Téma: 

ovoce

Léčivé účinky citronu

Dávkování

Citron je ovoce, které zná každý a nikdo nepochybuje o jeho nejrůznějších pozitivních vlastnostech. Citron je díky své chuti nepostradatelný v kuchyni a obsahuje mnoho vitamínů a látek důležitých pro naše zdraví. Využívá se také v kosmetice a v domácnosti. Citrony, především pak jejich šťáva, se celosvětově nejvíce používají v kuchyni při přípravě jídel a nápojů, ale také k jejich zdobení. Jejich kulinářským využitím je známá především Itálie, Španělsko a Mexiko. Citronová šťáva zlepšuje chuť, vůni i stravitelnost všech odrůd listové zeleniny, rýže a luštěnin. Citronová šťáva se rovněž používá při výrobě různých léků a doplňků stravy. V kosmetice se využívá především jejích čisticích účinků. Citrony jako plod se vzhledem ke své kyselosti syrové v podstatě nekonzumují.

Příprava citronu před použitím: Nejjednodušší je důkladně studenou vodou omytý citron nakrájet na plátky, pak z koleček odříznout slupku a vyříznout prostřední dřevnatou část. Druhým způsobem je odkrojit oba konce, okrájet slupku a pak nakrájet dužninu. Šťávu z citronu snadněji vymačkáme, když ho pod dlaní poválíme na rovné ploše. Víc šťávy získáme, pokud citron dáme na několik, maximálně však 10 vteřin do mikrovlnné trouby. Pokud citronové šťávy potřebujeme jen několik kapek, zapíchneme do plodu dřevěné párátko a otvorem šťávu vymačkáme. K uchování citronu pro další použití pak stačí píchnout párátko zpět do stejného otvoru, citron zabalit do mikroténové fólie nebo igelitového sáčku a uložit do chladničky. Pokud potřebujeme tenký plátek kůry, odkrojíme ho ostrým tenkým nožem nebo speciální škrabkou. Když chceme použít z citronu samostatně šťávu a kůru, pak nejdříve oškrábeme nebo okrájíme kůru a pak vymačkáme šťávu.

Zdroj: Léčivé účinky citronu
Zveřejněno dne: 1.11.2015

Diskuze: warfarin a co nejíst při jeho užívání

Co banány? A normální rohlíky z pekárny a chleba nejíst? A z ovoce nektarinky, švestky, meruňky, melouny? Nemám zkušenosti, dík

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání
Odesláno dne: 27.8.2016 uživatelem dana janelová

Vodní meloun

Je vodní meloun ovoce nebo zelenina?

Vodní meloun je druh plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých, někdy se považuje také za ovoce. Z botanického hlediska je meloun bobule. Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, jež mají různou barvu i tvar.

Zdroj: Vodní meloun
Zveřejněno dne: 1.3.2016

Diskuze: žlutá stolice

Dobrý den už 3,dny mám ž žlutý průjem křeče v břiše, mám hypertext druhého stupně, málo železa v těle, stříbrnou žlázu, astma,alergie na ovoce cirkusové,seno,prach,peří, srst zvířat můžete mě poradit příčinu prujmu děkuji za odpovědi

Zdroj: diskuze Žlutá stolice
Odesláno dne: 18.1.2015 uživatelem petra

Potraviny pro zdravé vlasy a kůži

Ovoce a zelenina

Stárnoucí pleť by měla být doslova „naložena“ v takových potravinách, jako je barevné ovoce a zelenina, neboť obsahují velké množství antioxidačního vitamínu C, který a zabraňuje předčasnému stárnutí. Vitamín C je také nezbytný pro výrobu kolagenu a udržuje pokožku vláčnou. Doporučují se zejména bobuloviny, červená paprika, brokolice, pomeranče apod.

Zdroj: Potraviny pro zdravé vlasy a kůži
Zveřejněno dne: 28.11.2012

Diskuze: Re: úžeh vyrážka

Příčiny projevů na kůži jsou vždy těžko identifikovatelné. To, co popisujete může být solární ekzém, ale i akutní reakce na nějaký alergen třeba z vody při koupání nebo i z nějakého ovoce. Důležité je, že vyrážka zmizela. Dobré je pak místo s výsevem nevystavovat slunci po dobu dvou týdnů od zahojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Úžeh vyrážka
Odesláno dne: 19.8.2013 uživatelem Cempírek

Zdravý jídelníček podle Mačingové

Kvalitní potraviny

Při používání semaforu vybírejte jen z nejzdravějších druhů potravin. Přemýšlejte, které jídlo z vnějšího červeného kruhu často jíte. Zkuste jiné druhy potravin ze zelené a oranžové barvy, které můžete použít jako náhradu. Například místo hamburgeru s mletým opečeným masem zkuste sendvič s krůtí šunkou nebo s tuňákem. Sádlo a máslo při vaření nahraďte olivovým nebo slunečnicovým olejem. S použitím semaforového systému se snažte jíst vyváženou stravu. Pro každé jídlo volte některé potraviny ze skupiny pečiva a obilovin, dále ze skupiny zeleniny, mléčných výrobků nebo masa. Přidejte hodně zeleniny a nějaké ovoce. Při vaření používejte co nejméně tuku.

Zdroj: Zdravý jídelníček podle Mačingové
Zveřejněno dne: 1.2.2014

Diskuze: Re: svědění v uších

podle TCM tradiční čínské medicíny jsou uši spojené s ledvinami . muže to být dna revmatizmus artróza osteoporóza a další podobne nemoci spojene vše s jatrama viz fleky na obličeji jako notorik červený nos a podobne fleky na těle hnědého tipu , derma nigrensis..cukrovka . přejídaní malo enzimuu a malo pohybu takže jsem si vše protrpěl a ted si davam pozor ...jím čerstve ovoce nalačno ráno piju džusi z čerstvého ovoce a pak už je to jedno co si date k obědu protože tělo už ma to svoje co potřebuje to hlavní enzim vytamím vlákninu a, no a pak stačí v zaměstnání se vic hejbat a at dělate co dělate když zametate vytírate umejvate spalujete a nemusíte ani běhat a když ten pohyb mate v práci mate to ještě zaplacený ., pááá

Zdroj: diskuze Svědění v uších
Odesláno dne: 5.2.2014 uživatelem miroslav

Zácpa u dětí

Zácpa u ročního dítěte

Výše uvedené platí i u těchto dětí. Zde však může být i příčinou větší konzumace čokolády. Vždy je tedy nutná úprava jídelníčku. Je vhodné podávat laktulózu, a to dlouhodobě, protože se ze střeva nevstřebává. I takto malému dítěti je možné nabízet celozrnné pečivo. Strava dítěte by měla být vyvážená a pestrá, proto se doporučuje přílohy střídat, důležité je především ovoce a zelenina.

Co pomáhá: Ve fázi tlačení můžete zkusit vzít teploměr s ohebným koncem a pomoci stolici na okraji ven, ale jen když je už okem viditelná.

Babské rady: Můžete vstříknout kapátkem do konečníku trochu oleje. Lžičku kokosového oleje smíchat s medem a přidat na celozrnné pečivo s máslem

Čípky na zácpu: Dobré jsou čípky z lékárny na změkčení stolice.

Zdroj: Zácpa u dětí
Zveřejněno dne: 22.11.2016

Diskuze: Re: opary na jazyku

Aneto, zřejmě máš na jazyku aftózní vředy, které jsou velmi bolestivé. Je potřeba jíst řídkou stravu zejména vývary a kaše. Někdy to způsobí například rajčata nebo exotické ovoce, takže to teď vyřadit. Zahojení bývá max do 10 dnů. Pomůže natírání vředů roztokem Herbadent a klokaní stopanginu. Proti bolesti a otoku pomůže kostka ledu přiložená na bolavé místo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opary na jazyku
Odesláno dne: 21.4.2014 uživatelem Cempírek

Kiwi na akné

Co je to kiwi

Malé, nenápadné ovoce, které na první pohled nevypadá příliš přívětivě, skrývá pod slupkou látky, které dovedou obohatit náš jídelníček o potřebné živiny. Toto exotické ovoce mající svůj původ v Číně bylo následně pěstitelsky rozvinuto na Novém Zélandu, který tak v současnosti patří mezi největší producenty. Odtud se toto ovoce rozšířilo po celém světě a dnes ho z obchodů zná téměř každý. Má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku.

Co se týká obsažených látek, prim zde hraje především vitamín C. Kiwi patří mezi nejbohatší zdroje kyseliny askorbové, a jelikož se jedná o zdroj přírodní, měli by ho vyznavači zdravého životního stylu brát v potaz. Jeho obsah se pochopitelně může lišit dle doby a způsobu skladování. Obvykle se uvádí množství mezi 80–150 mg na 100 g ovoce. To v podstatě zabezpečí denní doporučenou dávku z přirozeného, dobře vstřebatelného zdroje. Je také zajímavé, že právě jeho vysokou koncentrací se kiwi stává relativně velmi levným přírodním zdrojem, který cenově předčí pomeranče a další zdroje kyseliny askorbové. A kdo z nejrůznějších příčin odmítá syntetický vitamín C, může zvolit právě kiwi jako velmi vhodnou alternativu.

Vitamín C však není jedinou cennou látkou, kterou kiwi obsahuje. Jeho energetická hodnota činí přibližně 45 kcal na 100 g. V plodu je přítomno stopové množství bílkovin, tuků a samozřejmě sacharidy (asi 12 g). Co je však ceněno více, je vláknina (přes 3 g) a důležité vitamíny a minerály. Z nich stojí za zmínku především vitamín A a K, z minerálů je nutné vyzdvihnout hořčík, kterého má v populaci mnoho lidí nedostatek, dále pak vápník, železo, draslík nebo fosfor.

Kiwi se tak může zdát jako ideální ovoce doplňující potřebné mikroživiny v přírodní formě. Pozor si musí dát ten, kdo je alergický na enzym aktinidin, který na jednu stranu působí na vstřebatelnost masa, ale na druhou stranu může u některých jedinců vyvolat alergickou reakci. Velké množství živin však bude naštěstí pro většinu lidí pozitivem. Vždyť pouze dva plody denně pokryjí denní dávku vitamínu C, což se může hodit pro posílení imunity v čase chřipkového období. V letních měsících pak kiwi dokáže osvěžit svojí chutí a dodá potřebné sacharidy pro sportovní činnost. Kiwi tak zcela jistě patří do potravin prospívajících našemu zdraví a životnímu stylu a možná nás v budoucnu překvapí dalšími pozitivními účinky pro organismus.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Diskuze: Re: dna co jíst

Ve vašem případě vycházejte ze stravy pro lidi se dnou a tam, kde je v receptech použitý cukr, ho nahraďte stévií. Jako přílohu volte nejčastěji brambory a rýži. Sladké ovoce jezte jen střídmě. Nápoje pijte jen takové, které mají 0 kalorií. Pivo vyřaďte úplně i to nealkoholické. Místo mlsání používejte různé ořechy. A pro úplnost zařaďte častý zdravý pohyb.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna co jíst
Odesláno dne: 23.1.2017 uživatelem Cempírek

Kiwi na akné

Akné

Akné (latinsky acne vulgaris) se objevuje především na kůži s nejvyšší hustotou folikulů, tedy na obličeji, ramenou, hrudi a zádech. Často se akné objevuje v období puberty kvůli nadměrné produkci mužských hormonů. Muži proto častěji trpí závažnější formou tohoto onemocnění.

Akné v pubertě způsobuje zvýšená tvorba mazu, což je vyvoláno vyšší produkcí rohoviny, která spolu s mazem ucpává vývod folikulů. Maz pak vytváří příznivé prostředí pro bakterie, které přispívají k tvorbě komedonů a zánětu.

Mezi další faktory způsobující akné patří dědičnost, menstruační cyklus, podráždění pokožky, stres, nahromadění odumřelých kožních buněk, používání anabolických steroidů a některých léčiv a vitamínů, nevhodné kosmetické přípravky, intenzivní slunění a kouření.

I když nám instinkt velí zbavovat se pupínků mechanicky vymačkáváním, škrábáním nebo dřením, rozhodně se nejedná o účinný způsob, jak se akné zbavit. Podobné metody mohou naopak vést ke zhoršení projevů a následně ke zjizvení pokožky.

Akné lze částečně ovlivnit i vhodně zvolenou stravou. Mezi potraviny, které akné podporují, patří červené maso, uzeniny, brambory, rýže, kořeněná jídla, alkohol, kofein, med a veškeré sladkosti. Strava by měla být bohatá na minerály a vitamíny, proto je důležitý především dostatek ovoce a zeleniny.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Diskuze: Re: skořicový nápoj

Dobrý den pane Růžičko, černý čaj je v receptu na skořicový nápoj použitý skutečně jen pro lepší chuť a také pro povzbuzení. Když černý čaj vynecháte, tak docílíte nápoje, který neodvodňuje a dá se v plném svém objemu započítat do pitného příjmu. Vyvarujte se různých nahrazení černého čaje například šťávou z citrónů nebo jiného ovoce, neboť by se tím narušila zásaditost nápoje. Ale to Vy, jako potravinářský technolog, určitě dobře víte :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skořicový nápoj
Odesláno dne: 7.1.2013 uživatelem Cempírek

Chuť k jídlu

Jak snížit chuť k jídlu

Kdo chce zhubnout, musí snížit příjem kalorií a zvýšit výdej energie pomocí vhodného dietního a pohybového režimu, existuje řada přípravků, které nám mohou pomoci tohoto cíle dosáhnout. Snížení chuti k jídlu musí jít ruku v ruce se zlepšením metabolismu a správnými stravovacími návyky.

Jezte po celý den a stravujte se alespoň pětkrát denně, čili kromě snídaně, oběda a večeře nezapomínejte ani na svačiny. Nejdůležitější je vyvážená snídaně s dostatečnou zásobou energie a vlákniny, ale s minimem tuku. Na oběd pomůže, pokud si dáte bílkoviny a sacharidy v kombinaci se zeleninou, ale večeře by měla být již lehčí, zaměřená více na bílkoviny než sacharidy.

Pijte po celý den, a to zejména neslazené nápoje, ideálně čistou vodu. Její výhodou je, že spolu například s vlákninou dokáže poměrně rychle zaplnit žaludek a snižuje pocit hladu, což samo o sobě je již první metoda na potlačení chuti k jídlu. Pokud se napijete ještě před snídaní, zlepší to metabolismus, pokud ještě i před každým jídlem, zlepší to pocit plnosti po něm.

Zdravé tuky, bílkoviny a sacharidy nemusí být problémem ve správném a vyváženém poměru. Důležité je se přizpůsobit tomu, jaký máte metabolismus, tedy zda vaše tělo lépe spaluje tuky, nebo naopak lépe spaluje sacharidy. Důležitý je mít i dostatek vlákniny, ale sladkostem a slaným pamlskům se vyhýbejte, jak jen se dá, protože ty vás nezasytí a pocit hladu je rychle zpět. To platí i o jídlech z fastfoodu!

Podstatné je i samotné zpracovávání potravy. Je nutné jíst pomaleji, ideálně i 20 minut, protože pocit sytosti se postupem času zvyšuje. Pokud hlavní jídlo velmi rychle sníte, pocit plnosti se nestihne dostavit například dříve, než si dáte dezert. To je samozřejmě špatné, nemluvě o tom, že pokud dezertem není jablko, tak půjde ručička na váze velmi rychle nahoru.

Zelenina a ovoce jsou známé tím, že ve správné kombinaci například s masem nebo sýrem dokážou člověka zasytit, a přitom nejde o vysoce kalorické bomby, z nichž se tloustne. Každý správný oběd a večeře by tedy měly obsahovat dostatek zeleniny i ovoce. Na oběd může jít klidně i o dvojnásobnou dávku, v případě večeře ale buďte opatrnější.

Zdroj: Chuť k jídlu
Zveřejněno dne: 29.11.2016

Diskuze: brnění v právě ruce

Dobrý den prosím o radu,mám problem již 2mesice me brni práva ruka.jenom chci upozornit nebyla jsem nikdy vážně nemocná.jim každý den zeleninu a ovoce jsem neustále v pohybu. Nejsem vůbec silná .v práci jsem aktivní spise hyperaktivní.Praci kterou dělám je velmi náročná...pracuji jako skladnice takže zvedam těžké kartony někdy i těžkou paletu. Zároveň me i žádá bolí takže jsem s této prace dost vyřízena. Prosím můžete mi poradit co mám dělat ? Děkuji za odpověď.lenka

Zdroj: diskuze Brnění v právě ruce
Odesláno dne: 27.7.2015 uživatelem lenka

Zácpa u dětí

Zácpa u kojenců

Je-li dítě kojeno, může se vyprazdňovat jak po každém kojení, tak i 1x za týden anebo méně často. To ale neplatí v případě nekojených dětí, které by se měly vyprazdňovat až 2x denně. Normální a běžný stav je i méně než 3x za týden.

V případě zácpy je stolice tvrdá a dítě se nepravidelně vyprazdňuje. Proto je vhodné, když rodiče vyprazdňování u dítěte sledují a dokážou na jeho základě posoudit konzistenci stolice a její četnost. Změna k lepšímu souvisí především s obměnou stravy, což je změna relativně rychlá, pokud jde o viditelný výsledek. U malých nekojených dětí jde hlavně o nahrazení umělého mléka speciálním kojeneckým mlékem, které zlepší stravitelnost, zajistí měkčí stolici a zmírní zácpu. Pomocí mohou být i pravidelná nahřívání bříška nebo masáže bříška, která uvolní nahromaděný a částečně ucpaný obsah střev. Dále mohou pomoci i krátká kojenecká cvičení.

Co pomáhá: Zkuste v příkrmech podávat více ovoce a ubrat problematických potravin, zvyšte příjem tekutin, čaje, dávejte i klidně jenom po lžičkách, pokud kojíte, dokojujte po každém příkrmu, do každého příkrmu přidejte trochu olivového oleje (necelá lžička na 150 ml), dále pomůže cvičení s nožičkama, masáž a teplo na bříšku, v krajním případě lze použít i rektální rourku, ale tu radši jen výjimečně.

Babské rady: Můžete vyzkoušet čípky na změkčení stolice, někdy stačí ovocná švestková šťáva jako přírodní projímadlo (Hipp, v DM drogerii nebo Tescu), zřeďte nebo dejte menší množství, při přetrvávajících problémech přidejte další dávku, teplá koupel, teplo na bříšku a cvičení s nožičkama pomohou uvolnit střeva, při dlouhodobějších problémech se poraďte s lékařem.

Čípky na zácpu: Jde o glycerinové čípky na změkčení tvrdé stolice přímo v konečníku, jsou volně prodejné v lékárně, primárně jsou určené dospělým, a tak rozdělte čípek třeba na polovinu nebo třetinu dle váhy miminka.

Zdroj: Zácpa u dětí
Zveřejněno dne: 22.11.2016

Diskuze: lecba ekzemu

dobry den.pracuju jako cisnik 15 let. pul roku uz trpim ekzemem. vubec nevim z ceho to muze byt.poradte mi.vyskytuje jse to hlavne v obliceji a je to neprijemne.kavu uz nepiju 6 mesicu. nejim ostra jidla. nemuzu ovoce co obsahuji vitamim C. zjistili mize mam alergii na kocky,prach,pyl. jsem cely zivot alergig. na oblicej pouzivam mast Advantanod kozniho je to spravna vec diky. zjistil jsem ze mam asi alergii na slunecni paprsky. dekuju

Zdroj: diskuze Lecba ekzemu
Odesláno dne: 1.6.2015 uživatelem martin

Dieta na slinivku

Dieta č. 4

Tato dieta má šetřící charakter, a to jak z hlediska termického (vynechat horké a ledové), chemického (ne nadýmavé a dráždivé) i mechanického (nejíst tuhé slupky, zrníčka, kůrky a podobně). Pokrmy se připravují vařením, dušením, vhodné je i pečení v alobalu, kdy nevzniká kůrka. Důležitá je pravidelnost v jídle a dostatečný přísun tekutin. Platí úplný zákaz alkoholu (ani nealkoholické pivo není zcela prosté alkoholu). V pooperační dietě při zánětu slinivky z jídelníčku zcela vypouštíme grilovaná, smažená a kořeněná jídla. Nepoužívá se cibulový základ ani opékání na oleji. Zahušťovat je možné zálivkou z mouky a vody. Malé množství tuku (například čerstvé máslo, do 10 g) přidáváme až do hotového pokrmu. Důležitý je zákaz kouření.

Tipy: Veka raději alespoň den stará (čerstvé pečivo nadýmá), netučný sýr a kefír jsou v pořádku, co se týká ovoce, pozor na druhy s tvrdými slupkami a zrnky.

NE: maliny, jahody, rybíz, hrušky

ANO: jablka, meruňky, broskve, banány, pomeranče, kompoty a ovocné přesnídávky z povolených druhů ovoce, obecně spíše vyzrálejší ovoce

Ovesné vločky je lepší povařit či alespoň nechat změknout v jogurtu přes noc. Tuňáka v olivovém oleji v malé porci jíst můžete, olej nechte důkladně okapat. Vodové bílé pečivo bez posypky je mnohem lépe stravitelnější než klasický pšeničný chléb. Klasický chléb se na pankreatickou dietu ani na dietu s omezením tuků nedoporučuje.

Důležité je vyhýbat se celým zrnům, posypkám, zrníčkům a semínkům. To znamená, že celozrnné pečivo v této dietě není vhodné. Nať jarní cibulky by měla být bez problémů. Rajčata je lepší vypeckovat. Po určité době od operace se doporučuje velice pozvolna zkoušet zařazovat do jídelníčku některé dříve vynechávané potraviny a vysledovat, jak je budete tolerovat. Nové potraviny zkoušet v malém množství a doporučuje se též nezkoušet je večer, ale během dne, pro případ, že by se objevily trávicí potíže. Při potížích je třeba se vrátit o krok zpět. Strava bývá velice individuální a každý snáší něco jiného. To se týká například celkového množství tuku ve stravě, mléčných výrobků, druhů zeleniny a podobně. Doba dietního omezení závisí na intenzitě proběhlého zánětu slinivky, ale obecně se doporučuje celoživotní dietní omezení (vynechat smažená, příliš tučná a ostrá jídla) s individuálně zařazenými potravinami.

U lehkého zánětu slinivky břišní je potřeba dodržovat slinivkovou dietu. V jídle se vyvarujte tučných jídel, přesolených a překořeněných pokrmů. Z masa vybírejte libové druhy, jako je kuřecí, králičí maso, ryby, vepřová kýta, hovězí zadní. Z uzenin se doporučuje jen jemná libová, například kuřecí párek, kuřecí šunka. Mléčné výrobky zařazujte polotučné nebo nízkotučné, sýry do 30 % tuku v sušině. Vhodné jsou zakysané mléčné výrobky – kefír, podmáslí, acidofilní mléko, jogurty bílé nebo ovocné s meruňkovou, broskvovou, jablečnou příchutí. Vhodné jsou tvarohy, a to jak tvrdý na posypání, tak měkký (opět polotučné nebo nízkotučné varianty). Pečivo jezte spíše bílé, ne čerstvé hned po upečení (takové pečivo nadýmá). Pokud vám bude dělat problém celozrnné pečivo, tak ho raději vynechte. Ze zeleniny používejte mrkev, celer, petržel, dýni, cuketu, malé množství hrášku, malé množství květáku, špenát, brokolici, hlávkový salát, červenou řepu, čínské zelí, kedlubnu.

Vynechte česnek, cibuli, zelí, kapustu, papriku. Z příloh jsou vhodné brambory, rýže, těstoviny. Vejce se hodí jen na přípravu pokrmů, nedoporučují se vejce smažená nebo vejce natvrdo. Nepoužívejte ostré druhy koření, vhodné je používat bylinky – pažitka, petrželka, bazalka.

Technologická úprava pokrmů: nepoužívejte smažení, grilování, vhodné je vaření, dušení, zapékaní ve vodní lázni, předcházejte tomu, aby se na jídle tvořila spálená a opečená místa. Vše připravujte nasucho (opékaní masa, rýže), tuk dávejte do hotového pokrmu, vhodný je olivový olej, zahušťujte moukou opraženou nasucho a 20 minut povařenou. Obecně pak u pankreatické diety dodržujte režim diety č. 4 s omezením tuku.

Zdroj: Dieta na slinivku
Zveřejněno dne: 14.4.2017

Diskuze: Re: chlorella japan nežádoucí účinky

S tim bohuzel nesouhlasim, tak jak vy, uzivam zaroven zeleny jecmen i chlorellu, s prestavkou asi po 4.cele velke baleni a bohuzel nedochazi k nicemu, co vy licite. Zadne bublani ve strevech, rozhodne chut k jidlu musim omezovat, mam neustale velkou. Naopak se citim velice dobre, prestoze jsem uz v letech. Ale jsem temer vegetarian a ma strava se sklada predevsim z ovoce, zeleniny,casto i
fermentovane, ras, lustenin a obilovin. Obcas trochu syra, tofu, bileho jogurtu. Masu neverim.

Zdroj: diskuze Chlorella japan nežádoucí účinky
Odesláno dne: 8.12.2015 uživatelem Jaroslava Hajzlerova

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP