina mravenčí, respektive její tresť se dá koupit běžně v supermarketu, jako rumová esence v malé hnědé lahvičce. Jedna taková malá lahvička stačí na ochucení asi 300 ml jemného lihu. Síla domácího rumu se pak dotvoří přidáním pitné vody. Při použití jemného 80% lihu se domácí rum zředí 1 díl ochuceného domácího rumu, ku dvěma dílům vody. Rychlé levné a chytré! :-)

Zdroj: diskuze Domácí výroba rumu

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Domácí vodárna Wilo hwj 301 em 60 l

Jde o kompletní domácí samonasávací vodárnu ovládanou tlakovým manostatem s možností nastavení vypínacího tlaku do 5 barů. Použití nejnovějších materiálů od firmy General Electric umožňuje prodloužit dobu provozu nasucho bez trvalých poškození až na 1 hodinu (dříve v řádu minut). Tato ochrana byla ještě vylepšena zabudováním tepelného čidla do hydraulické části, které čerpadlo vypne v případě delšího provozu bez dostatečného chlazení protékajícím médiem. Pro zvýšení životnosti se používají u všech výrobků nové připojovací příruby tlakových nádob z nerezové oceli. Těleso čerpadla a oběžné kolo jsou vyrobeny z oceli a mechanická ucpávka z kombinace keramika/uhlík. Jsou opatřeny 1,5m napájecím kabelem, včetně zástrčky. Jednofázové vodárny mají ochranu proti přetížení motoru.

Cena domácí vodárny se pohybuje kolem 9 000 korun.

Zdroj: Vše, co jste chtěli vědět o domácí vodárně!

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP