Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOLIK MINUT PUŽÍVAT INFRALAMPU

OBSAH

Infralampa na dutiny

Zánět vedlejších nosních dutin vzniká jako komplikace běžné rýmy. Dutiny v oblasti čela a pod očima jsou za normálních okolností naplněny vzduchem. V tuto chvíli však do nich vnikly bakterie či viry a za podpory přítomného hlenu, který produkuje rýma, si zde lebedí, množí se a tyto naše průduchy úspěšně ucpávají. Nahřívání dutin má své místo v domácí léčbě. Nejprve si infralampu vyzkoušejte, jestli vám po aplikaci bude lépe. Použití infralampy na zánět dutin se doporučuje 2x denně po dobu cca 10 minut ráno a večer. Tato léčba je vhodná i pro děti.

Zdroj: Infralampa

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PEELINGY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když nemáte někde kolik minut se to má nechat na pleti jak dlouho by to tam mělo být.Děkuji nashledanou Petra Filoušová.Prosím odepište mě brzy.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Petro, ptáte se jak dlouho nechat působit naše přípravky?
Peeling - masírujte s ním ošetřovanou pokožku po dobu jedné minuty.
Pleťové masky - naneste je na ošetřovanou pokožku a nechte působit alespoň 15 minut.
Masky na vlasy - nechte působit 30 minut od nanesení na vlasy.

Ve všech těchto případech platí časy jako minimálně nezbytné k dosažení účinku. Maximální čas záleží na vás a bude ovlivněn zejména vašimi pocity při aplikaci. To znamená, je-li vám aplikace přijemná (nebolí vás ruce od peelingové masáže, nebo vás neštípe čistící maska do pleti), pak můžete dobu působení prodloužit, dokud vám to bude příjemné.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Domácí peelingy

Infralampa Philips

Infračervená lampa Philips poskytuje úlevu od bolesti svalů a kloubů. Její 150wattové infračervené teplo proniká hluboko do pokožky, kde zlepšuje krevní oběh a poskytuje účinnou úlevu pro oblasti o velikosti cca 20 x 30 cm (ramena, lokty, lýtka či krk). Soustředné kruhy této lampy pomáhají zacílení na určitou oblast. Bylo prokázáno, že účinky infračerveného světla mají pozitivní vliv na akné a záněty dutin a dokážou ulevit od bolesti a únavy. Jelikož se svaly uklidní, automaticky se uvolní a odpočívají. Zrychlený krevní oběh zároveň napomáhá zbavování nečistot a obratem posílá krev obohacenou kyslíkem přetíženým a bolavým svalům. Tento proces bude mít blahodárné účinky i na vaše tělo.

Philips je jedním z předních výrobců osvětlení s více jak 100letou zkušeností se světly. Na celém světě prodal již více než 15 miliónů infračervených lamp a spokojení zákazníci přibývají. Netrapte se zbytečně bolestí či únavou. Ať už jde o důsledek sezónní chřipky, akné, či běžné únavy například po pracovním dni. Infračervené světlo vám dokáže pomoci.

Lampa vydává intenzivní infračervené a tepelné záření, které proniká hluboko pod kůži, rozšiřuje cévy a zrychluje tím cirkulaci krve (má léčebnou funkci), navíc je vhodná i pro kosmetické účely. Infralampa má 1 teplotu, 5 aretačních poloh a možnost nastavení až na 12 minut s časovačem. Součástí balení je originál Philips žárovka (150 W).

Infralampa je určena pro nahřívání při nachlazení, svalových bolestech, jako podpora kosmetické péče (u nečisté pleti).

Popis: 1 teplota, 5 aretačních poloh; výkon 150 W; lisované sklo; vzdálenost mezi infračerveným zářičem a ozařovanou částí těla by měla být cca 80 cm; doba prohřívání by měla být do 12 minut; při ozařování je nutné mít zavřené oči; napájení ze sítě 230 V/50 Hz; vnější rozměry (d x š x v/165 mm x 135 mm x 200 mm; hmotnost hlavního přístroje cca 774 g; provozní teplota -5 °C až +35 °C; provozní vlhkost (relativní) 30 % až 85 %; skladovací teplota -5 °C až +50 °C.

Balení obsahuje: infralampu (hlavní jednotka) a návod v českém jazyce.

Zdroj: Infralampa

Poradna

V naší poradně s názvem INFRALAMPY A JEJICH POUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Firma BEURER udává v důležitých upozorněních,že přístroj není vhodný pro diabetiky-zajímalo by mně proč.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto informace výrobce uvádí tak zvaně pro sichr. Diabetici patří do rizikové skupiny z pohledu možných komplikací při použití infralampy. Třebaže nebyly doposud prokázány žádné negativní účinky při kombinaci diabetik/infralampa, tak výrobce je z obliga, kdyby se náhodou něco přihodilo v budoucnu. Pokud máte diabetes, tak infralampu klidně používejte a informujte o tom svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infralampy a jejich použití

Kolik purinů obsahuje vepřové sádlo

Vepřové sádlo patří mezi potraviny se středně vysokým obsahem purinů.

Zdroj: Vepřové sádlo - obsah purinů

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta Kalabkova.

Je to dnes úplná hrůza,jednak najít zubaře a potom šikovného a který nehledí jen na peníze. Za 1 plombu a 30 minut práce inkasovat 2.500 Kč je nehoraznost. Potom se není čemu divit, že zubaři pracují pouze 3 dny v týdnu.
Můžeme za to poděkovat p. Smuclerovi. Pokud nesypete stále peníze,jste pro ně Nicka. Velkej hnus!!!

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Vyšetření

Vyšetření krve biochemické - 450 až 1000 Kč.

Vyšetření krve hematologické - 300 Kč.

Čipování + čip - 500 Kč.

Vystavení pasu - 306 Kč.

RTG vyšetření - 425 Kč.

Vyšetření ultrazvukem - 363 Kč.

EKG vyšetření - 300 Kč.

Vyšetření krevního tlaku - 150 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Diskuze

V diskuzi ZUBAŘI - KATEGORIE ŠMEJDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Další kategorie šmejdů !
Pět minut práce, ale odborné, 1 gram bílé plomby, celková doba max. 15 minut, cena 800 Kč. Za co ? Kdo stanovil takovou zlodějnu?
Honza M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Chrpa.

Nepřiměřeně drahé jsou nejen bílé plomby, ale i u starších lidí částečné náhrady, které VZP nehradí /nebo jen částečně/. Je skutečností, že se seniorům i při nejlepší péči zuby kazí, vypadávají, nebo musí být vytrženy. Bez zubů, nebo bez jejich náhrady je zdraví těchto seniorů ohroženo - nedokonalé přijímání potravy a s tím související zažívací a další zdravotní potíže. Jejich léčení pak stojí stojí daleko více. Většina seniorů s současné ekonomické situaci na drahé implantáty a další novodobé materiály finančně nedosáhne. A levnější materiály zubaři nejsou ochotni nabízet. O to by se měla zajímat stomatologická komora a pojišťovny. Nebo jim jde jen výši zisku bez ohledu na kom to získají?

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Vakcíny

Kompletní vakcinace psa na 1 rok - 384 Kč.

Vzteklina na 1 rok - 178 Kč.

Vzteklina na 3 roky - 317 Kč.

Kompletní vakcinace kočky na 1 rok - 354 Kč.

Panleukopenie + herpesvirus + calicivirus na 1 rok + vzteklina na 3 roky - 461 Kč.

RCPCHFeLV - 638 Kč.

Vakcinace králíka - 186 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Diskuze

V diskuzi KOLIK SE VYLOUČÍ MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Hezký den,chtěla bych vědět kolik nejvíc ml můzě člověk vyloučit na jedno vyčurání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik se vyloučí moči

Co znamená hladina cukru v krvi 30

Tato hodnota je za hranicí únosnosti a člověk s takovými hodnotami by měl být v nemocnici pod odborným dohledem. Také je důležité dodržovat dietní a pitný režim.

Doporučení: Pijte především šťávu z grepů, čím více, tím lépe, ale ne „krabicovou variantu“ – to jsou jen kyseliny. Upřednostňujte vymačkané grepy, čaj z fazolových lusků, zelený čaj. Pijte tolik, kolik zvládnete.

Zdroj: Zvýšený cukr v krvi

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Mám 8 měsíců po operaci prostaty,stále unik moči erekce žádná,suché vyvrcholení si vyvolám ve stavu i když nestojí,prosím jak vakuovovou pumpu používat,dík Viktor a nějaké cviky děláte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Ahoj Viktore, promiň že reaguji až teď. Pumpu je nutno používat co možná nejčastěji a nechat si ji asi tak 40 minut. Používám k tomu erekční kroužek. Použitelný penis je cca 30 minut. Chce to hlavně pravidelnost a součinnost s manželkou. Hlavně to chce mít srovnané v hlavě. Tzn. chtít to a toužit potom.
Měj se Milan

Zdroj: diskuze Pohlavní styk při erektivní dysfunkci po operaci prostaty

Jiné způsoby příjmu mléka

Existují různé způsoby, jak odhadnout množství příjmu mléka ve vztahu k hmotnosti dítěte a jeho věku. Výzkumy ukázaly, že se tyto metody zbytečně přeceňují, neboť příjem mateřského mléka je konstantní po prvním měsíci a nebylo zaznamenáno žádné extrémní zvýšení potřebného množství souvisejícího s věkem nebo hmotností.

Zdroj: Kolik mléka potřebuje kojenec

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den, už 13 let uřívám Warfarin a chtěla jsem se pozeptat, jestli může reagovat s čistě bilinnou pleťovou kosmetikou ve větším množství za den. Můžu ji pužívat bez omezení? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechno, co se používá na pokožku, nijak neovlivňuje účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Výpočet dávky mateřského mléka na den pro kojence

  • průměrný počet krmení na den;
  • průměr krmení v mililitrech;
  • nejmenší rozsah mililitrů;
  • největší rozsah mililitrů.

Poznámka:

  • Děti mladší než jeden měsíc a děti, které jsou více závislé na pevných potravinách, mají nižší denní příjem mléka.
  • Hodnota v mililitrech znamená průměrný denní příjem 750 ml s rozsahem 570 až 900 ml za den.

Zdroj: Kolik mléka potřebuje kojenec

Diskuze

V diskuzi CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK VYJDE CELKOVÁ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den, chci se zeptat potřebuji celkovou protézu, kolik si tak mám připravit, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera.

kolik stoji cela zubni nahrada a za jak douho mam narok na novou zubni nahradu

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Co když jí dítě pevnou stravu?

Děti od šesti měsíců až do jednoho roku mohou zároveň s mlékem přijímat pevnou stravu. Čím větší je podíl pevné stravy, tím více klesá potřeba mléka. Mateřské mléko poskytuje dítěti dostatek živin do konce prvního roku života. Průměrný příjem mateřského mléka v 7. měsíci je 875 ml za den (což činí 93 % celkového příjmu), mezi 11. až 16. měsícem už jen 550 ml za den (to je 50 % z celkového energetického příjmu).

Zdroj: Kolik mléka potřebuje kojenec

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ ČAJ NA NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání

Digitální intraorální rentgenový snímek (radioviziografie)

Tento rentgen je pro pojištěnce zdravotní pojišťovny zdarma, plně ho hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je jeho cena 150 Kč za jeden rentgenový snímek.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • zhotovení intraorálního (vnitřek dutiny ústní) rentgenového snímku s využitím radioviziografie, což znamená, že snímek bude v digitální podobě.
  • analýza a diagnostika snímku lékařem.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi MORBUS CROHN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaši.

Kolik lidí má vlastně střevní záněty? A kolik procent z toho se léčí biologickou léčbou? A někde jsem zaslechl, že na léčení jsou pořadníky. Je to pravda?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Morbus Crohn

Domácí bělení zubů s dohledem stomatologa

Cena za domácí bělení zubů činí 3 644 Kč za jednu čelist.

Co za tu cenu od zubaře dostaneme?

  • Kompletní běloskvoucí vyčištění chrupu od kamene a pigmentací.
  • Otisky chrupu na nosiče bělení.
  • Laboratorně přesně zhotovené nosiče pro bělící gel.
  • Speciální účinný bělící gel na žluté zuby ve stříkačkách.
  • Nácvik aplikace bělícího gelu na zuby a poučení o zacházení s ním.
  • Kontrolní návštěvy u zubaře v průběhu bělení.
  • Po ukončení bělení bude poskytnuto ošetření fluoridovým preparátem pro posílení vybělené skloviny.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Komplexní vyšetření dutiny ústní

Tato komplexní prohlídka u zubaře je pro pojištěnce zdravotních pojišťoven zdarma, plně ji hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je její cena 750 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

Celkové komplexní vyšetření dutiny ústní je zaměřeno zejména na:

  • kvalitu prováděné ústní hygieny,
  • diagnostiku postižení tvrdých zubních tkání (diagnostikují se kazy zubů, vrozené či získané defekty skloviny či dentinu),
  • diagnostiku onemocnění parodontózou,
  • diagnostiku onemocnění sliznic dutiny ústní,
  • analýzu skusových poměrů, případně diagnostiku přítomných ortodontických vad.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Obsah purinů v houbách

  • 100 gramů hlívy ústřičné má 21 mg purinů, které vyprodukují až 50 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů žampiónů má 25 mg purinů, které vyprodukují až 60 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů lišky jedlé má 7 mg purinů, které vyprodukují až 17 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů hřibovitých hub má 34 mg purinů, které vyprodukují až 80 mg kyseliny močové.
Houby jsou díky nízkému obsahu purinů a schopnosti nasytit na dlouhou dobu vhodným kandidátem na náhradu za maso u lidí, kteří trpí dnou. Houby můžete konzumovat čerstvé nebo si je zavařit, popřípadě usušit. Houbový guláš pak pohladí vaše chuťové buňky a bude obsahovat jen zlomek purinů, než když je uvařený z masa.

Zdroj: Máte rádi houby a hledáte kolik mají purinů? Tady je odpověď!


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP