Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ORGASMUS

OBSAH

Co je impotence

Impotence je charakterizována dlouhotrvajícími obtížemi s dosažením a udržením erekce, a to při padesáti až sedmdesáti pěti procentech pokusů o sexuální styk. Jedná se o nejčastější poruchu sexuálních funkcí. Důkazem může být až jedna polovina mužské populace nad čtyřicet let, která určitými stupni impotence trpí. Tento problém nemá nic společného s mužskou neplodností (sterilitou) ani nezabraňuje či nesnižuje schopnost naplno prožít orgasmus. Poněvadž toto onemocnění postihuje pouze proces erekce, je velice problematické se do těchto dvou již zmíněných stadií vůbec dostat. Impotence dokáže muže bezesporu značně potrápit. Může vést k partnerským problémům, nedorozumění, depresím. Nemá však vliv na celkové zdraví nebo délku života.

Impotenci konkrétně způsobuje vše, co zasahuje do nervového systému nebo krevního oběhu. Všechny okolnosti, díky kterým se zmenšuje úroveň sexuální touhy – libido. Jedním z hlavních důvodů, kvůli kterým muži nejsou schopni dobré potence, jsou psychické problémy. Nejčastěji se s nimi setkávají mladí muži na počátku sexuálního života. Jsou ovlivněni hlavně pocitem úzkosti, trémy, napětí a předčasného selhání. Mezi fyzické faktory, které ovlivňují impotenci, patří obezita, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, únava, kouření, diabetes a různé jiné fyzické nemoci. Problémy s potencí má překvapivě až jedna desetina všech mužů a nejhorší je to v Číně, kde je až 26 procent impotentních mužů. Muži však nemusí zoufat, pokud se i u nich vyskytl problém s potencí, ale mohou se jej pokusit vyřešit několika způsoby. Problém impotence dá léčit jak přírodní cestou, tak i medikamenty.

Zdroj: Potence u mužů

Diskuze

V diskuzi OPERACE PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LVL.

Jsem po radikální prostatektomii 7 roků a je mi 66 let. Zcela se splnila předpověď mého operatéra. Ze začátku potečete jako necky, pak se to na 99,9% spraví. S potencí to už nikdy nebude jako předtím, intenzivní ruční manipulace bude asi nutná. Budete mít takový rozvleklý, ženský orgasmus.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hakl.

Dobrý den, mohu poprosit o sdělení jak se po delší době cítíte? Děkuji.´za odpověď. Hakl hakl@cmail.cz

Zdroj: diskuze Operace prostaty

Kegelovo cvičení

Kegelovo cvičení není určeno jen pro ženy, ale je účinné i pro muže. Kegelovy cviky vyvinuté v roce 1948 americkým gynekologem Arnoldem Kegelem, se zaměřují na procvičování a zpevnění svalů v oblasti pochvy, močové trubice a konečníku neboli takzvaného pánevního dna. Jejich procvičování vede u žen ke zvýšení vzrušivosti, vaginální lubrikaci a snadnějšímu dosažení orgasmu. U mužů pak k větší erekci a oddálení ejakulace. Samotné cviky spočívají v zatínání svalstva, podobně jako při zadržování proudu moči při močení. Kromě sexuálních účelů se Kegelovy cviky mohou praktikovat i při potížích s močovou inkontinencí.

Kegelovy cviky lze nacvičovat buď přímo při močení, nebo mimo něj. Nacvičování spočívá v rytmickém zatínání svalstva, obdobně jako při zadržování močení, a jejich následném uvolňování. Při důsledném cvičení by měly být cviky prováděny přibližně třikrát denně, a to v intervalu třiceti až čtyřiceti stahů a povolení. Ze začátku by mělo jít o krátké stahy a postupem času se jejich délka může prodlužovat až na deset sekund. Všechny by měly být prováděny v krátkém rozmezí. Nacvičování Kegelových cviků při močení spočívá ve snaze postupně utlumit proud moči. Je však důležité nezatínat jiné svaly (například břišní či stehenní) a nezadržovat dech. Cvikem pak lze ovládnout tu správnou skupinu svalů. Jinou metodou jak nalézt správnou skupinu svalů je vložit prst do pochvy (u ženy) či do konečníku (u muže) a snažit se kolem nich zatnout svaly.

Mezi další možnosti procvičování svalů pánevního dna pomocí Kegelových cviků patří takzvané Venušiny kuličky nebo gelové korále, které si žena zavede. Pochva se jim přizpůsobí. Žena pomocí svalů svírá kuličky co nejsilněji a může se je přes odpor, který sama klade, pokoušet vytahovat.

Oblíbeným a účinným cvikem pro posilování sexuálních svalů je samotný orgasmus. Svaly se nekontrolovatelně stahují a tím samovolně posilují.

Kegelovy cviky jsou také vhodné při problémech s močením. Měly by být doporučeny lékařem jako první krok při léčbě hyperaktivního močového měchýře. Stahováním svalů pánevního dna dochází ke zpevňování svalů kolem močového měchýře a tím i k prodloužení času, po který je pacient schopen zadržet moč.

Zdroj: Co na dobré sperma

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

A co by ste my poradil moc se trapim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rady na předčasnou ejakulaci jsem již poslal. Bavte se sexem a myslete na orgasmus a vzrušení své partnerky. Poslouchejte co ji vzrušuje a na to se soustřeďte. Když to bude nejvíc prožívat jen při vniknutí penisu do pochvy, tak použijte umělý penis a svůj si při tom třeba nechte od ní obstarat orálně. Když se dostaví ejakulace, tak si ji užijte, dejte si chvíli pauzu například mazlením a za několik minut můžete znovu pokračovat v sexu. Zapojte kreativitu a empatii a mějte ze sexu radost! Ať je krátký nebo dlouhý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Domácí léčba dlouhého špinění po menstruaci

Některé ženy zjistily, že jim pomáhají zmírnit jejich menstruační příznaky tyto domácí prostředky:

  • orgasmus při masturbaci nebo při sexu, protože kontrakce v děloze při vyvrcholení mohou pomoci se snáze zbavit děložní sliznice;
  • pít hodně vody nebo hydratačních tekutin, protože pití velkého množství vody může pomoci zmírnit příznaky menstruačního období;
  • pravidelně cvičit;
  • jíst zdravou a vyváženou stravu;

Na podporu těchto tvrzení však zatím není dostatek vědeckých důkazů.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Také mám za sebou odstranění prostaty v 12/16 když mi bylo 42let. Můj doktor mi vysvětlil rizika a následky různých postupů operace, ozařování... Doporučil mi robotickou operaci, kterou i sám provedl a také mi řekl že je šance cca 15% že po nějaké době se může vrátit erekce. Cca půl roku od operace mi předepisoval různé léky na stimuaci, některé neměli žádný učinek. Asi po roce jsem pozoroval že při stimulaci bývá někdy i tak na 40-50 % tužší než běžně. Trénoval jsem a bylo vidět zlepšení. Nyní mohu mít i styk, akorát trvá delší dobu "příprava" pro zkrácení této doby mi pomáhají předepsané tablety Tadilecto, kterou vezmu tak hodinku předem. Kdyby jsem měl číselně ohodnotit erekci,tak zhruba 90% oproti stavu před operací. Současná přítelkyně říká že v tom vidí i plus že se nemusí chránit, když mám suchý orgasmus :-) Asi jsem měl v tomto štěstí, i na partnerku

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Babské rady na bolestivou menstruaci

K uvolnění dělohy a tím k úlevě menstruačních křečí si připravte horkou lázeň nebo si přiložte elektrickou dečku.

Rovněž orgasmus pomáhá zmírňovat menstruační bolesti a rychleji je ukončit. Může to být proto, že stahy dělohy během orgasmu zabraňují překrvení a nahromadění tkáňové tekutiny a tlumí svalové křeče.

Nachystejte si teplou koupel nebo zůstaňte v posteli a na podbřišek nebo pod křížovou krajinu si položte zabalenou láhev s horkou vodou. Můžete si také na dvě až tři minuty přikládat na dolní polovinu břicha horké obklady a potom je na půl minuty vystřídat studeným obkladem. Dvakrát až třikrát postup opakujte. Při krutých bolestech u menstruace si na podbřišek a křížovou krajinu přiložte obklad namočený v horké vodě, do níž jste přidaly po čtyřech kapkách šalvějového a majoránkového oleje a tři kapky oleje z římského heřmánku.

Užívejte třikrát denně čaj nebo tinkturu připravené ze stejného množství trojlistu, ploštičníku, řepíku, vodilky a malinového listí.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

d´Dobrý den,mám 8 měsíců po operaci prostaty erekce žádná občas unik moče,co mohu udělat pro zlepšení erekce dík Viktor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radikální prostatektomie je operace při níž dojde k odstranění prostaty a okolních struktur. Tato operace se nejčastěji provádí při léčbě rakoviny prostaty. Míra úspěšnosti je dobrá, pokud se rakovina nerozšířila za prostatu. Operace má však vedlejší účinky. Jedním z nich je erektilní dysfunkce (ED).

Důvodem, proč radikální prostatektomie nese toto riziko, je to, že dva drobné kavernózní nervy jsou umístěny po stranách prostaty. Normálně tyto kavernózní nervy přenášejí signály do penisu, aby se naplnil krví a stal se vzpřímený. Během operace může dojít k odstranění jednoho nebo obou těchto nervů, pokud jsou příliš blízko ložisku s rakovinou. Také, i když nervy nejsou odstraněny, mohou být během operace poškozeny. Poranění kavernózních nervů je jednou z hlavních příčin ED po operaci prostaty.

Vzhledem k tomu, že ED je častou komplikací po operaci prostaty, je dobré vědět o možnostech její léčby. Je také dobré vědět, že ED postihuje většinu mužů po operaci prostaty a mnoho mužů znovu získá schopnost mít erekci během 2 let po operaci, u které byly zachovány nervy.

Léky na ztopoření
Váš lékař může po operaci předepsat léky jako sildenafil, vardenafil nebo tadalafil. Tyto léky fungují tak, že zvyšují průtok krve do penisu, což může obnovit schopnost mít erekci.

Injekce
Další možností je aplikace léků přímo do penisu. I když to není tak pohodlné jako vzít si pilulku, tato možnost může pomoci k erekci.

Vakuová pumpa
K dispozici je také vakuové zařízení. To zahrnuje umístění mechanické pumpy na penis. Tato pumpa vytváří podtlak, který spouští erekci tím, že krev proudí do penisu. Pro udržení erekce je kolem kořene penisu umístěn malý stahovací pásek.

Chirurgická operace
Existuje také chirurgický zákrok, který může být proveden k léčbě ED. Využívají se různá zařízení, která lze implantovat do penisu, aby vám pomohly dosáhnout erekce. U jednoho typu je pod kůži šourku implantována malá pumpa. Když chcete mít sex, zmáčknete pumpu a tekutina se odešle do válců, které jsou implantovány do penisu. Tekutina pomáhá vytvářet erekci.

Cvičení
Cvičení svalů pánevního dna nabízí také další možnost řešení ED. Jmenuje se kegelovo cvičení a bylo zjištěno, že zlepšuje erektilní funkci u mužů s ED z jiných příčin. Cvičení svalů pánevního dna se provádí po operaci a pomáhá s kontrolou úniku moči a někdy vede i k obnovení sexuální funkce penisu.

Vzhledem k tomu, že existuje mnoho způsobů léčby, které můžete vyzkoušet, je velká šance, že najdete takovou, která bude vyhovovat vašemu životnímu stylu.

Kromě schopnosti dosáhnout erekce však mohou existovat i jiné sexuální problémy. Můžete mít například potíže s orgasmem. Pro muže, kteří mohou mít po operaci prostaty orgasmus, budou mít stále příjemný zážitek. Ale nebudou moci ejakulovat sperma kvůli odstranění prostaty.

ED je po operaci prostaty běžná a v některých případech můžete po nějaké době znovu získat sexuální funkce. To se může pohybovat od několika měsíců do 2 let. Pamatujte také, že ED lze léčit. Díky spolupráci se svým lékařem budete moci najít účinnou léčbu ED.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Recept na zapečený květák

Nejedná se o tradiční květákové placičky, nýbrž o zapečenou gastronomickou pochoutku v košíčkách. Recept Kluci v akci koncipovali na 8 porcí (průměr koláčků cca 10 cm).

Košíčky

Ingredience na těsto na košíčky:

  • 2 ½ dl ovesných vloček,
  • 2 ½ dl ječné mouky,
  • 1 dl vody,
  • 0,5 dl olivového oleje,
  • 1 lžička sušeného oregana,
  • 2 špetky soli.

Postup: Z ingrediencí Kluci v akci zpracují těsto a nechají je půl hodiny odležet. Poté jím plní nízké jednoporcové teflonové formičky, prsty si podle potřeby namáčejí ve vodě. Těsto Kluci v akci propíchají vidličkou a pečou ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut.

Předpečené korpusy Kluci v akci naplní květákovou kari směsí a pečou ještě 15−20 minut.

Květáková kari směs

Ingredience na květákové kari:

  • 4 lžíce olivového oleje,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 jarní cibulka,
  • 250 g květáku,
  • 1 lžíce kari,
  • sůl,
  • hrst petrželky,
  • 2 vejce.

Postup: Kluci v akci na oleji pozvolna osmahnou nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidají cibulku, osmahnou, vmíchají nadrobno nasekaný květák, ochutí kari, osmahnou, osolí. Pokrm Kluci v akci odstaví, nechají zchladnout a do směsi vmíchají nasekanou petrželku a vejce.

Touto květákovou směsí naplní Kluci v akci formičky a dají zapéct.

A aby byl pokrm dokonalý, podávají jej Kluci v akci s listovým salátem s klíčky. Poté doslova zažijete chuťový orgasmus.

Listový salát s klíčky

Ingredience na listový salát s klíčky:

  • 4 hrsti rukoly,
  • ½ ledového salátu,
  • klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa),
  • panenský olivový olej,
  • citronová kůra a šťáva

Postup: Kluci v akci rukolu smíchají s natrhaným listovým salátem, přidají klíčky, trochu citronové kůry, zakápnou olejem a zastříknou citronovou šťávou.

Takto připravený salát podávají Kluci v akci s košíčky s květákovým kari.

Zdroj: Květákové placičky podle Kluci v akci

Účinky masáže prostaty

Masáž prostaty, nebo spíš kontrola jejího tvaru a velikosti, je součástí rektálního vyšetření při diagnostikování karcinomu prostaty a slouží i k získání sekretů prostaty k dalšímu vyšetření v laboratoři. Několik lékařů se v 90. letech 20. století pokoušelo pomocí masáže prostaty a antibiotik léčit chronickou bakteriální prostatitidu a benigní hyperplazii prostaty. Novější výzkumy ukázaly, že masáž prostaty má mít své pevné doplňkové místo při léčbě antibiotiky: zlepšuje prokrvení prostaty a tím i účinnost antibiotik. Léčivý účinek masáže prostaty se projeví především tehdy, když je prováděna opakovaně (tj. 2–3× týdně v akutní fázi, později 1× týdně). Masáž prostaty je v některých zemích přímo doporučována lékaři a je dokonce i hrazena ze zdravotního pojištění. Jedná se však o masáž prostaty, ne o erotickou službu. Samotná ejakulace ani masáž prostaty však nezabrání vzniku rakoviny prostaty.

Nejpřirozenější masáží prostaty je klasický sex. U sexu se muž pohybuje, stahuje a uvolňuje hýžďové svalstvo a vtahuje břicho, a tím prokrvuje celou pánevní oblast. Příznivě působí i hormony, které se při sexu vyplavují do krve, včetně endorfinů, jež uvolňují a navozují pocit euforie a štěstí. Pocity vnitřního uvolnění a relaxace přispívají k uvolnění spasmatického účinku stresového napětí.

Sexuální masáž prostaty je branou k novým, často neznámým a vzrušujícím sexuálním prožitkům. V kombinaci s masáží lingamu (penisu) přináší hluboký a bouřlivý orgasmus. Její stimulace má za těchto podmínek doslova léčivé účinky. Pomáhá předcházet rakovině prostaty, poruchám erekce a obtížím při močení způsobeným zbytněním prostaty. Její pravidelná stimulace je cestou k dlouhodobě kvalitnímu sexuálnímu životu a zdraví. Navíc vede muže k hlubokému fyzickému i psychickému uvolnění a schopnosti rozvíjet prožívání přijímající role.

Zdroj: Masáž prostaty

Prostata

Předstojná žláza (latinsky: prostata) je přídatná pohlavní žláza, jejíž sekret je součástí ejakulátu a zvyšuje životaschopnost spermií. Prostata zdravého muže je velká asi jako vlašský ořech, váží zhruba 20 gramů, a je umístěna pod močovým měchýřem a jako prstenec obkružuje močovou trubici. U samic jsou k prostatě homologními strukturami Skeneho žlázy, mluví se dokonce o ženské prostatě. Je vklíněná do prostoru mezi stydkou kostí a konečníkem – faktu, že se dotýká stěny konečníku a je tak poměrně snadno dostupná, se využívá jak při rektálním vyšetření prostaty, tak při sexu.

Prostata je svalově-žláznatý orgán tvořený 30–50 tuboalveolárními žlázkami, obklopenými hladkou svalovinou a vazivovým stromatem. Vývody žlázek v počtu několik desítek ústí kolem semenného hrbolku (veru montanum) do močové trubice. Sekret žlázek tvoří 15–30 % objemu ejakulátu. Kromě ejakulace je možné získat jejich sekret také expresí per rektum, což má léčebně-diagnostický význam. Na povrchu je prostata krytá vazivovou kapsulou, která je opředená sítí cév a nervů. Žláza vzniká modifikací stěny močové trubice a u mužského plodu se objevuje v 9. týdnu nitroděložního vývoje. Materiálem pro vznik prostaty je močová trubice, Wolffův vývod a okolní mezenchym. Homologní strukturou u žen jsou parauretrální žlázy, které jsou vytvořené u některých žen a jsou příčinou takzvané ženské ejakulace.

U mužů se z anatomického hlediska prostata skládá z pěti laloků: pravého, levého, předního, zadního a středního. V průběhu života tyto laloky srůstají a v dospělosti již zcela splynou. V urologické praxi se proto používá rozdělení prostaty podle McNeala na tři zóny. U starších mužů (i samců dalších savců) se někdy uvnitř vývodů hromadí kalcifikovaný materiál (corpora amylacea). Může ucpávat vývody a stává se také součástí ejakulátu. Stimulace předstojné žlázy je přirovnávána k dráždění G-bodu žen a u některých mužů může zesílit nebo i vyvolat orgasmus a zvýšit tak požitek ze sexu. Existují dva způsoby, jak dráždit prostatu: buď nepřímo, masáží hráze, nebo přímo, přes stěnu konečníku, tedy análním sexem. Dráždění prostaty je zdrojem uspokojení pasivního partnera při homosexuálním pohlavním styku.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Polohy pro nejlepší orgasmus

G-fičení

Partnerka leží na zádech s nohama zvednutýma, dochází k aktivaci vaginálních svalů a partner má snadný přístup ke G bodu, takže je jednodušší cesta k dosažení orgasmu.

Pozice psa

Pro dosažení orgasmu si při této pozici partnerka dráždí klitoris a partner stimuluje bod G zezadu.

Odvrácená poloha

Partner leží na zádech a partnerka obkročmo sedí zády k partnerovi a určuje tempo dle svých prožitků. Dominantní je partner, který je nahoře, tedy u této skupiny poloh je to většinou žena.

Hmoždíř

Poloha přinese více rozkoše, protože muž se do partnerky dokáže ponořit mnohem hlouběji, což přivede k perfektnímu orgasmu oba dva. Udělejte svíčku, tak jako při józe. Nohy nakloňte více k obličeji a pokrčte je. Muž si na vás sedne a bude přirážet jakoby zezadu.

Preclík

Muž si klekne na kolena a partnerka si lehne pod něj na bok. Jednu nohu zvedne tak, aby měla zadeček opřený o jeho vnitřní stranu stehna a nohu měla obtočenou zvenčí kolem jeho boků. Tak bude mít partner lepší šanci do partnerky hlouběji proniknout.

Kámovo kolo

Žena si lehne na bok a dá stehna od sebe do té míry, aby partner mohl protáhnout vlastní nohu. Partneři se do sebe zaklesnou jako dvě vidlice či praky. Oba jsou navíc stále větší částí těla na zemi, takže při dobrém nastavení a vhodné délce penisu jde o pohodlnou pozici, která neunavuje.

Kořeny

Muž si lehne na záda a pokrčí nohy. Žena si na něj sedne tak, že se opírá zády o jeho chodidla a jeho penis si zezadu zavede do vaginy. Pohupujte se lehce zepředu dozadu, aby se do vás partnerův penis lépe dostal. Pozor ale na spodní pozice, penis není tímto směrem příliš ohebný a flexibilní, ať partnerovi nezpůsobíte újmu.

Pikniková poloha

Poloha patří mezi ty nejjednodušší, které zároveň nabízejí nejlepší možnost průniku do partnerky. Provádíte ji na jednolité podložce nebo partnerka leží na kraji postele a vy do ní pronikáte z kleku. Kdekoli si může žena pohodlně lehnout a je kolem ní trocha místa, lze toto provést. Poloha je ideální pro milování na dece ve volném prostoru, kde vás nic a nikdo neruší. Pod vámi krásná zem a nad vámi čisté nebe, to jsou pro společné intimní chvilky ideální podmínky.

Poloha geometrie

Poloha vychází z tradičních otočných poloh Kámasútry a není třeba se jí vyhýbat nebo se jí jakkoli obávat. Partnerka lehce roztáhne nohy a může volnýma rukama udržovat stabilitu partnerova těla. Ten si na ni lehne a natočí svoje tělo do úhlu, který bude oběma vyhovovat. Rozhodně nezůstávejte v jednom stylu natočení, ale průběžně hledejte to, co vám bude vyhovovat. Zkuste partnerku vzrušovat jen otáčením svého těla, bez samotného přirážení. Zkuste kromě otáčení v plném kruhu také jinak pracovat s vlastním tělem. Současně s tím si můžete vzájemně masírovat části těla nebo se jinak laskat. Na rozdíl od jiných poloh totiž v této poloze nejste odsouzeni ke statickému postoji.

Vždy mějte na paměti, že milování je o lásce, citu, porozumění a touze navzájem si vyjít vstříc.

Zdroj: Sexuální polohy

Masturbační techniky pro muže

Při onanii u mužů dochází ke ztopoření pohlavního údu, tedy naplnění topořivých tělísek penisu krví. Muž má trvalou představu o tom, jak je na tom s navozením erekce. Ejakulace mu dá hodně informací o vzhledu ejakulátu, jeho barvě, vzhledu i vůni. Počet ejakulačních stahů a prožitek při orgasmu také hodně vypovídá o jeho sexuálních dispozicích. Prostě mnoho z toho, co by při souloži nemohl sledovat, si může v klidu ověřit nebo prozkoumat.

Tipy:

  • Vezměte si igelitový pytlík a „vymažte“ ho lubrikačním gelem. Poté dovnitř zasuňte ztopořený penis a masturbujte, jak jste zvyklí. Výhodou je, že pak nemusíte nic uklízet.
  • Namažte si dlaň ruky (kterou obvykle používáte k masturbaci) lubrikačním gelem a spojte palec s ostatními prsty tak, aby se vytvořila „roura“. Položte si ruku na břicho palcem směřujícím k pupíku a do otvoru v ruce strčte penis. Místo toho, abyste pumpovali rukou, přirážejte pánví proti ruce.
  • Tato technika je určena hlavně pro ty, kteří mají citlivý penis. Nechte si oblečené spodní prádlo a vzrušte se. Jakmile dosáhnete plné erekce, začněte svému malému kamarádovi dávat jakési pohlavky. I když trvá déle, než muž takto dosáhne vyvrcholení, výsledek pak stojí za to.
  • Až budete příště masturbovat a nebude se vám dařit dosáhnout vrcholu, zkuste si druhou rukou obejmout varlata, jemně je stisknout a zatáhnout dolů (nebo i drsněji, pokud tyhle věci máte rádi). Potom budete více cítit, jak vám semeno putuje tělem ven.
  • Namažte si dlaň lubrikantem a místo toho, abyste zuřivě „masírovali“ celé tělo penisu, jemně dlaní přejíždějte po hlavě penisu až k vyvrcholení.
  • Namažte si obě ruce lubrikantem. Jednou rukou obejměte penis u kořene a druhou těsně pod žaludem. Střídavě pak „jezděte“ pravou a levou rukou po penisu nahoru a dolů až do té doby, než dosáhnete vrcholu (vždy se hýbe jen jedna ruka).
  • Při této technice masturbujete jako obvykle, ale jakmile ucítíte, že se blížíte k vrcholu, strčte druhou ruku (kterou nepoužíváte) do nádoby s ledem a pokračujte v masturbaci. Nevěřili byste, jak může kombinace chladu v jedné ruce a tepla v druhé pocit vyvrcholení umocnit.
  • Lehněte si na záda a chytněte penis úchopem „backhand“. Převalte se přes bok, zapřete ruku o postel a jezděte penisem dovnitř a ven. Velmi to připomíná pohyby při souloži. Je to velmi odlišný pocit masturbovat pohyby penisu než jen rukou. Je také příjemné vložit dolů i druhou ruku a cítit pohyby šourku vpřed a vzad, jako když zajíždíš a vyjíždíš z vagíny.
  • Za použití lubrikantu třete špičkou žaludu o dlaň druhé ruky. Výsledný orgasmus bude velmi silný.
  • Udělejte kroužek kolem kořene penisu svým dobře namazaným palcem a ukazováčkem a klouzejte vzhůru po údu. Když dosáhnete žaludu, udělejte kroužek okolo kořene penisu namazanou druhou rukou a jeďte opět nahoru. Střídejte proces, vždy když dosáhnete špičky penisu. Princip spočívá v pohybu vzhůru, aniž byste jeli dolů. Můžete použít pouze palec a ukazováček, nebo přidat ostatní prsty, když jedete od kořene.
  • Poté co dosáhnete erekce, naneste trochu dětského oleje či lubrikantu na žalud, úd a šourek (nešetřete). Naneste trochu lubrikantu na ruku, kterou používáte, zvláště mezi prostředníček a prsteníček. Rozdělte své prsty na dva a dva, abyste udělal „Spockův pozdrav“ ze Star Treku. Přejíždějte rukou nahoru a dolů po natřeném penisu mezi svými prsty, pěkně pomalu a současně masírujte šourek a varlata. Měňte rychlost a tlak ruky a uděláte se jako nikdo před tím.
  • Odložte si kalhoty, ale nechte si spodní prádlo. Dosáhněte ztopoření a začněte hníst vybouleninu na prádle prsty, nebo čím chcete. Buďte trpěliví, chvíli to trvá, ale výsledný orgasmus stojí za to.
  • Nalubrikujte dobře ruku a jezděte pěstí vzhůru po penisu klasickým způsobem. Když dosáhnete žaludu, přetočte ruku do úchopu „backhand“ za stálého kontaktu se žaludem a začněte sjíždět dolů „backhandem“ a takhle to opakujte. Pro lepší výsledek zkoušejte různé rychlosti.
  • Lehněte si na postel, uchopte svůj úd pevně jednou rukou a použijte palec k přejíždění po žaludu, dělejte kruhy kolem ústí močové trubice. Nepohybujte rukou, jen palcem. Soustřeďte se na dýchání a na udržení těla v absolutním klidu. Udržujte rovnoměrnou rychlost a odolávejte nutkání začít masturbovat celou rukou či zrychlovat palcem. Pokud vypudíte nějakou preejakulační tekutinu, rozetřete ji po žaludu, udržujíce stálou rychlost a rytmus. Můžete si čas od času úchop údu ozvláštnit a zapojit další prst či prsty a pomoci palci ve tření či stiskání žaludu, jen pozor abyste nezrychlovali. Poté se zase vraťte k pevnému statickému úchopu údu. Pokud zvětšíte tlak, zpomalte rychlost. Můžete také přejít od kroužení k pohybu vpřed a vzad. Případně palec může brnkat na žalud jako na strunu kytary. Pokušení zrychlovat či masírovat celý úd bude obrovské, ale pokud udržíte pomalý, pravidelný rytmus, budete odměněni dlouhotrvající intenzivní extází, jak budete balancovat na hraně ejakulace. Když konečně dosáhnete vyvrcholení, bude dlouhé a silné a zanechá vás totálně vyčerpané s brněním po celém těle.

Slangové výrazy

Anča dlaňovka, pindit honďoura, honitbrka, honit, pumpovat, vymačkávat rohlíka (až vyteče olej), leštit bambus, dráždit kobru.

Zdroj: Kdo si hraje, nezlobí

Masturbační techniky pro ženy

Při sexuálním vzrušení dochází k napětí svalů pánevního dna. To znamená, že při masturbaci, podobně jako při sexu, se tyto svaly prokrvují a posilují. U žen je to taková nejpříjemnější cesta, jak v pozdějším věku zabránit nepříjemné inkontinenci, nebo ji alespoň omezit.

Orgasmu můžete dosáhnout stimulací klitorisu nebo vaginálně. Vaginální orgasmy jsou u žen často výjimečnou situací a je jednodušší se zaměřit na stimulaci klitorisu. Lehněte si nahá na postel do pohodlné polohy. Vytvořte si příjemnou atmosféru, uvolněte se. Zkrátka udělejte vše proto, abyste byla správně naladěná na hrátky se svým tělem. Přichystejte si lubrikační gel, který vám celou masturbaci usnadní a nezřídka výrazně napomůže k orgasmu. Lubrikační gel použijte proto, aby byla pochva a celé její okolí dostatečně zvlhčené. Hrajte si se sebou sama, udržujte klitoris stále vlhký, aby vás jeho stimulace nebolela nebo nebyla nepříjemná. Zavřete oči a hlaďte se po celém těle. Můžete si představovat cokoliv, co vás bude vzrušovat. Přejíždějte po ňadrech, poté dolů až ke stehnům a můžete se jemně dotýkat stehen. Poté si začněte hladit klín a prsty prozkoumávat celou intimní oblast. Délka masturbace se u každé ženy různí. Některá žena je tak vzrušená, že jí bude celá doba sebeuspokojování trvat 2 minuty, u jiné může délka stimulace překročit až 30 minut, nebo i více.

Tipy:

  • Uchopte ukrytý klitoris mezi palec a ukazováček. Můžete začít s pomalým jemným válením mezi prsty. Postupně přidáváte na rychlosti a tlaku tak, aby pocity se vzrůstajícím vzrušením byly co nejpříjemnější.
  • Vezměte ukazováček a prostředníček a umístěte je přes vrchol vašeho klitorisu. Pak začnete pohybovat prsty po klitorisu přibližně v kruhové nebo oválné dráze. Můžete snadno měnit rychlost a tlak. Abyste docílily správného a příjemného účinku této masáže, doporučujeme prsty a poštěváček zvlhčit olejíčkem anebo lubrikačním gelem.
  • Levou rukou roztáhněte malé stydké pysky tak, aby se klitoris co nejvíce odkryl a vystoupil. Pak ukazováčkem pravé ruky začněte lehce poklepávat na poštěváček. To vyústí ve velmi lahodný pocit, který vzrůstá až do bodu, kdy nelze blížící se orgasmus zastavit.
  • Prsty jedné ruky stimulujte klitoris tak, jak to máte nejraději. Prsty druhé ruky nasměrujte na poševní vchod a podle potřeby zaveďte dva nebo tři do vagíny. V podstatě se dá tato kombinace doporučit pro stimulaci ve dvojici, kdy vy se věnujete masáži klitorisu, a váš partner prsty vstupuje do vagíny. Různými kombinacemi můžete dosáhnout závratných orgasmů.
  • Použijte své kalhotky tak, že je zatáhnete do vaší štěrbiny, jak vpředu, tak vzadu, a pak je vpředu správně umístíte přes klitorální oblast, aby to nebylo bolestivé. Můžete se procházet nebo si lehnout a posunovat s kalhotkami dopředu a zpět.
  • Jestliže máte doma masážní sprchu, je to ideální nástroj pro vodní masturbaci, protože většinou umožňuje přesné nastavení proudu vody, pulsování víření a tak dále. S tímto nástrojem můžete hodně experimentovat a sami uvidíte, jaké kombinace jsou pro vás nejpříjemnější. Nastavujte si různý tlak a teplotu vody. Vyzkoušejte také studenou vodu a uvidíte, že vám může přinášet jiné a zajímavé pocity vzrušení, než když používáte teplou vodu.
  • Při masturbaci se nemusíte soustředit jen na jedno místo. Uvolněte si ruce použitím dilda, svorek na bradavky, vaše hlavní erotogenní zóny budou „obslouženy“ a vy se budete moci soustředit na svoje nejoblíbenější.
  • K hlazení klitorisu používejte předměty z rozdílných materiálů: kožešinu, peříčka, oleje, kůži, latex, něco drsnějšího, pokud to máte ráda. Vnímejte reakce svého těla. Vzdychejte, kdykoliv na vás přijde vlna vzrušení.
  • Klitoris můžete převalovat mezi stydkými pysky. Stačí chytit hrbolek mezi palec a ukazováček a pak už ho jen pomalu převalovat ze strany na stranu. Tuto techniku je vhodné kombinovat s masírováním a hlazením pochvy celou dlaní.

Slangové výrazy

Udělat si to sama, klikat na myšku, dávat párky do pece (podle počtu prstů), zvonit na zvonek (klitoris) a (při dvou prstech) padat a vylejzat z jámy, (při jednom prstu) jen jednou nohou.

Zdroj: Kdo si hraje, nezlobí

JANINKA-HANINKA

„Tys to udělal... do mě?“ zeptala se ještě trochu udýchaně.
„Je tu snad... ještě... někdo jinej?“ zeptal jsem se ještě udýchaněji.
„Já jenom, že mám právě dost blbý období,“ usmála se spíše pro sebe. Usmála!
„To máme tedy oba blbý období, Janinko,“ konstatoval jsem upřímně a horečně přemýšlel, zda si přeju, aby se právě tahle zručná kadeřnice stala matkou mého dalšího dítěte. No nepře-ju, a nic proti zručným kadeřnicím, které ještě ke všemu vypadají hodně dobře. Problém zpravidla nastává, až když se rozpovídají.
Jsem nezodpovědný. Proč s ní lezu do postele, když celkem otevřeně deklarovala, že by se stala ráda matkou dítěte, kterého se nechci stát otcem? Možná proto, že se při souložení ne-mluví. Nebo jen docela stručně.
A proč seznámeníchtivé pětatřicátnice, které nevypadají nic moc, všechny děti mají a další děti už spíše či plně nechtějí, a ty, které vypadají dobře, děti nemají a jsou ochotny se s blížící se čtyřicítkou nechat oplodnit i od orangutana, pokud by jim někdo zaručil, že dítě nebude mít fazonu zcela po tatínkovi. Nemělo by to být zcela naopak? Že by ty hezké děti měly a ty ostatní neměly?
Jenže ty ostatní si ty děti prostě s někým zařídí bez velkých licitací, protože těch oplodňovacích příležitostí zas tolik nemají, zatímco ty hezké tak dlouho přebírají, koho tím šťastným otcem vlastně učiní, až přeberou, a už jim houká vlak a zvoní hrana a už se jen fofrem hledá táta, nebo alespoň ten oplodňovač.
Tato pětatřicítka se mi však vyrvala z misionářské polohy, jako by mi četla myšlenky (popřípadě zjistila, že si skutečně vystřihla orgasmus s orangutanem), a začala se hbitě oblékat. Na vteřinu mne napadlo, zda si nepřišla skutečně jen pro tu plus minus dvěstěmilionovou partičku spermií, která v ní teď možná svádí nemilosrdný souboj o jediné vajíčko. Souboj na život a na smrt.

Měla hezké prádlo. Černou, poloprůhlednou podprsenku bez molitanových šidítek a miniaturní tanga. Asi jí na mně záleželo. Nebo na tom, aby se mi líbila. Nebo na tom, abych ji oplodnil a ona konečně mohla trajdat s kočárkem. A proč si ženy vlastně oblékají tak svůdné (a zcela nepraktické) spodní prádlo, když měřítkem úspěchu je vlastně jen a pouze to, jak rychle z něj budou vysvlečeny?
Tvářila se, jako kdyby jí uletělo hned pět rojů včel. A jak bych se měl tvářit já, když mi holka ani neřekne, abych si dával bacha? Kdyby holka, velká ženská!
Ta ženská se štíhlou holčičí postavou a půvabnou pihou na zadečku si však neskutečně naštvaně navlékala punčocháče, dokonce takovým způsobem, až v nich výstražně zapraskala statická elektřina.
„Janinko, stalo se něco kromě toho, žes právě otěhotněla?“ vsadil jsem na černý humor. „Já nejsem Jana, ale Hana!“ téměř vykřikla a otočila se zády.
„A já Lojza, Honzu jsem jenom předstíral!“ snažil jsem se hasit nehasitelné. Nebo alespoň nějak udupat největší plameny.
„Jsem nána hloupá, mohla jsem si myslet, že ti jde jenom o sex! Kolik takových ještě máš?“ Možná nebude tak hloupá, napadlo mne. A snažil jsem se počítat, i když jsem věděl, že číslovkou neodpovím. Nejlepší obrana je útok a nejlepší odpověď je otázka.
„Ty mě nemáš na sex?“
„Ne! Honzo, já jsem myslela, že jsem potkala konečně pořádnýho chlapa.“
„A já jsem nepořádnej...“
„Ve jménech máš tedy bordel dost velkej! Rozumíš?! Já jsem nebyla zvyklá, aby mi chlap otevřel dveře, pomohl mi z kabátu, s tebou se tak hezky povídá...“
„Hani, napsali jsme si dva e-maily a známe se jeden večer...“
„Mně to stačilo, já taky s každym chlapem hned napoprvý do postele nevlezu!“
A je to tady. Teď bude třeba hladit a konejšit. Čím více se bude hladit a konejšit, tím to bude pak všechno horší. Ach jo.
Prostě to není ono, přestože bych si tak přál, aby to ono bylo. Je to jen na jednu větu kamarádovi Jirkovi, který se jal tvrdě dohlížet na to, abych s podobnými Janinkami a Haninkami nezdegeneroval a našel si ženu, tedy ŽENU druhé poloviny svého života.
Tohle oblékající se a mírně pofňukávající hezounké stvoření je, bohužel pro mne i pro něj, jen na jeden krátký bodík do výroční zprávy, a kdoví jestli.
Směs lítosti i sebelítosti mne, a to nikoli poprvé, dovedla k další nesmyslné větě.
„Pojď ke mně,“ natáhl jsem ruku. A sledoval, jak se po jisté chvíli váhání to stvoření ke mně otáčí, přibližuje a pokládá si hlavičku na mé rameno...
Proč nejsem alespoň z těch chlapů, kteří si při podobných příležitostech udělají prostě jen s chutí zářez na pažbě. Byl to v principu hezkej večer. Má-li chlap na ženskou chuť, nenudí se s ní. Nějak si tu povinnou konverzaci při večeři a víně odbývá tak mimochodem a představuje si už úplně jiné věci. I když jej dotyčná nikterak myšlenkově neoslní, ba i v případech, kdy žvatlá úplné nesmysly, je tento chemicky již řízený chlap ochotný ty nesmysly považovat za hezké nesmysly a to žvatlání za roztomilé žvatlání.
Post koitum omne animal triste. Tomu jsem dříve nikdy nerozuměl. Celý můj dospělý život tvořilo několik dlouholetých vztahů s ženami, které za to, každá svým způsobem, stály. Nechápal jsem to latinské přísloví, nechápal jsem, jak někomu může být po milování smutno. S někým, koho mám rád a s kým si mám co říct, přece nikdy nemůže být po milování smutno a prázdno. Při nesplnění této podmínky ale smutno a prázdno být může. Se ženou, která se mi „jenom“ líbí a která mi v rámci uspěchané doby neposkytne čas ani k tomu, abych se do ní zamiloval, ani k tomu, abych zjistil, že ji nechci, a prostě se mnou do té postele vleze hned první večer.
Je to má chyba, když plyn, brzdu i řadicí páku v těchto případech ovládá žena? Muž je od toho, aby dobýval. Nečiní-li tak, je směšný. Měl bych čekat, až si budu skutečně jist, že je to ta pravá? Do té doby nic? Nebo bych to měl brát hlava nehlava a vůbec o tom nepřemýšlet? Jsem něco mezi tím. Ne že bych to bral hlava nehlava, ale příliš velkou sebekázeň taky nemám. A pak o tom ještě přemýšlím...


Autor: Jan Zlatohlávek, ukázka z knížky Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu
Knížku žádejte ve vašem oblíbeném knihkupectví anebo v Knižním klubu



Zdroj: Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP