Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PÉČE O POKOŽKU

OBSAH

Použití zeleného jílu na pokožku

  • akutní i chronická zánětlivá onemocnění, hnisavé kožní projevy
  • křečové žíly
  • lupénka, vyrážky, svědění, bradavice
  • péče o pleť, regenerace, celkové omlazení pokožky
  • péče o vlasy, regenerace, proti lupům
  • popáleniny

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Diskuze

V diskuzi FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE DOPLATKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kubeš.

Dobrý den,
prosím o informaci zda mohu u Vás nastoupit na komplexní lázeňskou péči bez doplatku. Mám předvolání - odsouhlasenou komplexní lázeňskou péči v Mariánských Lázních, ale tam nelze získat pobyt bez doplatku.

Děkuji za odpověď, s pozdravem

Václav Kubeš

České Budějovice
v.kubes@centrum.cz
tel. 728 288 471

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Francouzová.

Jsem po gynekolog. operaci a bude mi nabídnuta komplex. lázeň. péči. Zajímala by mě péče bez doplatku. Děkuji.

Zdroj: diskuze Františkovy lázně komplexní lázeňská péče doplatky

Péče o pokožku

Ricinový olej se používá k výrobě řady kosmetických přípravků. Využívají se jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čistý ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomáhají jeho vstřebatelnosti. Doporučuje se ho kombinovat například s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku. Ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na oblast krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem DOBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Chci se zeptat jak dlouho to mám aplikovat na pokožku? Ale na pokožku žaludu, :( Proto se ptám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To se takhle nedá vůbec jednoznačně určit, protože nepíšete co tím chcete léčit. Na žaludu není pokožka, ale sliznice a tu může nevhodná koncentrace manganistanu poleptat a způsobit zranění. Obvykle stačí k odstranění začervenalých skvrnek na žaludu jeho důkladné omytí mýdlem a teplou vodou. Pokud se vám zdá, že máte na žaludu nějaké opary nebo vředy, tak doporučuji návštěvu kožního lékaře, protože to můžou být varovné příznaky závažného onemocnění jako například syfilis nebo HPV infekce a ty sám nevyléčíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doba

Péče o pleť 20+

První vrásky se objevují už kolem 25. roku. V této době potřebuje pleť důkladnější péči, i když si žena připadá mladá a svěží. Do dvaceti let je pleť pružná a schopná se vyrovnat i s nepříliš šetrným zacházením, ale čím je pleť starší, tím hůře se pokožka regeneruje a prohřešky na ní začínají být vidět. Ve věku do 25 let ještě postačí pravidelná péče hydratačním krémem, ale později je nutné mezi své kosmetické výrobky zařadit anti-age krémy s obsahem speciálních látek. Použití denního krému ráno před nalíčením je samozřejmé. Nezapomeňte ale, že po pětadvacítce je důležitá také péče o pokožku v průběhu noci. Na noc použijte revitalizační krém s obsahem retinolu, který vyhlazuje pokožku a sjednocuje její barvu. V neposlední řadě byste si měla pořídit také oční krém, protože je to právě oblast očí, kde se objevují první mimické vrásky. Preventivní péče proti začínajícím vráskám nestačí. Důležité je všechny speciální přípravky doplňovat důkladným čištěním pleti, bez něhož by krémy a další přípravky neměly optimální výsledky.

Zdroj: Péče o pleť

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD KŘÍŽKOVÉ LÁZNĚ - DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Vanžura.

Prosím o rezervaci pobytu po operaci kyčelního kloubu v době po 15.9.2020.
( je mi 89 )

Děkuji. Vanžura

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro rezervaci pobytu komplexní lázeňské péče nebo příspěvkové lázeňské péče v Lázních Bělohrad volejte, telefonní číslo 493 767 362 nebo 493 767 363.
Popřípadě můžete vyplnit online rezervační formulář tady: www.belohradlazne.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Bělohrad křížkové lázně - dotaz

Péče o pleť pro muže

Dávno neplatí, že dobře chtějí vypadat pouze ženy. I muži, kteří často vystupují na veřejnosti, mají své jasné představy o tom, co má obnášet příjemný a zároveň atraktivní vzhled! K charismatu a šarmu zkrátka už hluboké vrásky v mužské tváři nepatří. Péče o mužskou pleť zaznamenala během posledních několika let velmi dlouhou cestu. Zatímco muži minulých generací dopřáli své pokožce maximálně každodenní očistu mýdlem a vodou, dnešní moderní muž o svou pokožku pečuje. Mužská pleť je díky hormonům mastnější a má větší póry, je silnější a pružnější. Mužská pokožka se vlivem častého holení velmi rychle poškozuje. Muži ve spojení s holením častěji trpí na pupínky, suchou a loupající se pokožku, proto je důležité používat vodu po holení bez alkoholu. Nezbytnou součástí péče o pleť je rovněž její pravidelné čištění a používání denních a nočních krémů pro muže. Na našem trhu je jich celá řada.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi PÉČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamilla.

Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivový olej z lékárny...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi CITLIVÁ POKOŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Klimešová.

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s prosbou. Od ledna 014 mě svědí/až bolí, když se opřu o hlavu/ pokožka na hlavě. Nejvíce vzadu a nad ušima, bohužel lupy ani jiný problém nemám. Mám sušší pokožku po barvení a velmi husté vlasy. Již jsem vyzkoušela/Nizoral, Linola/. Mám i kortokoidy, ale bohužel ani ty mi nepomáhají. Jediné co mí zmírní svědění je Claritin na alergie.Vyzkoušela jsem kůru z bahna od f. Kapyderm, mám jejich šampon i gel, ale zatím výsledek žádný. Již opravdu nevím, co mám dělat. Kožní už neví, co by mi dala. Kupuji další šampony a učinek nulový.Odborník od f. Kapydermu mi řekl, že mám seboroiskou dermatitidu. už jsem o tom přečetla spustu článků, ale zjistila jsem, že každému pomůže něco jiného. Dokáže někdo udělat opravdu diagnozu pokožky, co by to mohlo být? Moc prosím o radu, nebo na koho se obrátit. Moc děkuji za odpověď. 

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gizela Podraná.

Mám ty samé problémy jako ti ostatni ženy pokožku ve vlasech mám červenou svedi pali už před pulroku na kožním sem býla pořadne mně neproližela me pokožku hlavu a dálami letak na žampon vic nic toje vše děkuju za pochopeni gituš

Zdroj: diskuze Citlivá pokožka ve vlasech

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA je určeno pro každodenní péči o suchou a atopickou pokožku. Zklidňuje podráždění a pocit napětí a intenzivně hydratuje a zvláčňuje suchou pokožku. Mléko je vhodné jako komplementární (doplňková) péče při dermatologické léčbě atopického ekzému, lupénky a podobně. Díky speciálnímu jemnému složení ho mohou používat i kojenci a batolata. Mléko minimalizuje riziko podráždění a alergií (je bez barviv a parfemace). Speciální složení s pokožce vlastními hydratačními látkami (ureou a kyselinou mléčnou) účinně váže vodu v kožních buňkách a zajišťuje tak potřebnou míru hydratace pokožky po dlouhou dobu. Emulze „voda v oleji“ navíc vytváří na povrchu pokožky jemný film, který ji chrání před nadměrným vysušováním. Po použití by měla být pokožka dostatečně hydratovaná a její povrch hebký a vláčný.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný, benzylalkohol.

Za zápor se považuje skutečnost, že není deklarován 24hodinový účinek.

Zde se nachází cena přípravku EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi MUJ OSVEDCENY PRIPRAVEK PROTI LUPUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MicheleG.

mam vyzkouseny opravdu jedinecny pripravek proti lupum,nejen že pokožku hlavy krásně vyčistí jak od suchých tak od vlhkých lupů ale pokožku navíc příjemně osvěžuje,revitalizuje a regeneruje
doporučuji !!! www.selectiveprofess…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muj osvedceny pripravek proti lupum

Péče o pleť

Klíčem ke zdravé kůži, pleti je náležitá péče v každém věku, zdravý životní styl a vyvážená strava. Chcete-li chránit svou pokožku před oxidačním stresem, měli byste konzumovat a pravidelně doplňovat vitamíny A, C a E, které neutralizují volné radikály a chrání kožní buňky před škodlivými vlivy. Vitamín C podporuje také strukturu a funkci pojivové tkáně. Ovoce a zelenina jsou důležité pro příjem karotenoidů a flavonoidů, které rovněž bojují proti volným radikálům, stejně jako koenzym Q10. Vitamíny B, zejména niacin a biotin, jsou považovány za „vitamíny krásy“, protože mají pozitivní účinek na metabolismus kůže. Vitamín B5 stimuluje produkci pigmentů, které nejen dělají pleť krásnější, ale mohou také snížit škodlivé účinky záření. Minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, aktivují metabolismus, a tím podporují tvorbu kožních buněk. Ze stopových prvků se k ochraně pokožky doporučují obzvláště měď, zinek a hořčík.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMACI TELOVY PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Musím říct, že tělový peeling z kávy zanechává pokožku superhladkou a krásně měkkou, ale nedoporučovala bych ho slečnám s citlivou pletí. Po smytí jsem měla narudlou pokožku a udělala se mi vyrážka!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit domaci telovy peeling

Péče o pleť v zimě

Chcete-li se připravit dobře na zimní období, musíte přizpůsobit péči o svou pleť klimatickým podmínkám. Měli byste se vyhnout čisticím výrobkům s obsahem alkoholu i make-upu, spíše byste měli užívat uklidňující výrobky s Aloe vera nebo heřmánkem. Také dbejte na to, abyste neměli nikdy dlouho suchou pokožku.

Ačkoli to zní divně, voda pokožku vysušuje, napomáhá rychlejšímu odpařování a chlazení. Proto je dobré vybírat si produkty, které jsou hydratační a zadržují vodu. Výrobky s účinnými složkami jako glycerin, močovina nebo ceramidy chrání pokožku před vysycháním a udržují ji vlhkou.

V zimním období je dobré každodenní používání různých olejíčků, nejlepší je aplikace na noc, kdy kůže regeneruje a potřebuje dostatek vlhkosti. Jednou týdně je vhodné na obličej použít hydratační masku. Kdo za chladného počasí spí s otevřenými okny nebo v pokoji netopí, může ušetřit čas i peníze – jeho pleť nebude pravděpodobně potřebovat tak důkladnou péči.

Zvláštní pozornost by měla být v zimním období věnována očím a rtům. Tenká kůže kolem očí je ovlivněna suchem a chladem stejně jako jiná místa na obličeji. Doporučuje se tedy pečovat o jemnou kůži v okolí očí hodně mastnými krémy nebo olejíčky. Dobrou a zároveň relaxační metodou v péči o oči je nanést olejíček nebo krém na vatový tampon a pak jím po několik minut masírovat zavřená víčka. Tato péče může zabránit i vznikajícím malým vráskám kolem očí.

Zdroj: Péče o pleť v zimě

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ POKOŽKY HLAVY A PUCHÝŘKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, četla jsem váš článek a dá se říct,že už jsem vyzkoušela snad všechno. Mám lupy už léta,ale daleko víc mě trápí, že asi 2 měsíce mě svědí pokožka hlavy a v hlavě mám takové malé puchýřky,jako bych byla poštípaná. Doma žádnou havět nemáme a nemůžu se toho zbavit.Na kožním mi dali nějaké sérum alpicort,jestli to píšu správně a svědí to pořád.Mám pocit, že se z toho zblázním.Nemáte tam nějakou radu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den,prosím Vas mi poradte něco na svedivou pálivou az bolestivou vlasovou pokožku.Mám citlivou vlasovou pokožku dala jsem si březovou vodicku a takhle jsem dopadla.Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Svědění pokožky hlavy a puchýřky

Vliv vitamínu E na pokožku

Bylo prokázáno, že užívání 400 IU vitamínu E denně chrání kůži před poškozením UV zářením, vznikem vrásek a zlepšuje stav kůže.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Rozdílnost pleťových sér

Séra mají mnohem vyšší koncentraci aktivních látek než ostatní přípravky a pomáhají aktivovat vitální funkce pokožky. S jejich pomocí si můžete každý den vytvořit jedinečné ošetření. Díky své všestrannosti jsou koncentrovaná séra ideální součástí každodenní péče o pleť, jejíž potřeby se mění v závislosti na klimatu, hormonální rovnováze nebo životním stylu.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVÁ DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Fiala.

Dobrý den,

hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.

Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.

Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.

Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?

Děkuji předem,
TF

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina citronová do bazénu

Vliv vitamínu A na pokožku

Při nedostatku vitamínu A má kůže sklon k přesušení a vzniku skvrn. Vitamín A je důležitý pro regeneraci kůže.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Jíl v kosmetice

Jíl můžeme s vynikajícími výsledky používat i v kosmetice. Čistí, zjemňuje a celkově projasňuje pokožku, je rovněž účinnou prevencí proti nečistotám a neduhům kůže. Koupele či celkové zábaly z jílu mají regenerační a harmonizující efekt.

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Vliv selenu na pokožku

Mnoho vědců věří, že selen chrání kůži před vznikem rakoviny. Užívání selenu může ochránit kůži před poškozením slunečním zářením.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY je obnovující tělové mléko, které představuje první pomoc pro suchou pokožku. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku až po dobu 24 hodin. Redukuje pocity napětí, zanechává pokožku hladkou a hebkou a pomáhá jí udržovat hydrataci prostřednictvím dodávání lipidů. Bambucké máslo zabraňuje vysušení, peptidy z kaštanu stimulují přirozenou produkci lipidů. Mléko se aplikuje denně na pokožku celého těla.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku LANCOME NUTRIX ROYAL BODY.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Vitamínem C proti akné

Vitamín C je účinný v boji s akné. Dostatečné množství vitamínu C udržuje zdravou pokožku a zároveň zabraňuje tvorbě akné. Při nedostatku vitamínu C dochází ke změně pokožky, může být suchá nebo se mohou objevit drobné šupinky.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP