Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PÉČE O SUCHOU PLEŤ

OBSAH

Suchou pleť je třeba chránit před sluncem

Měli byste se ujistit, že aplikujete opalovací krém správně na oblast těla, která je vystavena slunci během dne. Podívejte se na ochranné faktory proti slunečnímu záření. Tyto faktory by měly mít vyšší faktor než 15. Šířka ochranného spektra přípravku je uvedena na etiketě.

Zdroj: Péče o suchou pleť

Diskuze

V diskuzi PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleť

Hydratace suché pleti

Nemusíte platit velké částky za předražené hydratační krémy. Určitě je lepší přečíst si složení krému, a zjistit v něm látky, které můžou být užitečné pro suchou pleť.

Ceramidy

Ceramidy pomáhají pleti zadržovat vodu a zklidňují suchou pokožku. Syntetické ceramidy mohou napodobovat přirozené látky na vnější vrstvě kůže, která pomáhá udržovat vlhkost v kůži.

Dimethicone a glycerin

Dimethicone je silikonový polymer. Tyto látky pracují na bázi odpuzovačů vody, které udržují vodu v kůži.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je podobná jako ceramidy, které zadržují vodu v kůži a je také prospěšná pro suchou pleť.

Lanolin, minerální oleje a vazelína

Tyto látky pomáhají pleti udržet si absorpci vody během koupání.

Zdroj: Péče o suchou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Video - péče o suchou pleť

Vhodnou variantou přírodních receptur může být i BIO anebo přírodní kosmetika. BIO kosmetika bývá finančně náročnější, protože používá suroviny ekologického pěstování. Důležitým parametrem je poměr přírodních a BIO složek. Na trhu je k dispozici kosmetika s obsahem až 80 - 90 % BIO certifikovaných surovin, více informací - přírodní a BIO kosmetika.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Diskuze

V diskuzi ŠUPINKY NA PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Furstová.

Dobrý den je mi 60 let a mám suchou pleť. Poslední obou se mi dělají fleky na obličeji a krku a pokožka mě pálí. Přechází to pak až na fleky k´jako bych je měla od něčeho spálené, takovou slabou kůžičkou scvrklou. přitom si obličej vůbec nemyji mýdlem ani nepoužívám pleťovou vodu s alkoholem. Pleťové mléko mám speciální na citlivou pleť s meruňkou zn. Syn Care i vodu a krémy. Tak já už nevím co používat. Drahé prostředky si taky nemohu dovolit asi začnu používat Indulonu. Děkuji za odpověď. Eva Furstová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslava Drábková.

Na suchou plet používám čistý kolagen. Uvařím vepřovou nohu, bez soli, velmi pomalu, 2-3 hodiny. Pak scedím, vychladím a sulcem si mažu obličej. Když cítím mírné stahování namažu se krémem. Já jsem zvyklá na rakytníkovou mast. Ale šupinky jsem nikdy neměla, jen suchou vrásčitou plet, která se mi velmi zlepšila. Je mně 71 roků a lituji, že jsem na to nepřišla ve 4O letech. Ze zbytku vývaru je dobrá polévka. Přeji, aby vám bylo pomoženo Drábková

Zdroj: diskuze Šupinky na pleti

Péče o suchou pleť

Na suchou pleť použijte krémové čisticí prostředky k odstranění povrchových nečistot. Odstraňte nečistoty vždy před spaním kouskem vaty anebo vatovým tamponem. Poté opláchněte studenou či vlažnou vodou. Na závěr použijte krémový hydratační krém.

Domácí receptury

  • Oloupejte 1 banán a 1 papáju, broskev nebo avokádo. Aplikujte na pleť a nechejte působit 20 minut, poté opláchněte teplou vodou. Po tomto výživném elixíru aplikujte na pleť přírodní margarín anebo čistý zeleninový olej.
  • Použijte přírodní majonézu (nejlépe připravenou doma) anebo z obchodu se zdravou výživou. Vmasírujte do pleti a nechejte 15–20 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koculda.

Je mi 27, mám citlivou pleť někde suchou, normální a mastnou a vyzkoušela jsme toho fakt dost. nejvíc mi vyhovuje Bioderma Sensibio na odlíčení a na den a noc kokosový olej purity vision, je fakt super, pleť se neleskne a je konečně v klidu:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kačka.

Ahoj, ten kokosový olej používáš i na oční okolí? Přemýšlím, že bych si ho koupila. Pomáhá ti i proti vráskám?????

Zdroj: diskuze Vrásky

Vaše pokožka je suchá a šupinatá:

UV paprsky narušují nejen vrchní vrstvu pokožky, ale pronikají i do jejích vnitřních struktur. Následkem toho se pleť může více vysušovat a kožní buňky se nestačí regenerovat, dříve se odlupují, pokožka může pálit a je citlivější. Řešením je používání přípravků určených pro suchou a citlivou pleť s vysokou regenerační schopností.

Energy CYTOVITAL

Energy CYTOVITAL RENOVE

hydratační sérum 50 ml - bioinformační krém

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MAKE UP NA KOMEDONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký make-up bych měla zvolit pro mou pleť. Mám suchou až vysušenou pleť s černými tečky a občas i nějaky pupínek. Vyzkoušela jsem spoustu makeupu (rimmel, max factor, acnerolor),ale žádný mi z těch plně nevyhovoval. Děkuji za odpověď. Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Zuzano, zkus nějaký kosmetický salon. Když už jsi toho tolik vyzkoušela a nic ti nevyhovovalo, tak neztrácej čas nech si udělat kosmetiku od nějaké odbornice. Určitě pak budeš spokojená. Takhle po internetu se v tomto případě radit dobře nedá.

Zdroj: diskuze Make up na komedony

Péčepleť pro muže

Dávno neplatí, že dobře chtějí vypadat pouze ženy. I muži, kteří často vystupují na veřejnosti, mají své jasné představy o tom, co má obnášet příjemný a zároveň atraktivní vzhled! K charismatu a šarmu zkrátka už hluboké vrásky v mužské tváři nepatří. Péče o mužskou pleť zaznamenala během posledních několika let velmi dlouhou cestu. Zatímco muži minulých generací dopřáli své pokožce maximálně každodenní očistu mýdlem a vodou, dnešní moderní muž o svou pokožku pečuje. Mužská pleť je díky hormonům mastnější a má větší póry, je silnější a pružnější. Mužská pokožka se vlivem častého holení velmi rychle poškozuje. Muži ve spojení s holením častěji trpí na pupínky, suchou a loupající se pokožku, proto je důležité používat vodu po holení bez alkoholu. Nezbytnou součástí péčepleť je rovněž její pravidelné čištění a používání denních a nočních krémů pro muže. Na našem trhu je jich celá řada.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉM V PŘECHODU SE SUCHOU VAGÍNOU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jjana Novotná.

Prosím kdo mi poradí volně dostupnou léčbu suché vagíny? Mám velké pálení a bolest. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suchou vagínu doporučuji používat lubrikační gel se silikonovým základem. Jde volně koupit v lékárně tady www.zbozi.cz/?q=lubr…

Zdroj: diskuze Problém v přechodu se suchou vagínou.

Péčepleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péčepleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Péče o mastnou pleť

Péče o mastnou pleť by měla začít jemným pěnovým mycím prostředkem. Odstraníte tak nečistoty a nadbytečnou mastnotu. Použijte vatový tampon, který namočíte do adstringentního (stahujícího) pleťového mléka nebo pleťové vody a nanesete na celou pleť. Mastná pokožka též potřebuje hydrataci. Používejte však jen lehká, tekutá séra, která plně postačí. Nechejte hydratační sérum vsáknout a po chvilce papírovým kapesníkem odsajte jeho zbytek. Tento krok působí preventivně proti lesku.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Péčepleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Péčepleť na jaře

Na jaře se už nemusíme chránit před mrazem a chladem. V jarním období je nejdůležitější hydratace pleti a působení proti jejímu stárnutí, spojené s ochranou pokožky proti slunečnímu záření. Pokud má pokožka sklon k pigmentovým skvrnám, je nutné začít používat opalovací ochranné přípravky s vyšším ochranným faktorem, jinak postačí běžný denní krém s UV filtrem a výživný noční krém.

Zdroj: Péče o pleť

Vaše pokožka se více mastí:

Pleť může být po létě podrážděná, trpí rozšířenými póry a produkuje více mazu. Podzim je ideální pro zklidnění podrážděné pleti a její regeneraci. I ve studených dnech potřebuje mastná pleť dostatečnou hydrataci. Proti lesku mohou pomoci zmatňující séra a krémy. Lehké hydratační prostředky používejte hlavně přes noc.

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Péčepleť po 30

Po třicátém roce žena zažívá jednu z nejnáročnějších životních etap: kariéra, těhotenství a výchova dětí, stresové situace, špatná životospráva. To vše se podepíše na kvalitě její pleti. Pleť po třicátém roce začíná navíc i přirozeně stárnout. Své pleti můžete kromě speciálních krémů a další dostupné kosmetiky, která má efekt na vyhlazování jemných vrásek a dodávání různých živin, koenzymů Q10, kolagenů, pomoci nejvíce správnou životosprávou a zdravým způsobem života. Ve třiceti ještě nemusíte pleť omlazovat do hloubky. Zatím stačí vyživovat a omlazovat jen vrchní část pokožky – epidermu. Kromě kosmetiky se nezapomeňte i usmívat.

Zdroj: Péče o pleť

Péče o mastnou pleť

Příčinou mastné pleti bývá přílišné množství tuků v potravě, nadměrná aktivita mazových žláz, hormonální nerovnováha nebo velmi teplé počasí. Abyste se zbavili mastnoty své pleti, konzumujte více syrové zeleniny, ovoce a vitamíny skupiny B. K ošetření pleti používejte mírně stahující a tonizující přípravky. Pleťové vody by měly být bez alkoholu. Při ošetřování pleti dejte pozor, abyste pleť úplně nezbavili přirozené mazové vrstvy, poté by totiž mazové žlázy produkovaly ještě více mazu.

Zdroj: Péče o pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP