Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PANTENOL

OBSAH

Ostatní produkty

Gyntima Lubrikační gel

Charakteristika:

Gyntima Lubrikační gel je produkt speciálně vyvinutý k lubrikaci vaginální sliznice. Účinné látky pomáhají odstranit fyziologické problémy plynoucí z nedostatečné lubrikace, zvyšují kluznost a snižují riziko výskytu drobných poranění poševní sliznice. Antimikrobiální látky snižují možné uplatnění bakteriálních a kvasinkových infekcí a pantenol zklidňuje podrážděné oblasti.

Doporučuje se aplikovat pro zmírnění nepříjemných pocitů při sexuálním styku nebo k podpoře lubrikace kondomu. Gel je též vhodný k snadnějšímu zavádění hygienických tamponů nebo čípků. Dále ho lze používat v období menopauzy, kdy může docházet k nedostatečnému zvlhčení vaginy.

Složení: Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Carbomer, Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Tocopheryl Acetate, Panthenol, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol

Návod k použití:

Aplikujte dle potřeby konečky prstů k poševnímu vchodu nebo na kondom, tampon (případně přímo na penis).

Balení: 50 ml

Zdroj: Gyntima

Poradna

V naší poradně s názvem NÁHLÉ POCENÍ,BEZ PŘÍČINY?JDU DO ČTVRTÝCH ANTIBIOTIK. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Pane léčiteli Cempírku,dodal jste mě odvahu,dnes jsem začala brát Furolin 100 mg tablety,mám využité dvě tablety po 6 hodinách a mám silné a nepříjemné pálení,štípání palčivost jazyka.Koupila jsem si Pantenol na cucání,trochu to zabírá na cvíli.Nevím co bude.Bojím se,abych si neublížila .poraďte prosím.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že jste v péči lékaře, a že respektujete léčbu antibiotiky. Nepoužívejte panthenol společně s Furolinem, protože to může zesilovat nežádoucí účinky. Nepřidávejte si sama žádné doplňky stravy během léčby, protože to tím jen komplikujete a oddalujete své vyléčení. Vydržte v léčbě do sjednané kontroly. Pokud byste nemohla vydržet ono nepříjemné pálení, štípání palčivost jazyka, tak kontaktujte svého lékaře dříve, je možné, že jste alergická na některou složku Furolinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhlé pocení,bez příčiny?

Revalid maska na vlasy

Je obohacená o ošetřující složky, posiluje a regeneruje poškozené vlasy, dodává jim pružnost, lesk a jemnost. Užívejte zároveň se šamponem.

Použití: Po umytí vlasů naneste na celý objem vlasů nebo na nejpoškozenější část, nechte působit 5 až 10 minut, pak důkladně opláchněte.

Složení: Aqua, Celearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Pantenol, Paraffinum Liquidum, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kemel Extract, Betaine, Guar Hydroxypropyrtrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanot, Crtric Acid

Bez barviv, bez formaldehydu, bez alergizujících složek parfémů.

Zdroj: Revalid – recenze

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA 75.

Dobrý den, mám posldních pár let problém s pigmentovými skvrnami hnědé barvy na obličeji a opravdu to záleží na délce opalování.
Jednou mi kamarád doporučil 7% pantenol krém od firmy OMEGA a kapsle a opravdu musím říci, že mi to pomohlo a to jsem vyzkoušela snad skoro všechno od krémů k tomuto určených drahých i levných a nic, vyhozené peníze. Doporučuji každému kdo má tyto problémy určitě vyzkoušet a cena je také v pohodě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Já mám tytéž problémy.Letos v létě u moře mi to udělalo poprvé.Velké skvrny-mapy na celém obličeji nejvíce pod nosem a celé čelo,jinak na těle nic.Píšete tady o krému-dá se koupit klasicky v lékárně?a nejaké kapsle-ty jsou k vnitřnímu užití?a jak se presně jmenují?děkuji za odpověď.Katka.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Revalid kondicionér

Revalid kondicionér s ošetřujícími složkami z extraktu z ovsa, pšeničných proteinů a panthenolu. Zlepšuje strukturu vlasů, dodává jim hebkost, lesk a pružnost bez toho, aby vlasy ztěžkly. Usnadňuje rozčesávání. Obvykle se užívá po umytí šamponem Revalid.

Použití: Po umytí vlasů rovnoměrně naneste na vlhké vlasy, nechte chvíli působit, rozčešte a důkladně opláchněte.

Složení: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Pantenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kernel Extract, Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Citric Acid

Kondicionér je bez barviv, bez formaldehydu, bez alergizujících složek parfémů.

Zdroj: Revalid – recenze

Diskuze

V diskuzi EKZEM NA HLAVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ajda.

mockrat dekuji za odpoved, ty leky jsem od kozni lekarky dostala, vse jen kortikoidy asi 6 druhu a ditiaden, sice se po nem dobre spi, ale z toho vseho mi zatim nepomohlo nic, docetla jsem se take ze by mohlo pomoci dehtove mydlo, tak jsem si ho koupila, zatim to svedi dal a dal, a je to k zesileni. Ale ten sampon vyzkousim, pak pry ma byt take dobry po umyti pantenol v pene. budu holt zkouset, a uvidime, mejte se hezky a diky.
Ajda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

Maste super drahe kremy a sampony. Toto su zbytočnosti čo vam každy lekar nakeca a nakecaju vam to aj ludia na internete pretože "nič ine nepoznaju".

Ja som atopik celý život mám ekzem na rukách. Udržujem si ho jedným lacnejším kremom z obchodu a ak vypukne ekzem tak kortikoidy zo par dni.... Pred trištvrte rokom mi zničoho nič začal ekzem vo vlasoch vzadu ako sa robí cop (mám dlhé vlasy mymochodom a keď som prišiel ku kožnej tak sa pýtala či nemám alebo som nemal vši, blchy Super - ODBORNICI).

Nepomáhalo 8 mesiacov nič.. ako náhle som si spravil com a trocha "natiahol" kožu vzadu hlavy tak prepukol, stale tam bol.. sice nesvrbel ked bol "pasivny" no stale som si ho musel natieraz Kortikoidnou masťou lebo ako náhlo som ho nenatrel 1 deň tak hneď hnisavý... mal som ho v hlave o velkosti CCA strednej paradajky.. povedzme 5centimetrov stvorcovych.
Používal som detsky sampon super sampon super kremy, kortikoidy (vždy sa vrátil ekzem), dokonca aj lieky Zenaro (antihistanimiká) nič nepomohlo - pomohla ale jedna super vec čo by ste neverili no fungovalo to na 100%. To ako keď máte špinavé okno a alkoholom ho jedným ťahom vyčistíte.
Verte alebo neverte - Za studena lisovaný kokosový olej, nebielený, Bio panenský - natrel som si ho do vlasov na celú pokožku hlavy až som mal mastné vlasy - nechal pôsobiť 5 hodín v Nedelu cez deň a potom jemne umýval teplou (nie veľmi) vodou a jemným mydlom asi 4x som musel prepláchnuť.
Od vtedy nemám s ekzemom ZIADNY problem. Skuste toto pani mne to pomohlo na 100% jeden krát, prírodne. Nebojte sa nemusíte kupovať žiadne super drahé oleje. Ja vám odporučim olej čo používam ja a je v tak malom balení že stojí len pár korún a ak by vám náhodou nepomohol (skúste aplikovať 2x) tak sa nemusíte bať že budete mať v skrini olej za 50€.
Mini balenie kde nemáte čo pokaziť, a ak nepomôže neľutujete 2 € :D
www.anatura.sk/produ…

Zdroj: diskuze Ekzem na hlave

Léky na rychlejší růst vlasů

Kérastase Stimuliste

Kérastase Specifique Stimuliste Kérastase STIMULISTE je první nutri-energetická denní péče proti vypadávání vlasů. Laboratoře Recherche Avancée L'Oréal vyvinuly nový přípravek proti vypadávání vlasů určený k dennímu použití. Jeho složení, které je obohaceno o aminexil, arginin, vitamín PP a Gluco-Lipide GL, podporuje hustotu vlasů a omezuje míru jejich padání. Podporuje vstřebávání a výměnu živin a stimuluje zdravý růst vlasů. Pomáhá posílit vlasové vlákno, dodává mu stavební hmotu, a zlepšuje tak hustotu zjemnělých vlasů. Přípravek se snadno nanáší a umožňuje ideální rozmístění aktivních látek. Vlasy jsou po něm hustší, vyživené od kořínků ke konečkům. Vlasové vlákno je posíleno a jeho životní cyklus prodloužen. Přípravek má okamžitý osvěžující účinek. Nelepí ani nezatěžuje vlasy. Při použití přípravek aplikujte na suché nebo na umyté a ručníkem osušené vlasy. Přibližte maximálně hrot aplikátoru až k vlasovému kořínku a stlačte (přibližně 10 stlačení pro celou vlasovou pokožku). Pečlivě vmasírujte. Neoplachujte a pokračujte v úpravě účesu jako obvykle. Používejte takto každý den po celý rok nebo mezi obdobími zvýšeného vypadání vlasů, tedy na jaře a na podzim.

Tady je možné zakoupit lék Kérastase Stimuliste.

L Aminexil

L´Oreal Paris Expert Aminexil Advanced Kúra proti padání vlasů. Dvojí účinnost nutričního programu pro řídnoucí vlasy. Obsahuje koncentraci omega-6 nutričního komplexu. Pomáhá chránit a hydratovat vlasy od kořínků až ke konečkům. Exkluzivní složka aminexil přispěje ke zhoustnutí vašich vlasů, což je klinicky prokázáno, stejně jako to, že bojuje proti řídnutí vlasů. Pro plnější a zdravější vlasy používejte tak, že na suché nebo omyté a ručníkem vysušené vlasy naneste přípravek, poté vlasy lehce masírujte po dobu 1 minuty. Není třeba oplachovat. Používejte jednou denně po dobu 6 týdnů, nebo 3krát týdně po dobu 8 týdnů (intenzivnější kúra).

Zde je možné zakoupit lék L Aminexil.

Biosil Plus

Biotin přispívá k udržení normálního stavu vlasů, pokožky a sliznic. Zinek přispívá k udržení normálního stavu nehtů, vlasů a pokožky. Dále se zinek podílí na procesu dělení buněk, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k udržení normální funkce imunitního systému. Kyselina pantothenová (ve formě pantothenátu vápenatého) přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Tady je možné zakoupit lék Biosil Plus.

Biohar

BIOHAR aktivátor růstu vlasů s přírodní kyselinou hyaluronovou je vysoce kvalitní kyselina hyaluronová a provotřídní kolagen, které svými účinky otevírají zcela nové možnosti v péči o vaše vlasy.

Biohar vlasový aktivátor lze použít v případě:

  • nadměrného vypadávání vlasů;
  • na již prořídlé vlasy;
  • na vlasy lámavé;
  • bez pružnosti.

Zdravé vlasy, to je v první řadě zdravá pokožka. Právě cévy pokožky jsou odpovědné za dostatečné zásobování kořenů vlasů živinami. Přitom účinné látky udržující zdravý růst vlasů mohou být úspěšně doplňovány zvnějšku – přes pokožku. Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Prvotních vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – takzvané totální alopecii. V případech nadměrného vypadávání vlasů, ale také přímo na již prořídlé vlasy byla prokázána výrazná a celková regenerace a aktivace tvorby nových vlasů. Účinek aktivátoru vlasů Biohar se také výrazně projevil ve zlepšení kvality vlasů – jejich pevnosti, pružnosti a zamezení lámavosti. Biohar je méně účinný v případech hormonálních příčin, které se vyskytují především v mužské populaci, kdy jde o takzvané vysoké čelo čelních koutů. V těchto případech může Biohar zmírnit důsledky těchto poruch, nedokáže však odstranit jejich příčinu, protože není hormonálním prostředkem.

Zde je možné zakoupit lék Biohar.

Revalid

Revalid je vlasová kosmetika nejvyšší kvality, které důvěřuje mnoho žen. Každá žena nejlépe ví, jak o své vlasy pečovat. Každý máme totiž jiný typ vlasů. Některé mohou být mastné, poškozené barvením, jiné suché, s lupy nebo neudrží objem. V takovém případě vlasy kulmujeme, žehlíme, vyfoukáváme, barvíme, navštěvujeme kadeřníka anebo zkracujeme a zkracujeme. Vlasy však nestačí jen umývat, důležité je jim dát potřebnou péči. K tomu vám dobře poslouží právě produkty značky Revalid.

Revalid šampon

  • umývá vlasy jemně, ale důkladně a současně je revitalizuje
  • obsahuje tyto ošetřující složky: extrakt z ovsa, pšeničné proteiny a pantenol (posilují vlasy)
  • přítomný alantoin zklidňuje vlasovou pokožku
  • dermatologicky testován
  • bez barviv
  • bez formaldehydu
  • bez alergizujících složek parfémů

Revalid šampon je určený ke každodennímu použití pro všechny typy vlasů. Nezředěný šampon vmasírujte do mokrých vlasů, pak důkladně opláchněte. V případě potřeby postup zopakujte.

Tady je možné zakoupit lék Revalid.

Zdroj: Léky na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP