Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OSOBNÍ ŽIVOT

OBSAH

Kazuistika dítěte

Osnova kazuistiky u dítěte

  • 1. Úvod
  • 2. Uvedení případu
  • 3. Anamnéza
  • 3.1 Rodinná anamnéza
  • 3.2 Osobní anamnéza dítěte
  • 4. Problémy (zvláštnosti) dítěte
  • 5. Návrh případné intervence
  • 6. Prognostická úvaha

Vzory

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s poruchou chování.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte předškolního věku.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte v MŠ.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s autismem.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s ADHD.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s mentální retardací.

Zde můžete vidět kazuistiku dítěte s DMO.

Zdroj: Kazuistika pacienta

Diskuze

V diskuzi VAROAZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katoš.

Velmi účinný přípravek je thymovar. Mám s ním osobní zkušenost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

S thymovarem jsem taky maximálně spokojen.

Zdroj: diskuze Varoaza

Rychlý rádce při potížích na cestách:

Obtíže Přípravek
Nevolnost a zvracení během cesty Kinedryl, Travel gum 20
Bolest hlavy, zubů, trauma, menstruační bolesti Valetol
Žlučová a ledvinová kolika Algifeln, Spasmoveralgin
Horečka - dospělí Acylpyrin, Acylpyrin eff (šumivý)
Horečka - děti Coldrex Junior
Nachlazení a chřipka Acylpyrin + C
Bolest v krku Neoangin, Florsalmin ke kloktání
Bolest zad Veral gel
Dezinfekce Betadine, Peroxid vodíku, 3 %
Popáleniny Panthenol, calcium pantotenát
Pálení žáhy, překyselený žaludek Rennie, Helicid, jedlá soda
Kožní alergie, štípnutí hmyzem Fenistil gel
Alergie Claritine, Zirtec
Průjem Smecta, Carbofit, Loperon, Endiaron
Zácpa Aloe vera šťáva, Regulax
Ucpaný nos Nasivin, Mar - mořská sůl
Oči zánět Opthalmo-septonex
Oči cizí těleso Opthal
Kašel Helixir

Zdroj: Focus Agency

Zdroj: Osobní lékárnička na cesty

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Život je pohyb

Každý z nás musí pochopit jednu pravdu: Pokud vedeme aktivní život, nejenže chráníme svoje zdraví, ale současně se můžeme zbavit mnoha nemocí. Co nám obecně především překáží v pohybu, je naše obyčejná lenost! Zkuste proto změnit své stereotypní myšlení. Naučte se, že pohyb je strava pro vaše svaly, orgány a mozek. Strava, bez které váš organismus slábne, je nemocný, stárne. Soustřeďte se na fyzické aktivity, jako je uzdravující chůze, běh, chůze na boso!

Zdroj: Jak žít dlouze a zdravě

Diskuze

V diskuzi TYPY PŘÍZNAKŮ ROZTROUŠENÉ SKLERÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, já mám podobné bolesti kloubů a svalů, šlach už dva měsíce. Naprosto mne to vyřadilo z jakýchkoli fyzických činností. Bolesti nastali v den zavedení léku Gilenya.
Mé bolesti prý nesouvisí s nasazením léku. Všechny krevní testi v relativním pořádku. Nezaznamenána žádná infekce z krve. Mám pocit, že nikdo z lékařů neví co s tím a tak si mne přehazují jak horkou bramboru. Bez úspěchu odstraněni mých bolestí nebo jejich zmírnění. Prý mám jen vydržet. Ale jak dlouho se dá žít s tak krutými bolestmi a přitom vést běžný život ( domácnost, děti, osobní život, práce atd).
Je to zoufalý a hnusný.
H.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila fischer.

RS u mě diagnostikovali v roce 2000.Užívala jsem Interferon,po pěti letech jsem přešla na Thysabri.V lednu 2015 mi byla nabídnuta Gilenya.Nezačala jsem ji užívat a rok jsem bez léků na RS.Problém byl v tom,že už jsem brala celkem 30 léků denně a nemohla jsem už dál.Rozhodně nejsem zdravotně horší,než předtím.Nemám křeče,které jsem měla předtím,bolesti také ne.Špatně chodím,pouze s chodítkem nebo na vozíku,ale to jsem měla i před rokem 2015.Chci se znovu postavit na nohy a uvažuji o Gilenyii,zda mi může pomoct.Ale když čtu vedlejší příznaky,mám strach.

Zdroj: diskuze Typy příznaků roztroušené sklerózy

Kdy navštívit očního lékaře?

Zhoršení vašeho zraku by mělo být zkontrolováno očním specialistou. Vyhledejte odbornou pomoc, když:

  • se vám barvy zdají vybledlé;
  • obtížně posuzujete hloubku;
  • máte problém napsat rovnou čáru;
  • špatně se vám čte;
  • hůř vidíte znamení za jízdy.

Ale je důležité nečekat, až se tyto příznaky objeví a s narůstajícím věkem ještě prohloubí. Některým očním vadám sice nelze zabránit, zhoršeným viděním si však svůj život znepříjemňovat nemusíte – stačí navštívit jednou za dva roky svého očního lékaře.

Zdroj: Život s vadami zraku

Diskuze

V diskuzi DEKONTAMINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kral.

No, z osobní zkušenosti musím říct, že nejlépe pomůže dekontaminační sprej.. www.tegus.cz/dekonta…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dekontaminace

Zdravotní účinky meditace

Meditace má dvě důležité výhody: jednak zabraňuje stresu dostat se do organismu a jednak dokáže uvolnit nahromaděné napětí, které již v organismu je. Obě výhody působí současně – jedna dodává svěžest, druhá radost.

I člověk s méně dobrou fyzickou formou dokáže meditovat. Jelikož se meditace zabývá dýcháním, měly by být nosní cesty čisté a otevřené, aby dech mohl volně proudit. Doporučovanou metodou k uvolnění dýchacích cest je, že se trocha vody v dlani natáhne krátce do nosu a silně se vyfoukne. Dýchání je náš nejvěrnější přítel, který nás doprovází od narození až do smrti. Výhodou je, že dýchání je stále přítomné a k meditaci není třeba žádných předmětů, zvláštních prostor nebo speciálních příprav. Můžete meditovat kdykoliv a kdekoliv, třeba v metru nebo při čekání ve frontě.

Tradiční držení těla při meditaci se nazývá „lotos“. Jde o sed se zkříženýma nohama, pravé chodidlo leží na levém stehně a levé chodidlo na pravém stehně. Pro většinu obyvatel západního světa je tato metoda sedění obtížná a bolestná. Přijatelnější variantou je pak „pololotos“, kdy jen jedno chodidlo leží na opačném stehně, nebo jde o normální sed se zkříženýma nohama. Výhodou sezení v „lotosu“ je velká stabilita a přirozené rovné držení těla bez zbytečné námahy. Nejdůležitější je sedět během celé meditace klidně a s rovnými zády. Pokud někomu výše uvedené způsoby sezení nejsou přijatelné nebo mu způsobují bolest, může použít židli s rovným opěradlem.

Fyzikální výhody meditace: Snižuje vysoký krevní tlak i hladinu krevního laktátu, snižuje úzkost a jakékoliv napětí spojené s bolestí, například bolest hlavy, vředů, svalů a kloubů, léčí nespavost, zvyšuje produkci serotoninu, který zlepšuje náladu a chování, zlepšuje imunitní systém, zvyšuje hladinu energie na základě vnitřního zdroje energie.

Duševní výhody meditace: Snižuje se úzkost, zlepšuje se emocionální stabilita, zvyšuje se tvořivost a pocit štěstí, vyvíjí se intuice, získává se jasnost a klid, zaostřuje se mysl v důsledku relaxace, odbourává se hněv, napětí a frustrace, rozšiřuje se vědomí, což vede k pokroku a dokonalosti i k pocitu štěstí.

Další výhody meditace: Poskytuje emocionální stálost a harmonii – čistí a vyživuje vás zevnitř a zklidňuje vás, když máte pocit ohrožení a nestability. Meditace přináší harmonii ve stvoření – když budete meditovat, jste v prostoru rozlehlosti, klidu a radosti, a to je to, co přináší harmonii do vytvoření planety. Rozvíjí vaše vědomí – když se díky pravidelné meditaci vaše vědomí vyvíjí a rozšiřuje, nepokoje ve vašem životě se stávají zanedbatelnými. Vztek a zklamání se stávají prchavými pocity, které se objevují na okamžik a pak zmizí. Začnete žít „současným okamžikem“, oprostíte se od minulosti. Osobní transformace – meditace může přinést osobní transformaci.

Chcete-li zažít výhody meditace, je nutné pravidelné cvičení, postačí jen několik minut denně k tomu, aby se meditace stala trvalou součástí vašeho dne! Meditace je jako rostlinka – když se o ni budete starat s láskou, odvděčí se vám krásnými květy. Je třeba pěstovat alespoň jednoduché meditační techniky. Ponořte se hluboko do sebe a obohaťte svůj život.

Zdroj: Meditace

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA-DARUJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slunicko66@seznam.cz.

Daruji tibetskou houbičku,
osobní předání Praha nebo Jičín, stačí mi napsat email. Sluníčko

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriela Adlová.

Dobrý den,

měla bych zájem o Tibetskou houbu, jestli jí ještě nabízíte. Jsem z Prahy.
Děkuji
Adlová

Zdroj: diskuze Tibetská houba-DARUJI

Kdy užívat astaxantin?

Astaxanthin je barvivo rozpustné v tucích, to znamená, že pro jeho plné vstřebání je nutná přítomnost určitého množství žlučových kyselin. Žlučové kyseliny se podílejí na trávení tuků. Žlučové kyseliny se tvoří pouze tehdy, když je v tenkém střevě přítomna potrava. To je důvod, proč musíme nejprve sníst naše obvyklé jídlo a umožnit organismu vytvořit žlučové kyseliny a až potom užít astaxantin, který se takto může správně absorbovat. Astaxantin se tedy užívá výhradně několik minut po jídle! Astaxantin můžeme užívat nepřetržitě po celý život. Nebyly zaznamenány žádné nebezpečné vedlejší účinky v souvislosti s dlouhodobým užíváním astaxantinu.

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Diskuze

V diskuzi TIBETSKA HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Nabízím tibetskou houbu. Možno poslat za 100Kč + poštovné nebo osobní odběr ve Frýdku- Místku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvasnička Pavel.

Do Frydku přijedu,

Zdroj: diskuze Tibetska houba


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP